ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ ΕΠΙΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το Σαιντ Χιλ στο Ανατολικό Γκρίνστεντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μνημειώδη σημασία στη Σαηεντολογία. Εκεί ζούσε ο Ιδρυτής της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, εκεί έκανε τις έρευνές του κι εκεί πέτυχε τις επαναστατικές ανακαλύψεις του πάνω στο πνεύμα και τη ζωή, διασφαλίζοντας έτσι το δυναμικό μέλλον της θρησκείας μας. Με το άνοιγμά του ως Ιδανικού Οργανισμού, το όραμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ υλοποιείται με το μεγαλειώδες επίτευγμα ενός Ιδανικού Σαιντ Χιλ.

Η δυναμική αποκατάσταση και η εξάπλωση της θρυλικής έκτασης του Σαιντ Χιλ στο Ανατολικό Γκρίνστεντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύφθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ενώπιον 2.000 ατόμων. Η τελετή των εγκαινίων έλαβε χώρα σε μια τοποθεσία που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Σαηεντολόγων σ’ όλο τον κόσμο. Στη συγκεκριμένη, εξαιρετική αυτή τοποθεσία ο Ιδρυτής της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ έκανε τις μοναδικές ανακαλύψεις του τη δεκαετία του ’60, ανακαλύψεις που άνοιξαν τα ανώτερα επίπεδα της Γέφυρας της Σαηεντολογίας προς την Απόλυτη Ελευθερία.


Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ηγήθηκε των εγκαινίων του Ιδανικού Σαιντ Χιλ. Οι χιλιάδες των Σαηεντολόγων που παρέστησαν ήταν συγκινημένοι που εκείνος είχε γυρίσει πίσω στη Μεγάλη Βρετανία για να ηγηθεί αυτών των εξαιρετικών εγκαινίων.
Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ηγήθηκε των εγκαινίων του Ιδανικού Σαιντ Χιλ. Οι χιλιάδες των Σαηεντολόγων που παρέστησαν ήταν συγκινημένοι που εκείνος είχε γυρίσει πίσω στη Μεγάλη Βρετανία για να ηγηθεί αυτών των εξαιρετικών εγκαινίων.
 

Σε μια καθοριστική στιγμή, σε μια εποχή που αποδεδειγμένα χαρακτηρίζεται από άνευ προηγουμένου επιτεύγματα για τη Σαηεντολογία, η κοπή της κορδέλας στην τελετή εγκαινίων του Ιδανικού Σαιντ Χιλ σηματοδότησε την ώρα όπου η ίδια η ουσία της προόδου της θρησκείας της Σαηεντολογίας συγχρονίζεται απόλυτα με το επαναστατικό όραμα του Ρον.

Η κυρία Έριν Μπανκς από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Εκκλησίας Διεθνώς άνοιξε την τελετή, δημιουργώντας μυστήριο με τα λόγια της: «Εάν το Σαιντ Χιλ είναι ένα μέρος που τόσοι άνθρωποι αποκαλούν σπίτι... κι αν το Σαιντ Χιλ αποτελεί έναν Οργανισμό που τόσοι άνθρωποι αποκαλούν Οργανισμό τους... το ίδιο συμβαίνει και με το ιδιαίτερο νόημα που η γη αυτή έχει για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Θρησκευτικού Τεχνολογικού Κέντρου, κύριο Ντέιβιντ Μισκάβιτς. Το Σαιντ Χιλ υπήρξε το μέρος όπου ο ίδιος εκπαιδεύτηκε ως ώντιτορ, κι ακόμη τον θυμούνται εκεί ως το δωδεκάχρονο που έγινε ο νεότερος επαγγελματίας ώντιτορ. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, έχουν γραφτεί στην ιστορία!».

Ο κ. Μισκάβιτς πήρε μετά τον λόγο χαιρετίζοντας θερμά και ζωηρά τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια. «Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε απλώς τον νέο Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό και Σαιντ Χιλ για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κι όλο το Σαιντ Χιλ στην ολότητά του και τα οποία απεικονίζουν ακριβώς όσα ο Ρον πάντα ευχόταν», είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Τα όνειρά του, το όραμά του και τα σχέδιά του – όλα αυτά είναι πλέον πλήρως και αδιαμφισβήτητα υλοποιημένα».

