ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΑΓΓΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ IAS ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μέλη της Διεθνούς Ένωσης των Scientologist (IAS) που αντιπροσωπεύουν 90 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Ανατολικό Γκρίνστεντ της Νότιας Αγγλίας για έναν εορτασμό διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου προς τιμήν τεσσάρων ιστορικών χρόνων αφοσίωσης, αποφασιστικότητας και επιτευγμάτων.

Ήταν ένας εορτασμός που δεν υπάρχει όμοιός του στην ιστορία του IAS.

Για ώρες, οι προβολείς αυτοκινήτων χόρευαν κατά μήκος των δρόμων της εξοχής του Δυτικού Σάσεξ που περιστοιχίζονται από θάμνους, καθώς χιλιάδες Scientologist από κάθε γωνιά του κόσμου κατέφθαναν στο θρυλικό σπίτι του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Ηνωμένο Βασίλειο: το Σαιντ Χιλ. Η διαχρονική μουσική από τις σκωτσέζικες γκάιντες και τις τυμπανοκρουσίες έφτασε μέχρι τους πυργίσκους του κάστρου και διέσχισε τους κυματιστούς λόφους, καλωσορίζοντας τους κομψοντυμένους καλεσμένους. Αυτή ήταν η αρχή του πολυαναμενόμενου Σαββατοκύριακου του Εορτασμού της Επετείου του IAS.

«Σύμφωνα με την παράδοση, απόψε θα αναθεωρήσουμε όσα επακολούθησαν από την Υπόσχεσή μας στην Ανθρωπότητα ως ο IAS, και υπό αυτή την έννοια, το νόημα της Πλήρους Υπευθυνότητας» είπε ο κ. Μισκάβιτς ξεκινώντας την ομιλία του.

Οι αμέτρητοι παρευρισκόμενοι –που συγκεντρώθηκαν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και από τόσο μακριά όσο η Αφρική και η Ασία–, ήταν γεμάτοι ανυπομονησία καθώς βάδιζαν στο κόκκινο χαλί και έμπαιναν μέσα στην περίτεχνη Μεγάλη Τέντα. Όταν το φως ξεχύθηκε στη σκηνή, σηματοδοτώντας την αρχή της εναρκτήριας εκδήλωσης, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, έκανε την είσοδό του και το κοινό σηκώθηκε όρθιο ξεσπώντας σε δυνατό χειροκρότημα, του οποίου η διάρκεια έγραψε ιστορία.

«Σύμφωνα με την παράδοση, απόψε θα αναθεωρήσουμε όσα επακολούθησαν από την Υπόσχεσή μας στην Ανθρωπότητα ως ο IAS, και υπό αυτή την έννοια, το νόημα της Πλήρους Υπευθυνότητας» είπε ο κ. Μισκάβιτς ξεκινώντας την ομιλία του. Αυτή η υπόσχεση, που υπογράφηκε στο Σαιντ Χιλ το 1984 από τον κ. Μισκάβιτς και λίγους ακόμη θαρραλέους ανθρώπους, σηματοδότησε τη γέννηση του IAS και τον διαρκή του σκοπό να ενώνει, να προάγει, να υποστηρίζει και να προστατεύει τη θρησκεία της Scientology και τους Scientologist, έτσι ώστε να πετύχουν τους Στόχους της Scientology.

«Ναι, λοιπόν, η αποψινή μας παρουσίαση θα περιλάβει επικά κατορθώματα: από τις επιχειρήσεις μας για την παγκόσμια διάσωση καταπιεσμένων πληθυσμών έως την παροχή βοήθειας άνευ όρων από τους VM. Κατά παρόμοιο τρόπο, θα γνωρίσετε επίσης τους φετινούς Νικητές Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS και επομένως αυτούς που ενσαρκώνουν την “ασυμβίβαστη αφοσίωση”. Και τέλος, δε θα δείτε ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις νέες Ιδανικές εγκαταστάσεις. Όταν θα τις έχετε δει όλες, θα σας έχει κοπεί η ανάσα».

Κι έτσι, σε έναν καθηλωτικό εορτασμό διάρκειας τριών ωρών, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από όλα τα επιτεύγματα του IAS σε όλο τον κόσμο σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Ο IAS ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Ιδρυτής της Scientology, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, έγραψε το εξής: «Οι λαοί ζούσαν μέσα σε ένα σύστημα όπου όλα ήταν όπως έπρεπε, και, για όσο διάστημα δε συνέβαινε τίποτα στραβό, τα πράγματα πήγαιναν καλά. Μετά, κάποια μέρα, τα πράγματα πήγαν στραβά». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μισκάβιτς όταν περιέγραψε πώς ανταποκρίθηκε ο IAS στο κάλεσμα για βοήθεια κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

Πρώτα, με μια ομάδα Εθελοντών Λειτουργών μεγαλύτερη από ποτέ στην ιστορία, παραδίδοντας 9 εκατομμύρια ώρες ατομικής βοήθειας μεταξύ του 2020 και του 2023.

