ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ;

Οι Εκκλησίες Σαιντ Χιλ είναι το επόμενο επίπεδο πάνω από τις Εκκλησίες Κλάσεως V.

Η αυθεντική Εκκλησία Σαιντ Χιλ βρίσκεται στο Ηστ Γκρίνστεντ, στο Σάσεξ, στην Αγγλία, όπου διέμενε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ από το 1959 έως το 1966. Στο Σαιντ Χιλ, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έκανε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του σχετικά με τη διάνοια και το πνεύμα και γνωστοποιούσε αυτές τις ανακαλύψεις τακτικά σε καθημερινές διαλέξεις που τις παρακολουθούσαν οι προχωρημένοι μαθητές της Σαηεντολογίας από όλο τον κόσμο. Σήμερα, αυτό το σύνολο γραφών της Σαηεντολογίας, γνωστό και ως «Ειδική Σειρά Μαθημάτων του Σαιντ Χιλ», είναι το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Σαηεντολογία και αποτελείται από σχεδόν 450 ηχογραφημένες διαλέξεις και άλλα γραπτά υλικά. Αυτές οι Εκκλησίες, επίσης, παραδίδουν μερικά από τα πιο προχωρημένα επίπεδα ώντιτινγκ.

Ο Ανώτερος Οργανισµός και το Σαιντ Χιλ, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Ανώτερος Οργανισµός και το Σαιντ Χιλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Εκτός από την εκκλησία στο Σαιντ Χιλ του Ηστ Γκρίνστεντ, τέτοιες Εκκλησίες υπάρχουν στην Κοπεγχάγη, το Λος Άντζελες και το Σίδνεϊ.

Οι Ανώτεροι Οργανισμοί της Σαηεντολογίας παραδίδουν πολύ προχωρημένα επίπεδα ώντιτινγκ και εκπαίδευσης παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης μέχρι την Κλάση VIII και ώντιτινγκ μέχρι το Νέο OT V. Οι Ανώτεροι Οργανισμοί βρίσκονται επίσης στο Ανατολικό Γκρίνστεντ, την Κοπεγχάγη, το Λος Άντζελες και το Σίδνεϊ. Στο Ηστ Γκρίνστεντ, την Κοπεγχάγη και το Σίδνεϊ οι Οργανισμοί Σαιντ Χιλ και οι Ανώτεροι Οργανισμοί συνδυάζονται σε μια εγκατάσταση της Εκκλησίας.

Σε έναν Ανώτερο Οργανισμό, το άτομο ξαναβρίσκει χαμένες ικανότητες και κερδίζει νέες ενοράσεις σχετικά με τη φύση της δικής του πνευματικότητας, της σχέσης του με τους άλλους, το υλικό σύμπαν και το Όγδοο Δυναμικό. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, βρίσκει κανείς μια ατμόσφαιρα πνευματικής ανακάλυψης να διαπνέει αυτές τις Εκκλησίες. Αυτοί που έρχονται σε έναν τέτοιο Ανώτερο Οργανισμό έχουν μελετήσει επιμελώς και επί μακρόν για να φτάσουν σ' αυτό το σημείο πάνω στη Γέφυρα, και το να φτάσουν στα επίπεδα του ΟΤ είναι ένα σημαντικό βήμα. Εδώ, τα άτομα ανακτούν πλήρως τη βεβαιότητά τους για την πνευματική τους φύση και αποκτούν σιγουριά στην ικανότητά τους να παίζουν και να κερδίζουν το παιχνίδι της ζωής, όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο απώτερο μέλλον.