ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ
ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΗ

Διασταύρωση βοήθειας κι ελπίδας σε μια μοναδική τοποθεσία στη Φλόριντα, εκεί βρήκαν οι έξι παγκόσμιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας ένα σπίτι που τόσο είχαν ανάγκη, για να ωφελήσουν όλους τους πολίτες κι έτσι να παράσχουν έναν χώρο για τα προγράμματα που επιχορηγούνται από την Εκκλησία

Το Σάββατο 11 Ιουλίου, τέσσερις χιλιάδες Σαηεντολόγοι και οι καλεσμένοι τους συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κληαργουότερ για να εγκαινιάσουν το ολοκαίνουργιο Κέντρο Πληροφοριών της Σαηεντολογίας, το οποίο επεκτείνει τα ήδη διάσημα και εύστοχα θρησκευτικά ανθρωπιστικά προγράμματα σε έναν κεντρικό άξονα επέκτασης, πολύ κοντά στην πνευματική και θρησκευτική μας έδρα, τη Βάση του Φλαγκ.

Το Κτίριο του Κληαργουότερ και το Κέντρο Πληροφοριών αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση της επόμενης φάσης της Εκκλησίας και περικλείουν έξι ξεχωριστούς χώρους στέγασης, αφιερωμένους στην τοπική προώθηση των θυγατρικών στη Σαηεντολογία, παγκόσμιων ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών. Ακολουθεί μετά την αφιέρωση του Κτιρίου του Φλαγκ, την πνευματική έδρα της Εκκλησίας, τον Νοέμβριο του 2013, τα εγκαίνια του ιστορικού Κτιρίου Κόουτσμαν το 2014, με την επί μονίμου βάσεως έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του Κληαργουότερ, την ολική αποκατάσταση και επαναφιέρωση του ορόσημου Φoρτ Χάρισον, που έχει συνδεθεί με το κτίριο-ορόσημο του Φλαγκ μέσω μιας γέφυρας που εκτείνεται πάνω από τη Λεωφόρο Φορτ Χάρισον και τα εγκαίνια του καταφυγίου Όουκ Κόουβ.

Το κτίριο-ορόσημο του Φλαγκ βρίσκεται μπροστά και στη μέση της οδού Κλίβλαντ που οδηγεί στο κέντρο της πόλης και διαστραυρώνεται με τη Λεωφόρο Φορτ Χάρισον στο ιστορικό Κτίριο του Κληαργουότερ. Αρχικά χτίστηκε το 1918 και η δομή του αποκαταστάθηκε με ομορφιά, με τον χώρο υποδοχής να έχει μεταμορφωθεί σε Κέντρο Πληροφοριών για τη Σαηεντολογία. Το Κληαργουότερ είναι γνωστό ως η πνευματική έδρα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας αλλά και ως χώρος όπου μπορούν να απαντηθούν ερωτήσεις σε σχέση με τη θρησκεία, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, κι έτσι η Εκκλησία ανοίγει τις πόρτες της σε αυτό το Κέντρο Πληροφοριών.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για την πόλη του Κληαργουότερ, βάση της πνευματικής μας έδρας. Έχουμε εγκαθιδρύσει διεθνείς βάσεις για να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, η αγραμματοσύνη, η έλλειψη ηθικής και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δουλέψαμε στα κεντρικά σημεία του κόσμου, τις μεγαλουπόλεις. Και ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο, προσφέροντας εθελοντικά τον χρόνο τους για να ηγηθούν των ανθρωπιστικών προγραμμάτων, βρίσκονται οι ενορίτες της πνευματικής μας έδρας στο Φλαγκ. Κι έτσι, έχοντας στο μυαλό ότι αυτό απορρέει από εδώ, φέρνουμε όλα τα προγράμματά μας σε αυτή την πόλη στην οποία ζούμε, την πόλη που είναι το σπίτι μας, το Κληαργουότερ της Φλόριντα».– κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

«Η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για την πόλη του Κληαργουότερ, βάση της πνευματικής μας έδρας», ανήγγειλε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του RTC, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Καθώς η Σαηεντολογία επεκτείνεται ανά τον κόσμο, έτσι κι εμείς φέρουμε λύσεις σε αυτούς που απεγνωσμένα τις χρειάζονται. Έχουμε εγκαθιδρύσει διεθνείς βάσεις για να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, η αγραμματοσύνη, η έλλειψη ηθικής και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δουλέψαμε στα κεντρικά σημεία του κόσμου, τις μεγαλουπόλεις».

