ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ FREEWINDS ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΕΙ 12 ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ SCIENTOLOGY

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Οι πιο αφοσιωμένοι Σαηεντολόγοι του κόσμου ανοίγουν πανιά για μια κρουαζιέρα διάρκειας μιας εβδομάδας για να γιορτάσουν επιτυχίες και να ετοιμάσουν την ατζέντα για έναν χρόνο εξάπλωσης σε επτά θάλασσες.

Αγία Λουκία –ένα νησιωτικό έθνος της Ανατολικής Καραϊβικής, γνωστό για τον συνδυασμο από θεαματικά μυτερές βουνοκορφές, ηφαιστειακές παραλίες, μέρη για καταδύσεις σε υφάλους, ψαροχώρια και ένα ενδότερο τροπικό δάσος που οδηγεί σε κρημνώδεις καταρράκτες– ήταν το τέλειο σκηνικό σαν καρτ‑ποστάλ για τη σύγκλιση αρκετών εκατοντάδων από τους πιο αφοσιωμένους Σαηεντολόγους του κόσμου. Συγκεντρώθηκαν για μια σύγκλιση διάρκειας μιας εβδομάδας στο θρυλικό μηχανοκίνητο πλοίο 134 μέτρων, το Freewinds, ένα θρησκευτικό ησυχαστήριο για την Εκκλησία της Scientology, για τον εορτασμό της 29ης Επετείου του Παρθενικού Ταξιδιού του πλοίου.

Πράγματι, αυτή δεν ήταν μια συνηθισμένη κρουαζιέρα, στ’ αλήθεια, οι παρευρισκόμενοι αποτελούν μια λαμπρή ομάδα που έχει συλλογικά πρωτοστατήσει στην εξάπλωση της Εκκλησίας μέσω της δημιουργίας νέων Εκκλησιών της Scientology στις αντίστοιχες ζώνες τους.

Επιπλέον, η συγκέντρωση διάρκειας μιας εβδομάδας βρίσκει στα ηνία τον εκκλησιαστικό ηγέτη της θρησκείας, τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, οπότε και πάλι, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κρουαζιέρα.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια ανακεφαλαίωση που έκανε ο κ. Μισκάβιτς σε μερικά μόνο από τα καλύτερα στιγμιότυπα της προόδου του έτους.

Ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, καλωσορίζεται με ενθουσιασμό από ένα κοινό αφοσιωμένων Σαηεντολόγων, καθώς ανεβαίνει στη σκηνή για την παρουσίαση της εναρκτήριας βραδιάς.

«Από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, το ηλιακό σύστημα των Εκκλησιών μας τώρα περιλαμβάνει: τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, και από την άκρη του επίγειου κόσμου μας, το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας» είπε, προτού περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα πιο πρόσφατα εγκαίνια της Εκκλησίας στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στο Μαϊάμι της Φλόριντα και στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Αλλά η συνάντηση δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε το παρελθόν, είπε ο κ. Μισκάβιτς στους συγκεντρωμένους. Αυτή είναι η εβδομάδα που ετοιμάζει την ατζέντα για τους Σαηεντολόγους σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την εξάπλωση που σπάει τα ρεκόρ και που έκανε τη θρησκεία ένα παγκόσμιο φαινόμενο τρομερής επιτυχίας και ανοδικής πορείας.

Τον υπόλοιπο χρόνο, το Freewinds είναι ένα εξαιρετικό σκάφος φιλανθρωπικής προσφοράς, καθώς καταγράφει και χαρτογραφεί περιπέτειες που φέρνουν τα ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Καραϊβική και στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα παρέχει όλο τον χρόνο πνευματικές υπηρεσίες για τους Σαηεντολόγους που βρίσκονται στα πιο ανώτερα επίπεδα.

