Η ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ FREEWINDS ΤΙΜΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY

25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Σαηεντολόγοι από όλο τον κόσμο επιβιβάζονται στο Πλοίο Freewinds, ένα θρησκευτικό ησυχαστήριο της Εκκλησίας της Scientology, για να κάνουν σχέδια εξάπλωσης με ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια και να γιορτάσουν τους 12 μήνες συνεχούς επιτυχίας.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να καταφθάνουν στον προορισμό του κρουαζιερόπλοιου στην πόλη Μπριτζτάουν των Μπαρμπάντος, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, όπου το αστραφτερό λευκό πλοίο με τα εννέα καταστρώματα, μήκους 134 μέτρων, τους περίμενε. Στις 6:00 μ.μ. το επόμενο απόγευμα, πάνω 250 από τους πιο αφοσιωμένους Σαηεντολόγους του κόσμου βρίσκονταν στην προβλήτα ή στο Πλοίο και στέκονταν στην κουπαστή με το νησιωτικό αεράκι. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη με ανυπομονησία καθώς τα κρουστά όργανα της μπάντας της Βασιλικής Αστυνομίας των Μπαρμπάντος διαπέρασαν το ευχάριστο αεράκι και οι τοπικοί αξιωματούχοι τούς αποχαιρέτησαν όλους γλυκά. Και καθώς το Freewinds οδήγησε την πλώρη του μακριά από την προβλήτα, με προορισμό τη θάλασσα, ένα εντυπωσιακό πυροτέχνημα φώτισε τον ουρανό της πόλης Μπριτζτάουν, προς τιμήν της 30ής Επετείου του.

Η Καραϊβική αμέσως φέρνει στο μυαλό εικόνες από πολυτελή κρουαζιερόπλοια που πλέουν ανέμελα από λιμάνι σε λιμάνι με γλεντζέδες που κάνουν διακοπές απολαμβάνοντας τα τροπικά νησιά, τα πανέμορφα τοπία και τη μουσική καλύψο. Αλλά ενώ το Freewinds ασφαλώς έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλα πολυτελή πλοία, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας πέντε αστέρων, των όμορφα επιπλωμένων καμπίνων, της κλασικής κομψότητας ενός υπερωκεάνιου και των επιβατών που αναμφίβολα απολαμβάνουν το ταξίδι τους στις Δυτικές Ινδίες· οποιαδήποτε άλλη σύγκριση σταματάει εκεί.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, εγκαινιάζει μια εβδομάδα γεμάτη με μαγευτικές βραδινές εκδηλώσεις και ενημερώσεις σχετικά με την κληρονομιά των επιτευγμάτων του Freewinds στη Μαργαριταρένια Επέτειό του.
 
 

«Ρωτάτε τι σημαίνει να είστε στη Σύνοδο Κορυφής των ΟΤ για το 2018;» ξεκίνησε την ομιλία του ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Και ρωτάτε τι θα είχατε δει αν βρισκόσασταν σε κάθε Παρθενικό Ταξίδι για τα τελευταία 30 χρόνια; Λοιπόν, υπάρχει ένας μακρύς τρόπος αφήγησης και ένας σύντομος. Αλλά, ούτως ή άλλως, η απάντηση είναι: τα πάντα».

Και έτσι ακριβώς ο κ. Μισκάβιτς εγκαινιάζει μια εβδομάδα γεμάτη με μαγευτικές βραδινές εκδηλώσεις και ενημερώσεις σχετικά με την κληρονομιά των επιτευγμάτων του Freewinds στη Μαργαριταρένια Επέτειό του, και πολλά περισσότερα.

Η μοναδική εβδομάδα που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο στο Freewinds είναι μια σύγκληση όπου οι πιο αφοσιωμένοι Σαηεντολόγοι του κόσμου συγκεντρώνονται για να δουν, να κάνουν στοχασμούς και να γιορτάσουν άλλη μια χρονιά ατελείωτης ανάπτυξης και επιτευγμάτων για την Εκκλησία· και πόσο μάλλον να κάνουν σχέδια για μελλοντική εξάπλωση και επιτυχία στους επόμενους μήνες και χρόνια.

Και αυτό το Παρθενικό Ταξίδι σίγουρα δεν απογοήτευσε κανέναν.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 30ΕΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ίδιο το βασιλικό Freewinds. Και στην 30ή χρονιά, το πλήρωμά του καμαρώνει ένα ρεκόρ που δεν υπάρχει όμοιό του στην Καραϊβική, με πάνω από 5.000 χρόνια ναυτικής εμπειρίας και μια συνολική καταγραφή από 380.000 ναυτικά μίλια – το ισοδύναμο με τον κύκλο του κόσμου σχεδόν 18 φορές.