Στη συνέχεια, καθώς η Εκκλησία παρείχε βοήθεια μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ο κόσμος άρχισε να ζητάει λύσεις. Η Εκκλησία ανταποκρίθηκε με τη διανομή 45 εκατομμυρίων ανθρωπιστικών υλικών.

Και τότε, οι ευχαριστίες κατέφθασαν από φορείς όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών των ΗΠΑ, η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, η Αφρικανική Ένωση και από οποιοδήποτε άλλο μέρος σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι συνεργασίες από όλους τους τομείς και όλα τα κλιμάκια της κοινωνίας· περίπου 29.000 νέες συνεργασίες μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που έψαχναν για απαντήσεις τις βρήκαν στο Scientology Network, καθώς συντονίστηκαν στο κανάλι πάνω από 20 εκατομμύρια νέοι θεατές.

Και όσον αφορά την εκπλήρωση της υπόσχεσης του IAS να προστατεύει τη θρησκεία της Scientology και τους ενορίτες της σε όλο τον κόσμο, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε μια ατελείωτη σειρά θρησκευτικών αναγνωρίσεων, που έλαβαν χώρα ακόμα και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων λοκντάουν και των περιοριστικών μέτρων:

  • Το 2022, όταν ο Παναμάς στην Κεντρική Αμερική απένειμε πλήρη αναγνώριση στην Εκκλησία της Scientology ως θρησκευτική οντότητα με φοροαπαλλαγή·
  • Το 2022, όταν η Ολλανδία, η «Πύλη της Ευρώπης», αναγνώρισε την Εκκλησία ως Κοινωφελή Οργανισμό και της παραχώρησε έτσι πλήρη θρησκευτική αναγνώριση·
  • Και το 2023, όταν το σημείο εκπήγασης της φιλοσοφίας, η Ελλάδα, παραχώρησε στην Εκκλησία της Scientology την άδειά της να λειτουργεί ως Ευκτήριος Οίκος (τόπος λατρείας), αναγνωρίζοντας επίσημα τη Scientology ως θρησκεία.
  • Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

    Η παρουσίαση των επιτευγμάτων του IAS συνεχίστηκε με την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), με αποκορύφωμα μια ιστορία ανένδοτης επιμονής. Έλαβε χώρα στην ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη της Ελβετίας. Η νίκη-ορόσημο ήταν το αποτέλεσμα δεκαετιών δουλειάς της CCHR. Αφού κατήγγειλε περιστατικά ψυχιατρικής κακοποίησης τη μια χρονιά μετά την άλλη, σε 18 χώρες συνολικά, η CCHR έλαβε μια επίσημη πρόσκληση για την πρώτη Διαβούλευση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας. Ο αντιπρόσωπος της CCHR έδωσε κατάθεση ως πραγματογνώμονας, απαιτώντας με ζήλο την απαγόρευση «του καταναγκασμού και των στερήσεων της ελευθερίας στην ψυχική υγεία». Όταν το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έθεσε την απαίτηση αυτή σχετικά με την ψυχική υγεία σε ψηφοφορία ενώπιον του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, το αποτέλεσμα προανήγγειλε μια ουσιαστική αλλαγή στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Η τελική έκθεση του συμβουλίου και οι κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής που καθορίστηκαν από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας –στα οποία έγγραφα και οι δύο φορείς κάνουν μνεία για τη συμβολή της CCHR–, δηλώνουν επίσημα με διάταγμα του ΟΗΕ:

  • «Η καταναγκαστική και ακούσια αγωγή είναι απαρχαιωμένη, αναποτελεσματική και ασύμβατη με τα ανθρώπινα δικαιώματα».
  • «Όλες οι χώρες πρέπει να καταργήσουν τον επιβεβλημένο εγκλεισμό σε ιδρύματα».
  • «Όλες οι χώρες πρέπει να σταματήσουν τις πρακτικές της ακούσιας αγωγής».
  • «Απαγορεύεται η δημιουργία νέων ψυχιατρικών νοσοκομείων».
  • Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Συνεχίζοντας την παγκόσμια ανασκόπηση της ανθρωπιστικής αποστολής της Εκκλησίας, ο κ. Μισκάβιτς επισήμανε τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που χορηγεί ο IAS και που χρησιμοποιούνται παντού: το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για να κάνουμε πραγματικότητα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε κάθε χώρα, τον Δρόμο προς την Ευτυχία για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και την τιμή της Ανθρωπότητας μέσω των ηθικών διδαγμάτων κοινής λογικής, και το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά για να αναστρέψουμε τη χρήση ναρκωτικών για μια ολόκληρη γενιά χρησιμοποιώντας την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Ορίστε ένα δείγμα μόνο των επιτευγμάτων από το 2020 έως το 2023:

  • Στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενέπνευσε μια υπόσχεση για υποχρεωτική εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα· στη Νότια Κορέα, όπου δημιουργήθηκε μια συνεργασία με τους πιο επιφανείς ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Βραβευμένων με Νόμπελ Ειρήνης και τέλος, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, όπου αξιωματούχοι και εκπρόσωποι επικύρωσαν μια επείγουσα προκήρυξη προς τις κυβερνήσεις του κόσμου με θέμα την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της εκπαίδευσης.
  • Στη Βραζιλία, όπου ένας αρχηγός προσκόπων ενσωμάτωσε τον Δρόμο προς την Ευτυχία στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσκόπων, μέσω του οποίου οι ομάδες του λαμβάνουν προσκοπικά παράσημα για καθένα από τα 21 διδάγματα του βιβλίου. Τελικά, αυτός ο αρχηγός προσκόπων εξήγαγε το πρόγραμμα σε ομάδες προσκόπων σε 17 πολιτείες της Βραζιλίας και μετά σε άλλες 15 χώρες – από την Ανγκόλα έως την Αίγυπτο και από την Πορτογαλία έως το Μπαγκλαντές.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο θρύλος της NFL Μάρσαλ Φολκ ανακάλυψε την εκπαιδευτική καμπάνια για νέους της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά και ανέλαβε δράση ως ο εθνικός εκπρόσωπος του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Ο Hall of Famer φέρνει την καμπάνια στους νέους σε όλη τη χώρα για να τους βοηθήσει να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά. Το μήνυμά του: «Κοιτάξτε, δεν προσπαθώ να σας πω τι να κάνετε. Προσπαθώ απλώς να σας εκπαιδεύσω ώστε να ξέρετε τι να κάνετε». Ο κ. Φολκ έφερε επίσης την καμπάνια στο Super Bowl, διαδίδοντας το μήνυμά του με μαζική διανομή και προβολή σε όλα τα ΜΜΕ στο Μαϊάμι (2020), στο Λος Άντζελες (2022) και στο Φίνιξ (2023), διαφωτίζοντας 88 εκατομμύρια Αμερικανούς σχετικά με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.
  • Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων τεσσάρων ετών, οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που χορηγεί ο IAS έχουν πετύχει πολλά ορόσημα:

  • εκπαίδευσαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα σχετικά με τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, όπως περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων·
  • δημιούργησαν μια ηθική αναζωπύρωση παρέχοντας τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε 139 εκατομμύρια ανθρώπους σε 118 γλώσσες·
  • προώθησαν ένα κίνημα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά με τη διανομή από 150 εκατομμύρια βιβλιαράκια σε όλο τον κόσμο· και
  • συνολικά, οι καμπάνιες που χορηγεί ο IAS, ανύψωσαν πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα σε όλη την υδρόγειο.
  • Η ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

    Ο κ. Μισκάβιτς κατόπιν έστρεψε τους προβολείς στη διεθνή εθελοντική δύναμη της Εκκλησίας, τους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology. Η ομάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σε κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή των τελευταίων τεσσάρων ετών: στον απόηχο ενός καταστροφικού σεισμού στο Κασμίρ, σε τυφώνες στην Ιαπωνία, σε πύρινους κλοιούς στην Αυστραλία, ξαφνικές πλημμύρες στην Ινδονησία, μια έκρηξη ηφαιστείου στον Άγιο Βικέντιο, μουσώνες στο Πακιστάν και τυφώνες στη νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα. Συνολικά, οι Εθελοντές Λειτουργοί παρείχαν άμεση βοήθεια σε περιοχές 45 καταστροφών σε 20 χώρες.

    Ο κ. Μισκάβιτς συνέχισε με μια επική περιγραφή των επιτευγμάτων στο όνομα της μεγαλύτερης αποστολής των Εθελοντών Λειτουργών: να ανυψώσουν άτομα με την τεχνολογία για τη ζωή που περιέχεται στο Εγχειρίδιο της Scientology. Αυτή είναι η ιστορία της Νότιας Αφρικής, όπου η Εκκλησία ενδυνάμωσε σχεδόν κάθε πυλώνα της κοινωνίας της Νότιας Αφρικής: πρώτους ανταποκριτές, εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες και δημοτικούς, επαρχιακούς και εθνικούς αξιωματούχους. Συνολικά, η Εκκλησία έχει περισσότερους από 22.000 νέους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology που αποφοίτησαν από τα προαπαιτούμενα μαθήματά τους, οι οποίοι υπηρετούν τώρα κοινότητες σε όλη τη χώρα.

    Ως μια τελική δήλωση για τους Εθελοντές Λειτουργούς, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε την επερχόμενη τηλεοπτική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Επιχείρηση: Κάνε Κάτι γι’ Αυτό, που εξιστορεί την ιστορία ανθρωπιάς, ελπίδας και βοήθειας της Εκκλησίας μέσω της παγκόσμιας ανταπόκρισής της στην πανδημία. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Scientology Network στις 5 Δεκεμβρίου, τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

    Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

    Ο κ. Μισκάβιτς έκανε τη βραδιά ακόμα πιο εντυπωσιακή με την απονομή του ξακουστού Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS, αναγνωρίζοντας Scientologist για την εξαίρετη αφοσίωσή τους σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία, καθένας από τους αποδέκτες μεταλλίου είναι Νέος OT VIII.

  • Γιουζούρου Ογκούρα, Τόκιο, Ιαπωνία: Σε μια χώρα όπου οι ψυχίατροι έκρυβαν τα εγκλήματά τους πίσω από την παροιμία «Μη βλέπεις το κακό, μην ακούς το κακό και μη μιλάς για το κακό», ο Γιουζούρου Ογκούρα έσπασε τη σιωπή και αποκάλυψε τα μυστικά τους. Αποκάλυψε την απάτη της «πολυφαρμακίας», της ψυχιατρικής πρακτικής υπερσυνταγογράφησης ψυχοτρόπων φαρμάκων, που πολύ συχνά οδηγεί στην αυτοκτονία. Ο Γιουζούρου φρόντισε να επιβληθούν βαριές ποινές κατά των ψυχιάτρων που υπερσυνταγογραφούσαν χάπια στους ασθενείς τους και βοήθησε τελικά στη μείωση των ποσοστών αυτοκτονίας σε εθνικό επίπεδο κατά ένα εντυπωσιακό 34%. Στη συνέχεια, ο Γιουζούρου αποκάλυψε την εγκληματική κακοποίηση σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, επικαλούμενος νόμους που προστατεύουν τους ασθενείς και τους πληροφοριοδότες και εξασφαλίζοντας ότι η ψυχιατρική κακοποίηση θα ιδωθεί, θα ακουστεί και θα ειπωθεί στην Ιαπωνία.
  • Σάλομον και Λούσι Νταμπά, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Ως περήφανοι Μεξικανοί, ο Σάλομον και η Λούσι Νταμπά ίδρυσαν το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Μεξικού για να προσεγγίσουν τους νέους πριν να στρατολογηθούν από καρτέλ ναρκωτικών. Οι Νταμπά δημιούργησαν τεράστιο αντίκτυπο εκπαιδεύοντας σχεδόν 5.000 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν με τη σειρά τους πάνω από 2,1 εκατομμύρια μαθητές. Και για να μεταβιβαστεί αυτή η εκπαίδευση σε ολόκληρες γενιές, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας για να διδάξει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε κάθε μαθητή σε κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο σε όλη την πολιτεία του Μεξικού.
  • Τζιζέλ Λίμα, Πόλη του Παναμά, Παναμάς: Αφού ανέβηκε στη Γέφυρα της Scientology προς την Πλήρη Ελευθερία, η Τζιζέλ Λίμα εμπνεύστηκε να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τη θετή της πατρίδα, τον Παναμά. Συνεπώς, διέδωσε τις ανθρωπιστικές καμπάνιες της Εκκλησίας σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, η Τζιζέλ όχι μόνο εγκαθίδρυσε την πρώτη Μίσιον της Scientology στη χώρα, ανοίγοντας διάπλατα τις πύλες εισόδου προς τη Γέφυρα για όλους, αλλά εξασφάλισε επίσης πλήρη θρησκευτική αναγνώριση και φοροαπαλλαγή για τη Scientology στη Δημοκρατία του Παναμά.
  • ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    Ως αποκορύφωμα της ασύγκριτης βραδιάς και της γρήγορης ανασκόπησης μιας μνημειώδους τετραετίας, ο κ. Μισκάβιτς στράφηκε μετά προς το λαμπρό και απεριόριστο μέλλον, παρουσιάζοντας την επερχόμενη εξάπλωση της Εκκλησίας σε κάθε γωνιά του κόσμου της Scientology. Αυτό το μέλλον εξάπλωσης περιλαμβάνει 10 νέες Ιδανικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να εγκαινιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και στους επόμενους μήνες, ξεκινώντας ήδη από τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας μέχρι τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και συνεχίζοντας το 2024. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη της Εκκλησίας έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια που θα κοπούν κορδέλες εγκαινίων από την Ευρώπη έως την Αφρική και σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

    Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ IAS

    Το Σεμινάριο Παγκόσμιας Διάσωσης του IAS, που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, ήταν κατάμεστο –με χώρο μόνο για όρθιους– και τα μέλη του IAS έμαθαν για την έναρξη μιας νέας χρονιάς με παγκόσμιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Scientologist από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε καμπάνιες που χορηγεί ο IAS για να φέρουν ανθρωπιστικές λύσεις στις κοινότητές τους: τον Δρόμο προς την Ευτυχία, το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology.

    ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

    Το Σάββατο το βράδυ, η Μεγάλη Τέντα έσφυζε από ζωή, καθώς ήταν το μέρος όπου διεξάχθηκε η ετήσια Χοροεσπερίδα των Patron του IAS. Αυτή η επίσημη δεξίωση αναγνώρισε μέλη του IAS από 59 χώρες για τη σταθερή τους αφοσίωση στην προώθηση του ανθρωπιστικού κινήματος του IAS. Η βραδιά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι μέσα στα τέσσερα χρόνια από την τελευταία Χοροεσπερίδα των Patron στο Σαιντ Χιλ, σχεδόν 5.000 Scientologist έγιναν Patron του IAS – ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία.

    ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ

    Το Σαββατοκύριακο των εορταστικών εκδηλώσεων του IAS ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την 23η Ετήσια Φιλανθρωπική Συναυλία του Σαιντ Χιλ. Συνεχίζοντας μια παράδοση φιλανθρωπίας που ξεκίνησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Σαιντ Χιλ, η εκδήλωση επωφελεί πέντε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να τις βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους για τη βελτίωση της ευρύτερης κοινότητας. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και εθελοντές φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ανατολικό Γκρίνστεντ και την Περιφέρεια του Μιντ Σάσεξ, συμπεριλαμβανομένων των φετινών παραληπτών: το Νοσοκομείο Βασιλίσσης Βικτωρίας, η Λέσχη Λάιονς του Ανατολικού Γκρίνστεντ, η Age UK, η Access2Adventure και το Νοσοκομείο Κρόουμπορο. Ανάμεσα στους αξιότιμους επισκέπτες της βραδιάς ήταν ο δήμαρχος του Ανατολικού Γκρίνστεντ με τη γυναίκα του και δημοτικοί σύμβουλοι του Ανατολικού Γκρίνστεντ, του Κρόλεϊ, του Τόνμπριτζ και του Γκοντάλμινγκ.

    Η υπεύθυνη τελετής της Φιλανθρωπικής Συναυλίας ήταν η βραβευμένη ηθοποιός Τζένα Έλφμαν και η εκδήλωση περιλάμβανε μια μεγάλη ποικιλία μουσικών και στιλ, από την μπάντα τζάιβ και σουίνγκ του Σαιντ Χιλ –που είναι η κορυφαία στο Ηνωμένο Βασίλειο–, τους Jive Aces έως τον συνθέτη και μουσικό Μαρκ Ισάμ –που έχει προταθεί για Όσκαρ–, καθώς και έναν βιρτουόζο πιανίστα παγκοσμίου φήμης, τον ασύγκριτο Σιπριέν Κατσαρή.


    Ο IAS, που ιδρύθηκε το 1984, είναι ο επίσημος οργανισμός ιδιότητας μέλους της Scientology. Είναι ανοιχτός σε όλους τους Scientologist από κάθε χώρα και τώρα έχει μέλη από 158 χώρες. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει, να υποστηρίξει και να προστατέψει τη θρησκεία της Scientology και τους Scientologist σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology, όπως έχουν εκφραστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».