Αλλά για αυτήν την εβδομάδα, οι επισκέπτες στην ετήσια κρουαζιέρα δεν θα γιορτάσουν απλώς τα δικά τους καλά έργα εκ μέρους της Εκκλησίας, αλλά θα θέσουν στόχους, θα σχεδιάσουν και θα βάλουν σε δράση μελλοντική εξάπλωση ενώ θα συμμετέχουν σε εξαιρετικές βραδινές εκδηλώσεις, η καθεμία με μια μοναδική και εντυπωσιακή εστίαση.

ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

Όταν ο κ. Μισκάβιτς καλωσόρισε το κοινό την πρώτη νύχτα, τίμησε επίσης το Freewinds, του οποίου το πλήρωμα –συμπεριλαμβανομένων πέντε καπετάνιων και 133 ειδικών «στην τέχνη της επιβίωσης»– συνθέτει τον συγκλονιστικό αριθμό των 5.000 χρόνων συσσωρευμένης εμπειρίας στη θάλασσα. Το πλοίο, είπε, έχει στην ουσία ξαναχτιστεί από το Παρθενικό Ταξίδι, κάνοντάς το «το ασφαλέστερο πλοίο σε επτά θάλασσες».

Αλλά η ασφάλεια δεν είναι το μόνο σήμα κατατεθέν του και δεν είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Είναι στην πραγματικότητα η διαρκής αποστολή του για την ανθρωπότητα, καθώς πλέει στα γαλάζια νερά της Καραϊβικής.

Από τις καμπάνιες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προσεγγίζουν τους κατοίκους σε όλο το προσήνεμες νησί του Άγιου Βικεντίου, ως την εξάπλωση της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του Μποναίρ ως την εξουδετέρωση της έντονης τοπικής χρήσης ναρκωτικών και την εκπαίδευση στα ήθη μέσω του Δρόμου προς την Ευτυχία, πράγμα που κέρδισε τον ενθουσιώδη έπαινο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αρούμπα.

Στην πραγματικότητα, η αξία της αποστολής του Freewinds έχει αναγνωριστεί κατ’ επανάληψη ως φόρος τιμής από ευγνώμονες αξιωματούχους του νησιού που έχουν παρατηρήσει προσωπικά τα οφέλη.

Η αλληλεπίδραση του Freewinds και του πλήρωματός του με την κοινωνία δείχνει «όχι μόνο την έκταση μιας χείρας βοηθείας ή την παραχώρηση μιας χάρης, αλλά μια κοινωνική ευθύνη» είπε ο Υπουργός για την Υποδομή και τα Λιμάνια της Αγίας Λουκίας, σε ένα βίντεο‑φόρο τιμής. «Αυτό το πάθος συμβολίζει την αγάπη, την ειλικρίνεια, την αληθινή φιλία και την ευτυχία».

Μια εκπαιδευτικός από τα Μπαρμπάντος, πρόσθεσε: «Το Freewinds δεν έρχεται αφιερώνοντας λίγο χρόνο και φεύγοντας. Αναζητούν περιοχές όπου το Freewinds μπορεί να βοηθήσει. Και δεν έχει να κάνει με την οικονομική βοήθεια. Έχει να κάνει με την εύρεση λύσεων σε ζητήματα, δυσκολίες, προβλήματα».

Ενώ τέλος, ένας αντιπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού από τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις δήλωσε: «Ακόμα κι αν δε το λέμε αρκετά συχνά ή αρκετά δυνατά, απλώς να θυμάστε ότι η Καραϊβική εκτιμά το Freewinds».

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Το επόμενο βράδυ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βιογραφική παρουσίαση προς τιμήν του Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον). Ήταν μια βραδιά που ενημέρωσε και εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με αμέτρητες ιστορίες από την κληρονομιά του κ. Χάμπαρντ που δεν έχουν ειπωθεί προηγουμένως. Ιστορίες που παρουσιάστηκαν από τον Βιογράφο του Ρον, Νταν Σέρμαν, που μίλησε για την καλοσύνη και το όραμα του κ. Χάμπαρντ.

