ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ένα νέο πρότυπο κέντρο διδασκαλίας, το Κοινοτικό Κέντρο Μάθησης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στο Κληαργουότερ εντάσσεται σε έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό προγραμμάτων, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την Τεχνολογία Μελέτης που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το κέντρο αυτό στο Κληαργουότερ δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη οικονομική συνεισφορά μελών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS).

Αυτή είναι η μία πλευρά του προβλήματος: το 85% των ανηλίκων στο δικαστικό σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης είναι πρακτικά αναλφάβητοι. Περίπου το 70% των τροφίμων στις φυλακές ανηλίκων δεν μπορούν να διαβάσουν καλύτερα από έναν μαθητή της Δ΄ δημοτικού. Τα δύο τρίτα των νεαρών ενηλίκων με αυτό το επίπεδο ανάγνωσης θα καταλήξουν στο κελί της φυλακής ή στην κοινωνική πρόνοια.

Κι αυτή είναι η άλλη πλευρά του προβλήματος: 32 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες δεν μπορούν να διαβάσουν, ποσοστό που αποτελεί το 14% του πληθυσμού της χώρας.

Οι Εκτελεστικοί του Κοινοτικού Κέντρου Μάθησης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, καθώς και επίτιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές έκοψαν την κορδέλα για να εγκαινιάσουν τις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις. Τα εγκαίνια σηματοδότησαν μια νέα εποχή για την εκπαίδευση και την παιδεία στην ευρύτερη περιοχή του Κληαργουότερ.

Στις 16 Απριλίου ένα μέρος της λύσης του προβλήματος έφτασε στο Κληαργουότερ της Φλόριντας, με τα εγκαίνια ενός πλήρως ανακαινισμένου Κοινοτικού Κέντρου Μάθησης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης. Τα πάνω από χίλια άτομα που παρακολούθησαν την τελετή βρίσκονταν εκεί για έναν και μόνο λόγο: να καταπολεμήσουν τον αναλφαβητισμό και τη φτώχεια και το έγκλημα, τα οποία προκύπτουν εξαιτίας του αναλφαβητισμού.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο κέντρο στη Λεωφόρο Φορτ Χάρισον στο Κληαργουότερ απέχει λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης και αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Σαηεντολόγων απέναντι στην ευρύτερη κοινότητα του Κληαργουότερ.

Πράγματι, τα εγκαίνια έγιναν σε μια κρίσιμη στιγμή για τους μαθητές. Στην Κομητεία Πινέλας, για παράδειγμα, μόνο το 78% των μαθητών αποφοιτούν από το γυμνάσιο.

«Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτό το Κέντρο προκειμένου να προσφέρουμε μια αποτελεσματική τεχνολογία μελέτης σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην κοινότητα», είπε η Πατ Χάρνεϊ, παρουσιάστρια της εκδήλωσης και Διευθύντρια Κοινοτικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Κληαργουότερ πριν παρουσιάσει την πρώτη ομιλήτρια της ημέρας, τη Γενική Διευθύντρια του Κοινοτικού Κέντρου Μάθησης, Χόλι Χάγκερτι.

«Πιστεύουμε ότι είναι θέμα κρίσιμης σημασίας το να αντιμετωπίσουμε τον αναλφαβητισμό όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο», είπε η Χάγκερτι στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Αν μπορείς να δουλέψεις με τα παιδιά όταν είναι μικρά, αν τα διδάξεις πώς να διαβάζουν, πώς να μελετούν και τους δώσεις τα βασικά στοιχεία, αυτό θέτει τα θεμέλια για να είναι επιτυχημένα σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα τώρα με τους παλιούς μας μαθητές που επιστρέφουν με τα παιδιά τους και μας ευχαριστούν για το ότι τους δώσαμε αυτά τα θεμέλια».

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Δικαστής Λίντα Μπαμπ, από το 6ο Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντας, επανέλαβε το μήνυμα που μετέδωσε η Χάγκερτι, καθώς η ίδια βλέπει τις συνέπειες του αναλφαβητισμού από πρώτο χέρι στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Η εκπαίδευση είναι τα θεμέλια που χρειάζεται κανείς για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη ζωή», είπε η Μπαμπ κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων. «Ωστόσο, όταν τα θεμέλια δεν έχουν τεθεί σωστά, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την υπόλοιπη κατασκευή. Όταν ένας δάσκαλος αποτυγχάνει, ένας μαθητής δεν μαθαίνει και η ζωή του αρχίζει να καταρρέει ελαφρώς.