Στην πραγματικότητα, 365 μέρες τον χρόνο το Freewinds χαρτογραφεί μια πορεία με σκοπό μια ανθρωπιστική αποστολή για την ανύψωση του λαού της Καραϊβικής. Το πλήρωμα του πλοίου, μαζί με Σαηεντολόγους και φίλους, έχει συνεισφέρει δεκάδες χιλιάδες ώρες σε ανθρωπιστικές δραστηριότητες στα νησιά που επισκέπτεται, διοργανώνοντας και διεξάγοντας πολιτιστικά προγράμματα, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης ναρκωτικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικής για τη νεολαία των νησιών, και φιλοξενεί φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για μια ποικιλία από τοπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς.

Πράγματι, το 2018 αξιωματούχοι από μυριάδες νησιωτικά έθνη των Δυτικών Ινδιών και της Ολλανδικής Καραϊβικής εκφράζουν την εκτίμηση και τον σεβασμό τους αποκαλύπτοντας τέσσερα αναμνηστικά μνημεία, το καθένα τους ακριβώς στην κύρια είσοδο του λιμανιού του νησιού, που τη βλέπουν μέχρι και 300.000 άνθρωποι κάθε μέρα. Η εκδήλωση έδειξε επίσης έντεκα αναμνηστικές πλακέτες προς τιμήν του Freewinds – συμπεριλαμβανομένης και αυτής που την παρουσίασε η Εθνική Αστυνομία στην ακτή της Καραϊβικής της Κολομβίας στην Καρταχένα. Τα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από αυτές τις τελετές ήταν μέρος της βραδινής παρουσίασης, όπως και τα ακόλουθα λόγια ευχαριστιών:

«Τριάντα χρόνια είναι πραγματικά ένα ορόσημο, και αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν περάσει από το Freewinds και εκείνοι που δουλεύουν εκεί σήμερα έχουν πραγματικά αφιερώσει τη ζωή τους σε αφοσιωμένη υπηρεσία στην ανθρωπότητα» λέει ο υπουργός παιδείας της Ντομίνικα.

«Είστε εδώ κάθε χρόνο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αγίας Λουκίας. «Έτσι έχετε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Δομινικανής Δημοκρατίας το συνόψισε αυτό ως εξής: «Το Freewinds τώρα είναι συνώνυμο με την Καραϊβική. Σε κάθε νησί… έχετε πολύ καλή φήμη, και σας εκτιμούμε πολύ για ό,τι κάνετε τα τελευταία 30 χρόνια».

Μέχρι σήμερα, οι συνεχείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Freewinds έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερα από 450 βραβεία, αναγνωρίσεις και εγκάρδιες διακηρύξεις από όλους τους φίλους του από την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων των νησιών και των λιμανιών τα οποία επισκέπτεται συχνά: Αντίγκουα, Ντομίνικα, Άγιος Μαρτίνος, Άγιος Χριστόφορος, Τορτόλα, Βίρτζιν Γκόρντα, Άγιος Βικέντιος, Μπαρμπάντος, Γρενάδα, Αρούμπα, Μποναίρ, Κουρασάο, Φρίπορτ και Νασσάου.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ SCIENTOLOGY

Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν μια ενημέρωση για όλες τις λεπτομέρειες του διαρκώς διευρυνόμενου κινήματος της θρησκείας· και η φετινή εκδήλωση αποδείχτηκε ότι ήταν η πιο συναρπαστική από ποτέ.

Το απογευματινό σεμινάριο διοργανώθηκε από εκπροσώπους της Διοίκησης της Εκκλησίας και ανάμεσα σε μια σειρά από συναρπαστικά θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν ο αριθμός των νέων Ιδανικών Οργανισμών που βρίσκονται στα σκαριά. Η ατελείωτη σειρά των επικείμενων Οργανισμών ενσάρκωσε το πνεύμα της κρουαζιέρας, με νέες Εκκλησίες που πλησιάζουν την ολοκλήρωση και εγκαίνια σε πολλές ηπείρους, από το Πορτ Ελίζαμπεθ της Νότιας Αφρικής ως το Νιούκασλ της Αγγλίας και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο ως τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Μια δυναμική ανακεφαλαίωση τίμησε ύστερα την ιστορική έναρξη του Scientology Network τον Μάρτιο και περιλάμβανε μια ματιά στα παρασκήνια στο Scientology Media Productions. Στην πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν πώς το στούντιο του Χόλιγουντ, που ανήκει στην Εκκλησία και είναι επανδρωμένο με μέλη της, δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο και διαχειρίζεται τις εκατομμύρια λεπτομέρειες που αφορούν την τηλεοπτική μετάδοση στον κόσμο σε 17 γλώσσες.

