ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ IAS

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η εξάπλωση και τα επιτεύγματα ήταν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου εορταστικών εκδηλώσεων και σαλπισμάτων που σηματοδότησαν 12 μήνες παγκόσμιου αντίκτυπου στο όνομα της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS).

Στις τελετές έναρξης, όπου μια γκάιντα έπαιζε με φόντο τη δύση του ηλίου, τα μέλη και οι καλεσμένοι της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων κατέφθαναν από 65 χώρες στο ιστορικό Σαιντ Χιλ, το σπίτι του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, για ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, το οποίο σηματοδοτεί την επέτειο μιας κληρονομιάς που γεννήθηκε πριν από 32 χρόνια στους κήπους του Σαιντ Χιλ, εκεί όπου σχηματίστηκε για πρώτη φορά ο IAS.

Η εορταστική εκδήλωση κράτησε τρεις μέρες και τρεις νύχτες γεμάτες αναγνώριση, επανένωση και συντροφικότητα, όλα προς τιμήν της κληρονομιάς του IAS, μορφοποιημένα από την επιθυμία για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και χωρίς εγκληματικότητα, μαζί με τη δέσμευση για την εγγύηση πως η ανθρωπότητα μπορεί να επιτύχει την πλήρη ελευθερία για την οποία αγωνίζεται. Οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι ήταν μέλη του IAS και προέρχονταν από έξι ηπείρους, υποστήριξαν από κοινού την πεποίθηση ότι η ενδυνάμωση των κοινοτήτων, των πόλεων και ολόκληρων λαών είναι εφικτή.

Καθώς οι φθινοπωρινοί άνεμοι άρχισαν να δυναμώνουν, οι καλοντυμένοι παρευρισκόμενοι από όλο τον κόσμο έμπαιναν στην Έπαυλη για να χαιρετήσουν τους συγγενείς και τους φίλους τους καθώς και για να κάνουν καινούργιες γνωριμίες. Από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, πλήθος χιλιάδων παρευρισκομένων συγκεντρώθηκε στη Μεγάλη Τέντα για την πιο σημαντική εκδήλωση του Σαββατοκύριακου.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς ήταν οικοδεσπότης της τρίωρης εκδήλωσης στην οποία το ακροατήριο προερχόταν από 65 χώρες. Υπό την ηγεσία του η Εκκλησία βίωσε μια χρονιά απαράμιλλης εξάπλωσης.

«Καλώς ήρθατε στη δόξα του IAS», είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. «Καλώς ήρθατε σε μια δόξα, που ξεπερνά κάθε δόξα, αφότου εμείς οι ίδιοι δεσμευτήκαμε αρχικά απέναντι στην ανθρωπότητα, κάτι που κάναμε για να διατηρήσουμε το αυταπόδεικτο αυτών των πεποιθήσεων: ότι όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα του ενός παραβιάζει τα δικαιώματα όλων, ότι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την ανθρωπότητα κάνουν τον καθένα να περιμένει στην πόρτα της ελευθερίας και ότι η αποτυχία να σεβαστούμε το πιο ταπεινό ανθρώπινο ον είναι αποτυχία να σεβαστούμε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα, έχουμε επίσης δεσμευτεί να αναγνωρίσουμε τη μαγεία που υπάρχει σε κάθε ζωντανό οργανισμό, κάτι που συνεπάγεται το μεγαλείο του IAS. Επιπλέον, εκτός αυτού, ας αναφέρουμε ότι δε δίνει κανείς τέτοιου είδους υποσχέσεις, εκτός κι αν είναι σε θέση να τις εκπληρώσει, πράγμα που φυσικά εμείς είμαστε σε θέση να κάνουμε. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα είστε απόλυτα βέβαιοι πριν τελειώσει η αποψινή βραδιά».

Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών ο κ. Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ανέλυσε με λεπτομέρεια 12 μήνες επιτευγμάτων και ανθρωπιστικής δράσης.