»Επομένως, καλωσορίζω πραγματικά αυτό το Κοινοτικό Κέντρο Μάθησης στο Κληαργουότερ. Και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να προσεγγίζετε τα παιδιά μας, διδάσκοντάς τους ότι μπορούν να μάθουν. Αυτό το υπέροχο Κέντρο Μάθησης θα αποτρέψει περισσότερα παιδιά από το να καταλήξουν στην αίθουσα του δικαστηρίου μου».

Η Σένικ Χάρις, Αναπληρώτρια στο Κέντρο Κράτησης της Αστυνομίας στην Κομητεία Πινέλας και κοινοτική ακτιβίστρια εδώ και χρόνια, αφηγήθηκε την ιστορία για το πώς η ίδια έφερε τον γιο της στο κέντρο για βοήθεια, τον Αμυντικό Παίκτη της Εθνικής Ένωσης Ποδοσφαίρου, Λέοναρντ Τζόνσον.

«Καθώς προσευχόμουν για ένα θαύμα, το παιδάκι που μετά βίας μπορούσε να διαβάσει είδε μια πινακίδα που έγραφε: “Δωρεάν Βοηθητική Διδασκαλία”. Η πορεία μας προς την ευτυχία ξεκίνησε εκείνη τη μέρα στο Κοινοτικό Κέντρο Μάθησης!

»Χάρη στο Κοινοτικό Κέντρο Μάθησης, στα μέσα και στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν εκεί, αυτό το παιδί που κάποιοι ήθελαν να του δώσουν ένα δίπλωμα “εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες” και που κάποιοι πίστευαν ότι δε θα σπούδαζε ποτέ στο πανεπιστήμιο, τους έχει βγάλει όλους λάθος και τώρα έχει πτυχίο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα».

«Η ευκαιρία που μου δόθηκε να περιηγηθώ σ’ αυτό το νέο κέντρο έχει αναζωογονήσει κι εμένα την ίδια, και μου υπενθύμισε τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει αυτό το κέντρο», πρόσθεσε η κα Χάρις. «Ακόμα κι εγώ θέλω να γίνω και πάλι μαθήτρια!»

Η ημέρα των εγκαινίων κορυφώθηκε με την ομιλία του Δήμαρχου του Κληαργουότερ, του Αξιότιμου Τζορτζ Κρητίκος, ο οποίος μίλησε οραματιζόμενος το μέλλον: «Μαθητές, θα έχετε μια ευκαιρία τώρα· θα έχετε ένα ίδρυμα που προσφέρεται σ’ εσάς για να μάθετε. Το ίδρυμα αυτό θα σας δώσει μια ευκαιρία να τα πηγαίνετε καλά στο σχολείο, αλλά αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να ονειρεύεστε, να αναπτύξετε κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο».

Η Χάγκερτι είναι πολύ ενθουσιασμένη όσον αφορά το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους μαθητές που θα περάσουν το κατώφλι του Κέντρου.

«Με αυτές τις εγκαταστάσεις, θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να βοηθηθούν από την Τεχνολογία Μελέτης, και αυτό για εμάς σημαίνει ένα λαμπρότερο μέλλον για την κοινότητά μας», είπε. «Υπάρχουν χιλιάδες μαθητές στο Κληαργουότερ που χρειάζονται τη βοήθειά μας, και τώρα, το προσωπικό και οι εθελοντές του πρότυπου αυτού Κέντρου είναι σε θέση να την προσφέρουν σε όλους αυτούς».

_________________

Το Κοινοτικό Κέντρο Μάθησης προσφέρει παιδεία και προγράμματα βοηθητικής διδασκαλίας με βάση την έρευνα και τα γραπτά του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο είναι μέλος ενός δικτύου στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 1.000 ομάδες του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης και συνεργαζόμενες ομάδες παγκοσμίως που χρησιμοποιούν την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Η Τεχνολογία Μελέτης επιτρέπει σε ένα άτομο να μάθει οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο με επιτυχία, και το καθιστά ικανό να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει στη ζωή για αυτό που θέλει να είναι και να κάνει.

