ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΑΓΓΛΙΑ

ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ: Η 35Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ IAS ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η Διεθνής Ένωση των Scientologist (IAS) συγκεντρώνεται στο Ανατολικό Γκρίνστεντ της Νότιας Αγγλίας, για να γιορτάσει μια χρονιά απαράμιλλων επιτευγμάτων με σκοπό την ανύψωση της Ανθρωπότητας.

Οι εμψυχωτικές γκάιντες σπάνε τη σιωπή του δάσους του Δυτικού Σάσεξ σ’ αυτή την παραμυθένια γωνιά του Ανατολικού Γκρίνστεντ, μια κωμόπολη φωλιασμένη στα σύνορα του αρχαίου Δάσους του Ασντάουν. Ο ρυθμικός ήχος από τις οπλές των αλόγων και ο κρότος των ψηλοτάκουνων διαπερνούν τον καθαρό φθινοπωρινό αέρα. Μια βουή προσδοκίας και ένα ποτ-πουρί με πάνω από 12 γλώσσες αντήχησαν μέσα από τις μεγάλες πύλες και τα σπειροειδή μονοπάτια της έπαυλης που είναι σχεδόν 300 ετών.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, ξεκινά την εκδήλωση της Παρασκευής της 35ης Επετείου του IAS, μπροστά σ’ ένα πλήθος που αντιπροσωπεύει πάνω από 65 χώρες.

Η 35η Επέτειος της Διεθνούς Ένωσης των Scientologist (IAS) είχε φτάσει στο Σαιντ Χιλ, το σπίτι του Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ και το καθιερωμένο σκηνικό για ένα γκαλά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που προσελκύει Scientologist και επισκέπτες από πάνω από 65 χώρες. Καθώς οι συμμετέχοντες πέρασαν το κατώφλι στη Μεγάλη Τέντα, δε γινόταν παρά να σκεφτούν ότι κάτι ξεχωριστό, αν όχι μαγικό, συνέβαινε.

Σε μια συνοπτική δήλωση της βραδιάς, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, δήλωσε: «Όπως εμείς ενώνουμε, προάγουμε, υποστηρίζουμε και προστατεύουμε τη Scientology, πρέπει να κάνουμε το ίδιο για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί –και κυριολεκτικά, αν όχι αυταπόδεικτα– κάθε φορά που κάποιος εκεί έξω υποφέρει, υποφέρουμε και εμείς σε μικρότερο βαθμό. Αντιστρόφως, κάθε φορά που κάποιος λαμβάνει τη βοήθειά μας και τα καταφέρνει, δέχεται ευσπλαχνία, αρωγή, ανακουφίζεται και διαφωτίζεται, το ίδιο κάνουμε και εμείς σε μεγαλύτερο βαθμό».

Η έναρξη του IAS το 1984 σηματοδότησε τη στιγμή που λίγοι τολμηροί συγκεντρώθηκαν στο Σαιντ Χιλ, δίνοντας την υπόσχεση να ενωθούν με την ακλόνητη δέσμευση να βοηθήσουν ανθρώπους κάθε πίστης και χώρας, και έτσι να επιτύχουν τους Στόχους της Scientology. Ως απόδειξη σ’ αυτή τη δέσμευση, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε μια χρονιά ευσπλαχνίας και βοήθειας από τον IAS σε μέρη όπου η ανθρωπότητα τις είχε ανάγκη περισσότερο.

Το πρώτο θέμα της βραδιάς παρουσίασε το ατρόμητο έργο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σηματοδοτώντας την 50ή επέτειό της για την καταπολέμηση των παραβιάσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων-ορόσημων ήταν:

  • Οι πλέον υποχρεωτικές προειδοποιητικές ετικέτες μαύρου κουτιού από τον FDA για κάθε αντικαταθλιπτικό φάρμακο, εκθέτοντας τις δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες.
  • Ο Νόμος Ασφαλείας περί Φαρμακευτικής Αγωγής Παιδιών στις ΗΠΑ, που απαγορεύει επισήμως την επιβεβλημένη χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές.
  • Οι νέοι κανονισμοί του Υπουργείου Υγείας και Υπηρεσιών προς τον Άνθρωπο που απαγορεύουν τους σωματικούς και χημικούς περιορισμούς.

