ΗΣΤ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

30 ΧΡΟΝΙΑ IAS: ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Όλα ξεκίνησαν το 1984, μια χρονιά όπου η Σαηεντολογία ήταν παρούσα μόνο σε 39 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Τριάντα χρόνια αργότερα, τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS), προέρχονται από 130 χώρες – από τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία, ενδυναμώνοντας το ανάστημα της Εκκλησίας ως τη μόνη παγκόσμια θρησκεία η οποία εμφανίστηκε τον 20ο αιώνα και ευημερεί επίσης μέσα στον 21ο αιώνα.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας ως μια συνεχώς εξελισσόμενη και επεκτεινόμενη διεθνής δύναμη παρουσιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο σε μια γιορτή διάρκειας 2 1/2 ωρών το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου στο Σαιντ Χιλ, το ιστορικό σπίτι του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Περίπου 7.500 μέλη της Εκκλησίας απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον εορτασμό της 30ής επετείου της Διεθνής Ένωσης Σαηεντολόγων σε μια σημαντική παρουσίαση γεμάτη ζωντάνια, προς τιμήν ενός κινήματος που απλώνεται σε κάθε γωνιά της Γης.

«Ναι, απόψε γιορτάζουμε τρεις δεκαετίες από την ίδρυση του IAS και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πριν από 30 χρόνια θα φαινόταν απλώς ασύλληπτο», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς. Επισήμανε ότι η Σαηεντολογία είναι «το μοναδικό κίνημα που διαπερνά κάθε εθνικό, πολιτιστικό και δημογραφικό εμπόδιο... χωρίς καν να καταμετράμε το τι ξεπεράσαμε από την άποψη του φυσικού σύμπαντος του χώρου και του χρόνου».

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ηγήθηκε της τελετής η οποία προέβαλε τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων στις τρεις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας της, ενώ παρουσίασε επίσης τα τρία άτομα τα οποία κέρδισαν το Μετάλλιο Ελευθερίας του IAS, για την ακούραστη προσφορά εργασίας προς τη Σαηεντολογία και τις ανθρωπιστικές καμπάνιες του IAS. Τα φώτα των προβολέων εστιάστηκαν στο έντονο και δυναμικό έργο της Σαηεντολογίας, στη μάχη κατά των ναρκωτικών, κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μάστιγα της ψυχιατρικής βαρβαρότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Ναι, απόψε γιορτάζουμε τρεις δεκαετίες από την ίδρυση του IAS και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πριν από 30 χρόνια θα φαινόταν απλώς ασύλληπτο», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μισκάβιτς. Επισήμανε ότι η Σαηεντολογία είναι «το μοναδικό κίνημα που διαπερνά κάθε εθνικό, πολιτιστικό και δημογραφικό εμπόδιο... χωρίς καν να καταμετράμε το τι ξεπεράσαμε από την άποψη του φυσικού σύμπαντος του χώρου και του χρόνου».

Πράγματι οι επόμενες δύο ώρες έδειξαν ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι διαπερατοί καθώς παρουσίασε λεπτομερώς τον μακρύ κατάλογο των επιτευγμάτων του προηγούμενου χρόνου καθώς και των φιλόδοξων σχεδίων για τη χρονιά που έρχεται.

Συμπεριλαμβάνει τη συνεχόμενη επέκταση που έχουν οι καμπάνιες προκειμένου να απαλλαχθεί ο κόσμος από την ψυχιατρική κακομεταχείριση· ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ξεριζώσει την πανδημία χρήσης ουσιών μέσα από το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά»· μια σταυροφορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσα από την οποία διαφωτίζονται τα άτομα για την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων· την καμπάνια Ο Δρόμος προς την Ευτυχία στην οποία οι αρχές που μεταδίδονται από το αντίστοιχο βιβλιαράκι βοηθούν στην αποκατάσταση των δεσμών ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας που λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και παρέχουν βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά τα επιτεύγματα παρουσιάστηκαν σε αυτή την εκδήλωση με τη βοήθεια γραφικών που έκοβαν την ανάσα και απεικόνιζαν τα στατιστικά στοιχεία όλων των επιτυχιών σε όλες τις χώρες.