Η Τεχνολογία Μελέτης αποτελείται από εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δάσκαλοι για να βελτιώσουν την ταχύτητα εκμάθησης των μαθητών. Αυτά τα ίδια εργαλεία και οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ίδιους τους μαθητές για να βελτιώσουν την ικανότητά τους να κατανοούν και να χρησιμοποιούν στη ζωή τα υλικά που διαβάζουν και μελετούν. Η Τεχνολογία Μελέτης εξακολουθεί να έχει ζωτική σημασία για τη συνεχιζόμενη μάθηση, αφότου τελειώνει κανείς το σχολείο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής.

Πάνω από 100.000 εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα και το αποτέλεσμα είναι ότι έχουν βοηθήσει περίπου 36 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως. Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 1972 από μια ομάδα εκπαιδευτικών που ήθελαν να υλοποιήσουν επιτυχημένες εκπαιδευτικές μεθόδους. Η διαχείριση του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης γίνεται από τον Σύνδεσμο για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: AppliedScholastics.org.

_________________

Το νέο Κέντρο του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης είναι η μία από τις οκτώ εγκαταστάσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και κοινωνικής βελτίωσης που άνοιξαν στο Κληαργουότερ της Φλόριντας τους τελευταίους εννιά μήνες και τις οποίες υποστηρίζει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Κάθε μία απ’ αυτές είναι αφιερωμένη σε μια μοναδική παγκόσμια ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τη βελτίωση του Κληαργουότερ και της περιοχής του Κόλπου της Τάμπα. Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονται:

  • Το νέο Νάρκωνον του Σανκόουστ, που απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα κέντρα που διαρκώς αυξάνονται σε αριθμό, τα οποία χρησιμοποιούν την αξιοσημείωτη τεχνολογία απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το κέντρο αποτελεί μια πολύτιμη επένδυση για τους κατοίκους της Ευρύτερης κοινότητας του Κόλπου της Τάμπα.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα, που αποτελούν κεντρικό σημείο για την υλοποίηση της αποστολής της αντιμετώπισης των αιτιών της εγκληματικότητας και της αποκατάστασης του αυτοσεβασμού των παραβατών, μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν το ήθος. Αυτή την περίοδο έχουν εγγραφεί σε προγράμματα του Κρίμινον πάνω από 1.000 κρατούμενοι στη Φλόριντα, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους για την επανένταξή τους στην κοινωνία ως παραγωγικοί πολίτες.
  • Ένα κέντρο αφιερωμένο στον Δρόμο προς την Ευτυχία, τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ προσφέρει την ηθικότητα μέσα από την κοινή λογική σε όλες τις κοινότητες του Κόλπου της Τάμπα. Σε μία μόνο κοινότητα της Κομητείας Πινέλας, αφότου οι εθελοντές ξεκίνησαν μια καμπάνια για να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, το ποσοστό εγκληματικότητας μειώθηκε κατά 56%.
  • Το νέο κέντρο του Ιδρύματος για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, του οποίου το διεθνές πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, έχει προσεγγίσει 260 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει συνεργασίες με δεκάδες φορείς επιβολής του νόμου και με πάνω από 100 εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις νέων γύρω από τη Φλόριντα.
  • Η στέγη στο Κληαργουότερ για τα προγράμματα «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και «Νεολαία Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»: παγκόσμιες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες με στόχο την αναγνώριση και την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη του κόσμου. Τα κεντρικά αυτά γραφεία έχουν συνεργαστεί με 130 ομάδες και οργανισμούς που έχουν παρόμοιες επιδιώξεις, προκειμένου να προσφέρουν αποτελεσματική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Πολιτεία της Φλόριντας.
  • Ένα μουσείο και κέντρο επιχειρήσεων της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, της κορυφαίας ομάδας παγκοσμίως που αποτελεί φρουρό της ψυχικής υγείας από το 1969. Το κέντρο ενημέρωσης κοινού στο Κληαργουότερ παρουσιάζει τη μουσειακή έκθεση Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου, και λειτουργεί ως τμήμα διερεύνησης και ως παραπεμπτικό κέντρο αφιερωμένο στην εξάλειψη των καταχρήσεων της ψυχιατρικής.
  • Και η έδρα των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και που είναι μέρος ενός παγκοσμίου κινήματος ενεργού σε 120 χώρες: της μεγαλύτερης ανεξάρτητης δύναμης προσφοράς ανακούφισης παγκοσμίως. Οι Σαηεντολόγοι προσφέρουν εθελοντικά περισσότερες από 200.000 ώρες τον χρόνο μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ενεργώντας με το σύνθημα των Εθελοντών Λειτουργών ότι, ανεξάρτητα από την πρόκληση, «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό».