ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΕΝΑΣ XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ AΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ EΦΙΚΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

«Η οικοδόμηση όλων των μεγάλων καθεδρικών ναών άρχισε με την τοποθέτηση ενός και μόνο λίθου. Ο δομικός λίθος μιας σπουδαίας κοινωνίας είναι το άτομο».– Λ. Ρον Χάμπαρντ

Αυτό συνέβη με τον καθεδρικό ναό του 21ου αιώνα της θρησκείας της Σαηεντολογίας, το καινούργιο Κτήριο του Flag στο Κλήαργουότερ της Φλόριντα­, που χτίστηκε με τις συνεισφορές μεμονωμένων Σαηεντολόγων από 94 κράτη και άρχισε να λειτουργεί στις 17 Νοεμβρίου 2013.

Μια εβδομάδα αργότερα ακολούθησε η Χοροεσπερίδα των Κορυφαίων Δωρητών, ένας επικός χαιρετισμός στους χιλιάδες Cornerstone Members (κορυφαίοι δωρητές) που κυνήγησαν το όνειρο του καθεδρικού μας ναού μέχρι να γίνει πραγματικότητα. «Εσείς ήσασταν αυτοί που υποσχεθήκατε να θέσετε τους ακρογωνιαίους λίθους» είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας.

Πάνω από 2.100 άτομα συγκεντρώθηκαν εκείνη τη βραδιά στη μεγαλοπρεπή τέντα του Flag. Έφτασαν σε αυτό το μέρος εκείνη την ώρα, αφού προηγουμένως χάραξαν το μονοπάτι σε μια διαδρομή που ξεπερνά τις τετρακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα κυνηγώντας το όνειρό τους για την πνευματική μας έδρα, εμπνέοντας μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη ατόμων να συνεισφέρουν, ξεπερνώντας τα 17.000 άτομα σε όλον τον κόσμο.

«Όλα έγιναν από τη στιγμή που ξεκινήσατε την αντίστροφη μέτρηση από το στάδιο της θεμελίωσης στο στάδιο της δόμησης και έπειτα στην κύρια κατασκευή» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Και αν ακόμα δεν έχω συλλάβει τη σπουδαιότητα του ταξιδιού σας –για να μην αναφέρω τη μαγεία– τότε αρκεί να σας πω: Απόψε γιορτάζουμε εσάς και μόνο εσάς».

Σε αυτό το σημείο αναγνωρίστηκαν αυτά τα λαμπερά ονόματα που βοήθησαν να γίνει εφικτός ο καθεδρικός ναός της Σαηεντολογίας, για το ανυποχώρητο καθήκον τους και τη γενναιοδωρία τους.

Ακολουθούν αυτά που είχαν να πουν κάποιοι από αυτούς που βρέθηκαν σε αυτή τη σκηνή στη Χοροεσπερίδα των Κορυφαίων Δωρητών:

«Αυτή πρέπει να ήταν η πιο απίστευτη αναγνώριση που δόθηκε ποτέ: όλα όσα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έκανε για αυτή την ομάδα και για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού χωρίς τη συμβολή των οποίων δε θα το είχαμε κάνει όλο αυτό. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της απίστευτης ομάδας».– Μπ.Ντ.

«Το Πρότζεκτ για την Οικοδόμηση του Κτηρίου του Flag ήταν πάντοτε μια πολύ προσωπική υπόθεση για μένα και οι άνθρωποι που δούλεψαν σε αυτό πάντοτε σήμαιναν πολλά για μένα. Αυτή η εκδήλωση ήταν η επιτομή του γιατί υποστηρίξαμε το Κτήριο του Flag και είμαι πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτή». – K.Φ.

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ απόψε και βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους μεγάλους ήρωες. Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικό».

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για όλα όσα έχει κάνει. Τον ευχαριστώ για τον καθεδρικό μας ναό. Είναι ο καλύτερος ηγέτης και όσα λέω είναι λίγα. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ απόψε και βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους μεγάλους ήρωες. Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικό».– Μπ.Ζ.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση που θα μπορούσα ποτέ να λάβω, που οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε ποτέ να λάβει. Είμαι συγκινημένος και αισθάνομαι μεγάλη τιμή».– M.Φ.

«Ανέβηκα πάνω και είπα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου "Δε θα κλάψω!" και μετά είπα "Ή μάλλον θα κλάψω!" Ήμουν πολύ συγκινημένος από τη βράβευση. Ευχαριστώ όλους εσάς που συμβάλλατε στη δημιουργία μιας εκπληκτικής εβδομάδας εκδηλώσεων. Ήταν εκπληκτική και σχεδόν άλλαξε τη ζωή μας. Σε ευχαριστώ, Πρόεδρε του Συμβουλίου!».– Σ.Φ.

«Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο είναι η ποσότητα της προσπάθειας και η αφοσίωση της ομάδας που χρειάστηκαν για να γίνει όλο αυτό εφικτό. Υπήρχε πραγματικά μεγάλη ομαδική ώθηση για την πραγματοποίηση της έναρξης λειτουργίας του Νέου Κτηρίου του Flag. Όλα ήταν πολύ όμορφα απόψε».– N.Σ.

«Πανέμορφο! Είναι εκπληκτικό το να βρίσκεται κανείς απλώς και μόνο εδώ. Ήταν πραγματικά η δική μας στιγμή! Αυτά που είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν εξωπραγματικά. Είναι ιδιοφυΐα».– A.Σ.

«Αυτή είναι η καλύτερη εβδομάδα ολόκληρης της ύπαρξής μου! Ήταν ένας εκπληκτικός χορός. Ήρθα εδώ στο Κλήαργουότερ όταν συνέβη η πρωτοποριακή τελετή και περίμενα γι’ αυτή τη στιγμή από τότε».– Τζ.M.

«Η εκδήλωση ήταν φανταστική! Μου άρεσε η αναγνώριση που δόθηκε προς όλους τους δωρητές. Ξεκίνησα οδικώς από τη Νότια Καρολίνα για να έρθω εδώ. Είμαι πολύ περήφανος. Η συνεισφορά μου ήταν απλώς ένα μικρό μέρος, αν τη συγκρίνει κανείς με αυτό που πετύχαμε σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».– Τζ.Μπ.

«Είμαστε τόσο περήφανοι για όσα καταφέραμε».

«Το να λάβουμε αυτή την αναγνώριση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου ήταν κάτι το απίστευτο. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα καταφέραμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και θα τα ξαναπούμε για το επόμενο πρότζεκτ».– Σ.Σ.

«Αυτό ήταν το υπέροχο φινάλε και η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ για το Super Power. Πρόκειται για ένα απίστευτο επίτευγμα και μια εξαιρετική αναγνώριση. Απίστευτο!». – K.Φ.

«Είναι μια ονειρική βραδιά. Ήταν μια ολόκληρη στιγμή στην ιστορία. Ξέρω ότι αυτή είναι η αρχή για ένα εκπληκτικό μέλλον».– Α.Σ.

«Ήταν πολύ ωραία να βρίσκονται όλοι οι Cornerstone Members (κορυφαίοι δωρητές) μαζί σε μία αίθουσα. Ο πατέρας μου είναι Legion of Honor, οπότε αισθάνθηκα πολύ περήφανος τη στιγμή που εκείνος ανέβαινε στη σκηνή. Ξεκίνησα εγώ ο ίδιος το Super Power, οπότε γνωρίζω πόσο εκπληκτικό είναι».– Σ.Κ.

«Έμεινα άναυδος από την αναγνώριση που δόθηκε στους κορυφαίους δωρητές για το Κτήριο του Flag. Πολύ μεγάλη εντύπωση μου έκανε επίσης ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλα όσα είχαν να κάνουν με τη βράβευση ήταν πολύ όμορφα. Ήταν πολύ ωραίο να παρατηρεί κανείς τη στοργή που υπήρχε ανάμεσα στους ανθρώπους και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου του RTC».– Ε.Μπ.

«Μου άρεσε πολύ η εκδήλωση! Οι αναγνωρίσεις ήταν πολύ εγκάρδιες. Ήταν πολύ συγκινητικό. Ήταν επίσης πολύ όμορφο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό. Νιώθω ποικίλα συναισθήματα από την αποψινή εκδήλωση: αγαλλίαση για το πρότζεκτ που ολοκληρώθηκε, ανυπομονησία για το Super Power, το οποίο θα ξεκινήσω σύντομα, και υπερηφάνεια που γνωρίζω ότι αυτό το πρότζεκτ έχει ολοκληρωθεί και ότι τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με το επόμενο πρότζεκτ».– K.M.

«Αυτή είναι η επίσημη αρχή ενός καινούργιου κόσμου».

«Ήταν μια φοβερή εκδήλωση τόσο όσον αφορά τη διοργάνωσή της, το γεύμα και τις ευχαριστίες όσο και όσον αφορά τον Πρόεδρο του Συμβουλίου. Είμαι Cornerstone Member (κορυφαίος δωρητής) από το 2001 και αυτή είναι η αναγνώριση προς όλους εμάς για το ότι κάναμε εφικτή την ύπαρξη του Κτηρίου του Flag εδώ. Μπορώ πραγματικά να καταλάβω ότι αυτή είναι η επίσημη αρχή ενός καινούργιου κόσμου από τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, από την ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου και από τις ευχαριστίες που εκφράστηκαν προς όλους».– Μ.Α.

«Αισθάνομαι ότι έλαβα μεγάλη αναγνώριση και μαζί ότι είμαι ταπεινός. Αυτή η εβδομάδα ήταν αναζωογονητική, εμψυχωτική και σε έκανε εξωστρεφή. Νιώθω πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα και αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου. Αν δεν ήταν αυτός, δε θα ήμασταν εδώ».– Σ.Γ.