ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Πουθενά δεν είναι τόσο εμφανής η ανάπτυξη της θρησκείας της Σαηεντολογίας όσο στο Φλαγκ, στην πνευματική της έδρα, που βρίσκεται στο Κληαργουότερ της Φλόριντα. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι το σηματικότερο κέντρο της θρησκείας της Σαηεντολογίας συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών. Αυτό που το 1975 ξεκίνησε ως ένα κτήριο, τώρα εκτείνεται σε ένα συγκρότημα 50 κτηρίων που καταλαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη από 185.000 τ.μ. σε μια ακτίνα 14,5 χιλιομέτρων. Ακολουθεί μια σύντομη εξιστόρηση αυτής της εξάπλωσης:

Πρώτα, έχουμε τα εγκαίνια του 16.000 τ.μ. κτηρίου, του Όουκ Κόουβ, την 1η Ιανουαρίου 2008. Η ανακαίνισή του προσέφερε, χώρους στέγασης για τους επισκέπτες Σαηεντολόγους και χώρο αφιερωμένο στην παράδοση των θρησκευτικών υπηρεσιών του Φλαγκ σε 14 γλώσσες.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου Φορτ Χάρισον, στις 14 Μαρτίου 2009, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 Σαηεντολόγοι από 50 χώρες οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή που διεξήγαγε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς. Η ανακαίνιση και η αποκατάσταση των 25.000 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων του Φορτ Χάρισον στο αρχικό τους μεγαλείο, εκείνο του 1926, σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Η τελική φάση της κατασκευής, σε 35.000 τ.μ. του κτηρίου της Μέκκας του Φλαγκ ξεκίνησε το Μάρτιο του 2009, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση του νέου Φορτ Χάρισον.