ΜΠΟΓΚΟΤΑ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η Νέα Ιδανική Εκκλησία στην Μπογκοτά χαιρετίστηκε ως «ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που συνέβησαν ποτέ στην Κολομβία» κατά τη διάρκεια μιας ενθουσιώδους και αξιομνημόνευτης τελετής.

Σε συνέχεια της ιστορικής ορμής που τροφοδοτεί μια περίοδο τεράστιας εξάπλωσης της θρησκείας, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έκοψε την κορδέλα ενός νέου Ιδανικού Οργανισμού, την Κυριακή 5 Ιουλίου, στην πολυσύχναστη πόλη της Μπογκοτά στην Κολομβία. Ο πρώτος Ιδανικός Οργανισμός στη νοτιοαμερικανική ήπειρο άνοιξε τις πύλες του μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο κοινό από περίπου 2.500 Σαηεντολόγους και σημαντικές διασημότητες από την Κολομβία που έφτασαν στην πρωτεύουσα της χώρας από διάφορα σημεία της Νότιας Αμερικής για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ένα πνεύμα αποφασιστικής δέσμευσης και ενότητας ενθουσιασμού χαρακτήριζε την εκδήλωση, πράγμα το οποίο αποτελούσε μια συγκινητική υπόσχεση, εκ μέρους ενός εντυπωσιακού αντιπροσωπευτικού δείγματος από ηγετικές φυσιογνωμίες της Κολομβίας, να χρησιμοποιήσουν τη Σαηεντολογία για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ειρήνης και της θετικής αλλαγής, τόσο στα εμπόλεμα έθνη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, προΐστατο της εντυπωσιακής τελετής και αναγνώρισε τον μνημειώδη αντίκτυπο που θα έχει αυτή η στιγμή: «Αν κάποιος από εσάς αναρωτηθεί πώς φτάσαμε σε αυτή τη μέρα, ε, λοιπόν, ας κοιτάξει στο ίδιο το έμφυτο πάθος του για ανθρωπιά. Γιατί, αυτό είναι το μέρος όπου η ευγένεια της ψυχής μπορεί επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Γιατί, στο κάτω κάτω, αυτός είναι ένας Οργανισμός της Σαηεντολογίας. Ναι, αυτός είναι ο πρώτος σας Ιδανικός Οργανισμός στη Νότια Αμερική και συνεπώς το αέναο μονοπάτι σας προς την αιωνιότητα».

«Αν κάποιος από εσάς αναρωτηθεί πώς φτάσαμε σε αυτή τη μέρα, ε, λοιπόν, ας κοιτάξει στο ίδιο το έμφυτο πάθος του για ανθρωπιά. Γιατί, αυτό είναι το μέρος όπου η ευγένεια της ψυχής μπορεί επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Γιατί, στο κάτω κάτω, αυτός είναι ένας Οργανισμός της Σαηεντολογίας. Ναι, αυτός είναι ο πρώτος σας Ιδανικός Οργανισμός στη Νότια Αμερική και συνεπώς το αέναο μονοπάτι σας προς την αιωνιότητα». – κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Η Μπογκοτά βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο κάτω από την Οροσειρά των Άνδεων, σε ύψος πάνω από 2.600 μέτρα από τη θάλασσα, και είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη 8 σχεδόν εκατομμυρίων κατοίκων. Ο νέος της οκταώροφος Ιδανικός Οργανισμός της Σαηεντολογίας βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην οδική αρτηρία Κάλε 100, στη συνοικία της Ουσάκεν στη βόρεια Μπογκοτά. Το υπερσύγχρονο κτίριο έχει έκταση 4.500 τ.μ. και βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της συνοικίας, εκεί όπου σφύζει το εμπόριο και η διασκέδαση.

