ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ 172 ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ένας ιππότης πάνω σε ένα άσπρο άλογο.

Μια στρατιωτική μπάντα με γκάιντες και τύμπανα.

Περισσότεροι από 6.500 Σαηεντολόγοι, που αντιπροσωπεύουν περίπου 50 χώρες, προχωρούν προς τη Μεγάλη Αίθουσα για τον εορτασμό.

Στον ετήσιο εορτασμό του IAS δόθηκε έμφαση στη χρονιά ιδιαίτερης προόδου για τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και στη μεγάλη επιτυχία των χρηματοδοτούμενων από τον IAS ανθρωπιστικών προγραμμάτων, τα οποία τώρα λειτουργούν σε 162 χώρες.

Φαντασμαγορική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην 29η επέτειο της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS), το Σαββατοκύριακο της 29ης Νοεμβρίου στο Κλήαργουότερ της Φλόριντα.

Η επέτειος εορτάστηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά τα εγκαίνια της νέας πνευματικής έδρας της Σαηεντολογίας και τη μνημειώδη κυκλοφορία της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση II.

Όλα άρχισαν την Παρασκευή το βράδυ, όταν ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί είπε: «Στον πυρήνα της Σαηεντολογίας και στο κομβικό σημείο γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο κόσμος μας βρίσκεται η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων. Ενώ, από πλανητικής άποψης, απλώνεται σε έκταση 60.000 μιλίων, από το Αφγανιστάν ως την Ισλανδία, με μέλη που μιλούν 65 γλώσσες και προέρχονται από 200 και πλέον φυλές και πολιτισμούς 172 χωρών της Γης. Και όλοι διακηρύσσουν: «Εμείς είμαστε ο IAS!».

Στον εορτασμό δόθηκε έμφαση στη χρονιά ιδιαίτερης προόδου για τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και στη μεγάλη επιτυχία των χρηματοδοτούμενων από τον IAS ανθρωπιστικών προγραμμάτων, τα οποία τώρα λειτουργούν σε 162 χώρες.

Η κορύφωση του εορτασμού ήταν οι ανακοινώσεις των ατόμων που παρέλαβαν το Μετάλλιο Ελευθερίας της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων για το 2013. Αυτό το ετήσιο βραβείο δίνεται σε Σαηεντολόγους που δίνουν το παράδειγμα υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ελευθερία για όλη την ανθρωπότητα, προωθώντας τους υψηλότερους ανθρωπιστικούς στόχους της Εκκλησίας.

Στους τρεις νικητές του Μεταλλίου Ελευθερίας για το 2013 δόθηκε, αντιστοίχως, αναγνώριση για τη συμβολή τους στην κατάρτιση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας στο Μεξικό, που τώρα προστατεύει όλους τους πολίτες από τα ψυχιατρικά φάρμακα και τη βάρβαρη μεταχείριση, για την αποτελεσματική προώθηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ταϊβάν και για την εκπαίδευση εκατομμυρίων σχετικά με τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, καθώς και για τη διάσωση δεκάδων χιλιάδων τοξικομανών στο Νεπάλ μέσω του προγράμματος Νάρκωνον, που τώρα διαθέτει εγκαταστάσεις χρηματοδοτημένες από τον IAS, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά στην «Κορυφή Χάμπαρντ» στα Ιμαλάια, πάνω από το Κατμαντού, όπως ονομάστηκε το σημείο προς τιμήν του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Περισσότεροι από 50 βραβευμένοι παλιότερα με το Μετάλλιο Ελευθερίας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Το επόμενο βράδυ, χιλιάδες Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν πάλι για την ετήσια Χοροεσπερίδα των Υποστηρικτών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων. Στον χώρο της επίσημης αυτής γιορτής παραβρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός Υποστηρικτών του IAS στην ιστορία, οι οποίοι έλαβαν αναγνώριση για την πρωτοφανή συνεισφορά τους στα χρηματοδοτούμενα από τον IAS προγράμματα, τα οποία προωθούν τον σκοπό της Σαηεντολογίας για έναν καλύτερο κόσμο.

Μεταξύ αυτών ήταν 270 Patron, 165 Patrons with Honors, 145 Patron Meritorious, 130 Silver Meritorious, 33 Silver Meritorious with Honors, 76 Gold Meritorious και 17 Gold Meritorious with Honors. Κατόπιν, όσοι ανήκουν στην κατηγορία της εξαιρετικής συνεισφοράς: 52 Platinum Meritorious, 39 Platinum Meritorious with Honors, 29 Diamond Meritorious και οι σεβαστές τάξεις των Patrons Laureate, Excalibur και Maximus.

Η γιορτή για τους Υποστηρικτές του IAS έκλεισε με μια συναυλία από τους άφθαστους ερμηνευτές της τζαζ Τσικ Κορία (Νικητή του Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS) και Στάνλεϊ Κλαρκ.

_________________

Η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων, ένας οργανισμός μελών ανοιχτός για όλους τους Σαηεντολόγους από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατεύσει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Σαηεντολογίας, όπως αυτοί τέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».