ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΓΚΑΛΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πνευματική Πρωτεύουσα της Σαηεντολογίας,
στο Κληαργουότερ της Φλόριντας, για ένα εκθαμβωτικό Σαββατοκύριακο εορτασμού προς τιμήν του Ιδρυτή της θρησκείας, του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από αποκαλυπτικές ανακαλύψεις, καθώς Σαηεντολόγοι από 60 χώρες παρακολούθησαν τα ξακουστά ταξίδια που έκανε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στη μυστηριώδη Ανατολή όταν ήταν νέος – ταξίδια κατά τα οποία κατάφερε να τραβήξει τα πέπλα που κάλυπταν τη μαγεία εκείνων των μακρινών περιοχών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 12 και 13 Μαρτίου στην πνευματική πρωτεύουσα της Σαηεντολογίας, στη Βάση Ξηράς του Φλαγκ, στο Κληαργουότερ της Φλόριντας: ο εορτασμός για τα εκατοστά πέμπτα γενέθλια του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο σπουδαιότερος επετειακός εορτασμός στην ιστορία. Οι χιλιάδες Σαηεντολόγοι απ’ όλο τον κόσμο είχαν μαγευτεί από τις ιστορίες για τις σπουδαίες περιπέτειες του Ιδρυτή της θρησκείας τους, από την εκπληκτική ψυχαγωγία και τη θεαματική χοροεσπερίδα, και το διασκέδασαν πάρα πολύ – και αυτό που τα ενίσχυσε όλα αυτά είναι η αποστολή της Σαηεντολογίας να απελευθερώσει τις διάνοιες και τις ψυχές των ανθρώπων και να προσφέρει λύσεις στις συμφορές που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός.

«Απόψε τιμούμε τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τη ζωή του, την κληρονομιά του και την ιστορία του. Και πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τον άνθρωπο. Έτσι, ενώ είναι μαζί μας κάθε μέρα, σε κάθε σελίδα κάθε βιβλίου, σε κάθε διάλεξη και σε κάθε βήμα μας στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία, απόψε λοιπόν οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά του, καθώς γιορτάζουμε την κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ και ένα σχέδιο παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο θα απελευθερωθεί όλη η Ανθρωπότητα».– κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας
 

«Απόψε τιμούμε τον Λ. Ρον Χάμπαρντ», είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας. «Τη ζωή του, την κληρονομιά του και την ιστορία του. Και πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τον άνθρωπο. Έτσι, ενώ είναι μαζί μας κάθε μέρα, σε κάθε σελίδα κάθε βιβλίου, σε κάθε διάλεξη και σε κάθε βήμα μας στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία, απόψε λοιπόν οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά του, καθώς γιορτάζουμε την κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ και ένα σχέδιο παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο θα απελευθερωθεί όλη η Ανθρωπότητα».

Το συγκεντρωμένο πλήθος είχε μαγευτεί από τις ιστορίες για τα κατορθώματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Άπω Ανατολή. Τα ταξίδια του αποτέλεσαν τις αναζητήσεις που κυριολεκτικά χαρτογράφησαν τα όρια 10.000 χρόνων ανθρώπινης γνώσης. Με άλλα λόγια: μιλάμε για σκέτη μαγεία. Ο Βιογράφος του Ρον, Νταν Σέρμαν, μας οδήγησε στα χνάρια του νεαρού Λ. Ρον Χάμπαρντ στους ιερούς χώρους στα βουδιστικά μοναστήρια και στους χώρους κυριαρχίας των μάγων και των αγίων.

Και αν η «μαγεία» ήταν το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων του 2016, τότε η αναφορά του κ. Μισκάβιτς σχετικά με την εξάπλωση της θρησκείας στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ήταν επίσης «μαγική».

Σαράντα χρόνια πριν, όταν ρώτησαν τον Λ. Ρον Χάμπαρντ τι δώρο ήθελε για τα γενέθλιά του, απάντησε: εξάπλωση για κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας ανά τον κόσμο. Από αυτή την πρόταση προέκυψε το ετήσιο Παιχνίδι Γενεθλίων, ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Οργανισμοί της Εκκλησίας παγκοσμίως. Στον πίνακα αποτελεσμάτων για τη γιορτή των γενεθλίων υπήρχαν γραφήματα που εκτοξεύονταν κατακόρυφα και που απεικόνιζαν το «δώρο» των Σαηεντολόγων προς τον Ιδρυτή της θρησκείας τους.

Οι νικητές στο Παιχνίδι των Γενεθλίων ήταν η Ιδανική Μίσιον της Σαηεντολογίας του Μπέργκαμο στην Ιταλία, ο πρώτος Ιδανικός Οργανισμός της Ελβετίας: η Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Βασιλείας, ο Ιδανικός Οργανισμός Σαιντ Χιλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμος των Δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είχε οραματιστεί την έννοια του «Ιδανικού» ως ένα πρότυπο για τους Οργανισμούς που θα εξέφραζαν απόλυτα τις έννοιες της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Υπό την ηγεσία του κ. Μισκάβιτς, κατά την τελευταία δεκαετία έχουν εγκαινιαστεί περίπου 50 Ιδανικοί Οργανισμοί σε πέντε ηπείρους.