Στην καρδιά της βραδιάς ήταν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις που παρουσιάζουν γλαφυρές προσωπικές μαρτυρίες από εκείνους που συνάντησαν τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και αυτό τους άλλαξε για πάντα.

Εκεί ήταν ένας Ισπανός θαλαμηπόλος που έγινε ένα «καλύτερο άτομο με τον συνάνθρωπό μου, και όλο αυτά χάρη στον Ρον». Παρομοίως, ο Πορτογάλος επιχειρηματίας που μίλησε για «τη δύναμη» από τον Ρον «που έκανε τη ζωή μου αυτό που είμαι σήμερα». Ακολουθείται από τον Πρόεδρο της συναγωγής στην Καραϊβική που είπε ότι ο κ. Χάμπαρντ «αιχμαλωτίζει το ύφος και την ατμόσφαιρα» της παλιότερης συναγωγής του Νέου Κόσμου στο αγαπημένο τους ημερολόγιο φωτογραφιών. Κλείνοντας με την ραδιοφωνική προσωπικότητα και αρχιτέκτονα του νησιού που ανακάλεσε τον Καπετάνιο Λ. Ρον Χάμπαρντ να προτρέπει τους συμμαθητές του από την Καραϊβική να ενδυναμώσουν τον εαυτό τους μέσω της εκπαίδευσης, και έτσι τον περιέγραψε ως «έναν Καπετάνιο όχι μόνο για ένα πλοίο, για μένα, είναι ο Καπετάνιος που μας βοηθάει να κατευθύνουμε τις ζωές μας».

Ο κ. Σέρμαν ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με ένα μήνυμα: «Ό,τι κι αν κάνετε, μιμηθείτε τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Την ικανότητά του και την επιδεξιότητά του που αρκούν για να έχουν έναν συναισθηματικό αντίκτυπο – μιμηθείτε τα. Και ως εκ τούτου να σπείρετε την ευσπλαχνία του και την καλοσύνη του μέσα στις ζωές που και εσείς επίσης συναντάτε».

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι επιβάτες για το Παρθενικό Ταξίδι παρακολούθησαν επίσης μια επίσημη εκδήλωση προς τιμήν της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS) και της εκπληκτικής της δέσμευσης, όχι μόνο στο να προστατεύει και να υποστηρίζει τη θρησκεία, αλλά και στο να επιταχύνει την καλυτέρευση της ανθρωπότητας μέσα από τις μυριάδες διεθνείς ανθρωπιστικές της καμπάνιες. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εξέθεσε και χαλιναγώγησε την ψυχιατρική κατάχρηση σε νοσοκομεία του Τόκιο, σε όλο το μεγαλύτερο φυλετικό βασίλειο στη Νότια Αφρική και στους δρόμους της Νότιας Φλόριντα.
  • Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πυροδότησαν ένα κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Τορόντο –την πιο ποικιλόμορφη εθνικά πόλη στη Γη– στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Νιγηρίας και της Σρι Λάνκα όπου Ινδουιστές, Βουδιστές, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι δούλεψαν μαζί για να διαδώσουν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, το οποίο πραγματοποίησε τις σταυροφορίες με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στις αθηναϊκές γειτονιές, διά μέσου της περιβόητης διακίνησης ναρκωτικών της Μπάχα και πάνω και κάτω στα γήπεδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
  • Και τελικά, μέσα από το έργο κοινωνικής βελτίωσης από τα προγράμματα υπό την αιγίδα του IAS, ο Δρόμος προς την Ευτυχία δημιούργησε μια ηθική αναγέννηση μέσα σε πόλεις και χωριά της Κούβας, η Τεχνολογία Μελέτης πυροδότησε μια επανάσταση στην εκπαίδευση της Μογγολίας και η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά του Νάρκωνον χτύπησε τον πυρήνα της νοοτροπίας του εθισμού στο Νεπάλ.