Μετά από μια ζωντανή περιγραφή τού πλήρως ανακαινισμένου και διευρυμένου κτιρίου του Ιδανικού Σαιντ Χιλ, ο κ. Μισκάβιτς συνέχισε: «Ναι, αυτή είναι η ιστορία μας. Αυτό είναι το Σαιντ Χιλ. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα σ’ αυτή τη Βάση του Σαιντ Χιλ – το κόσμημα στο στέμμα της Σαηεντολογίας μας». Λίγο πριν το κόψιμο της κορδέλας στην απίστευτη αυτή έκταση, ο κ. Μισκάβιτς δήλωσε ηχηρά: «Εγκαινιάζω σήμερα το νέο αυτό Σαιντ Χιλ στο όνομα του Λ. Ρον Χάμπαρντ και της Γέφυρας προς την Αιωνιότητα που εκείνος έχτισε!».

Το Σαιντ Χιλ υπήρξε το σπίτι του Ρον κατά τη διάρκεια της περιόδου που πραγματοποίησε απίστευτες ανακαλύψεις και απαράμιλλες προόδους. Εδώ παρέδωσε το φημισμένο Ειδικό Μάθημα Ενημέρωσης του Σαιντ Χιλ, εδώ ολοκλήρωσε την πορεία προς την Κατάσταση του Κλήαρ και την πρώτη από τις ανώτερες καταστάσεις πνευματικής επίγνωσης, τα ΟΤ επίπεδα, εδώ συνέλαβε τον Χάρτη των Βαθμίδων που οδηγεί το άτομο από τα πρώτα του βήματα στη Σαηεντολογία διαμέσου καθεμιάς από τις υψηλότερες καταστάσεις επίγνωσης και ικανότητας και εδώ, τέλος, ανέπτυξε τη διοικητική δομή που θα επέτρεπε σε όλες τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας να αναπτυχθούν.

Όταν ο Ρον συνέλαβε αρχικά και σχεδίασε προσωπικά το κάστρο του Σαιντ Χιλ, το έκανε για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό Σαηεντολόγων που πλημμύριζαν το Ανατολικό Γκρίνστεντ για να λάβουν μέρος στις τεχνικές ανακαλύψεις που πραγματοποιούσε.

Το Σαιντ Χιλ παραμένει η σταθερά βάσει της οποίας αξιολογούνται όλοι οι οργανισμοί της Σαηεντολογίας. Για τον λόγο αυτόν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για να προβλεφθεί ο τέλειος συνδυασμός της άψογης αποκατάστασης και της υλοποίησής της, όπως τη σκεφτόταν ο Ρον, με τις διαχειριστικές πολιτικές που τέθηκαν για έναν Ιδανικό Οργανισμό της Σαηεντολογίας.

Σχεδιασμένες για τη μέγιστη παράδοση, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν μια καινούργια επέκταση στη δομή του Κάστρου, η οποία αυξάνει την προηγούμενη χωρητικότητα των δωματίων τού ώντιτινγκ. Είναι αληθές ότι η επέκταση διπλασιάζει τον χώρο που περιελάμβανε τα προηγούμενα δωμάτια ώντιτινγκ. Το κτίριο διαθέτει, επίσης, μία πτέρυγα αφιερωμένη αποκλειστικά στην εκπαίδευση και στην καθοδήγηση στο Σόλο Ώντιτινγκ (όπου οι ενορίτες δίνουν ώντιτινγκ στον εαυτό τους από την Κατάσταση του Κλήαρ και προς τα πάνω, στα ανώτερα επίπεδα).

Ένα καινούργιο Εστιατόριο του Σαιντ Χιλ, χτισμένο δίπλα στο Κάστρο, εξασφαλίζει μια ανεμπόδιστη θέα της όμορφης εξοχής του Σάσεξ. Πρόκειται για ένα τέλειο μέρος για να απολαύσει κανείς ένα γεύμα ή ένα διάλειμμα μεταξύ των Σαηεντολογικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και ως τόπος συγκέντρωσης για όσους παρακολουθούν τις άφθονες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαιντ Χιλ.