Για τους Σαηεντολόγους, το κεντρικό θέμα της βραδιάς των γενεθλίων ήταν μια ματιά στα σχέδια για εξάπλωση που θα ακολουθήσουν μέσα στην υπόλοιπη χρονιά. «Η ζωή δεν έχει νόημα χωρίς πρόκληση», παρατήρησε ο κ. Μισκάβιτς, καθώς απαριθμούσε τα επιτεύγματα που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια των Ιδανικών Οργανισμών στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης πριν από το καλοκαίρι, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επίσημα εγκαίνια των Ιδανικών Οργανισμών στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, στην Κοπεγχάγη της Δανίας και στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, και θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης σε άλλους 12 περίπου Οργανισμούς. Ένας νέος Ιδανικός Ανώτερος Οργανισμός –για τους Σαηεντολόγους που φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα της θρησκείας– είναι υπό κατασκευή στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, και προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί αυτή τη χρονιά.

Και ως αποκορύφωμα της εντυπωσιακής ματιάς στην υπόλοιπη χρονιά, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε τα επικείμενα εγκαίνια του Scientology Media Productions, ενός συγκροτήματος 20 στρεμμάτων όπου θα στεγάζεται το καινούργιο παγκόσμιο κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης της Εκκλησίας. Το βίντατζ στούντιο του 1912, εντελώς ξεχωριστό ανάμεσα στις εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας και ακόμη και ανάμεσα στα ξακουστά ορόσημα μέσων μαζικής ενημέρωσης του Χόλιγουντ, έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως και έχει μετασχηματιστεί ολοκληρωτικά με υπερσύγχρονες ψηφιακές εγκαταστάσεις για ραδιοτηλεοπτική αναμετάδοση, με δεκάδες χώρους για την επεξεργασία βίντεο, με δωμάτια για τη σύνθεση μουσικής, με δωμάτια μείξης ήχου, με εγκαταστάσεις για οπτικά εφέ και πολλά ηχομονωμένα στούντιο για γυρίσματα ταινιών – στα μέσα ενημέρωσης περιλαμβάνεται ο Τύπος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το διαδίκτυο, και όλα αυτά είναι δικτυωμένα με την πιο προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία μέσων μαζικής ενημέρωσης που υπάρχει στον πλανήτη.

Το νέο στούντιο ψηφιακών μέσων ενημέρωσης θα είναι το κέντρο από όπου θα διαδίδεται το μήνυμα της Εκκλησίας στον κόσμο, καθώς και το μέσο για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των Εκκλησιών της Σαηεντολογίας, για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες και για τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει μία ενοποιητική λέξη που θα εκτυπωθεί και θα μεταδοθεί: Ελευθερία. Όπως δήλωσε ο κ. Μισκάβιτς κλείνοντας τη βραδιά των γενεθλίων: «Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μάς υπενθυμίζει ότι η πιο συναρπαστική λέξη σε αυτή και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα είναι η Ελευθερία. Κι όχι μόνο η «Ελευθερία από», όπως ελευθερία από την Ένδεια, την Καταπίεση ή την Αδικία. Αλλά η «Ελευθερία να...», όπως η ελευθερία να ανοίγεις τις πόρτες αυτού του Σύμπαντος κι από εκεί να ανεβαίνεις σε καταστάσεις που δεν περιγράφηκαν μέχρι τώρα σε καμία γνωστή γλώσσα.

»Και, τέλος, μας λέει ότι το δικό μας είδος Ελευθερίας υπερβαίνει κάθε Δόγμα, κάθε Πιστεύω και κάθε Χρώμα. Και, κατά συνέπεια, η Ελευθερία που προσφέρουμε εκτείνεται σε κάθε Ανθρώπινο Ον».


Από το ιστορικό Fort Harrison ως το Oak Cove και το Sandcastle και οι έξι χώροι διαμονής του Flag γέμισαν με επισκέπτες Σαηεντολόγους που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις των γενεθλίων. Το Κτίριο του Flag, η μητρόπολη της Σαηεντολογίας, σαν αστέρι γύρω από το οποίο λάμβαναν χώρα οι εκδηλώσεις, μας υπενθύμιζε το μεγάλο ταξίδι που έχει διανύσει η θρησκεία μέσα σε εξήμισι δεκαετίες.

Το Σαββατοκύριακο των Γενεθλίων έφτασε στο αποκορύφωμα με την ετήσια Χοροεσπερίδα των Υποστηρικτών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, όπου τιμήθηκαν οι Σαηεντολόγοι που έχουν προσφέρει υποδειγματική συνεισφορά και υποστήριξη στην Εκκλησία. Εκείνη τη βραδιά αποδόθηκε φόρος τιμής σε εκείνα τα μέλη των οποίων οι προσπάθειες παρέχουν ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Σαηεντολογίας που ωφελούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.