ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΘΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣ

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στην έδρα των αυτοκινήτων και στον πυρήνα του βιομηχανικού κέντρου της Γερμανίας, μια νέα Εκκλησία της Scientology προωθεί την ευκαιρία για κοινωνική βελτίωση και πνευματική πρόοδο.

Η Στουτγάρδη, που βρίσκεται ανάμεσα στον Μέλανα Δρυμό δυτικά και στις Σουαβικές Άλπεις στα νότια, αγκαλιάζει τον Ποταμό Νέκαρ που διαπερνά την κοιλάδα της πόλης που είναι γνωστή ως «Η Χύτρα». Οι κυματιστοί λόφοι και οι θεαματικοί αμπελώνες με τεράστια διάσπαρτα δέντρα σεκόγια, περικυκλώνουν αυτή τη γερμανική πόλη-υπερδύναμη, που είναι διάσημη για τη φιλοξενία πολιτιστικών και γαστρονομικών φεστιβάλ, εκτός από το να παράγει πολυτελή αυτοκίνητα παγκοσμίου φήμης.

Η Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε μια ένωση σύγχρονης ενέργειας και κλασικής ιστορίας όταν περισσότεροι από 2.500 Σαηεντολόγοι και καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν για τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology για τη Στουτγάρδη.

Ο κ. Μισκάβιτς ως κύριος ομιλητής στον μοντέρνο εορτασμό της νέας Εκκλησίας της Scientology της Στουτγάρδης.

Υπό το φως αυτής της ιστορικής στιγμής, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, είπε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε την πιο μεγαλειώδη Εκκλησία της Scientology της Γερμανίας και μια έδρα σε αυτή την άγκυρα ενός έθνους. Ξεχωρίζει επειδή τίποτα δεν είναι σπουδαιότερο από την επιδίωξη της σοφίας… Και τίποτα δεν διαρκεί περισσότερο από την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Από αυτή την άποψη, αυτή η Εκκλησία ενσαρκώνει τους ίδιους τους Στόχους της Scientology: “Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα”… Και έτσι ανοίγουμε τις πόρτες μας».

Με αυτό ακριβώς το πάθος, ο εορτασμός των εγκαινίων ξεκίνησε με ένα παραδοσιακό τραγούδι και χορό – ένα φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της Στουτγάρδης και της υπερηφάνειας της ως εθνικός ηγέτης στις παραστατικές τέχνες. Η μουσική μετά πέρασε σε ένα ροκ και ποπ ρυθμό καθώς ένα «ξεσηκωτικό» τραγούδι γέμισε τον αέρα: «Στην υγειά μας – για τώρα και για πάντα». Το πνεύμα της ελπίδας και της προσμονής μεταφέρθηκε στα σχόλια των τοπικών αξιωματούχων που μίλησαν για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό το νέο κέντρο στο να βοηθήσει τη Στουτγάρδη να αντιμετωπίσει μια πληθώρα προβλημάτων.

Πράγματι, ενώ ο πληθυσμός της πόλης ευδοκιμεί, τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα και άλλες κοινωνικές παγίδες συνεχίζουν να είναι βαθιά ριζωμένα προβλήματα· και η Εκκλησία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από τις καμπάνιες κοινωνικής βελτίωσης και τις ανθρωπιστικές καμπάνιες για να εμποδίσουν την εξέλιξή τους.

Μόλις τα τελευταία λίγα χρόνια, η Εκκλησία της Στουτγάρδης έχει υποστηρίξει την πρωτοβουλία «Πες Όχι στα Ναρκωτικά, Πες Ναι στη Ζωή», εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους σχετικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών διανέμοντας βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, διοργανώνοντας εκδηλώσεις ανοιχτής συμμετοχής για την πρόληψη ναρκωτικών, προβάλλοντας ανακοινώνεις κοινής ωφέλειας και παράγοντας φιλμ που ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εφήβους να υπογράψουν την υπόσχεση κατά των ναρκωτικών. Συνολικά, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Στουτγάρδης έχει ενημερώσει περισσότερα από 250.000 άτομα με το μήνυμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.

Η Εκκλησία έχει επίσης ενημερώσει πάνω από 70.000 κατοίκους από την πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης σχετικά με τους κινδύνους της κατάχρησης ψυχιατρικών φαρμάκων, μέσα από το έργο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας επιτήρησης που ιδρύθηκε από την Εκκλησία της Scientology. Επίσης, υπάρχει το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία, Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που προωθεί τα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους· και Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ένας οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή, που είναι επίσης ασταμάτητα δραστήριος σε ολόκληρη την περιοχή.

Έτσι, καθεμία από αυτές τις δραστηριότητες καταδεικνύει την αφοσίωση και την πιστή δέσμευση των Σαηεντολόγων να βοηθήσουν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και ο ανθρωπιστικός σκοπός στη Στουτγάρδη και τους πολίτες της.