Ως το αποκορύφωμα αυτών των 50 χρόνων επιτευγμάτων, η CCHR παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που αποτελεί το πλέον αξιόπιστο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για το σύγχρονο βασανιστήριο της ηλεκτροσπασμοθεραπείας (ECT).

Η βραδιά συνεχίστηκε παρουσιάζοντας έναν επεκτεινόμενο ορίζοντα ανθρωπιστικών επιτευγμάτων μέσω δραστηριοτήτων που χορηγεί ο IAS: το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που η εφαρμογή του υποστηρίζεται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο· το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών στη Γη· και τον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών του Λ. Ρον Χάμπαρντ, που περιλαμβάνει 21 διδάγματα ως οδηγό κοινής λογικής για καλύτερη ζωή.

Η φετινή ετήσια ανασκόπηση αποδείχθηκε πιο ελπιδοφόρα από κάθε προηγούμενη χρονιά, με στιγμιότυπα, όπως:

  • Η 17η Παγκόσμια Σύνοδος των Βραβευμένων με Νόμπελ Ειρήνης απονέμει το Μετάλλιο Συνόδου Ειρήνης για τον Κοινωνικό Ακτιβισμό στη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς και στην πρόεδρό του, Μαίρη Σάτλγουορθ. Το βραβείο, που απονέμεται προσωπικά από βραβευμένους με Νόμπελ, αντιπροσωπεύει μια σημαντική συμβολή για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πυροδότησε μια αφύπνιση των νέων πολιτών στα Νησιά του Σολομώντα, προσεγγίζοντας το 10 τοις εκατό του πληθυσμού σε μόλις 2 εβδομάδες και το Υπουργείο των Γυναικών, των Παιδιών και των Οικογενειακών Υποθέσεων εφαρμόζει το πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο.
  • Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οργάνωσε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, και κύριες ανάμεσά τους ήταν οι σύνοδοι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Μεξικό, στο Νεπάλ και στην Ουάσιγκτον, καθώς και στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Με πάνω από μια δεκαετία ακούραστου έργου, η καμπάνια έχει αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα άθλιο ποσοστό 4 τοις εκατό στο πάνω από το 50 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.
  • Ο Δρόμος προς την Ευτυχία διεισδύει σε ζώνες θρησκευτικής διαμάχης στη Σρι Λάνκα, με πάνω από 40 πολιτικούς και κυβερνητικούς φορείς και πάνω από 100.000 πολίτες που ενστερνίζονται τα 21 διδάγματα. Το έργο αυτό κορυφώθηκε με ένα άνευ προηγουμένου Διαθρησκευτικό Συνέδριο, όπου όλες οι κύριες θρησκείες ενώθηκαν με μια υπόσχεση να φέρουν την ειρήνη και την ενότητα μέσω του Δρόμου προς την Ευτυχία.
  • Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά παρείχε σε ταϊβανέζικα αστυνομικά τμήματα τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά για να διαδοθούν σε 30 περιφέρειες και 7 πόλεις, προκαλώντας μια 42 τοις εκατό πτώση στη χρήση ναρκωτικών από τους νέους. Με έμπνευση από τέτοια αποτελέσματα, κάθε κλάδος του στρατού της Ταϊβάν συνεργάζεται επίσης με την καμπάνια για να εφαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, με πάνω από 7.000 μέλη του προσωπικού που έχουν ήδη εκπαιδευτεί.
  • Οι διανομές των υλικών του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά σχημάτισαν ένα διεθνές μέτωπο ενάντια στη χρήση ουσιών, από περιοδείες μοτοσικλετιστών στους πρόποδες των Ιταλικών Άλπεων έως την υιοθέτηση του προγράμματος από την αστυνομία στις Φιλιππίνες, και μια ομάδα τυμπανιστών κατά των ναρκωτικών στην Τάιμς Σκουέαρ. Συνολικά, το ίδρυμα διοργάνωσε 9.000 εκδηλώσεις σε πάνω από 100 χώρες, διαδίδοντας 22 εκατομμύρια βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά κατά το περασμένο έτος και μόνο.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology ήταν ακόμα άλλο ένα μνημειώδες κεφάλαιο της βραδιάς. Παρέχοντας βοήθεια άνευ διακρίσεων σε καθημερινές κρίσεις καθώς και σε μέρη όπου συνέβησαν συμφορές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο ή τη φύση, οι Εθελοντές Λειτουργοί ήταν και πάλι πανταχού παρόντες:

