ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

Η ΝΕΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Εάν τύχαινε να βρίσκεστε στην Κοπεγχάγη της Δανίας το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου, θα μπορούσατε να δείτε να ξετυλίγεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας το μέλλον της Σαηεντολογίας στην Ευρώπη.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε τον ακρογωνιαίο λίθο της Σαηεντολογίας στην Ευρώπη και συνεπώς εγκαθιδρύουμε ένα γερό θεμέλιο από το οποίο θα μπορούμε να επεκτείνουμε τη Χρυσή Εποχή μας. Πράγματι, με αυτό το τελετουργικό κόψιμο της κορδέλας, ας αφήσουμε το μήνυμά μας για την αλήθεια και την αθανασία να ακουστεί από τη Σκανδιναβία μέχρι τη Σιβηρία, και ας προσφέρουμε έτσι μία αυτοκρατορία σοφίας και γνώσης σε κάθε γωνιά της ιστορικής αυτής γης». – κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Μία ιστορική στιγμή στη φιλόδοξη παγκόσμια πορεία προόδου της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Οκτωβρίου με τα εγκαίνια του Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου της Ευρώπης (CLO EU). Δεν υπάρχουν λόγια τα οποία θα μπορούσαν να αποδώσουν τη σημασία των μεγαλοπρεπών εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετήσουν ως η κεντρική έδρα για την Ευρώπη, κάτι το οποίο θα πυροδοτήσει την επική εξάπλωση της θρησκείας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Μία μεγάλη γιορτή αποτέλεσε το εφαλτήριο για τα εγκαίνια της εγκατάστασης των 9.100 τ.μ., η οποία θα φιλοξενεί τη διοίκηση όλων των εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων που καλύπτουν κάθε πλευρά της δράσης της θρησκείας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν τις Εκκλησίες και τον Ανώτερο Οργανισμό που παραδίδει τη Γέφυρα της Σαηεντολογίας, τις Μίσιον, τις ομάδες και τους Σαηεντολόγους ατομικά κατά μήκος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, καθώς και τις ευρείας κλίμακας δραστηριότητες κοινωνικής αναμόρφωσης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν χιλιάδες Σαηεντολόγοι από κάθε γωνιά της Ευρώπης, παρουσία που σηματοδοτεί την τεράστια ανάπτυξη της Εκκλησίας και τη δημοτικότητά της σε έθνη από ολόκληρη την ήπειρο – από την Αγγλία μέχρι την Πολωνία, από τη Γαλλία μέχρι την Ιταλία, από την Ελλάδα μέχρι τη Φιλανδία και κάθε χώρα ανάμεσά τους.

«Από το σημείο αυτό στοχεύουμε στην εξάπλωση σε κάθε Ευρωπαϊκό έθνος», δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, στην ομιλία του κατά τον εορτασμό της 30ής Επετείου της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων, μία βδομάδα πριν από τα εγκαίνια, στο Σαιντ Χιλ της Αγγλίας. «Αυτό είναι το τέλειο σημείο αφετηρίας απ’ όπου επεκτεινόμαστε γεωγραφικά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο CLO της Ευρώπης, ο κ. Μισκάβιτς τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι το καινούργιο κέντρο θα «αποτελέσει μία σταθερά από την οποία θα μπορέσουμε να διευρύνουμε προς κάθε κατεύθυνση την εφαρμογή της Χρυσής Εποχής μας». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Σαηεντολογικό «μήνυμα της αλήθειας και της αθανασίας θα ακουστεί από τη Σκανδιναβία μέχρι τη Σιβηρία, και ας προσφέρουμε έτσι μία αυτοκρατορία σοφίας και γνώσης σε κάθε γωνιά της ιστορικής αυτής γης».

Το νέο Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμος δεσπόζει σε μία έκταση 12 στρεμμάτων στην Κοινότητα Γκλόστρουπ της Κοπεγχάγης, σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο της πόλης και κυριολεκτικά δύο βήματα μακριά από τις εγκαταστάσεις εκτύπωσης του Εκδοτικού Οργανισμού New Era Publications. Όπως του υπαγορεύει ο ρόλος του στην Εκκλησιαστική δομή, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για εκπαίδευση του Σαηεντολογικού κλήρου ενώ θα αποτελεί εφαλτήριο για κάθε είδους δραστηριότητα, κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, που γίνεται με τη χορηγία της Εκκλησίας, σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

Το CLO της Ευρώπης, είναι το μοναδικό ηπειρωτικό κέντρο της Σαηεντολογίας που φέρει ταυτόχρονα την ευθύνη της μετάφρασης των Κειμένων της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας σε μία ευρύτατη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τη Νορβηγία μέχρι τα όρια της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη της αυξανόμενης ζήτησης για υλικά της Σαηεντολογίας στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν οι εγκαταστάσεις της Κοπεγχάγης που φιλοξενούν την πιο πολυάριθμη μονάδα μεταφράσεων της θρησκείας.