Κορυφαία θέση μεταξύ αυτών των επιτευγμάτων κατέχουν δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν φέτος χάρη στην επιχορήγηση από τον IAS: Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και το Κοινοτικό Κέντρο του Χάρλεμ, στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων τον Ιούλιο στη θρυλική 125η Οδό του Χάρλεμ. Και τα δύο κτίρια μαζί καταλαμβάνουν συνολικά 6.130 τ.μ. και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη συμμετοχή της κοινότητας στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Τον Σεπτέμβριο η μακροχρόνια εξάπλωση της Εκκλησίας επισφραγίστηκε με μια ολοκαίνουργια πνευματική έδρα για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο νέος εκπληκτικός Ανώτερος Οργανισμός που καταλαμβάνει 13.470 τ.μ. είναι το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Εκκλησίας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και βρίσκεται ανάμεσα σε 3.640 στρέμματα εθνικού δάσους, ενώ απέχει μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν στιγμιότυπα από τις τελετές εγκαινίων και των δύο νέων αυτών εγκαταστάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν συγκινητικές ομιλίες από τοπικούς και εθνικούς αξιωματούχους που τίμησαν με την παρουσία τους την περίσταση.

Ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε επίσης τα ιστορικά επερχόμενα εγκαίνια για το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ιρλανδίας, το οποίο βρίσκεται στη γραφική Πλατεία Μέριον, στην καρδιά της πόλης του Δουβλίνου. Οι εγκαταστάσεις αυτές προορίζονται για την αμέριστη παράδοση των υποστηριζόμενων από τη Σαηεντολογία κοινωνικών προγραμμάτων στην Ιρλανδία.

Στην εκδήλωση της βραδιάς της Παρασκευής απαριθμήθηκαν όλα τα ανθρωπιστικά επιτεύγματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και η βραδιά επικεντρώθηκε στις αναγνωρισμένες πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από τον IAS, ξεκινώντας με τον εντυπωσιακό απολογισμό των προσπαθειών για την εξάλειψη των καταχρήσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας μέσω της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR). Συνταρακτικές ιστορίες ήρθαν στο φως καθώς συνεχιζόταν η βραδιά, προβάλλοντας τον Οργανισμό Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του Η Αλήθεια Για τα Ναρκωτικά που καταπιάνεται ευθέως με το πρόβλημα των ναρκωτικών, το πρόγραμμα Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο αναζωπυρώνει τη φλόγα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το πρόγραμμα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, το οποίο αποκαθιστά την αξιοπρέπεια και την αδελφοσύνη μεταξύ της ανθρωπότητας μέσω των 21 οικουμενικών ηθικών διδαγμάτων, και το κάλεσμα για βοήθεια στο οποίο ανταποκρίνονται οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας, παρέχοντας βοήθεια σε θέματα που κυμαίνονται από τις καθημερινές διαμάχες ως τις τεράστιες φυσικές καταστροφές. Κάθε πρόγραμμα παρουσιάστηκε ως ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, δείχνοντας τον αντίκτυπο που δημιουργεί στη ζωή κάθε ατόμου στα μέρη όπου εφαρμόζεται το κάθε πρόγραμμα, δηλαδή παντού.

Για παράδειγμα:

  • Ο Οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διοργάνωσε συγκεντρώσεις ευαισθητοποίησης και εκδηλώσεις προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περισσότερες από 100 πόλεις.
  • Ο Οργανισμός Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά παρείχε ζωτικής σημασίας εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά για να βοηθήσει περισσότερους από 125.000 Προσκόπους της Αμερικής, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και να επιτύχουν τον βαθμό Δεύτερης Τάξης.
  • Το νησί Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, που αποτελεί τουριστικό προορισμό, βίωσε την ισχύ του Δρόμου προς την Ευτυχία όταν η αστυνομία της χώρας υιοθέτησε τα 21 διδάγματα από το βιβλιαράκι και με τη σειρά της διένειμε 180.000 αντίτυπα, συμβάλλοντας έτσι στην πτώση του ποσοστού των σοβαρών εγκλημάτων κατά 65%.
  • Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας συλλογικά προσέφεραν εξατομικευμένη βοήθεια σε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων που επλήγησαν άμεσα από φυσικές καταστροφές.

Χαρακτηριστικό της βραδιάς του εορτασμού ήταν τα τρία εξαιρετικά παραδείγματα Σαηεντολόγων που έδειξαν αξιομνημόνευτη ανθρωπιστική δέσμευση. Τα επιτεύγματά τους αναγνωρίστηκαν με το Μετάλλιο Ελευθερίας του IAS για το 2016:

  • Η Σέλι Γουίλκινς από την Αυστραλία έφερε στο φως τις παραβιάσεις στο πεδίο της ψυχικής υγείας ως Εθνική Διευθύντρια της CCHR. Χρησιμοποιώντας τον Νόμο της Αυστραλίας για την Ελεύθερη Πληροφόρηση δημιούργησε μια θύελλα αποκαλύψεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκθέτοντας καταχρήσεις, συγκρούσεις συμφερόντων, καθώς και ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων σε ανηλίκους. Η επιμονή της στην αναζήτηση των ατασθαλιών, οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση του μέλλοντος των νέων της Αυστραλίας, μέσα από μια κυβερνητική απαγόρευση της στείρωσης και του ηλεκτροσόκ σε παιδιά.
  • Ο Μπεν και η Μέγκαν Φίαλκοφ, μια ομάδα πατέρα-κόρης από τη Νέα Υόρκη, έφεραν το πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε νέους που απειλούνται από ναρκωτικά, σε ένα δίκτυο από κοινοτικά κέντρα και σχολεία όλης της πόλης. Δημιούργησαν πάνω από εκατό συνεργασίες με ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Αξιωματικών Ασφαλείας της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, βοηθώντας να επιτευχθεί η πρώτη πτώση στο ποσοστό χρήσης ναρκωτικών από εφήβους, κάτι που δεν είχε συμβεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Ο Μπεν και η Μέγκαν διεύρυναν περαιτέρω τις δράσεις τους για την εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή και το Ελ Σαλβαδόρ, καθώς μέσω των χωρών αυτών οι έμποροι εισάγουν λαθραία ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Συνολικά, έχουν λάβει περισσότερα από 30 βραβεία και αναγνωρίσεις.
  • Η Σάντρα και ο Φελίπε Ποβέντα, δυο αδέρφια από την Κολομβία, αναγνώρισαν την αδυναμία της χώρας τους να χειριστεί τη φρίκη της τρομοκρατίας, τις απαγωγές, τους εκβιασμούς και τις δολοφονίες αθώων πολιτών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Έκαναν αποστολή τους το να παραδώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας. Για τις ανάγκες του υψηλού κινδύνου προγράμματος διοργανώθηκαν σεμινάρια για τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς σε κάθε στρατιωτικό κλάδο, με αποτέλεσμα πάνω από 300.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων να υποστηρίξουν τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βοηθώντας στη μεταμόρφωση της εικόνας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή.


Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Μεγάλη Τέντα μετασχηματίστηκε για να φιλοξενήσει τη Χοροεσπερίδα των Υποστηρικτών του IAS. Ο εκθαμβωτικός επίσημος χορός πραγματοποιείται ετησίως σε αναγνώριση των νεότερων Υποστηρικτών και της δέσμευσής τους να υποστηρίζουν τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες και τους Οργανισμούς που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων.

Κατά την τρίτη και τελευταία βραδιά η Φιλανθρωπική Συναυλία του Σαιντ Χιλ επισφράγισε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Περίπου 1.500 κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν την ετήσια εκδήλωση, η οποία συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε από τον ίδιο τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, με σκοπό την υποστήριξη των κοινοτικών Οργανισμών στο Ανατολικό Γκρίνστεντ. Τέσσερις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η οποία περιείχε μουσική και χορό, και το βραβείο που τους απονεμήθηκε ήταν ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση η οποία θα βοηθήσει το έργο της κοινότητάς τους τη χρονιά που έρχεται.


Η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων, ένας Οργανισμός ιδιότητας μέλους, ανοιχτός σε όλους τους Σαηεντολόγους από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Σαηεντολογίας, όπως έχουν εκφραστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».