Οι επιφανείς προσωπικότητες που παρευρίσκονταν στην τελετή προέρχονταν κυριολεκτικά από τις υψηλότερες βαθμίδες των στρατιωτικών σωμάτων και σωμάτων επιβολής του νόμου στην Κολομβία, ενώ η συμμετοχή τους συνέβαλε στην ευρεία αποδοχή και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό των παρευρισκομένων. Ήταν, χωρίς εξαίρεση, αποφασισμένοι να παίξουν ρόλους-κλειδιά στην περαιτέρω ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Σαηεντολογίας, καθώς και των εργαλείων και των ιδανικών της στο ίδιο το έθνος τους.

Στην τελετή έλαβαν μέρος, μαζί με τους ενορίτες της Σαηεντολογίας και τους αξιωματούχους της Εκκλησίας, ο Αντισυνταγματάρχης Άνστρονγκ Πολάνια, Αρχηγός του Τμήματος Επιχειρησιακού Δικαίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αντισυνταγματάρχης Κάρλος Πένια, Συντονιστής της Εκπαίδευσης Ενάντια στα Ναρκωτικά του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Κολομβίας, ο Κυβερνήτης Τζον Γκαλίντο, Διευθυντής Επιχειρήσεων από τον Κύκλο των Τεχνικών για την Παροχή Βοήθειας στην Κολομβία, ο Αντισυνταγματάρχης Έντγκαρ Ρόχας, Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων στις Αγροτικές Περιοχές από την Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας και η Δρ Σάντρα Ρινκόν, Σύμβουλος του Υπουργείου Κοινωνικής Ένταξης στην Πόλη της Μπογκοτά.

«Αυτός ο Ιδανικός Οργανισμός αντιπροσωπεύει έναν φάρο ειρήνης και πνευματικής υγείας που βρίσκεται στη μέση μιας θάλασσας από σύγχυση», παρατήρησε η Δρ Ρινκόν στην ομιλία της. «Οι ενέργειες κοινωνικής βελτίωσης στις οποίες δραστηριοποιείστε είναι ανεκτίμητης αξίας και πρέπει να πω ότι έχετε φτάσει την καλύτερη δυνατή στιγμή σε αυτή την πόλη».

Αργότερα, η Δρ Ρινκόν παραδέχτηκε ότι κατακλύστηκε από την τρομερή συναισθηματική ενέργεια που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης που ήταν γεμάτη ζωντάνια. «Ένιωθα συνεχώς ρίγη και δάκρυζαν τα μάτια μου», είπε. «Δεν έχω λόγια να μεταφέρω τη βαθιά εκτίμηση που νιώθω για το ότι έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε σε κάτι τόσο σημαντικό για την Κολομβία μας».

Το επίπεδο της ενεργητικότητας που διαπερνούσε την εκδήλωση της Κυριακής εκείνης ξεπερνούσε, ολοφάνερα, ακόμα και τη χαρακτηριστική εμπειρία ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που έχουν μάθει να βιώνουν τα άτομα που παρακολουθούν τα εγκαίνια ενός Ιδανικού Οργανισμού. Αυτή η εμπειρία ενσωματώθηκε στα γεμάτα θαυμασμό λόγια ενός μέλους του προσωπικού του Ιδανικού Οργανισμού της Μπογκοτά. Το άτομο αυτό, συγκινημένο, παρατήρησε: «Αυτή ήταν μια λαμπρή και αξέχαστη ημέρα που θα αλλάξει την ιστορία της Κολομβίας».

Ο Αντισυνταγματάρχης Πολάνια στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε έμφαση στις εκπληκτικές προσπάθειες των Σαηεντολόγων όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη τη χώρα και περιέγραψε το πρόγραμμα ως ένα πρόγραμμα που «προσεγγίζει την ίδια τη βάση του θεσμού μας: τον στρατιώτη της Κολομβίας. Ένα πρόγραμμα το οποίο, με ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο, διδάσκει τη σπουδαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με τη συνεργασία μας έχουμε προσεγγίσει το 100 τοις εκατό του Στρατού της Κολομβίας σε 12 μήνες μόνο».