Ως εκ τούτου, η νέα Εκκλησία της Scientology της πόλης είναι έξοχα σχεδιασμένη και εξοπλισμένη να υπηρετήσει ως ένα κομβικό σημείο για να συνδεθεί με τους κοινοτικούς συνεργάτες, καθώς και να παρέχει υπηρεσίες για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των Σαηεντολόγων. Σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις, η εντυπωσιακή Εκκλησία 7.246 τ.μ. βρίσκεται σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, την Heilbronner Strasse.

Μια ποικίλη σειρά από αξιοσημείωτους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες καλωσόρισε τους Σαηεντολόγους στη νέα τους έδρα. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονταν: ο κ. Samir El Midani, σύμβουλος του Διαθρησκευτικού Κέντρου της Στουτγάρδης· η Jirina Hlasivcova, σύμβουλος νέων για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών και Θεραπείας· η Δρ Elke Preusser-Franke, πρόεδρος της Ένωσης Εβραίων Γυναικών της Γερμανίας· και ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ. Alexander Petz.

Ο κ. El Midani μίλησε για το πώς η συνεργασία με τους ντόπιους Σαηεντολόγους ήταν καθοριστική στην προώθηση της θρησκευτικής ανοχής και ειρήνης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών: «Το ποίμνιό μου δεν ήταν αποδεκτό για τις πεποιθήσεις τους, αλλά αντιθέτως μας είχαν αποκλείσει από την κοινότητά μας. Αλλά ενώ πολλοί αγνόησαν τον καπνό, εσείς δεν το σκάσατε από τη φωτιά – τρέξατε προς το μέρος της. Αμέσως μας βοηθήσατε να δημιουργήσουμε μια καμπάνια πληροφοριών για να “γεμίσουμε το κενό” για το ποιοι είμαστε ως θρησκεία και τι πιστεύουμε. Και χάρη στις ενέργειές σας, η κοινότητά μας όχι μόνο μας αποδέχεται, αλλά είναι περήφανη για εμάς» είπε. «Όταν οι άνθρωποι μου ζητούν να περιγράψω πώς είναι οι Σαηεντολόγοι, τους λέω: “Φανταστείτε ένα εξαιρετικά ευφυές άτομο… που προσφέρει φιλία και προσεγγίζει τη ζωή με μια ολοφάνερη αίσθηση ιδεαλισμού”».

Η κα Hlasivcova είπε ότι η μάστιγα του εθισμού στα ναρκωτικά έχει πλήξει ισχυρά τα σχολεία της Στουτγάρδης και επηρέασε πολλές γερμανικές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της δικής της: «Η γενιά μας ζει σε μια λήθη που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τα ναρκωτικά. Ήδη στη ζωή μου, λόγω των ναρκωτικών, έχω αγαπήσει και βίωσα την απώλεια. Με κάθε δόση που έπαιρνε ο θείος μου, παρασύρθηκε μακριά μας και μια στενή φίλη υπέστη ανακοπή καρδιάς. Έτσι, ο πόνος μου μου έδωσε ένα ισχυρό πάθος μέσα μου να καταπολεμήσω τα ναρκωτικά…. Και τώρα είμαι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς ναρκωτικά μαζί σας για 8 χρόνια. Μαζί, έχουμε κάνει περιοδείες της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, από τη Νυρεμβέργη έως τη Λειψία, μοιράζοντας πάνω από 50.000 βιβλιαράκια σε μόλις 10 ημέρες. Οπότε, ναι, ξυπνάμε μια γενιά με την Εκπαίδευση σε Θέματα Ναρκωτικών 2.0».

Η Δρ Preusser-Franke, πρόεδρος της Ένωσης Εβραίων Γυναικών, μίλησε για το πώς η ζωή της έχει επηρεαστεί από τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών, τον Δρόμο προς την Ευτυχία που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Είχα το μεγάλο προνόμιο να μάθω πώς τα διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία διαδραματίζονται στη ζωή, επειδή τα έχω βιώσει μέσα από εσάς και μαζί σας… “Δίνοντας το Καλό Παράδειγμα” καθώς δώσαμε σε αμέτρητους περαστικούς τον Δρόμο προς την Ευτυχία στους δρόμους της Δρέσδης, “Επιδιώκοντας να Ζούμε με την Αλήθεια” καθώς οργανώσαμε εκθέσεις ευαισθητοποίησης για το Ολοκαύτωμα μέσα στις Εκκλησίες σας και “Φερθήκατε στους Άλλους Όπως θα Θέλατε να σας Φέρονται Εκείνοι” καθώς υπερασπιστήκατε τα δικαιώματά μας σε μια αστική συνέλευση όταν άλλοι αρνούνταν να ακούσουν τι είχαμε να πούμε. Έτσι καθώς φέρνετε στη ζωή το ένα δίδαγμα μετά το επόμενο, διδάσκετε σε χιλιάδες πώς να ενεργούν με ανθρωπιά. Και έτσι, από τις βόρειες ακτές του Αμβούργου έως τα νότια πεδία του Μονάχου – δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον χρυσό δρόμο του Δρόμου προς την Ευτυχία του Λ. Ρον Χάμπαρντ».