«Και, ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο», πρόσθεσε, «προσφέροντας εθελοντικά τον χρόνο τους για να ηγηθούν των ανθρωπιστικών προγραμμάτων, βρίσκονται οι ενορίτες της πνευματικής μας έδρας στο Φλαγκ. Και, έτσι, έχοντας στο μυαλό ότι αυτό απορρέει από εδώ, φέρνουμε όλα τα προγράμματά μας σε αυτή την πόλη στην οποία ζούμε, την πόλη που είναι το σπίτι μας, το Κληαργουότερ της Φλόριντα».

Σχεδιασμένο ως ένας ανοιχτός χώρος συναντήσεων και πληροφοριών, το Κέντρο Πληροφοριών παρουσιάζει ολόκληρο το βιογραφικό, φέρνοντας στο φως την εκπληκτική ζωή και κληρονομιά του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, από τη παιδική του ηλικία μέχρι τη σταδιοδρομία του ως συγγραφέας, πριν την έλευση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, όπως επίσης και τον επαναστατικό όγκο εργασίας κατά την εγκαθίδρυση και τον ορισμό της ίδιας της θρησκείας.

Μέσα στο Κέντρο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του κέντρου του Κληαργουότερ, θα ανακαλύψουν οθόνες προβολής πληροφοριών που περιέχουν 300 ντοκιμαντέρ που καλύπτουν:

  • Τις βασικές αρχές της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών αρχών και πεποιθήσεων.
  • Το συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο Εκκλησιών και ομάδων και το παγκόσμιο πεδίο της Σαηεντολογίας ως θρησκευτικό κίνημα.
  • Το οπλοστάσιο ανθρωπιστικών προγραμμάτων που τώρα αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Επιπροσθέτως, καθένα από αυτά τα προγράμματα έχει τώρα τους δικούς του χώρους στέγασης πολύ κοντά στο Κέντρο Πληροφοριών. Ποτέ πριν δεν είχαν βρεθεί τόσα μεμονωμένα κτίρια εξυπηρέτησης των από την Εκκλησία χορηγούμενων ανθρωπιστικών προγραμμάτων, μαζεμένα στην ίδια τοποθεσία, για να διαφωτίσουν αυτούς που ψάχνουν για βοήθεια και καθοδήγηση. Αντιπροσωπεύουν ένα χέρι βοήθειας για το Κληαργουότερ και την ευρύτερη περιοχή των κοινοτήτων της Τάμπα. Με αυτόν τον σκοπό κατά νου, η Εκκλησία αγκαλιάζει τον ρόλο της, να δουλέψει χέρι με χέρι με την τοπική αστυνομία και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους καθώς επίσης με τις δημοτικές ομάδες και όλες τις αφιλοκερδείς κοινότητες, για να επιτελέσει το κομμάτι, βοηθώντας να χτιστεί μία πόλη γεμάτη από ζωή.

Όντας ένα παγκόσμιο κίνημα που επεκτείνεται σε 184 έθνη, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας υπήρξε κεντρικός παίκτης και πιστός κάτοικος του Κληαργουότερ εδώ και 40 χρόνια. Το Κληαργουότερ είναι το μόνιμο σπίτι για πάνω από 10.000 Σαηεντολόγους. Εκτός αυτού, δεκάδες χιλιάδες Σαηεντολόγων, ταξιδεύουν στην πόλη κάθε χρόνο από κάθε μέρος του πλανήτη, για να πάρουν μέρος σε θρησκευτικές υπηρεσίες, στην πνευματική έδρα της Εκκλησίας. Η Εκκλησία παίρνει στα σοβαρά την υπευθυνότητα αλλά και το ενδιαφέρον της για το μέλλον της περιοχής.

Η αφιέρωση του κέντρου συνόδευσε την ταυτόχρονη εγκαινίαση έξι χώρων στέγασης που κατέλαβαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της Λεωφόρου Φορτ Χάρισον, το καθένα αφιερωμένο σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική πρωτοβουλία αφοσιωμένη στην καλυτέρευση του Κληαργουότερ και της περιοχής του κόλπου της Τάμπα.

Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τον καινούργιο χώρο στο κέντρο των Εθελοντών Λειτουργών της Εκκλησίας, κομμάτι μιας παγκόσμιας κίνησης με δράση σε 120 έθνη – τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη δύναμη αρωγής. Οι Σαηεντολόγοι δουλεύουν εθελοντικά πάνω από 200.000 ώρες τον χρόνο, μόνο στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ζώντας με το σλόγκαν των Εθελοντών Λειτουργών που λέει ότι, όποια κι αν είναι η πρόκληση «Κάτι μπορεί να γίνει για αυτό».
  • Το Μουσείο και βάση λειτουργίας του κέντρου της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) είναι η παγκοσμίως πρώτη επιτροπή επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία βοήθησε να τεθούν σε ισχύ περισσότεροι από 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της ψυχιατρικής Το κέντρο πληροφοριών του Κληαργουότερ περιλαμβάνει το Μουσείο «Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου».
  • Καινούργιο σπίτι και για το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία αναγνώρισης και προστασίας κάθε πολίτη στον κόσμο και τώρα κάθε κάτοικου της κομητείας της Πινέλας, όπου οι καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπορία ανθρώπων βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτή η έδρα υπόσχεται να ηγηθεί των αγώνων κατά αυτών των αδίστακτων καταχρήσεων.
  • Το καινούργιο τοπικό κέντρο για έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά, το οποίο με το παγκόσμιο πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά άγγιξε 260 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Αυτό το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην εξουδετέρωση της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών και την εκπαίδευση των νεαρών ατόμων.
  • Ένα κτίριο αφιερωμένο στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έναν κώδικα ηθών μη θρησκευτικής φύσεως, που έχει γραφτεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Αυτός ο κώδικας ηθών μη θρησκευτικού περιεχομένου, που έχει περάσει από χέρι σε χέρι και έχει δημοσιευθεί σε 112 γλώσσες, έχει φέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονται από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ θα παρέχει μια πυξίδα σε σχέση με τα ήθη που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.
  • Η έδρα του Κρίμινον της Φλόριντα, είναι το σημείο εκκίνησης της αποστολής που απευθύνεται στους λόγους της εγκληματικότητας και στην αποκατάσταση του αυτοσεβασμού των παραβατών μέσω αποδοτικών προγραμμάτων για να χτίσουν χαρακτήρα.

Ο σκοπός της Εκκλησίας με τους χώρους ελεύθερης προσπέλασης είναι να παράσχει βοήθεια σε όσους ψάχνουν στο Κληαργουότερ και τον κόλπο της Τάμπα.

Τα εγκαίνια του Σαββάτου ωστόσο, γιόρτασαν και τα αποκαλυπτήρια του Οσεόλα Κόρτγιαρντ, μιας καταπράσινης όασης που αποτελεί άγκυρα για την κοινότητα, ομορφαίνοντας την πόλη στη γωνία της Λεωφόρου Φορτ Χάρισον και της Οδού Ντριου. Θα διακοσμηθεί με πολύχρωμα περίπτερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε αργίες και διακοπές, για να κάνει διαθέσιμα όλα τα επιχορηγούμενα από την Εκκλησία ανθρωπιστικά προγράμματα. Το πάρκο θα γίνει έδρα της Χειμερινής Χώρας των Θαυμάτων (Winter Wonderland), μιας δημοφιλούς παράδοσης της κοινότητας των Σαηεντολόγων, εδώ και 25 χρόνια.

_________________

Η Σαηεντολογία έχει γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια απ’ όσο τα προηγούμενα 50 χρόνια μαζί. Και πράγματι, το πρώτο μισό του 2015, η Σαηεντολογία έχει επιτελέσει ιστορικά κατορθώματα. Περιέχουν την αφοσίωση του Κέντρου Πληροφοριών της Σαηεντολογίας αυτό το Σάββατο, στο ανακαινισμένο κτίριο του Κληαργουότερ, μαζί με τις έξι Κληαργουότερ κτίρια-έδρες για να διαθέσει τα επιχορηγούμενα από την Εκκλησία ανθρωπιστικά προγράμματα στην κοινότητα: η αφιέρωση του επιβλητικού Ιδανικού Οργανισμού της Μπογκοτά στην Κολομβία, στις 5 Ιουλίου, και τα εγκαίνια ενός άλλου Ιδανικού Οργανισμού της Σαηεντολογίας όπου η Γαλλία, η Ελβετία και η Γερμανία συγκλίνουν, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Έχουν προγραμματιστεί κι άλλα εγκαίνια στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στους επόμενους μήνες.