Ο Αντισυνταγματάρχης Πολάνια πρόσθεσε το γεγονός ότι το ποσοστό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έπεσε πρόσφατα κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 98 τοις εκατό μέσα στον ίδιο τον Στρατό: το χαμηλότερο ποσοστό που έχει ποτέ σημειωθεί. Ο Αντισυνταγματάρχης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας τα εξής: «Εκ μέρους των 500 χιλιάδων ανδρών που αποτελούν το Στρατιωτικό Σώμα της Κολομβίας: Σας ευχαριστούμε».

Ο Κυβερνήτης Γκαλίντο, αντικατοπτρίζοντας την επίδραση των Σωμάτων των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, παρατήρησε τα εξής: «Όταν είδα για πρώτη φορά τους Εθελοντές Λειτουργούς, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το βαθύ πνεύμα φιλανθρωπίας και η αφοσίωσή τους σε έναν υπέροχο στόχο: να προσφέρουν αληθινή βοήθεια. Από εκείνη την πρώτη στιγμή αποφάσισα ότι πρέπει να συνεργαστούμε».

«Ο Δρόµος προς την Ευτυχία είναι ένα θεαματικό εργαλείο», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Ρόχας. «Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι. Με κάνει να βάζω συνεχώς τα δυνατά μου και αυτό είναι που θέλω και για τους άλλους. Η σοφία του Λ. Ρον Χάμπαρντ μού έδωσε μια πορεία, και πιστέψτε με, αυτή είναι η λίστα ελέγχου για τη ζωή. Ακόμη κι όταν βρίσκομαι στη ζούγκλα, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία με βοηθά να παίρνω σωστές αποφάσεις». Επίσης, χαρακτήρισε τον νέο Ιδανικό Οργανισμό της Μπογκοτά ως «ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που συνέβησαν ποτέ στην Κολομβία».

Ο Αντισυνταγματάρχης Πένια περιέγραψε ίσως με τον καλύτερο τρόπο την περίσταση όταν, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, παρατήρησε ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ «εφοδίασε το ανθρώπινο γένος με κάθε εργαλείο που ήταν δυνατόν να υπάρξει προκειμένου να ζήσει κάποιος μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Με το να μας παραδίδετε την κληρονομιά που άφησε, βοηθάτε να φτιάξουμε καλύτερους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Μπογκοτά και μια σπουδαιότερη Κολομβία».

_________________

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός στην Μπογκοτά προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Τα εκθέματά του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης προσφέρει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από τη Σαηεντολογία, ανθρωπιστικών προγραμμάτων. Σε αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα η οποία προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο.

Το Κέντρο είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την ησυχία τους και μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν.

Το παρεκκλήσι στον Ιδανικό Οργανισμό της Μπογκοτά προσφέρεται για κάθε είδους συγκέντρωση της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων λειτουργιών, των γάμων και των τελετών ονοματοδοσίας, καθώς και μιας πληθώρας εκδηλώσεων όλης της κοινότητας, οι οποίες είναι ανοιχτές για τα μέλη όλων των δογμάτων. Ο Ιδανικός Οργανισμός περιλαμβάνει και πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πέρα από έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας (πνευματική συμβούλευση).

_________________

Τα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού στην Μπογκοτά αποτελούν τη συνέχεια μιας περιόδου εκρηκτικής ανάπτυξης, κατά την οποία λειτουργούν περισσότεροι από 40 Ιδανικοί Οργανισμοί της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας σε πέντε ηπείρους, ενώ τα εγκαίνια του πιο πρόσφατου Ιδανικού Οργανισμού έγιναν στη Βασιλεία της Ελβετίας, περίπου δύο μήνες πριν.

Πράγματι, η Σαηεντολογία έχει γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια απ’ όση τα προηγούμενα 50 χρόνια μαζί. Ακόμη περισσότεροι Οργανισμοί είναι σχεδόν έτοιμοι σε πολιτιστικά κέντρα στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και τα εγκαίνιά τους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το 2016.