Οι επιβάτες απόλαυσαν μια επισκόπηση, που έκανε πλήρη την παρουσίαση, για το πώς η ραγδαία εξάπλωση της θρησκείας έχει αντίκτυπο σε τοπικές Εκκλησίες της Scientology σε όλο τον κόσμο, με ρεκόρ αριθμό ατόμων να περνούν μέσα από τις πόρτες τους στα χρονικά της θρησκείας.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ (ΡΟΝ)

«Θα ακούσετε μια ιστορία του Ρον που υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα... Και να θυμάστε, αυτό που συνέβαινε τότε, συμβαίνει στον ίδιο βαθμό σήμερα» είπε ο κ. Μισκάβιτς, καθώς έκανε μια εισαγωγή για την πολυαναμενόμενη βιογραφική παρουσίαση.

Ο Νταν Σέρμαν, ο Βιογράφος του Ρον, παρουσίασε στη συνέχεια μια διαφωτιστική ιστορία από τη μάχη του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Νότια Αφρική. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για τη θρυλική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και το Σύνταγμα για τη Ροδεσία του κ. Χάμπαρντ – ένα έγγραφο που έχει σχεδιαστεί για να σπάσει τους τοίχους των φυλετικών προκαταλήψεων στο αποκορύφωμα του απαρτχάιντ.

Αυτό που έφερε την παρουσίαση έντονα στη ζωή ήταν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, αυτών που εργάστηκαν με τον Ρον και εκείνων των οποίων τη ζωή άγγιξε ο Ρον καθ’ όλη την παραμονή του στη Νότια Αφρική – ένα μέρος με απεριόριστες δυνατότητες και ένα μέρος όπου έδωσε μεγάλη ελπίδα στον λαό του.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Η επίσημη βραδιά που είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων (IAS) και την αποστολή της να προωθήσει τις δραστηριότητες κοινωνικής βελτίωσης από τη θρησκεία, είναι ένα δυναμικό τμήμα κάθε Επετείου του Παρθενικού Ταξιδιού. Στις καμπάνιες που χορηγεί ο IAS και τις πρωτοβουλίες οι οποίες έλαβαν αναγνώριση στην εξαμηνιαία αναφορά της χρονιάς, συμπεριλαμβάνονται:

  • Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), η οποία αποκάλυψε και αναχαίτισε τις ψυχιατρικές καταχρήσεις σε όλη την κοινωνική δομή της Δανίας, σε όλες τις πρωτεύουσες της Μαύρης Αμερικής των ΗΠΑ και σε πληθυσμούς Ινδιάνων στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας.
  • Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πυροδότησαν κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχολεία της Γουιάνας στη Νότια Αμερική, σε διαδρόμους διακίνησης στη Νοτιοανατολική Φλόριντα και μέσα σε αρχαίες ζώνες συγκρούσεων στο Κεντρικό Ισραήλ.
  • Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά που ανέλαβε να περιορίσει την κατανάλωση ναρκωτικών στις γειτονιές των πάρτι στην Κύπρο, θέτοντας τις βάσεις για μια νεολαία που δεν κάνει χρήση ναρκωτικών σε 19 πολιτείες της Ινδίας, και διασχίζοντας τις ακτές, για μια Αμερική που δεν κάνει χρήση ναρκωτικών.
  • Και τελικά, μέσα από τα προγράμματα υπό την αιγίδα του IAS που παραδίδουν κοινωνική διάσωση με τον Δρόμο προς την Ευτυχία που φέρνει ηρεμία και ηθική αναγέννηση στους δρόμους των Δίδυμων Πόλεων, την Απεξάρτηση από τα Ναρκωτικά του Νάρκωνον που μειώνει τα ποσοστά χρήσης σε όλη την Ανατολική Ταϊβάν, και τον Οργανισμό Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης που κορυφώνει τα ποσοστά αποφοίτησης σε όλο τον εκπαιδευτικό τομέα της Νιγηρίας.

Η εβδομάδα αποκορυφώθηκε με ένα βραβείο που συνδέεται στενά με το Freewinds και παρ’ όλα αυτά είναι μνημειώδες από μόνο του. Διότι στον απόηχο μιας καμπάνιας κοινωνικής βοήθειας από το Freewinds από όπου ξεκίνησε η διανομή εκατομμυρίων αντιτύπων του Δρόμου προς την Ευτυχία, της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά και της Ιστορίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλη την Κολομβία και μετά τα εγκαίνια της Εθνικής Εκκλησίας της Scientology στην Μπογκοτά – οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην Κολομβία μειώθηκαν κατά 96% και η χώρα κέρδισε μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των στρατευμάτων FARC και της εθνικής κυβέρνησης, δίνοντας τέλος σε έναν εμφύλιο πόλεμο 50 χρόνων. Έτσι, η Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας έπραξε αντιστοίχως, με ένα μετάλλιο ύψιστης τιμής στον εκκλησιαστικό ηγέτη της θρησκείας της Scientology, τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, επειδή «έσωσε την ανθρωπότητα από τη βία, το κακό, την τρομοκρατία, το εμπόριο ναρκωτικών και όλους τους αρνητικούς παράγοντες που την απειλούν».