Το αποκορύφωμα ήταν η παρουσίαση από τον κ. Μισκάβιτς ενός μνημειώδους επιτεύγματος: ένα δίκτυο από Ιδανικά Νάρκωνον τα οποία θα εξυπηρετούν ως εκπαιδευτικά κέντρα σε κάθε ηπειρωτική ζώνη. Αυτές οι εγκαταστάσεις προορίζονται για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν παγιδευτεί στα δεινά της χρήσης ναρκωτικών και να αποκαταστήσουν τον νου και το σώμα τους. Η θέση του κάθε Νάρκωνον έχει προσεκτικά επιλεγεί ώστε να βρίσκεται σε περιοχές όπου το περιβάλλον επιφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Μερικές από αυτές τις εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Ηστ Σάσεξ στην Αγγλία, το Οντάριο στον Καναδά, το Χόβενσταντεν στη Δανία, στην Πολιτεία του Μεξικό, στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, στο Γκοτένγκ στη Νότια Αφρική και επίσης στο γραφικό Οχάι στην Καλιφόρνια. Κάθε μία από τις εγκαταστάσεις στέκει ως ένα κόσμημα προσφέροντας πανοραμική θέα και πολυτελή καταλύματα στα οποία τα άτομα μπορούν να αποτοξινωθούν και να αποκαταστήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Ο κ. Μισκάβιτς επίσης αποκάλυψε τα σχέδια για έναν μελλοντικό Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό και Ηπειρωτική Βάση για την Αυστραλία και την περιοχή της Ασίας. Σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη Σαηεντολογία στο νότιο ημισφαίριο, το κτίριο εκτείνεται σε 12.000 τ.μ. και έχει θέα το Εθνικό Πάρκο Λέην Κόουβ του Σίδνεϊ. Εδώ, οι Σαηεντολόγοι από την Τασμανία μέχρι το Τόκιο θα διασχίσουν τα ανώτερα βασίλεια της Γέφυρας προς την Πλήρη Ελευθερία.

Σε όλη τη λάμψη της βραδιάς προστέθηκαν και οι νικητές του Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS, η παρουσίαση των οποίων μεταδόθηκε τμηματικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα μετάλλια απονεμήθηκαν στους Σαηεντολόγους που προώθησαν τον σκοπό της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων βοηθώντας τον συνάνθρωπό τους και στους νικητές αυτής της χρονιάς περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Ο Βλαστιμίλ Σπάλεκ, ένας Τσέχος «ποδηλατοδρομέας» ο οποίος διέσχισε τη χώρα του με το ποδήλατο και τα πόδια, οδηγώντας το κίνημα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» για να βοηθήσει στην τελική διακοπή της χρήσης ναρκωτικών στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Σπάλεκ είπε τα εξής, «Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα και βοηθώ τον Λ. Ρον Χάμπαρντ να δημιουργήσει έναν πλανήτη χωρίς ναρκωτικά. Η πραγματική εκπαίδευση ενάντια στα ναρκωτικά ανήκει σε όλους. Σε όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις. Παραδίδοντας αυτή την εκπαίδευση στους ανθρώπους, επιφέρουμε κατανόηση και αντιμετώπιση».
  • Η Μαρία Λάρα, μια εξαιρετική ηθοποιός από την Μπογκοτά της Κολομβίας, η οποία χρησιμοποίησε με έξυπνο τρόπο τις αρχές από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία προκειμένου να δραστηριοποιήσει σε αυτόν τον τομέα τις βιομηχανίες και το στρατιωτικό προσωπικό σε πέντε χώρες. Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Λάρα τόνισε, «Όταν ανακάλυψα τη Σαηεντολογία, ανακάλυψα την πραγματική σημασία του να είσαι καλλιτέχνης. Ο μόνος λόγος για να έχεις δύναμη σε αυτόν τον πλανήτη είναι για να βοηθάς».
  • Η Κέιτ Σεμπεράνο, η Αυστραλιανή σούπερ σταρ στον χώρο της μουσικής, η οποία για τρεις δεκαετίες παραμένει ακούραστη υπέρμαχος της Σαηεντολογίας ως μια ανθρωπιστική φωνή για την ελευθερία. Αποδεχόμενη το Μετάλλιο Ελευθερίας είπε στο κοινό τα εξής: «Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί μια ολόκληρη φυλή για να συνεχίσουμε το παιχνίδι. Και μ’ αυτό εννοώ ότι τρεις γενιές της οικογένειάς μου, όλοι είμαστε υποστηρικτές του IAS και θα συνεχίσουμε μέχρι η κοινωνία να έχει όλα τα αναγκαία εργαλεία για να επιφέρουμε την πνευματική υγεία και τη βελτίωση του πολιτισμού».

Το επόμενο βράδυ, στις 18 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 2.000 Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν για τον Χορό των Υποστηρικτών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, μια βραδιά με επίσημο ένδυμα στη Μεγάλη Τέντα, όπου οι νεότεροι υποστηρικτές αναγνωρίστηκαν για την αφοσίωσή τους στο ανθρωπιστικό κίνημα της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, το οποίο προάγει τους στόχους της Σαηεντολογίας για έναν καλύτερο κόσμο.

_________________

Η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων, ένας οργανισμός μελών ανοιχτός σε όλους τους Σαηεντολόγους από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Σκοποί της, όπως έχουν εκφραστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».