ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ;

Βάσει του τρόπου που βλέπει τον κόσμο η Σαηεντολογία είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν οι αλήθειες της Σαηεντολογίας για την βελτίωση της Ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια, καθώς η Σαηεντολογία αναπτύσσεται, έτσι επεκτείνονται και τα ανθρωπιστικά προγράμματα που υποστηρίζουν οι Σαηεντολόγοι. Τα προγράμματα αυτά τώρα περιλαμβάνουν:

Επιπλέον, μέσω της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι Σαηεντολόγοι έχουν εντοπίσει και έχουν εργαστεί για να τεθεί εκτός νόμου η υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές, οι θηριωδίες της ψυχιατρικής, όπως τα ηλεκτροσόκ, οι λοβοτομές και τα πειράματα βιολογικού πολέμου.

Τέλος, η Εκκλησία ήταν μεταξύ των αρχικών υπέρμαχων του Νόμου για την ελευθερία της Πληροφόρησης και άλλων νόμων για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το σταμάτημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις κυβερνήσεις.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και οι Σαηεντολόγοι εργάζονται σε ευθυγράμμιση με τους Στόχους της Σαηεντολογίας και με το όνειρο για «ένα πολιτισμό χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».