Ο κ. Μισκάβιτς πρόσθεσε ότι οι παρούσες εγκαταστάσεις είναι επιπλέον σχεδιασμένες προκειμένου να αυξήσουν τα διαθέσιμα υλικά της Χρυσής Εποχής της Γνώσης και της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, και να τα διαδώσουν σε πάνω από το 80 τοις εκατό όλων των εγχώριων διαλέκτων – από Αλβανικά και Βουλγάρικα μέχρι Ουκρανικά, Σερβικά, Ρουμάνικα και Αραβικά. Ένα αριστουργηματικό συγκρότημα οπτικοακουστικών στούντιο θα διευρύνει τις μεταφραστικές δυνατότητες από 17 σε 50 γλώσσες.

Όπως τόνισε ο κ. Μισκάβιτς: «Θα μπορέσετε να ηχογραφήσετε τις μεταφρασμένες εκδόσεις των διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε μακρινές γλώσσες, όπως Φαρσί, Σουαχίλι, Ουρντού, Χίντι και Ζουλού, καθώς και σε πολλές άλλες γλώσσες. Με τον τρόπο αυτό, κάνουμε διαθέσιμες τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία σε πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τα εγκαίνια αυτά σηματοδοτούν την ιστορική στιγμή που αποδεικνύει την εκρηκτική διεθνή άνοδο της Σαηεντολογίας. Η άνοδος ξεκίνησε με τον ταχύ πολλαπλασιασμό των Ιδανικών Εκκλησιών της Σαηεντολογίας σε κάθε ήπειρο, η καθεμιά εκ των οποίων παρέχει το πλήρες εύρος των θρησκευτικών υπηρεσιών στους ενορίτες της, καθώς και τα ανθρωπιστικά προγράμματα στις κοινότητές τους.

Την άνοδο αυτή ακολούθησε η ιστορική κυκλοφορία της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των Σαηεντολόγων που προχωρούν στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία. Λίγους μήνες αργότερα, η άνοδος αυτή υποβοηθήθηκε από την εγκαθίδρυση Ιδανικών Ανώτερων Οργανισμών και μετέπειτα από τον σχηματισμό Ιδανικών Βάσεων της Θαλάσσιας Οργάνωσης σε κάθε ηπειρωτική ζώνη.

Το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμος της Ευρώπης σηματοδοτεί το επόμενο σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης Ιδανικής Ευρωπαϊκής Βάσης που περιλαμβάνει ήδη:

  • Τον Εκδοτικό Οργανισμό New Era Publications, αυτή την πλήρως ψηφιακή εγκατάσταση που εκτυπώνει κατά παραγγελία και που παράγει όλα τα Κείμενα για τις Εκκλησίες, τις Μίσιον και τις ομάδες της Σαηεντολογίας σε όλη την ήπειρο.
  • Το σύνολο των νέων καταλυμάτων για τον Σαηεντολογικό κλήρο που καταλαμβάνει μία έκταση 24,2 στρεμμάτων κατά μήκος των Δανέζικων στενών.
  • Τον Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό και Σαιντ Χιλ της Ευρώπης, το AOSH EU, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους και δεσπόζει στην καρδιά της Κοπεγχάγης.

Τα τελευταία στοιχεία της Ιδανικής Ευρωπαϊκής Βάσης, που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης περιλαμβάνουν:

  • Τον νέο Ιδανικό Οργανισμό της Δανίας που θα εδρεύει σε ένα κτίριο-ορόσημο, στον φημισμένο πεζόδρομο της Κοπεγχάγης.
  • Και το πλήρως ανακαινισμένο, επταώροφο Ξενοδοχείο Νόρλαντ, ένα πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο που θα προσφέρει περισσότερα από 80 δωμάτια για να φιλοξενήσει Σαηεντολόγους, οι οποίοι φθάνουν για υπηρεσίες από χώρες ολόκληρης της Ευρώπης.