Καθώς οι ανακοινώσεις από επιτεύγματα έφταναν στο τέλος τους, ένα μνημειώδες επίτευγμα αποκαλύφθηκε. Και ακολούθησε κατευθείαν στον απόηχο του Freewinds παράλληλα με την υποστήριξη του IAS, γιατί με τη συνεργασία με εθελοντές, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και Σαηεντολόγους, κυριολεκτικά εκατομμύρια αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία, της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά και της Ιστορίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διανεμήθηκαν σε μεγάλες πόλεις και χωριά της ζούγκλας σε όλη την Κολομβία.

Ως αποτέλεσμα, αυτό που κάποτε αναγνωριζόταν ως πρωτεύουσα των ναρκωτικών του κόσμου και μια χώρα που τα Ηνωμένα Έθνη κατέταξαν ως τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στο Δυτικό Ημισφαίριο», σύντομα έγινε το «Θαύμα της Κολομβίας» με τις στρατιωτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σημειώνουν μια απίστευτη πτώση κατά 96%.

Ακριβώς μετά από τα εγκαίνια της Εθνικής Εκκλησίας της Scientology της Κολομβίας που έχει χρηματοδοτηθεί από τον IAS, συνέχισαν να εργάζονται ακούραστα για να παρέχουν τις λύσεις για την αποκατάσταση της ανθρωπότητας. Σύντομα ακολούθησε η εκπληκτική ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της εθνικής κυβέρνησης της Κολομβίας και των στρατευμάτων των FARC, μετά από την οποία 8.500 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν προσωπικά από τα μέλη του προσωπικού του Freewinds σε ζωτικές δεξιότητες για τη ζωή ώστε να χρησιμοποιηθούν για την επανένταξη των στρατιωτών των FARC πίσω στην κοινωνία.

Αλλά ακόμα και έτσι, δεν έφτασε το τέλος της ιστορίας. Επειδή, σε λιγότερο από μια δεκαετία αφότου το Freewinds άραξε αρχικά στην Καρταχένα, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε το επόμενο επικό κατόρθωμα: ότι στις 5 Μαΐου 2017, το έθνος της Κολομβίας απένειμε στην Εκκλησία της Scientology πλήρη θρησκευτική αναγνώριση.


Ήταν ένα ακόμη παράδειγμα όπου ο συνδυασμός του Freewinds, των Σαηεντολόγων, των δημιουργών αλλαγών σε όλο τον κόσμο και της έμπνευσης της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη ζωή, συνεχίζει να πρωτοστατεί για τη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Έτσι, καθώς οι επιβάτες προετοιμάστηκαν να φύγουν από το πλοίο, αυτοί και χιλιάδες ακόμη είναι αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν με το ετήσιο έργο τους να ανυψώσουν την κοινωνία και να βελτιώσουν τις ανθρωπιστικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο, σ’ ένα έθνος, πράγματι, σ’ ένα λιμάνι κάθε φορά, για τις επόμενες 51 εβδομάδες.

Καθώς τέθηκε ο στόχος να ανοίξουμε άλλες 50 Εκκλησίες ακόμη, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολλές που πλέουν προς τα μπροστά, καθώς η Εκκλησία επιδιώκει να προσεγγίσει όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες. Με μια πορεία που καθοδηγείται από χάρτες από τη Ζώνη του Ωρίωνα ως τον Γαλαξία, κατευθύνονται προς τον ωκεανό για να ανακαλύψουν τι βρίσκεται μπροστά τους. Και έτσι, ο κ. Μισκάβιτς αποχαιρέτησε όλους τους επιβάτες με το εξής τελικό μήνυμα:

«Σας ευχαριστώ που παρευρεθήκατε...

»Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κατορθώσει μέχρι τώρα...

»Και για όλα όσα ξέρω ότι θα κατορθώσετε στην ερχόμενη χρονιά...

»Καλή τύχη και ο Θεός μαζί σας!».