ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το νέο Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας ανοίγει τις πόρτες του στο Δουβλίνο, στην εμβληματική πλατεία Μέριον, για να προσφέρει στην Ιρλανδία σε μόνιμη βάση τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης που υποστηρίζονται από τη Σαηεντολογία.

Στο πέρασμα των αιώνων το έθνος της Ιρλανδίας υπήρξε πηγή πολιτισμού και κέντρο ποίησης και τεχνών για τον Δυτικό Πολιτισμό. Στην καρδιά αυτής της πολιτιστικής έκρηξης βρίσκεται η πόλη του Δουβλίνου, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα σημείο όπου οι ιστορικοί δρόμοι εκπροσωπούν με εντυπωσιακό τρόπο τον πολιτισμό: η επιβλητική πλατεία Μέριον.

Η θρυλική αυτή τοποθεσία ήταν ο τόπος για την εορταστική εκδήλωση κοπής της κορδέλας και των εγκαινίων, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στον αριθμό 4 του Βόρειου Τμήματος της Πλατείας Μέριον. Το ιστορικό κτίσμα αποτελεί τη νέα έδρα του Γραφείου Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ιρλανδίας και εγκαινιάστηκε επίσημα από εκτελεστικούς και μέλη του προσωπικού της Εκκλησίας.

Μια εορταστική εκδήλωση κοπής της κορδέλας και εγκαινίων σηματοδότησε την έναρξη του νέου Γραφείου Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία.

Το νέο Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων απέχει μόλις μερικά τετράγωνα από τα πιο φημισμένα εθνικά μνημεία της Ιρλανδίας στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας, το Κολέγιο Τρίνιτι και το Λένστερ Χάους, που αποτελεί έδρα του Κοινοβουλίου. Το ιστορικό κτίριο αποτελεί κλασικό δείγμα της εξαιρετικής γεωργιανής αρχιτεκτονικής του Δουβλίνου και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1760, πολύ πριν τη γέννηση της αμερικανικής δημοκρατίας και πριν από τη μεγάλη μετανάστευση ιρλανδικών οικογενειών σε εκείνες τις δυτικές ακτές. Τώρα, περισσότερο από δύο αιώνες μετά, έχει γίνει η έδρα για την αποστολή της Εκκλησίας που επεκτείνεται στην Ιρλανδία.

«Με τα εγκαίνια του Γραφείου Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ιρλανδίας, συνεχίζουμε την παράδοση του Ιδρυτή μας Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο οποίος είχε ένα γραφείο στον αριθμό 69 της Πλατείας Μέριον», είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. «Και το κάνουμε αυτό με σκοπό να προσφέρουμε τις ανθρωπιστικές μας πρωτοβουλίες σε όλους, προς τιμήν του Ιδρυτή μας και των Στόχων της Σαηεντολογίας, που είναι οι εξής: ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».

Στην πραγματικότητα, τον Φεβρουάριο του 1956, όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έφτασε για πρώτη φορά στην πλατεία Μέριον στο Δουβλίνο για να δημιουργήσει το Αμερικανικό Κολέγιο Προσωπικής Αποδοτικότητας, ένα πρότυπο κέντρο για το πρώτο εισαγωγικό μάθημα στη Σαηεντολογία, παρατήρησε ότι ο χειμώνας στην Ιρλανδία ήταν παρατεταμένος. «Αν και στην Ιρλανδία ο καιρός είναι κρύος, οι άνθρωποι εδώ έχουν ζεστή καρδιά» έγραψε. «Η χώρα είναι θαυμάσια και οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσες να συναντήσεις».

Έτσι, η θέση αυτού του ιστορικού από αρχιτεκτονική άποψη και όμορφα ανακαινισμένου κτιρίου αντανακλά την ευλάβεια και τον σεβασμό που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ένιωθε τόσο για τους Ιρλανδούς όσο και για το μεγαλείο της Ιρλανδίας. Στο ίδιο ύφος, το νέο Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων είναι αφιερωμένο στην Ιρλανδία για να μεταφέρει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, για μια πιο ευτυχισμένη ζωή και για να γνωστοποιήσει τις πρακτικές λύσεις που κάνουν αυτές τις ελπίδες πραγματικότητα. Αυτές οι φιλοσοφίες βρίσκονται στην καρδιά των κοινωνικών αποστολών της Εκκλησίας παγκοσμίως, από τότε που εγκαθιδρύθηκε πάνω από μισό αιώνα πριν.

