ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥ 2019

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

365 μέρες επιτευγμάτων διαγράφουν έναν πλήρη κύκλο με μια γιορτή προς τιμήν της εξάπλωσης και της κοινωνικής προόδου για να εξυψώσουμε και να εμπνεύσουμε το σημερινό κόσμο.

Για την Εκκλησία της Scientology, το 2018 πάντα είχε το «εξαιρετικό» γραμμένο σε αυτό, έτσι καθώς περισσότεροι από 6.000 Σαηεντολόγοι συγκεντρώθηκαν στο Shrine Auditorium για να κάνουν μια ανασκόπηση, να αναπολήσουν και να απολαύσουν τους τελευταίους 12 μήνες, η διάθεση ήταν γεμάτη με εορτασμό και αγαλλίαση. Από μια παγκόσμια σειρά από νέες Εκκλησίες έως την παγκόσμια εμβέλεια του Scientology Network, αυτή είναι η χρονιά που άλλαξε τα πάντα.

«Καλώς ήρθατε στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς που πάντα περιμένατε» είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Όχι μόνο 365 αυθαίρετες μέρες, όχι μόνο 12 ιδιότροποι μήνες και το γύρισμα μιας σελίδας ημερολογίου, αλλά εμπειρική απόδειξη ότι καθώς η ταχύτητα προσεγγίζει αυτή του φωτός, ο χρόνος επιβραδύνεται στο μηδέν. Διαφορετικά, δεν υπάρχει απλώς καμία εξήγηση για το πώς κάναμε τόσο πολλά, ενώ ο πλανήτης ταξίδεψε μια τεμπέλικη πορεία γύρω από τον ήλιο».

Ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της Scientology, πυροδοτεί τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στο Shrine Auditorium στο κέντρο του Λος Άντζελες, ως αναγνώριση της σπουδαιότερης χρονιάς της θρησκείας στην ιστορία.

Πράγματι, η σαρωτική τροχιά του κοσμοϊστορικού 2018 της θρησκείας απαθανατίστηκε σε μια σειρά από εντυπωσιακά στιγμιότυπα που παρουσίασε ο κ. Μισκάβιτς, τα οποία αφηγήθηκαν μια χρονιά παγκόσμιας εξάπλωσης, και στο έδαφος και στα τηλεοπτικά κύματα. Η πολλαπλών φάσεων ανακεφαλαίωση περιλάμβανε σε μεγάλο βαθμό την έναρξη του τηλεοπτικού καναλιού της Εκκλησίας, του Scientology Network, ως ανταπόκριση στη συντριπτική παγκόσμια περιέργεια για τη θρησκεία. Το δίκτυο έχει από τότε ορίσει εκ νέου τη θρησκευτική τηλεοπτική μετάδοση, φέρνοντας τους θεατές μέσα για να δουν και να βιώσουν τη θρησκεία από μόνοι τους. Με τη σειρά του, το τηλεοπτικό περιεχόμενο που αλλάζει τα δεδομένα έχει προσεγγίσει θεατές σε 24 ζώνες ώρας και συγκέντρωσε 24 βραβεία για καινοτομία, εξαιρετική παραγωγή και τηλεοπτική υπεροχή.

Η εξάπλωση της θρησκείας το 2018 περιλάμβανε επίσης έξι νέες Εκκλησίες που υψώθηκαν στον ουρανό της Scientology, και που όλες μαζί σχηματίζουν ένα δαχτυλίδι που περικλείει τον κόσμο:

Αν αυτή είναι η αυξανόμενη εμβέλεια της εξάπλωσης της Scientology, υπάρχουν επίσης όλα αυτά που αντιπροσωπεύει το 2018 όσον αφορά την Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ που εμπνέει μια αναγέννηση στην ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλη την κοινωνική βελτίωση, τη βιομηχανία και την πνευματική πρόοδο:

  • Το Σύνδεσμο για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση (ABLE) που περιλαμβάνει προγράμματα που αποσκοπούν στην ανατροπή της χρήσης ναρκωτικών, του αναλφαβητισμού, της ανηθικότητας και του εγκλήματος. Έτσι, η βραδινή παρουσίαση έκανε μνεία από τις ιστορίες του ABLE σε δράση ξεκινώντας στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου ένας διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβε συμμετοχή ως Πρεσβευτής του Δρόμου προς την Ευτυχία, παραδίδοντας σεμινάρια πάνω στα 21 διδάγματα των οικουμενικών ηθών του προγράμματος και ενημερώνοντας πάνω από 100.000 αξιωματούχους, ηγέτες της κοινότητας, δασκάλους και μαθητές. Μετά στην Κοπεγχάγη της Δανίας, μια διακεκριμένη ομάδα από ακαδημίες για μαθητές σχολείου εφάρμοσε την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να ανεβάσουν τις βαθμολογίες των τεστ κατά 200% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Και στην Πουέμπλα του Μεξικού, ένας πρώην Υπουργός Υποδομής της πολιτείας εγκαινίασε ένα κέντρο απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά, Νάρκωνον, 57 χλμ. κατά μήκος της Ηφαιστειακής Ζώνης του Μεξικού που είναι γνωστή ως η οροσειρά Σιέρα Νόρτε. Σύντομα μετά από αυτό, άλλα δύο κτήρια του Νάρκωνον άνοιξαν αυτή τη χρονιά – ένα σε αυτό που θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της κοκαΐνης στη Ρώμη της Ιταλίας, και ένα άλλο κατά μήκος των παράνομων διαδρομών εμπορίου λευκής ηρωίνης στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία.
  • Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Σαηεντολογικών Επιχειρήσεων (WISE), τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ευημερία. Η βραδιά περιλάμβανε ιστορίες μια τεχνίτρας ψηφιδωτών με τη βάση της στη Μινεάπολη της Μινεσότα, που χρησιμοποιεί τα διαχειριστικά εργαλεία σε κάθε φάση της κατασκευής μοναδικής μωσαϊκής τέχνης για τους κολοσσούς λιανικής πώλησης από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, και τελικά πολλαπλασίασε την παραγωγή σχεδόν 40 φορές. Παρομοίως, ένας επιχειρηματίας από τους Αντίποδες εφάρμοσε τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να επεκτείνει την εταιρεία συντήρησης κτηρίων με «δύσκολη πρόσβαση» για να φτάσει στην κορυφή στο πεδίο του κάνοντας καταβάσεις και διασχίζοντας ψηλές δομές για να επιδιορθώσει και να αποκαταστήσει τον παγκοσμίως διάσημο ορίζοντα του Σίδνεϊ. Όλα κορυφώθηκαν με την ιστορία ενός ζευγαριού Ρώσων και ομάδας αγροτικών επιχειρηματιών που εφαρμόζουν τις διαδικασίες της Διαχειριστικής Τεχνολογίας για να εξαπλώσουν την εταιρεία τους 300 φορές και έτσι να γίνουν μια από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  • Το Διεθνή Εκκλησιαστικό Σύλλογο Λειτουργών Χάμπαρντ (I HELP) και τη Μίσιον της Scientology Διεθνώς (SMI), το κίνημα ευρείας κλίμακας που παραδίδει τα πρακτικά εργαλεία της θρησκείας σε κοινότητες σε όλη την υδρόγειο. Τα κυριότερα σημεία του I HELP και της SMI φέτος περιλαμβάνουν μια Ομάδα Dianetics στην Γκάνα που φέρνει την τεχνολογία της Dianetics και έτσι ένα μήνυμα ελπίδας σε πάνω από 100 σχολεία και πάνω από 9.000 μαθητές, κερδίζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του Υπουργείου Παιδείας της χώρας επειδή παρείχαν «την αληθινή λύση σε μια προβληματική κοινωνία». Στο Κίεβο της Ουκρανίας, η Μίσιον της Scientology της πόλης προσέγγισε απευθείας όλη την πρωτεύουσα με κινήματα εκπαίδευσης ηθών, καμπάνιες διανομής εκπαιδευτικών υλικών σχετικά με τα ναρκωτικά, και συγκεντρώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με σκοπό να έχουν αντίκτυπο στις ζωές περισσότερων από 1,5 εκατομμυρίων Ουκρανών, αποκτώντας επαίνους από την αστυνομία, το στρατό, και ακόμα και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η ιστορία επιτυχίας της SMI συνεχίστηκε με τέσσερις γραφικές Μίσιον που έχουν εγκαινιαστεί τους τελευταίους μήνες: στην καρδιά της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Σλοβακίας στο Κόσιτσε· δίπλα στις ακτές της πρωτεύουσας της πολυτέλειας και του lifestyle της Ιταλίας, στη Λίμνη Κόμο· ανάμεσα στην πολυσύχναστη κεντρική περιφέρεια της Ταϊπέι, της Ντα-Αν· και στις όχθες ενός ιστορικού κομβικού σημείου της Γερμανίας, την Πόλη της Ουλμ.

Ως απόδειξη του έτους που έσπασε τα ρεκόρ της θρησκείας, πάνω από 200 Power FSM (Μέλη του Προσωπικού του Πεδίου σε Ισχύ) από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλασία έλαβαν τιμές επειδή συνόδεψαν τουλάχιστον 100 άτομα πάνω στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία. Στην πραγματικότητα, μαζί με τον άνευ προηγουμένου αριθμό των Power FSM, υπήρχαν δύο «Ελίτ» FSM που έλαβαν τιμές επειδή βοήθησαν πάνω από 1.000 άτομα να ανέβουν στη Γέφυρα.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, η βραδιά ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο με μια προεπισκόπηση του τι επιφυλάσσει η άμεση έναρξη του 2019: τα μνημειώδη εγκαίνια ενός νέου Ανώτερου Οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την παράδοση των ανώτερων πνευματικών επιπέδων της Scientology στην Αφρική. Η δομή της Εκκλησίας, γνωστή ως Κάστρο Καϊαλάμι (Castle Kyalami), βρίσκεται στη μέση της διαδρομής μεταξύ της Πρετόρια και του Γιοχάνεσμπουργκ, στην κορυφή από 90 στρέμματα με θέα την παραδοσιακή γη των Ζουλού. Συνολικά οι εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν τα εντελώς νέα ηπειρωτικά γραφεία της Scientology και μια εντελώς νέα ελπίδα για την πνευματική ελευθερία στην Αφρική.

«Ας αρχίσουμε το 2019 με το εξής: ένα εθνικά κατοχυρωμένο κάστρο στην υψηλότερη κορυφή της περιοχής… για να κοσμήσει το θρυλικό λίκνο του πολιτισμού στην ήπειρο της Αφρικής» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Αλλά προς το παρόν –και ανεξάρτητα από το τι πρόκειται να έρθει– ας γίνει αυτός ο τελικός μου λόγος για τους τελευταίους 12 μήνες: Έχουμε όντως ολοκληρώσει τη σπουδαιότερή μας χρονιά στην ιστορία της Scientology».