ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SCIENTOLOGY

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται στο Λος Άντζελες για να γιορτάσουν το αποκορύφωμα της μεγαλύτερης περιόδου ανάπτυξης στην ιστορία της Scientology.

Πέρα από τους φωτισμένους ουρανοξύστες που χαράζουν τον ορίζοντα του κέντρου της πόλης του Λος Άντζελες, οι προβολείς ήταν στραμμένοι στο φημισμένο Shrine Auditorium όπου οι Scientologist συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μια δεκαετία που έσπασε ρεκόρ:

Μια Χρυσή Εποχή για τη Scientology.

Πάνω από 50 νέες Εκκλησίες δημιουργήθηκαν.

Οι εγκαταστάσεις εκδόσεων και πολυμέσων απογειώθηκαν.

Και έλαβε χώρα η έναρξη της τηλεόρασης του Scientology Network.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, ξεκινάει έναν εορτασμό για να ολοκληρώσει μια εντυπωσιακή δεκαετία εξάπλωσης, θέτοντας την πορεία για την επόμενη δεκαετία – αν όχι για τους επόμενους αιώνες.

Αυτή είναι απλώς μια γεύση του λόγου που η δεκαετία του 2010 βίωσε μεγαλύτερη εξάπλωση της θρησκείας της Scientology απ’ ό,τι όλες οι προηγούμενες δεκαετίες συνδυαστικά.

«Ναι, απόψε γιορτάζουμε το γεγονός ότι κατακτήσαμε τον χρόνο. Αφού, πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να επιτύχει τόσο πολλά μέσα σε δέκα φευγαλέα χρόνια;» ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Αλλά ούτως ή άλλως, το θέμα μας απόψε είναι ο “Χρόνος”. Ο παρελθοντικός χρόνος, ο παρών χρόνος, και αυτό που σηματοδότησε αυτή η δεκαετία από την άποψη ενός μέλλοντος που ήδη προοριζόταν ως λαμπρό. Οπότε, για να μην το θεωρήσει κανείς ως δεδομένο, λοιπόν, ας πούμε απλώς ότι αυτή δεν είναι μόνο η καλύτερη στιγμή να είσαι Scientologist, είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να γίνεις Scientologist».

ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Ως απόδειξη των πρωτοφανών δέκα χρόνων για τη Scientology σε όλο τον κόσμο, ο κ. Μισκάβιτς συνέχισε με μια εκπληκτική οπτική παρουσίαση που επισήμανε μια σειρά από μνημειώδη επιτεύγματα:

