ΣΙΔΝΕΪ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η μεγαλειώδης τελετή σήμανε έναν καινούργιο εντυπωσιακό Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό που θα προσφέρει απαράμιλλη εξάπλωση στην πνευματική πρόοδο των Σαηεντολόγων σε όλη την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ασία.

Η εκπληκτική καινούργια πνευματική έδρα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας απέχει μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ, κι όμως είναι σαν να βρίσκεται πολύ μακριά, ανάμεσα σε 3.600 στρέμματα δάσους στο Εθνικό Πάρκο Λέιν Κόουβ, και εγκαινιάστηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα σηματοδοτούμε άλλη μία μνημειώδη ολοκλήρωση με μια τελετή εγκαινίων που σίγουρα δε μοιάζει με καμία άλλη», είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. «Γιατί πού αλλού θα μπορούσε κανείς να εγκαινιάσει έναν νέο Ανώτερο Οργανισμό που να είναι τόσο μαγευτικός όσο αυτός εδώ; Ή, εν προκειμένω, πού αλλού θα μπορούσε κανείς να προσφέρει τη διαχρονική ελευθερία της αιωνιότητας στην πιο πυκνοκατοικημένη ζώνη στη Γη; Λοιπόν, αυτό ακριβώς εγκαινιάζουμε σήμερα καθώς κόβουμε την κορδέλα των εγκαινίων για τον νέο σας Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό για την Αυστραλασία!»

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, καλωσόρισε τους περισσότερους από 2.500 Σαηεντολόγους απ’ όλη τη γεωγραφική αυτή ζώνη που παρευρέθηκαν για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Ανώτερου Οργανισμού για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ασία.

Το νεότερο και μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Εκκλησίας έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες προορίζεται να γίνει φάρος ελευθερίας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Το τεράστιο κτίριο που έχει ανακαινιστεί αριστοτεχνικά και έχει εμβαδόν 13.500 τ.μ. είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Έχει πολύ ψηλά παράθυρα που ανοίγουν και προσφέρουν θέα στο εθνικό πάρκο, όπου τα πουλιά κουκαμπούρα κελαηδούν κάνοντας τρίλιες την αυγή και το σούρουπο, και αποτελεί ένα φυσικό θαύμα που δίνει νόημα στο πνεύμα της ίδιας της Σαηεντολογίας.

Περιγράφοντας πώς «έριξε μια πρώτη μάτια σ’ αυτό το παλάτι μέσα στο δάσος που φωλιάζει στις παρυφές του μαγευτικού τοπίου ευκαλύπτων», ο κ. Μισκάβιτς είπε: «η φράση που θα μπορούσε να το περιγράψει καλύτερα, πέρα από τη λέξη “συνταρακτικό”, ήταν η φράση “απόλυτα τέλειο”. Η ίδια φράση περιγράφει και τη χρονική στιγμή της τελετής των εγκαινίων του Οργανισμού σας».

Η ιστορική εκδήλωση έρχεται στον απόηχο μιας νέας Χρυσής Εποχής για τα ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης στη Σαηεντολογία. Είναι μια Χρυσή Εποχή που αποτελεί ένα ακόμη μνημειώδες επίτευγμα στο να καταστεί διαθέσιμη η τεχνολογία της Σαηεντολογίας. Στο επίτευγμα αυτό περιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι πρωτότυπες κινηματογραφημένες διαλέξεις του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ για τα Ανώτερα Μαθήματα αποκαταστάθηκαν πλήρως και ότι τα ανώτερα υλικά, που εκτείνονται στα υψηλότερα επίπεδα της Γέφυρας προς την Πλήρη Ελευθερία, είναι πλέον διαθέσιμα σε 17 γλώσσες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα Κινέζικα και τα Γιαπωνέζικα. Κατά συνέπεια, οι Σαηεντολόγοι ανεβαίνουν τη Γέφυρα με επταπλάσιο ρυθμό σε σχέση με πριν.

Ο νέος Ιδανικός Ανώτερος Οργανισμός της Σαηεντολογίας είναι κατάλληλα εξοπλισμένος για να φιλοξενήσει τα άτομα αυτά, καθώς στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται ένα Κέντρο Καθοδήγησης Χάμπαρντ, πλήρως εξοπλισμένο με 60 δωμάτια για ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση), αίθουσες μελέτης για την εκπαίδευση και την καθοδήγηση του Σόλο ώντιτινγκ (όπου τα μέλη της Εκκλησίας δίνουν ώντιτινγκ στον εαυτό τους για την κατάσταση του Κλήαρ και στα Ανώτερα Επίπεδα) και αίθουσες μελέτης για την εκπαίδευση των ώντιτορ που θα προσφέρουν υπηρεσίες σε Οργανισμούς της Σαηεντολογίας σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Οι εκτενείς εγκαταστάσεις στεγάζουν επίσης ένα νέο Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμο για την εκκλησιαστική διοίκηση κάθε τομέα της Σαηεντολογίας στη γεωγραφική αυτή ζώνη. Αυτό περιλαμβάνει τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, τις Μίσιον και τις συνεργαζόμενες ομάδες, καθώς και την εγκαθίδρυση και την εξάπλωση των ανθρωπιστικών κινημάτων και προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία.

Το υπερσύγχρονο οικοδόμημα παρουσιάζει ένα μινιμαλιστικό στυλ, καθώς το γυαλί που εκτείνεται σε πολλούς ορόφους αναμειγνύεται με ένα εντυπωσιακό τοπίο από μπετόν αρμέ. Έξω, το ρυάκι Μπλου Γκαμ διέρχεται μέσα από το δάσος ευκαλύπτων που καλύπτει 34 στρέμματα. Πρόκειται για έναν πραγματικό Κήπο της Εδέμ στην καρδιά της μητροπολιτικής περιοχής του Σίδνεϊ.

Σε αυτή τη μοναδική τοποθεσία συγκεντρώθηκαν οι πάνω από 2.500 Σαηεντολόγοι και οι προσκεκλημένοι τους την Κυριακή εκείνη για να γιορτάσουν αυτό το αξιόλογο επίτευγμα. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν αξιωματούχοι του κράτους και της πόλης.

Η Κα Λε Λαμ, Ομότιμη Δήμαρχος και Πρόεδρος της Ασιατικής Πολιτιστικής Ένωσης για την Ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ, είπε στην εναρκτήρια ομιλία της: «Αυτές οι εγκαταστάσεις που θα λειτουργήσουν ως η νέα σας ηπειρωτική έδρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστές. Όπως μπορείτε να δείτε, το κτίριο έχει πολλά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά: τόσο το μέγεθός του όσο και ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο. Στην πραγματικότητα, προτάθηκε να καταγραφεί επίσημα ως “σημαντικό οικοδόμημα της πόλης” που συμβάλλει στην πολιτιστική κληρονομιά της. Και με την εγκαθίδρυση αυτού του νέου κέντρου ως το πνευματικό σας κέντρο, έχετε αποδώσει έναν σκοπό σ’ αυτές τις επιβλητικές εγκαταστάσεις, ο οποίος υπερβαίνει ακόμα και τη φυσική ομορφιά του τοπίου».

Ο Δρ Άμιν Χάντι, πρώην σύμβουλος θρησκευτικών ζητημάτων του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, αναγνώρισε επίσης τον σημαντικό ρόλο των εγκαταστάσεων για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού: «Η Σαηεντολογία έχει πάρα πολλές πηγές, και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτές οι πηγές θα προσφέρουν όχι μόνο την ελπίδα, αλλά επίσης και πρακτικές λύσεις για τους ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας. Την ευθύνη για την αλλαγή δεν την έχουν μόνο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και καθένας από μας, εσείς, εγώ και κάθε πολίτης. Μόνο αν εμπνεύσουμε τα άτομα να μεταμορφωθούν από θεατές σε συμμετέχοντες, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την κοινωνία που επιθυμούμε να έχουμε. Η δική μου επιθυμία είναι να έχουμε μια Ινδονησία απαλλαγμένη από τα ναρκωτικά και μια επίσης απαλλαγμένη από τα ναρκωτικά Ασία. Με τη βοήθεια της Σαηεντολογίας και των προγραμμάτων της, πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Η Κα Γκρέισλιν Σμόλγουντ, διεθνής ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτοχος του Παρασήμου της Αυστραλίας και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο James Cook είπε: «Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερες από 40 καταστροφές σε όλη την Αυστραλασία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι πυρκαγιές στις θαμνώδεις περιοχές της Βικτόρια, ο σεισμός στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και το τσουνάμι της Νότιας Ασίας. Και με τις Περιοδείες σας Καλής Θέλησης στα μέρη αυτά οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν διαδώσει τις τεχνικές τους σε τοπικό επίπεδο, εκπαιδεύοντας 100.000 ντόπιους στην πρακτική και ολιστική προσέγγιση της Σαηεντολογίας. Καθιστάτε ένα χωριό ικανό να βοηθήσει και να θεραπεύσει τον λαό του. Οπότε, ναι, όταν βλέπω αυτές τις κίτρινες τέντες, βλέπω την ελπίδα!».

Ο Δρ Κιθ Τόμσον, Βοηθός Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Notre Dame, επανέλαβε τα ίδια συναισθήματα. «Έχει ειπωθεί ότι: “Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς”. Και σήμερα, από το νέο πνευματικό σας κέντρο για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και από τη διαρκή σας δέσμευση να υπηρετείτε τους άλλους, μπορούμε να δούμε τους καρπούς σας», είπε. «Με αυτές τις εγκαταστάσεις, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλετε στη δημιουργία ανταλλαγής και διαλόγου για να προωθήσετε μια ισχυρή διαθρησκευτική κοινωνία που στηρίζεται στον σεβασμό. Σας εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στις ευγενείς και ιερές σας προσπάθειες. Καθώς συνεχίζετε να βοηθάτε άλλους να συνειδητοποιήσουν ότι η μεγαλοσύνη είναι μέσα τους, θα επιδιώκετε να φτάσετε στην αιωνιότητα και την αιώνια μεγαλοσύνη εσείς οι ίδιοι».

Ο Δρ Ντέιβιντ Μπένετ, κάτοχος του παρασήμου της Αυστραλίας, Ανώτατος Δικηγόρος και πρώην Βοηθός Εισαγγελέα της Αυστραλίας, ο οποίος ηγήθηκε και κέρδισε το Ανώτατο Δικαστήριο που επαναπροσδιόρισε τη θρησκεία και καθιέρωσε τη θρησκευτική αναγνώριση για τη Σαηεντολογία, είπε: «Απ’ όλες τις υποθέσεις με τις οποίες έχω ασχοληθεί, θεωρώ ότι η νίκη σας, με την οποία επιβεβαιώθηκε ότι η Σαηεντολογία είναι θρησκεία, είναι αυτή που με κάνει πιο περήφανο απ’ όλες, γιατί από εκείνη την εποχή τα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν βασιστεί στον ορισμό που δόθηκε στην Αυστραλία. Κι έτσι, ευρισκόμενος εδώ για να γιορτάσω μαζί σας, βλέπω τι ακριβώς μπορεί να προκύψει από μια κρίσιμη και επαναστατική δικαστική νίκη στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας. Και με κάνει ακόμα πιο περήφανο το ότι γνωρίζω πως αυτό που ξεκίνησε ως ένας αγώνας για το τι είναι δίκαιο, οδήγησε σε μια απόφαση που έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ανθρώπων όλων των θρησκειών».

Ο κ. Μισκάβιτς, καθώς ετοιμαζόταν να κόψει την κορδέλα εγκαινίων, δημιουργώντας ένα νέο μέλλον για τη Σαηεντολογία στην Αυστραλασία, παρατήρησε τη σπουδαιότητα των εγκαινίων: «Επομένως, φτάνουμε στα τελευταία λεπτά πριν ανοίξουν αυτές οι πύλες για την αιωνιότητα. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να συλλογιστείτε τι σημαίνει να κατέχετε τώρα έναν Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό που, ουσιαστικά, βρίσκεται έξω απ’ αυτόν τον κόσμο. Κι έτσι, προς τιμήν του αιώνιου ονείρου του Ιδρυτή μας, αφιερώνω αυτή τη νέα ιδανική πνευματική πύλη στο όνομα του Λ. Ρον Χάμπαρντ και στην Πλήρη Ελευθερία».


Τα εγκαίνια του Ιδανικού Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και όλη την Ασία πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επικής εξάπλωσης της θρησκείας. Υπό την ηγεσία του κ. Μισκάβιτς η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει εγκαινιάσει πάνω από 50 νέες Ιδανικές Εκκλησίες σε έξι ηπείρους. Πρόσφατα εγκαίνια έχουν πραγματοποιηθεί στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στη Μπογκοτά της Κολομβίας και στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Εκκλησία άνοιξε πρόσφατα το Scientology Media Productions, ένα τεχνολογικά προηγμένο στούντιο είκοσι στρεμμάτων στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας, μέσω του οποίου το μήνυμα της θρησκείας θα μεταδίδεται μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέσω κάθε άλλης πλατφόρμας μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Περισσότερα εγκαίνια Ιδανικών Οργανισμών έχουν προγραμματιστεί μέσα στην επόμενη χρονιά σε πολιτιστικά επίκεντρα στη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.