Η συνολική έκταση του Σαιντ Χιλ που απλώνεται σε όλο τον λόφο ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά για να είναι Ιδανική. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει όλους τους δρόμους, τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και τα μονοπάτια καθώς και τον πλούσιο χώρο πρασίνου και τους κήπους που λαμπρύνονται από περίπου 1.000 νέα φυτά και δέντρα. Κάθε όψη του Σαιντ Χιλ έχει ανακαινιστεί σε βάθος και με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λίγα βήματα μόνο από το Κάστρο βρίσκεται η Έπαυλη του Σαιντ Χιλ, η διεθνώς γνωστή ως το σπίτι του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η Έπαυλη καλωσορίζει χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ξεναγηθούν καθώς κι εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και για διακεκριμένους καλεσμένους, όπως διπλωμάτες, βουλευτές, καλλιτέχνες και ηγέτες στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημάρχους και κοινοτάρχες καθώς και δημόσιους λειτουργούς απ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχοντας αποκατασταθεί και ανακαινισθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια προς τιμήν των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Ρον (1911-2011), η Έπαυλη ανήκει στα ιστορικά διατηρητέα κτίρια του Σάσεξ.

Η ειδυλλιακή έπαυλη και το κάστρο του Σαιντ Χιλ στην εξοχή του Σάσεξ αποτελούν διεθνές ορόσημο για τους Σαηεντολόγους σ’ όλο τον κόσμο. Όπως σημείωσε ένας Σαηεντολόγος: «Αισθάνεσαι ότι μπαίνεις μέσα στις σελίδες της ιστορίας της Σαηεντολογίας... Έχει την αύρα του Ρον».


Τα εγκαίνια του Ιδανικού Σαιντ Χιλ επιστεγάζουν μια άνευ προηγουμένου σειρά εγκαινίων τους τελευταίους μήνες, εγκαινίων που αντικατοπτρίζουν την τεράστια εξάπλωση της θρησκείας μας.