  • Η Χρυσή Εποχή της Γνώσης Ολοκληρώθηκε: Η ολοκλήρωση ενός κολοσσιαίου 25-ετούς εγχειρήματος – ενός προγράμματος για την ανάκτηση και την πιστή αποκατάσταση όλων των ηχογραφημένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ –χιλιάδων συνολικά– που περιέχουν τις καθημερινές ανακαλύψεις και εξελίξεις της Dianetics και της Scientology που είναι τώρα διαθέσιμες για κάθε Scientologist.
  • Δημιουργώντας μια Εκδοτική Υπερδύναμη: Η εγκαθίδρυση των Bridge και New Era Publications, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στο να εκτυπώνουν και να κατασκευάζουν τα γραπτά και προφορικά λόγια του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Οι μοναδικές στο είδος τους εγκαταστάσεις που μπορούν να παράγουν περισσότερα από 250.000 βιβλία και σχεδόν 1 εκατομμύριο CD ανά εβδομάδα, επιτρέπουν στην Εκκλησία να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση για την Dianetics και τη Scientology σε έξι ηπείρους.
  • Χτίζοντας ένα Παγκόσμιο Κέντρο Διανομής: Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την κατασκευή και διανομή των εκπαιδευτικών υλικών και πόρων που προωθούν τα ανθρωπιστικά προγράμματα της Scientology. Αυτό το πολύπλευρο κέντρο εκτύπωσης και παραγωγής εκπληρώνει αιτήματα και διανέμει υλικά για την κοινωνική βελτίωση σε περισσότερες από 190 χώρες.
  • Η Κυκλοφορία της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ: Αποτελώντας την ολοκλήρωση ενός ακόμα μνημειώδους πρότζεκτ που περιγράφεται από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ακριβή κωδικοποίηση κάθε επαναστατικού πρόσες του ώντιτινγκ που ανέπτυξε στο διάστημα ενός τέταρτου του αιώνα, παρέχοντας τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Scientologist μπορούν να φτάσουν στην Πλήρη Ελευθερία – από το Κλήαρ ως την Αιωνιότητα.
  • Ανεγείροντας τον Καθεδρικό Ναό του 21ου Αιώνα στο Flag: Αυτό που συνέπεσε με την κυκλοφορία της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, ήταν η ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του Κτηρίου του Flag – της πνευματικής έδρας της Scientology στο Κληαργουότερ της Φλόριντα. Ένας αρχιτεκτονικός και τεχνικός θρίαμβος, δεν παρέχει απλώς Ώντιτινγκ και Εκπαίδευση της Scientology σε χιλιάδες άτομα τη φορά, αλλά κατέστησε επίσης εφικτή την κυκλοφορία των Ραντάουν της Αναζωπύρωσης της Αιτίας και του Super Power –τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα ποτέ πριν– αποκαθιστώντας τις ικανότητες του ατόμου ως πνευματικό ον– κάθε αισθητήρια εντύπωση, ακόμα και την ίδια την ενέργεια.
  • Δημιουργώντας Ιδανικούς Οργανισμούς της Νέας Χιλιετίας: Τα εκκλησιάσματα της Scientology ξεκίνησαν μια αδιάκοπη πορεία για να χτίσουν νέες Εκκλησίες, όπως ακριβώς το είχε οραματιστεί ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη έκανε τις Εκκλησίες της Scientology να κόψουν κορδέλες εγκαινίων σε 12 ζώνες ώρας και 22 έθνη, συμπεριλαμβανομένων των εγκαινίων του 2019 του Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ Αφρικής – σηματοδοτώντας την πραγματοποίηση του οράματος του κ. Χάμπαρντ για απεριόριστη πνευματική ελευθερία για την Αφρική.
  • Στον απόηχο των εγκαινίων των νέων Εκκλησιών, η Εκκλησία πέτυχε νίκες‑ορόσημα και αναγνωρίσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας πολύ σημαντικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Πατώντας τον Διακόπτη σ’ ένα Κέντρο Μετάδοσης Πολυμέσων: Η δεκαετία βίωσε τη δημιουργία του Scientology Media Productions, ενός επικοινωνιακού κέντρου πολυμέσων για τη θρησκεία της Scientology. Η παραγωγή των εγκαταστάσεων, που εκτείνεται σ’ ένα ιστορικό συγκρότημα 20 στρεμμάτων στο Χόλιγουντ, περιλαμβάνει τα περιοδικά, το διαδίκτυο, τις ειδικές εκδηλώσεις και την τηλεοπτική μετάδοση – σχεδόν κάθε μέσο του 21ου αιώνα για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Scientology σε όλο τον πλανήτη.
  • Κι έτσι έγινε η ιστορική έναρξη του Scientology Network, φέρνοντας τη φωνή της Scientology στον κόσμο στη δορυφορική τηλεόραση και πλατφόρμες ζωντανής μετάδοσης σε 17 γλώσσες – θέτοντας ένα νέο στάνταρ για τα θρησκευτικά προγράμματα και κερδίζοντας ήδη πάνω από 50 βραβεία της βιομηχανίας για καινοτομία και υπεροχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Ανασκόπηση μιας Μνημειώδους Δεκαετίας

Τονίζοντας περαιτέρω τον εορτασμό του τέλους μιας δεκαετίας έγιναν παρουσιάσεις προς τιμήν της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ που εφαρμόζονται σε κάθε τομέα της κοινωνίας στο όνομα ενός καλύτερου κόσμου.