Ενώ προς τιμήν του έντονου πάθους που υπογράμμισε την τελετή, ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Alexander Petz, αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία της ημέρας, με το πρίσμα από τις νίκες-ορόσημα που συνέβαλλαν στη διασφάλισή της: «Μαζί έχουμε αφήσει ιστορία, όχι μόνο για τη Scientology, αλλά για την κοινωνία γενικά. Έχουμε εδραιώσει τα δικαιώματα για κάθε εκκλησία ή θρησκευτική ένωση να λειτουργεί ελεύθερα και χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η πίστη μας στο νομικό σύστημα ήταν δικαιολογημένη, επειδή προστατεύσαμε τη θρησκευτική ελευθερία για όλους τους Σαηεντολόγους, για σας· και δημιουργήσαμε νομικά προηγούμενα για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα όλων και τη θρησκευτική ελευθερία για κάθε θρησκεία στη Γερμανία. Οπότε ας είναι αυτή η νέα Εκκλησία της Scientology ένα σύμβολο ελευθερίας, για όλους τους ανθρώπους εδώ σε αυτή την πόλη, αυτή την περιοχή και σε όλη τη Γερμανία!».


Καθώς οι επισκέπτες επισκέπτονται τη νέα Εκκλησία της Scientology της Στουτγάρδης, εντυπωσιάζονται από μια παλέτα από γκριζωπό σκούρο μπλε, χρώμιο και γκρι που καθρεφτίζουν την ταυτότητα υψηλής τεχνολογίας της πόλης. Τα ωχρά φωτεινά σημεία σε συνδυασμό με μαόνι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ήρεμη, φιλόξενη πλευρά στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού όπου παρουσιάζεται μια εισαγωγή στην Dianetics και στη Scientology. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ σε 17 γλώσσες, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρουσιάζει επίσης τις πολλές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες υπό την αιγίδα της Scientology, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η παγκόσμια καμπάνια για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση με θέμα τα ναρκωτικά, ένα πρόγραμμα για την πρόληψή τους και την απεξάρτηση, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το σώμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών στον κόσμο.

Το Παρεκκλήσι της Στουτγάρδης είναι ιδανικό για κάθε είδους συγκέντρωση της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας, καθώς και για εκδηλώσεις της κοινότητας, ανοιχτές στα μέλη όλων των δογμάτων.

Η Καφετέρια προσφέρει ένα σημείο συνάντησης για όσους παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις, καθώς επίσης και για τους ενορίτες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους από τις υπηρεσίες της Scientology.

Η νέα Εκκλησία δίνει τη δυνατότητα να παραδίδονται όλες οι Εισαγωγικές Υπηρεσίες. Αυτές περιλαμβάνουν σεμινάρια σχετικά με την Dianetics και τη Scientology που γίνονται τα απογεύματα, τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, προσφέροντας έτσι μια επισκόπηση των βασικών αρχών τους και του τρόπου εφαρμογής τους στη ζωή, καθώς και μια σειρά από Μαθήματα της Scientology για τη Βελτίωση της Ζωής, για να βοηθήσουν οποιονδήποτε σε κάθε πλευρά της ζωής του.

Η Εκκλησία της Στουτγάρδης διαθέτει επίσης δεκάδες ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια παρέχοντας το ιδανικό σκηνικό για το ώντιτινγκ της Scientology (πνευματική συμβούλευση). Υπάρχει επίσης μια πληθώρα από αίθουσες μελέτης που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στην εκπαίδευση των ώντιτορ (πνευματικών συμβούλων), των Σαηεντολόγων εκείνων που μελετούν την τεχνολογία του ώντιτινγκ, και όλα αυτά για να βοηθήσουν άλλους να αποκτήσουν πνευματική ελευθερία. Οι νέες εγκαταστάσεις καλωσορίζουν Σαηεντολόγους και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Εκκλησία της Scientology.


Τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology της Στουτγάρδης συνεχίζουν μια ασταμάτητη περίοδο εξάπλωσης για τη θρησκεία με σχεδόν 70 νέες Εκκλησίες της Scientology, από το Λος Άντζελες ως την Τάμπα, το Λονδίνο ως το Μιλάνο, το Τελ Αβίβ ως το Τόκιο και από το Καοσιούνγκ μέχρι την Μπογκοτά.

Μόνο το περασμένο έτος, νέες Εκκλησίες της Scientology άνοιξαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στο Βόρειο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στο Περθ της Αυστραλίας, και το Ορλάντο της Φλόριντα.

Περισσότερα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες σε παγκόσμιες πόλεις της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και της Αφρικής.