ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το επόμενο βήμα κλειδί στην εξάπλωση της θρησκείας της Σαηεντολογίας εξελίσσεται στα ιερά εδάφη της Οδού Σαιντ Χιλ, σε πολύ μικρή απόσταση από το ιστορικό σπίτι του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και Ανώτερου Οργανισμού της Σαηεντολογίας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η ιστορικά σημαντική ορμή συνεχίζει να αυξάνεται για την Εκκλησία της Σαηεντολογίας, της οποίας η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη και επικών διαστάσεων εξάπλωση συνεχίζεται με τη φιλόδοξη και προωθητική κίνηση που έγινε στις 18 Ιουλίου με τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου στο Ηνωμένο Βασίλειο (CLO UK) στην Οδό Σαιντ Χιλ όπου έγινε μια χαρούμενη γιορτή την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 Σαηεντολόγοι με τους καλεσμένους τους.

«Αν τυχόν δεν το είχατε ακόμη προσέξει, εμείς δεν επιβραδύνουμε την πρόοδό μας. Στην πραγματικότητα, μόλις τώρα αρχίζουμε. Γιατί αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μας και αυτό είναι το καλύτερο σημείο όπου βρισκόμαστε στην παγκόσμια ιστορία. Έτσι λοιπόν, με το κόψιμο αυτής της κορδέλας, αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα μπροστά καθώς γιορτάζουμε αυτό το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο!»
– κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

«Εάν, παρεμπιπτόντως, δεν το έχετε ακόμη παρατηρήσει, εμείς δεν επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας» είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας. «Στην πραγματικότητα, μόλις τώρα αρχίζουμε. Γιατί αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μας και αυτό είναι το καλύτερο σημείο όπου βρισκόμαστε στην παγκόσμια ιστορία. Έτσι λοιπόν, με το κόψιμο αυτής της κορδέλας αυτή τη στιγμή κάνουμε ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά καθώς γιορτάζουμε αυτό το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο!»

Η τύχη ήρθε να μας χτυπήσει την πόρτα όταν βρέθηκε η ιδανική τοποθεσία προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της Εκκλησίας η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά απέναντι από το Σαιντ Χιλ και αποτελείται από πέντε κτίρια σε μια έκταση 174 στρεμμάτων. Το Οίκημα Φόντχιλ ανοικοδομήθηκε το 1880 και αποτελεί ένα διατηρητέο ορόσημο που βρίσκεται στα σύνορα του Δάσους Άσνταουν και αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής.

Αποτελεί μια τέλεια τοποθεσία η οποία θα στεγάσει τις δραστηριότητες της εκκλησιαστικής διοίκησης οι οποίες καλύπτουν κάθε τομέα της Σαηεντολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν τις Εκκλησίες και τον Ανώτερο Οργανισμό που παραδίδουν τη Γέφυρα της Σαηεντολογίας, τις Μίσιον και τις συνδεδεμένες ομάδες.

Το CLO UK είναι επίσης υπεύθυνο και έχει γραφεία που είναι αφοσιωμένα στην εγκαθίδρυση και στην εξάπλωση των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία καθώς και τους οργανισμούς για την κοινωνική αναμόρφωση οι οποίοι ασχολούνται με τον αναλφαβητισμό, την αποκατάσταση των εγκληματιών και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβάνοντας τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Ηπειρωτικού Νάρκωνον στο Μέιναρντ Γκρινς, στο Ανατολικό Σάσεξ, τους επόμενους μήνες.

Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα περήφανα οχυρά όλων των δραστηριοτήτων που γίνονται στην ηπειρωτική ζώνη του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ υποστηρίζουν το Σαιντ Χιλ το οποίο ήταν το σπίτι του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και διεθνής έδρα της Εκκλησίας τη δεκαετία του 1960. Εκεί ήταν επίσης το σημείο όπου ο Χάμπαρντ ολοκλήρωσε την έρευνά του για την κατάσταση του Κλήαρ και κυκλοφόρησε τα πρώτα από τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια των ετών που ο Χάμπαρντ διέμενε στο Σαιντ Χιλ, Σαηεντολόγοι από όλο τον κόσμο έφταναν στο Ιστ Γκρίνστεντ για να παρακολουθήσουν το διάσημο Μάθημα Ειδικής Ενημέρωσης του Σαιντ Χιλ στο οποίο ο ίδιος παρέδωσε περισσότερες από 400 διαλέξεις σε μαθητές και μετέφερε τα αποτελέσματα της έρευνας και των επαναστατικών ανακαλύψεων που έρχονταν στο φως. Το Σαιντ Χιλ ήταν επίσης το σημείο όπου ο κ. Χάμπαρντ ανακάλυψε και κωδικοποίησε τους βασικούς νόμους ενός Οργανισμού, οι οποίοι αποτελούν το πρότυπο για όλους τους Οργανισμούς της Σαηεντολογίας σε όλο τον κόσμο. Μετέτρεψε το Σαιντ Χιλ σε ένα μεγάλο και επιτυχημένο Οργανισμό σε μερικούς μήνες. Στην πραγματικότητα, το «Μέγεθος Σαιντ Χιλ» παραμένει ένα σημείο αναφοράς το οποίο όλες οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας επιθυμούν να καταφέρουν και να διατηρήσουν.

