ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ: ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς είναι ο Εκκλησιαστικός Ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Από την θέση του ως Προέδρου του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας (RTC), ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς φέρει την πλήρη ευθύνη ώστε να εξασφαλίσει την πιστή και γνήσια εφαρμογή των τεχνολογιών του Λ. Ρον Χάμπαρντ, της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και τη Διατήρηση της Αποτελεσματικότητας της Σαηεντολογίας.

Με αυτή την ιδιότητα, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς έχει ορίσει εκ νέου τον όρο «θρησκευτικός ηγέτης» έτσι ώστε να καλύπτει τα καθήκοντα που είναι απαραίτητα για να οδηγήσει μια πραγματικά μοναδική, σύγχρονη θρησκεία – μια θρησκεία που γεννήθηκε στον εικοστό αιώνα, έχει επεκταθεί στον εικοστό πρώτο αιώνα και διαθέτει περισσότερες από 8.500 Εκκλησίες, Μίσιον και συνδεόμενες ομάδες σε 165 χώρες.

Τα ανθρωπιστικά προγράμματα που ενισχύουν την κοινωνική πρόοδο και βελτίωση, και έχουν ωφελήσει τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη, υπάγονται στα καθήκοντα του κ. Μισκάβιτς. Το θρησκευτικό έργο του Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι περισσότερο και ευρύτερα διαδεδομένο από οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν και η Εκκλησία έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, τόσο σε φυσικό μέγεθος όσο και στο πλήθος των ανθρώπων της.

Αυτό είναι το στίγμα του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς όσον αφορά την εκπλήρωση του οράματος και της κληρονομιάς του Λ. Ρον Χάμπαρντ και αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία της ηγετικής του πορείας:

 • Εξασφάλιση της συνεχούς αύξησης και εξάπλωσης της Σαηεντολογίας διεθνώς
 • Γίνεται η Σαηεντολογία ευρέως διαθέσιμη σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε όλο τον κόσμο
 • Ανάπτυξη προγραμμάτων που απευθύνονται στα σοβαρότερα προβλήματα της κοινωνίας και διάθεση των μέσων ώστε να εφαρμοστούν αυτά τα προγράμματα
 • Εξασφάλιση ότι τα Ιερά Κείμενα της Σαηεντολογίας είναι πιστά και απόλυτα σύμφωνα με τα γνήσια πρωτότυπα του Ιδρυτή
 • Αποκατάσταση των γραπτών έργων, και των ηχογραφημένων και κινηματογραφημένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ
 • Μέριμνα για την διεθνή διάδοση της Σαηεντολογίας
 • Δημιουργία Ιδανικών Οργανισμών της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας
 • Εγκαθίδρυση δύο ανώτερων υπερσύγχρονων ψηφιακών εκδοτικών κέντρων με δυνατότητα παραγωγής 1,3 εκατομμυρίων βιβλίων και 1 εκατομμυρίου CD την εβδομάδα
 • Έμπνευση της ιδέας του Προγράμματος των Εθελοντών Λειτουργών, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης δύναμης αρωγής στο κόσμο, που αριθμεί περισσότερους από 200.000 εθελοντές
 • Εξασφάλιση επίσημων αναγνωρίσεων της θρησκείας της Σαηεντολογίας
 • Παρουσίαση περισσοτέρων από εννέα διεθνών εκδηλώσεων ετησίως οι οποίες ενημερώνουν τους Σαηεντολόγους για τα στρατηγικά προγράμματα της Εκκλησίας

Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς γεννήθηκε το 1960 και είναι Σαηεντολόγος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τον θυμούνται ακόμα ως το 12χρονο παιδί-θαύμα που υπηρέτησε ως ο νεότερος επαγγελματίας ώντιτορ στο περίφημο Κέντρο Καθοδήγησης Χάμπαρντ στο Σαιντ Χιλ, στην Αγγλία.

Τον θυμούνται επίσης για το γεγονός ότι επιλέχθηκε, ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του στο θρησκευτικό τάγμα της Σαηεντολογίας –τη Θαλάσσια Οργάνωση– σε ηλικία 16 ετών, μαζί με λίγα ακόμα άτομα για να εργαστεί απευθείας με τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.  Κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο 17χρονος Ντέιβιντ Μισκάβιτς υπηρέτησε ως Διευθυντής Φωτογραφίας στα πρώτα εκπαιδευτικά φιλμ της Σαηεντολογίας.