  • Παρείχαν βοήθεια και συμπαράσταση σε τόπους καταστροφής σε όλο τον κόσμο, είτε σε σεισμούς στην Αϊτή, τυφώνες στη Φλόριντα, πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, κυκλώνες στη Μοζαμβίκη, καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις λάσπης στην Ουγκάντα, μουσώνες στο Νεπάλ ή στην άγρια θύελλα που κατέστρεψε το Γκραντ Μπαχάμα.
  • Στην Ινδονησία, στον απόηχο μιας τριάδας φυσικών καταστροφών (ενός σεισμού 7 Ρίχτερ, ενός τσουνάμι και της πιο θανατηφόρας έκρηξης ηφαιστείου του αιώνα), οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology παρείχαν προμήθειες έκτακτης ανάγκης και ανακούφιση από το σοκ σε πάνω από 93.000 πληγέντες πολίτες.
  • Στη Βομβάη της Ινδίας, οι Εθελοντές Λειτουργοί συνεργάστηκαν με τον γενικό διευθυντή της Πυροσβεστικής, που ενσωμάτωσε την τεχνολογία των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology στο πρόγραμμα σπουδών των πυροσβεστών, για να αυξήσει την αποδοτικότητά τους στο να σώζουν ζωές.
  • Συνολικά, από τη Δυτική Σιβηρία και την Ακτή της Γουινέας στη Δυτική Αφρική έως την Οροσειρά των Άνδεων, και τις βόρειες εκτάσεις της Σκανδιναβίας, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology ταξίδεψαν περισσότερα από 640.000 χιλιόμετρα για να παρέχουν αδιαμφισβήτητη βοήθεια και να εκπαιδεύσουν πάνω από 150.000 άτομα κατά το περασμένο έτος και μόνο.

Οι μεμονωμένες ιστορίες των Νικητών Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS για το 2019 δείχνουν αυτό που αντιπροσωπεύει συλλογικά ο IAS:

  • Στην Ουκρανία, οι πρωτοπόροι της CCHR Άντον Μπατάλιν και Αναστασία Βιλινσκάγια εξέθεσαν ανελέητα την ψυχιατρική κακοποίηση σε όλη τη χώρα τους. Δημιουργώντας συμμαχίες με το Υπουργείο Υγείας, την Εθνική Υπηρεσία Ενάντια στη Διαφθορά και τον μεγαλύτερο διακυβερνητικό οργανισμό ασφαλείας στον κόσμο, κέρδισαν αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου που καθόρισαν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στους νόμους ψυχικής υγείας της χώρας.
  • Στο Μεξικό, η Ροζάλμπα και ο Χοζέ Κορντέρο, χρησιμοποίησαν τον Δρόμο προς την Ευτυχία για την επανένταξη των φυλακισμένων, αφότου καθιέρωσαν την εφαρμογή από το βιβλιαράκι σε όλες τις φυλακές της Πόλης του Μεξικού και της Πολιτείας του Μεξικού. Ύστερα απ’ αυτό, τα υψηλά ποσοστά υποτροπής έπεσαν στο ελάχιστο 1 τοις εκατό μεταξύ των κρατουμένων που αποφοιτούν από το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, έφεραν τα 21 διδάγματα στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιφέροντας την υιοθέτηση του προγράμματος σπουδών του Δρόμου προς την Ευτυχία σε όλες τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές φυλακές σε εθνικό επίπεδο.
  • Στην Ανατολική Αφρική, ο Ντάνιελ Οκέλο έγινε ο πρώτος Εθελοντής Λειτουργός της Scientology της χώρας, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Scientology για να ενδυναμώσει την επιχειρηματική κοινότητα, τις εκκλησίες, τις φυλακές, τα σχολεία και τις κοινοτικές ομάδες σε όλη τη Δυτική Κένυα. Με πάνω από 600 σεμινάρια, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 50.000 κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής στην τεχνολογία των VM και εγκαθίδρυσε ένα πρώτο δίκτυο με ομάδες των VM, από τις ακτές της Λίμνης Βικτόρια έως τον Ινδικό Ωκεανό.

