ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙΝΕΙ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ:
«ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ».

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, με το θυγατρικό της παγκόσμιο πρόγραμμα προσφέρει ανεπιφύλακτα βοήθεια σε ολόκληρη την περιοχή της κομητείας της Πινέλας με το νέο κέντρο, το οποίο άνοιξε στις 11 Ιουλίου, στην καρδιά του Κληαργουότερ.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, υλοποιώντας μια παλιά δέσμευση προς τους κατοίκους της πόλης, η οποία υπήρξε η πνευματική της έδρα για τα τελευταία 40 χρόνια, εγκαινίασε ένα νέο Κέντρο Εθελοντών Λειτουργών στην καρδιά του Κληαργουότερ, στις 11 Ιουλίου. Απευθύνει ένα μοναδικό προϊόν, αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «πνευματικές πρώτες βοήθειες», σε κάθε άτομο στην Ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ωφεληθούν από την παροχή βοήθειας που εδώ και χρόνια αποτελεί χαρακτηριστικό των Εθελοντών Λειτουργών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των Eθελοντών Λειτουργών, δημιουργήθηκε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, με εντολή την παροχή βοήθειας «σε εθελοντική βάση αποκαθιστώντας τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευματικές αξίες στη ζωή των άλλων». Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ περαιτέρω περιέγραψε τον Εθελοντή Λειτουργό ως το άτομο που «δεν κλείνει τα μάτια του μπροστά στον πόνο, στο κακό και στην αδικία της ζωής». Οι Εθελοντές Λειτουργοί εκπαιδεύονται να βοηθούν άλλους να πετυχαίνουν ανακούφιση από τα βάσανα της ζωής και να κερδίζουν επίσης νέα προσωπική δύναμη.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας δήλωσε στα εγκαίνια του νέου κέντρου το Σάββατο: «Σε περιπτώσεις καταστροφών, είτε αυτές επηρεάζουν ολόκληρους πληθυσμούς, είτε ένα μεμονωμένο νοικοκυριό, οι Εθελοντές Λειτουργοί μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι "κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό"». Δεν κάνουμε διακρίσεις. Δεν κρίνουμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει να κάνουμε είναι να βοηθούμε. Και, όπως αποδεικνύεται ξανά και ξανά, δίνουμε αυτή τη βοήθεια οπουδήποτε. Ναι, αυτά είναι τα νέα μας κεντρικά γραφεία για τους Εθελοντές Λειτουργούς, ακριβώς εδώ, στην καρδιά του Κληαργουότερ, για το καλό όλων.

Με την παρουσία της Σαηεντολογίας στο Κληαργουότερ –και πάνω από 10.000 Σαηεντολόγοι αποκαλούν αυτή την πόλη σπίτι τους– η νέα εγκατάσταση των Εθελοντών Λειτουργών δίνει σάρκα και οστά στην παθιασμένη αποδοχή του ρόλου της Εκκλησίας, να παρέχει λύσεις για όλους στην κοινότητα.

Κάθε μέρα, Εθελοντές Λειτουργοί θα είναι διαθέσιμοι για να παράσχουν στον καθένα ανακούφιση με τα «βοηθήματα» της Σαηεντολογίας, τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι οποίες καταπιάνονται με τους συναισθηματικούς και πνευματικούς παράγοντες που σχετίζονται με τους τραυματισμούς και τις ασθένειες.

Μέλη του κοινού μπορούν να προσέλθουν οποιαδήποτε στιγμή για να λάβουν βοήθεια, για οποιαδήποτε αιτία· μια μητέρα της οποίας το παιδί έχει μαθησιακές δυσκολίες, μια οικογένεια που πενθεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ακόμη και για περιπτώσεις οικογενειακής βίας. Το κέντρο, το οποίο δεν έχει δογματικό χαρακτήρα, είναι τώρα ανοιχτό για να παρέχει βοήθεια.

Επιπλέον το κέντρο παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε 19 θέματα του Εγχειριδίου της Σαηεντολογίας για να βοηθήσει τα άτομα να αποκτήσουν δεξιότητες, ώστε να υπερνικούν τα προβλήματα και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Περιλαμβάνουν θέματα που έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών, την επίλυση των διαμαχών, τη βελτίωση των σχέσεων και την αντιμετώπιση των ανεβοκατεβασμάτων στη ζωή.

Η παγκόσμια δύναμη των Εθελοντών Λειτουργών από το 2001 και μετά, υλοποιώντας την αποστολή της, ανταποκρίθηκε σε κάθε μεγάλη καταστροφή παγκοσμίως. Οι Εθελοντές Λειτουργοί του Κληαργουότερ και του Κόλπου της Τάμπα έπαιξαν ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για ανακούφιση στην τραγωδία στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στο τσουνάμι στη Νότια Ασία το 2004, στον τυφώνα Κατρίνα και σε εκατοντάδες άλλους τόπους καταστροφής.