Στις 18 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια του Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται στην κυριολεξία απέναντι από το Σαιντ Χιλ, στο ιστορικό Φόντχιλ Λοτζ κι απαρτίζεται από πέντε κτίρια 43 εκταρίων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου το πρότυπο Ηπειρωτικό Νάρκωνον του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις εγκαταστάσεις του που προορίζονται για την αποκατάσταση από τα ναρκωτικά και την εκπαίδευση επί του θέματος, άνοιξε τις πόρτες του σε μια επαρχιώτικη έδρα μόλις 20 μίλια από το Σαιντ Χιλ στα περίχωρα του Μέιναρντς Γκρην, στο Ανατολικό Σάσεξ. Το κτίριο αυτό που κατέστη προσιτό λόγω των γενναιόδωρων συνεισφορών μελών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων εξυπηρετεί σήμερα ως πρότυπο κέντρο αποκατάστασης από τα ναρκωτικά και κέντρο εκπαίδευσης για όλα τα μέλη του προσωπικού των κέντρων Νάρκωνον στην Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των νέων Ιδανικών Οργανισμών της Σαηεντολογίας στην Αγγλία, όπως στο Μπίρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Πλίμουθ και το Σάντερλαντ, ενώ σχεδιάζονται επίσης νέες Ιδανικές Εκκλησίες στο Μπράιτον και το Εδιμβούργο. Οι Εκκλησίες αυτές είναι η συνέχεια του Ιδανικού Οργανισμού στο Λονδίνο, στην Οδό Κουίν Βικτώρια στην καρδιά της πόλης, που άνοιξε το 2006, μαζί με το Κέντρο Διανοητικής και Σαηεντολογίας για τη Βελτίωση της Ζωής στο Λονδίνο στην Οδό Τότεναμ Κορτ και την Οικία Φιτζρόι, η οποία αποτέλεσε την ιστορική έδρα της Σαηεντολογίας στο Λονδίνο στη δεκαετία του 1950. Η Εκκλησία του Λονδίνου αποτέλεσε τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Σαηεντολογικός γάμος στην Αγγλία μετά την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου που αναγνωρίζει τη Σαηεντολογία ως θρησκεία. Όλες αυτές οι Εκκλησίες-ορόσημα ολοκληρώνουν την εκτεταμένη αύξηση της παρουσίας της Σαηεντολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το Σαιντ Χιλ παραμένει επίσης το επίκεντρο των ανθρωπιστικών εκστρατειών της Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά»: Εθελοντές από το Ηνωμένο Βασίλειο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στα ναρκωτικά και μέλη της πρωτοβουλίας πρόληψης της χρήσης τους μοίρασαν περίπου 5 εκατομμύρια αντίτυπα των ενημερωτικών εντύπων της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, περιλαμβανομένου 1,5 εκατομμυρίου που διανεμήθηκαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του Γκλάσγκοου και το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 400 εκδηλώσεις πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών ετησίως, οι εθελοντές έχουν κάνει γνωστή την εκστρατεία τους σε εκατομμύρια ανθρώπους. Σαηεντολόγοι από το Ηνωμένο Βασίλειο οργάνωσαν ένα επταήμερο Τουρνέ Ποδοσφαίρου στο Λονδίνο, αφιερωμένο στην απαλλαγή από τα ναρκωτικά, το προηγούμενο καλοκαίρι, με τους αθλητές να προωθούν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά σε κάθε παιγνίδι τους. Ενώ οι Τζάιβ Έις, το #1 σουίνγκ συγκρότημα του Ηνωμένου Βασιλείου, προωθούν το μήνυμα μιας ζωής χωρίς ναρκωτικά σε κάθε συναυλία και φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν.
  • Προγράμματα «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και «Νεολαία Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»: Για να υποστηρίξουν την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Άγγλοι Σαηεντολόγοι διεξάγουν εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στην πατρίδα όσο και εκτός, σε χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και το Νεπάλ. Έχουν φροντίσει για την εκπαίδευση πάνω από 250.000 νέων επί της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου χρησιμοποιώντας αυτά τα εκπαιδευτικά υλικά.
  • Ο Δρόμος Προς την Ευτυχία: Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, Σαηεντολόγοι έχουν διανείμει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα του ηθικού κώδικα κοινής λογικής Ο Δρόμος Προς την Ευτυχία ακόμη και σε μέρη-κλειδιά στο εσωτερικό της πόλης. Εθελοντές διένειμαν πάνω από 50.000 αντίτυπα του βιβλίου αυτού για να επιφέρουν ηρεμία στο Λονδίνο και σ’ άλλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα διάρκεια των ταραχών του Αυγούστου του 2011.
  • Εθελοντές Λειτουργοί: Οι Εθελοντές Λειτουργοί από το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχουν καθημερινά τη βοήθειά τους στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στις κοινότητές τους. Οι Βρετανοί Εθελοντές Λειτουργοί ανταποκρίθηκαν σε καταστροφές τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων των πλημμυρών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Πακιστάν, τον εκτροχιασμό του τρένου στην Κούμπρια το 2007, τον βομβαρδισμό στο Λονδίνο το 2005, το τσουνάμι στη Βόρεια Αφρική και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης.


Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια απ’ όσο τα προηγούμενα 50 χρόνια μαζί. Οι πρώτοι εννέα μήνες του 2015 το αποδεικνύουν αυτό, λόγω των ιστορικών επιτευγμάτων της θρησκείας μας.

Τα επιτεύγματα αυτά περιλαμβάνουν τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Τόκιο στις 8 Αυγούστου, ένα Κέντρο Ενημέρωσης για τη Σαηεντολογία και έξι κέντρα ανθρωπιστικής και κοινωνικής βελτίωσης στην πνευματική έδρα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα στις 11 Ιουλίου, μια μεγαλόπρεπη Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στην Μπογκοτά της Κολομβίας στις 5 Ιουλίου, καθώς και τα εγκαίνια, τον Απρίλιο, της Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο τριεθνές σημείο της Ελβετίας με την Γερμανία και τη Γαλλία, στη Βασιλεία.

Ακόμη περισσότερα εγκαίνια Οργανισμών σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.