Σε μια επίσημη τελετή παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο σημείο εκκίνησης και τελική στάση του Παρθενικού Ταξιδιού στην πόλη Μπριτζτάουν των Μπαρμπάντος, ο Στρατηγός της Εθνικής Αστυνομίας της Κολομβίας Carlos Ramiro Mena Bravo απένειμε στον κ. Μισκάβιτς το Μετάλλιο Διαφάνειας του Ταξίαρχου Jaime Ramírez Gómez από τον Γενικό Επιθεωρητή. Το βραβείο συγκαταλέγεται στα βραβεία του υψηλότερου κύρους της Εθνικής Αστυνομίας και αντιπροσωπεύει «το θάρρος, την ανδρεία και την τιμιότητα» και την «επίδειξη των υψηλότερων ιδανικών, ηθών και ηθικών αξιών». Απονέμοντας το μετάλλιο στον κ. Μισκάβιτς, ο Στρατηγός Mena δήλωσε: «Υπάρχουν παραπάνω από επαρκείς λόγοι για να δώσω αυτό το μετάλλιο στο άτομο που ηγείται αυτού του σπουδαίου Οργανισμού της Scientology. Η Εθνική Αστυνομία τιμά, αναγνωρίζει και υλοποιεί τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για όλη την εκπαίδευση, τα κίνητρα και τον σεβασμό που έχει προσφέρει ο κ. Μισκάβιτς, όχι μόνο σε κάθε αστυνομικό και αξιωματικό του στρατού της Κολομβίας, αλλά και σε κάθε πολίτη που έχει επωφεληθεί από την τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ και τις ανθρωπιστικές καμπάνιες που ενέπνευσε... Συγχαρητήρια εκ μέρους όλης της Αστυνομίας της Κολομβίας. Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη υποστήριξή σας βοηθώντας μας να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία και που μας κάνατε μέρος της ομάδας σας. Όπως είπε κάποτε ο κ. Χάμπαρντ: “Σώζουμε όντα… εμείς δουλεύουμε με βάση την αιωνιότητα”».


Και τότε, η εβδομάδα είχε σχεδόν τελειώσει και το κύριο θέμα της περαιτέρω εξάπλωσης ωθήθηκε με υπέρτατο δυναμισμό. Πράγματι, η ραγδαία ανάπτυξη της Εκκλησίας στις τελευταίες τρεις δεκαετίες από τότε που αυτές οι συγκλήσεις λαμβάνουν χώρα, δεν είναι τυχαία. Μόλις την τελευταία χρονιά, νέες Εκκλησίες έχουν ανοίξει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στην Ευρώπη· το Βόρειο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική· και το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα και τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακριβώς τον μήνα πριν από την κρουαζιέρα, δύο ακόμα κοσμήματα προστέθηκαν στο στέμμα των νέων Εκκλησιών: στο Περθ της Αυστραλίας και το Ορλάντο της Φλόριντα, ισοδυναμώντας με σχεδόν 70 κύριες Εκκλησίες της Scientology σε διεθνείς πόλεις σε έξι ηπείρους σε όλο τον κόσμο, με πολλές περισσότερες στην ανάπτυξη ταχείας κυκλοφορίας.

Έτσι, καθώς οι εκπρόσωποι κατευθύνονταν για το σπίτι τους, με νέα σχέδια για μια ακόμα χρονιά εξάπλωσης και κοινωνικής βελτίωσης, ο κ. Μισκάβιτς έδωσε το παρακάτω μήνυμα ως επίλογο:

«Ενώ αυτό είναι ίσως το τέλος της 30ής Επετείου του Παρθενικού Ταξιδιού, κάθε τέλος είναι επίσης μια καινούργια αρχή...

»Και σε αυτή την περίπτωση, αυτό που αρχίζει εδώ και τώρα, θα συνεχίζεται και θα πρέπει να συνεχιστεί για την αιωνιότητα!».

Γεμάτοι με νέα οράματα για ένα καινούργιο λαμπρό μέλλον, όλοι αποβιβάστηκαν, γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται πολύ πιο μακριά από τον κοντινό ορίζοντα.