  • Στον απόηχο των προσπαθειών ανάκαμψης από τον Τυφώνα Τσάρλι, τον Αύγουστο του 2004, ο τότε κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους απένειμε στους Εθελοντές Λειτουργούς του Κόλπου της Τάμπα το βραβείο «Ήρωες του Τυφώνα» του Οργανισμού Points of Light.
  • Όταν το 2010 χτύπησε ο σεισμός την Αϊτή, 350 Εθελοντές Λειτουργοί, πολλοί από το Κληαργουότερ και τον Κόλπο της Τάμπα, βρίσκονταν ανάμεσα στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν, παραδίδοντας 130 τόνους ιατρικού υλικού και υλικού έκτακτης ανάγκης, μεταφέροντας πάνω από 450 επαγγελματίες γιατρούς και παρέχοντας βοήθεια σε 600.000 επιζώντες, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.
  • Παγκοσμίως, οι Εθελοντές Λειτουργοί έχουν προσφέρει πάνω από 27 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής εργασίας, παρέχοντας έγκαιρη βοήθεια σε έκτακτη ανάγκη σε περισσότερα από 29 εκατομμύρια άτομα σε χιλιάδες κοινότητες, σχεδόν σε κάθε ήπειρο.

Σύμφωνα με το μότο των Εθελοντών Λειτουργών «Κάτι Μπορεί να Γίνει γι’ Αυτό», το νέο κέντρο του Κληαργουότερ δεσμεύεται να διευρύνει αυτή τη βοήθεια σε ολόκληρη την κοινότητα του Κληαργουότερ.


Μάθετε περισσότερα για τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας: μια ευρεία πρωτοβουλία που παρέχει αποτελεσματική φυσική και πνευματική βοήθεια και φέρνει αποτελεσματική βοήθεια όπου και όποτε χρειάζεται. Οι Εθελοντές Λειτουργοί, που εκτείνονται σε κάθε ήπειρο, αποτελούν σήµερα µια από τις µεγαλύτερες ανεξάρτητες δυνάµεις ανακούφισης στον κόσµο.

Δείτε αυτό το βίντεο

Το νέο κέντρο των Εθελοντών Λειτουργών είναι μια από τις έξι νέες εγκαταστάσεις, καθεμιά από τις οποίες είναι αφιερωμένη στο να βοηθά στα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν την περιοχή του Κληαργουότερ και την Ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Τάμπα:

  • Το μουσείο και το κέντρο επιχειρήσεων για την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την κορυφαία παγκοσμίως ομάδα επαγρύπνησης για την ψυχική υγεία από το 1969, η οποία ήταν η αιτία να βοηθήσει να τεθούν σε ισχύ περίπου 181 νόμοι που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές πρακτικές της ψυχιατρικής. Το κέντρο πληροφοριών του Κληαργουότερ παρουσιάζει το μουσείο Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου.
  • Τα νέα κεντρικά γραφεία για το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που λειτουργεί για να εξακριβώνει και να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη του κόσμου και τώρα κάθε κατοίκου της κομητείας της Πινέλας, όπου οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δουλεμπορία κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο σοβαρές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το αρχηγείο υπόσχεται να ηγηθεί της μάχης εναντίον αυτών των μη ηθικά αποδεκτών καταχρήσεων.
  • Το νέο τοπικό κέντρο για το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, του οποίου το παγκόσμιο πρόγραμμα για την Αλήθεια Για τα Ναρκωτικά έχει φτάσει στα χέρια 260 εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως. Το πρόγραμμα δεσμεύεται να εξαλείψει την κατάχρηση των ναρκωτικών και να παράσχει ουσιαστική εκπαίδευση όσον αφορά τα ναρκωτικά στους νέους.
  • Κτίριο ειδικά για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, έναν μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα 21 διδάγματά του, που έχουν δημοσιευτεί σε 112 γλώσσες, έχουν φέρει την ηρεμία σε κοινότητες που δοκιμάζονταν από τη βία, την ειρήνη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τον αυτοσεβασμό σε εκατομμύρια άτομα. Το νέο γραφείο του Κληαργουότερ θα αποτελέσει εκείνη την πυξίδα ηθικής που απαιτείται για την τοπική κοινωνία.
  • Τα κεντρικά γραφεία του Κρίμινον στη Φλόριντα αποτελούν αφετηρία για την υλοποίηση της αποστολής, της αντιμετώπισης των αιτίων της εγκληματικότητας και της αποκατάστασης του αυτοσεβασμού στους παραβάτες, μέσω των αποτελεσματικών προγραμμάτων που οικοδομούν το ήθος.