Οι εγκαταστάσεις στο Δουβλίνο διαμορφώθηκαν σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Σαηεντολογίας στην Ουάσιγκτον, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ Αμερικανών πολιτικών και πολιτιστικών ηγετών και των κοινωνικών και ανθρωπιστικών στόχων της Εκκλησίας, και έχουν σχεδιαστεί κατά τον ίδιο τρόπο ως κέντρο για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας που θα προσεγγίσουν ολόκληρη την Ιρλανδία. Μέσω αυτών των γραφείων, η Εκκλησία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση, τόσο σωματικών όσο και πνευματικών αναγκών και στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά, η φτώχεια και οι άστεγοι.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας που εδρεύει στην Αμερική έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο ίδρυμα αφιερωμένο στο να προάγει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να δημιουργήσει έναν κόσμο απαλλαγμένο από τα προβλήματα που αποδυναμώνουν την κοινωνία. Για τον σκοπό αυτόν, κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες Σαηεντολόγοι δουλεύουν σε κάθε ήπειρο της γης. Όσοι ανακαλύπτουν αυτά που η Σαηεντολογία προσφέρει σε έναν ταραγμένο κόσμο διαπιστώνουν ότι αυτές οι πολλές αποστολές ενδυναμώνονται και ενισχύονται μέσω εκτεταμένων συνεργασιών με άλλα προγράμματα βασισμένα στη θρησκεία ή διαθρησκευτικά, με διεθνείς ανθρωπιστικές ομάδες, με τα σχολεία, την αστυνομία, την τοπική αυτοδιοίκηση και αστικές οργανώσεις· όλοι συνεργάζονται για να υποστηρίξουν και να αναβαθμίσουν όλες τις κοινότητες, ενώ προστατεύουν τη θρησκευτική και προσωπική ελευθερία. Η απόδειξη της επιτυχίας μπορεί να γίνει αντιληπτή από την τεράστια εξάπλωση της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες λίγες δεκαετίες υπό την καθοδήγηση και διοίκηση του κου Μισκάβιτς.

Το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ιρλανδίας επιδιώκει να μοιραστεί με τους Ιρλανδούς τόσο το έργο της Εκκλησίας όσο και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της. Από τα γραφεία της πλατείας Μέριον η Εκκλησία θα συντονίζει τις πολλές φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές εκστρατείες της. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται προσπάθειες για καταπολέμηση του εθισμού στα ναρκωτικά, για βελτίωση της επίγνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για βελτίωση της σχολικής απόδοσης και των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων για τα παιδιά, για τη μείωση της εγκληματικότητας και της υποτροπής μετά τη φυλακή, για την ενίσχυση της διαμόρφωσης του χαρακτήρα και για τη χρήση των εργαλείων, των γνώσεων και της τεχνολογίας των προγραμμάτων των Εθελοντών Λειτουργών που η Εκκλησία έχει αναπτύξει, εδώ και δεκαετίες, για την ανακούφιση από καταστροφές και για την παροχή υπηρεσιών στην κοινότητα. Οι προσπάθειες αυτές επηρεάζουν εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο.


Το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων διαθέτει ένα κέντρο ενημέρωσης με διαδραστικά προγράμματα και οπτικοακουστικές προθήκες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και τα ανθρωπιστικά προγράμματα της Σαηεντολογίας, και για πολλά άλλα. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία του Κέντρου προσφέρει ζωντανά και λεπτομερή παραδείγματα των βασικών αρχών της θρησκείας και των στόχων της για ειρήνη, υγεία και ευτυχία μεταξύ όλων των λαών. Αυτά τα υλικά δείχνουν με λεπτομέρεια το εκτεταμένο έργο της Εκκλησίας στην προώθηση της θρησκευτικής ανοχής και κατανόησης, στην ενθάρρυνση της πνευματικής επίγνωσης και στην αρωγή για την ανάπτυξη της διαθρησκευτικής συνεργασίας, η οποία οικοδομεί κοινότητες και ενδυναμώνει τον σεβασμό για όλα τα άτομα. Στο Κέντρο Ενημέρωσης μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για το έργο της Εκκλησίας για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά, για τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και για μια πιο ειρηνική ζωή.

Οι θεατές μπορούν επίσης να δουν, μέσα από τις παρουσιάσεις βίντεο, τον αντίκτυπο του εκτεταμένου δικτύου των Εθελοντών Λειτουργών και των προσπαθειών προσφοράς τους σε ευρεία κλίμακα. Αυτό βοηθά να κατανοήσει κανείς πώς το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Ιρλανδίας μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική καθοδήγηση και να παρέχει συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής και τη δημιουργία υγιέστερων κοινοτήτων.


Τα εγκαίνια του νέου Γραφείου Εθνικών Υποθέσεων γίνονται σε μια εποχή ταχύτατης εξάπλωσης της θρησκείας. Πρόσφατα έγιναν τα εγκαίνια νέων Εκκλησιών της Σαηεντολογίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στη Μπογκοτά της Κολομβίας και στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Εκκλησία άνοιξε πρόσφατα το Scientology Media Productions, ένα τεχνολογικά προηγμένο στούντιο είκοσι στρεμμάτων, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας, από το οποίο θα μεταδίδεται το μήνυμα της θρησκείας μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε άλλης πλατφόρμας μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Περισσότερα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες σε πολιτιστικά κέντρα στη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.