Όπως ο Χάμπαρντ είχε προηγουμένως γράψει στην ομιλία του προς τους Βρετανούς Σαηεντολόγους το 1983, «Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους αγαπητούς μου φίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι ήταν εδώ στο Σαιντ Χιλ το σημείο όπου ξεκίνησε η ανάπτυξή μας. Από αυτό το σημείο προήλθαν τα υψηλότερα προπύργια της ελευθερίας και της ικανότητας. Πάντοτε σας θεωρούσα ως το πρότυπο βάσει του οποίου οι υπόλοιποι άνθρωποι θα πρέπει να αξιολογούνται».

Με τα εγκαίνια της 18ης Ιουλίου, αυτός ο τόπος γίνεται το δεύτερο Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμος στον κόσμο. Το πρώτο εγκαινιάστηκε από τον κ. Μισκάβιτς τον Οκτώβριο του 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και εξυπηρετεί ολόκληρη την ήπειρο της Ευρώπης.

Όσον αφορά τα τολμηρά σχέδια της εξάπλωσης της Σαηεντολογίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τα εγκαίνια του CLO εκπροσωπούν μόνο τη πρώτη φάση, η οποία ακολουθεί την ιστορική και ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, η οποία επικύρωσε τον χαρακτηρισμό της Σαηεντολογίας ως θρησκεία.

Στους επόμενους μήνες θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων Ιδανικών εγκαταστάσεων στο ίδιο το Σαιντ Χιλ, περιλαμβάνοντας μια καινούργια πτέρυγα για το Κάστρο του Σαιντ Χιλ το οποίο σχεδιάστηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και προορίζεται για να στεγάσει την παράδοση θρησκευτικών υπηρεσιών που έχει αυξηθεί εξαιρετικά. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των νέων Ιδανικών Οργανισμών της Σαηεντολογίας στο Μπίρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Πλίμουθ και το Σάντερλαντ, ενώ σχεδιάζονται επίσης νέες Ιδανικές Εκκλησίες στο Μπράιτον και το Εδιμβούργο. Οι Εκκλησίες αυτές θα είναι η συνέχεια του Ιδανικού Οργανισμού στο Λονδίνο, στην Οδό Κουίν Βικτώρια στην καρδιά της πόλης, μαζί με το Κέντρο Διανοητικής και Σαηεντολογίας για τη Βελτίωση της Ζωής στο Λονδίνο στην Οδό Τότεναμ Κορτ και την Οικία Φιτζρόι, η οποία απετέλεσε την ιστορική έδρα της Σαηεντολογίας στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950. Όλες αυτές οι Εκκλησίες ορόσημα ολοκληρώνουν την εκτεταμένη αύξηση της παρουσίας της Σαηεντολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

_________________

Η Σαηεντολογία έχει γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια απ’ όσο τα προηγούμενα 50 χρόνια μαζί. Το πρώτο μισό του 2015 δείχνει αυτό ακριβώς, λόγω των ιστορικών επιτευγμάτων μας όσον αφορά αυτή τη θρησκεία.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εγκαίνια της 11ης Ιουλίου όπου άνοιξε τις πύλες του το Κέντρο της Σαηεντολογίας για την Ενημέρωση του Κοινού στην πνευματική έδρα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ, στη Φλόριντα μαζί με έξι νέα κέντρα προκειμένου να κάνουν τα ανθρωπιστικά έργα που χρηματοδοτεί η Εκκλησία άμεσα γνωστά στην κοινότητα του Κληαργουότερ, επίσης τα εγκαίνια της μεγαλοπρεπούς Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στις 5 Ιουλίου και πριν δύο μήνες τα εγκαίνια ακόμη μιας Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας όπου η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία συγκλίνουν: στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ακόμη περισσότερα εγκαίνια Οργανισμών σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.