ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Αναλαμβάνοντας υπευθυνότητα για κοινωνικές πληγές και δρώντας αποτελεσματικά μέσω των προγραμμάτων με χορηγία της Εκκλησίας

«Δεν είναι ανάγκη να σου πω εγώ τι δεν πάει καλά.  Μπορείς να κοιτάξεις γύρω σου και να δεις μια σειρά από καταστάσεις, όλες ενδείξεις παρακμής και πηγές πόνου. Ξέρεις ότι δε θα ’πρεπε να είναι έτσι τα πράγματα». Λ. Ρον Χάμπαρντ

Η παγκόσμια παρακμή και η ανθρώπινη μιζέρια που προέρχoνται από τη χρήση ναρκωτικών, τον αναλφαβητισμό και την ηθική παρακμή, για να μην αναφέρουμε τις καταστροφές που προέρχονται από τη φύση και τον άνθρωπο, είναι πράγματα ολοφάνερα. Αποτελούν απειλή που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της κοινωνικής δομής. Και σε πολλά μέρη της Γης, αυτές οι κοινωνικές ασθένειες έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Αυτό που είναι ολοφάνερο είναι ότι, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να παλέψουν ενάντια σε αυτά τα πραγματικά καταστροφικά σενάρια, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους αποτελεσματικές λύσεις. Γι' αυτό το σκοπό, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, μέσα από την πολύχρονη ερευνά του σχετικά με την ανθρώπινη διάνοια και το πνεύμα, ανακάλυψε τρόπους για την αντιμετώπιση αυτών των παγκόσμιων απειλών.

Για την πραγμάτωση αυτών των λύσεων, η Εκκλησία επιχορηγεί συνεχώς κέντρα που λειτουργούν ως «μονάδες παραγωγής ενέργειας» και δραστηριοποιούν κινήματα που έχουν μεγάλη απήχηση στο όνομα της εντιμότητας, της μόρφωσης, της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της αποκατάστασης.

Προκειμένου οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το σπουδαιότερο ανθρωπιστικό στόχο της Σαηεντολογίας, ο κ. Μισκάβιτς έθεσε μια στρατηγική που οδήγησε την Εκκλησία σε μια επόχη πολυμέσων ώστε να παρέχει εργαλεία τέτοια που να είναι πολύ εύκολο να τα βρει κανείς, να τα κατανοήσει και να τα διανείμει ταχύτατα. Με αυτά μπορούν να αφυπνιστούν, να εκπαιδευτούν και να ενεργοποιηθούν εκατομμύρια άτομα, ταυτόχρονα.

Το αποτέλεσμα: Τα επαναστατικά προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και τα ανθρωπιστικά προγράμματα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Αυτά τα προγράμματα είναι εντελώς μοναδικά, αναμφισβήτητα μοντέρνα, και το σημαντικότερο, αποτελεσματικά.

Ακολουθεί μια περιληπτική επισκόπηση και μια αναφορά σε αυτά που έχουν επιτευχθεί μέσω των παγκόσμιων εκστρατειών της θρησκείας της Σαηεντολογίας.  Καθένα από αυτά είναι μια έμπρακτη απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν ένας άνθρωπος, αφοσιώνεται να επιτύχει το όραμα που του εμπιστεύτηκε ο ίδιος ο ιδρυτής, και με την πλήρη υποστήριξη του θρησκευτικού κινήματος που ηγείται παρέχει το πολύτιμο αγαθό της βοήθειας σε άλλους.