Αργότερα, με αίτημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο κ. Μισκάβιτς υπηρέτησε ως ανώτερο στέλεχος στην επιτήρηση των εκκλησιαστικών αποστολών σε Εκκλησίες της Σαηεντολογίας σε όλο τον κόσμο.  Μέχρι τα 18 του χρόνια, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς είχε γίνει το πρόσωπο που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ καλούσε για να φέρει σε πέρας τα πιο σημαντικά καθήκοντα. Κανένα στέλεχος της Εκκλησίας στην ιστορία της, δεν βρισκόταν περισσότερο σε απευθείας επικοινωνία με τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, από τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς.

Το 1983, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ περιγράφει ένα ηρωικό στέλεχος της Εκκλησίας που καθάρισε τις τάξεις του προσωπικού από τους απατεώνες που προσπαθούσαν να αρπάξουν τον έλεγχο της Σαηεντολογίας τη στιγμή που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ απουσίαζε από την Εκκλησία και ήταν απασχολημένος με εντατική έρευνα. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ:

«Οπότε, συγχωρήστε με γιατί δεν διοικούσα την Εκκλησία όταν αυτή σχεδόν βρέθηκε σε εχθρικά χέρια.  Αλλά όλα τελείωσαν αισίως.  Γιατί; Επειδή πραγματικοί Σαηεντολόγοι φρόντισαν ώστε να γίνει έτσι.  Η πίστη μου ήταν δικαιολογημένη».

Ο αληθινός Σαηεντολόγος για τον οποίο μιλά ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς.

Γνωρίζοντας όλα όσα είχαν συμβεί εκείνη την περίοδο, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ζήτησε την επαναδιοργάνωση του σχεδιασμού της Εκκλησίας ώστε να εξασφαλίσει ότι η Εκκλησία δεν θα πέσει ποτέ σε εχθρικά χέρια και ότι η θρησκεία θα μπορούσε να προοδεύει επ’ άπειρον – παραμένοντας πάντα πιστή στα διδάγματα της Πηγής της.  Στο τέλος, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ φρόντισε την σύσταση του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας ώστε να διαφυλάξει τα εμπορικά σήματα της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και να φυλάξει, να διατηρήσει και να προστατεύσει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας. Διόρισε τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς ως έναν από τους Θεματοφύλακες αυτού του Σαηεντολογικού οργανισμού.

Για να επιβλέψει τις προσωπικές του υποθέσεις για το υπόλοιπο διάστημα της ζωής του, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διόρισε τον Ντέιβιντ Μισκάβιτς ως πρόεδρο του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για να χειρίζεται αυτά τα ζητήματα.

Μετά την απώλεια του Λ. Ρον Χάμπαρντ, το 1986, ήταν ο κ. Μισκάβιτς αυτός που διεύθυνε τη Σαηεντολογία εν μέσω εκείνων των δύσκολων καιρών. Γιατί, όπως απέδειξε η ιστορία, η αληθινή δοκιμασία για κάθε θρησκεία είναι να επιβιώσει μετά την απώλεια του Ιδρυτή της.  Πράγματι, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς εξασφάλισε την επιβίωση της εκκλησίας αποκτώντας για λογαριασμό της την πλήρη θρησκευτική αναγνώριση στις Ηνωμένες Πολιτείες και εισάγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη Σαηεντολογία στην παγκόσμια σκηνή.

Από τότε, ο κ. Μισκάβιτς οδηγεί με σταθερό χέρι την κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, έως και σήμερα, που η Σαηεντολογία βρίσκεται στο προσκήνιο ως η μόνη μεγάλη θρησκεία που εμφανίστηκε στη σύγχρονη εποχή.  Να είστε βέβαιοι ότι αυτό που ο κ. Μισκάβιτς έχει κάνει δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από την εκπλήρωση του οράματος του Λ. Ρον Χάμπαρντ – ένα όραμα που ήξερε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πιστά με τον κ. Μισκάβιτς στο τιμόνι.

«Η εμπιστοσύνη και η φιλία είναι πράγματα που σφυρηλατούνται στη φωτιά και στο αμόνι της ζωής. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Σε εμπιστεύομαι όσο με εμπιστεύεσαι κι εσύ».

– Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ προς τον Ντέιβιντ Μισκάβιτς