Η βραδιά μετά παρουσίασε το μνημειώδες έπος του Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ για την Αφρική. Άνοιξε την 1η Ιανουαρίου 2019, στο Γιοχάνεσμπουργκ, υπό τη χορηγία του IAS, και ο Οργανισμός έχει από τότε αναδειχθεί ως σημείο εκπήγασης για την κοινοτική δράση που εκτείνεται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας: κάνοντας συνεργασία με την Εθνική Αστυνομία της Νότιας Αφρικής για να προσεγγίσει 400.000 άτομα με την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, και δημιουργώντας μια διαθρησκευτική συμμαχία με ιερείς από 16 διαφορετικές θρησκείες για να προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για τη ζωή από το Εγχειρίδιο της Scientology σε πάνω από 100 εκκλησιάσματα. Στη συνέχεια, ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές τις εκκλησίες αυξήθηκε πάνω από 60 τοις εκατό. Έγινε επίσης μνεία για την εκπλήρωση ενός ειδικού αιτήματος για τη διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία κατά την πρώτη δημόσια προεδρική ορκωμοσία από το τέλος του απαρτχάιντ. Με βιβλιαράκια στα χέρια κάθε παρευρισκόμενου, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία συνέβαλε σε μια πρωτοφανή ορκωμοσία που δεν είχε επεισόδια.

Τέλος, και για να ολοκληρωθεί η περιπέτεια μιας συναρπαστικής βραδιάς, έγινε η ανακοίνωση της νέας σεζόν του Scientology TV Network που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου. Ο κ. Μισκάβιτς έδειξε μια προεπισκόπηση που σύντομα θα φτάσει στα τηλεοπτικά κύματα και υπόσχεται μια διεισδυτική σειρά νέων επεισοδίων και εντελώς νέων σειρών που θα ικανοποιήσουν την περιέργεια και θα παρέχουν βαθύτερη κατανόηση για την παγκόσμια θρησκεία μας.


Το Σάββατο βράδυ έγινε ένα επίσημο δείπνο ως αναγνώριση της ακλόνητης αφοσίωσης εκείνων που πυροδοτούν το κίνημα του IAS. Μέσα σε μια νύχτα, η Μεγάλη Τέντα μεταμορφώθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό για τη Χοροεσπερίδα των Patron. Η βραδιά αναγνώρισε κορυφαίους Patron, που απόλαυσαν μια διεθνή συναυλία με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι εορταστικές δραστηριότητες κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με τη Φιλανθρωπική Συναυλία του Σαιντ Χιλ, όπου 1.500 κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν την πολυαναμενόμενη ετήσια εκδήλωση. Οι κύριοι ερμηνευτές ήταν ένα δυναμικό φάσμα βραβευμένων καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας πολλά είδη από Broadway έως τζαζ. Μια σειρά από κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις έγιναν οι δωρεοδόχοι για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις κοινότητές τους, σύμφωνα με την παράδοση που ξεκίνησε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ κατά τη διάρκεια των ετών που αποκαλούσε σπίτι του το Σαιντ Χιλ.


O IAS, ο επίσημος οργανισμός ιδιότητας μέλους της Scientology που είναι ανοιχτός σε όλους τους Scientologist από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει, να υποστηρίξει και να προστατέψει τη θρησκεία της Scientology και τους Scientologist σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology, όπως αυτοί τέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».