  • Ο Σύνδεσμος για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση (ABLE) που πραγματοποιεί προγράμματα που αποσκοπούν στην ανατροπή της χρήσης ναρκωτικών, του αναλφαβητισμού, της ανηθικότητας και της εγκληματικότητας:
  • Στη Λίμα του Περού, ένας βετεράνος της αστυνομίας με 41 χρόνια εμπειρίας έγινε ένας απεσταλμένος του μη θρησκευτικού κώδικα ηθικής του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία. Εκεί, συνεργάστηκε με πάνω από 200 δημοτικές οργανώσεις για να προσεγγίσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, βοηθώντας τελικά στο να μειωθούν τα ποσοστά εγκληματικότητας στη μητροπολιτική Λίμα κατά 20%. Επιπλέον, και σε διεθνές επίπεδο, το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έχει μεταφραστεί σε 117 γλώσσες, με 40 εκατομμύρια αντίτυπά του να έχουν διανεμηθεί σε αυτή τη δεκαετία και μόνο.
  • Στο νησί του Ειρηνικού Σαμόα, το Υπουργείο Παιδείας εφάρμοσε την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε όλο το δίκτυο δασκάλων του έθνους, προσεγγίζοντας πάνω από το 60% του μαθητικού πληθυσμού και αυξάνοντας έτσι την κατανόηση μέχρι και κατά 90%. Παρόμοια πράγματα συμβαίνουν σε κάθε μέρος όπου μπαίνει σε εφαρμογή η Τεχνολογία Μελέτης, με εκπαιδευτικούς να αναφέρουν τακτικά αύξηση στα ποσοστά εκμάθησης των μαθητών, μέχρι και 15-πλάσια κατά τη διάρκεια ενός μόνο εξαμήνου.
  • Και, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το Νάρκωνον, με το πρόγραμμα απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, αυτή η δεκαετία βίωσε τα εγκαίνια Ηπειρωτικών Εγκαταστάσεων Εκπαίδευσης στο Μεξικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δανία, καθώς και Πρότυπα Κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόσο μακριά όσο και το Νεπάλ. Συνολικά, το παγκόσμιο δίκτυο σώζει μια ζωή κάθε τέσσερις ώρες και έχει κερδίσει πάνω από 150 βραβεία και αναγνωρίσεις για τη διάσωση ατόμων από τον εθισμό. Επιπλέον, καθώς αυτή η δεκαετία φτάνει στο τέλος της, το παγκόσμιο ποσοστό επιτυχίας του Νάρκωνον βρίσκεται στην κορυφή του πεδίου της απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά.
  • Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Σαηεντολογικών Επιχειρήσεων (WISE), διαδίδοντας τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να φέρουμε πνευματική υγεία και ευημερία στον επαγγελματικό τομέα:
  • Στην Ουγγαρία, ένας γεωπόνος αποφάσισε να αντιστρέψει την υποβάθμιση των εδαφών εξαιτίας των σύγχρονων τεχνικών καλλιέργειας με έντονη χρήση χημικών. Κατέχοντας ένα επαναστατικό βιολογικό λίπασμα που αποφέρει 25% αύξηση στην παραγωγή της σοδειάς, αυτός ο μηχανικός έθεσε σε εφαρμογή τα διαχειριστικά εργαλεία του κ. Χάμπαρντ για να φέρει τα προϊόντα του σε αγροκτήματα σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Κατά συνέπεια, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Εθνικής Ποιότητας της Ουγγαρίας για την εξαιρετική του καινοτομία.
  • Ένας επιχειρηματίας από το Ντάλας του Τέξας, χρησιμοποίησε τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να ακμάσει σε μια ανταγωνιστική επιχείρηση εστιατορίων, όπου 8 στις 10 εταιρείες κλείνουν στα πρώτα πέντε χρόνια. Με εξειδίκευση σε ένα χαρακτηριστικό στιλ πίτσας, ο εστιάτορας αύξησε τα εστιατόρια σε περισσότερα από 40 σε όλη την Πολιτεία του Μοναχικού Άστρου και πιο πέρα.
  • Και στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η χώρα έκανε μια «βουτιά σε παγωμένο νερό» από μια διευθυνόμενη οικονομία στην ελεύθερη αγορά – χωρίς επαρκή τεχνογνωσία και τις διαδικασίες για διαχειριστική σταθερότητα και επιτυχία. Ως ανταπόκριση, ένα μέλος της WISE, διαμόρφωσε μια συμβουλευτική εταιρεία που έχει εξοπλίσει ιδιοκτήτες και διευθυντές επιχειρήσεων με τη Διαχειριστική Τεχνολογία μέσα από περισσότερα από 4.000 σεμινάρια και έτσι ενδυνάμωσε περισσότερους από 80.000 επαγγελματίες, με μισή ντουζίνα εταιρείες που στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν στη λίστα των 100 Καλύτερων της Τσεχίας.
  • Ο Διεθνής Εκκλησιαστικός Σύλλογος Λειτουργών Χάμπαρντ (I HELP) και η Μίσιον της Scientology Διεθνώς (SMI), το πρωτοπόρο κίνημα που ανοίγει ομάδες και Μίσιον για να παρέχουν εισαγωγικές υπηρεσίες της Scientology σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο:
  • Στην Κροατία, όπου μια ομάδα I HELP διέσχισε συλλογικά περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα σε όλα τα κράτη –με τα βαθιά ψυχικά τραύματα– της πρώην Γιουγκοσλαβίας στον απόηχο των βαλκανικών συγκρούσεων. Παραδίδοντας σχεδόν 150 σεμινάρια και παρέχοντας πνευματική συμβούλευση σε όλη την περιοχή, κέρδισαν διεθνή αναγνώριση επειδή βοήθησαν να «ενωθούν οι άνθρωποι των Βαλκανίων».
  • Στην Κόστα Ρίκα, ένα σχετικά σταθερό έθνος σε μια περιοχή εξαιρετικά βίαιων χωρών της Κεντρικής Αμερικής, όπου οι άνθρωποι απειλούνται από την ανασφάλεια και το έγκλημα που διεισδύουν στη χώρα. Ως ανταπόκριση, μια Μίσιον της Scientology στην πρωτεύουσα του Σαν Χοσέ ανέλαβε την ευθύνη να διαποτίσει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα με τις καμπάνιες κοινωνικής βελτίωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική.
  • Και έτσι η ιστορία επιτυχίας της SMI συνεχίζεται, με έξι νέες Ιδανικές Μίσιον που εγκαινιάστηκαν στο παρελθοντικό έτος: Μόλις πέρα από την παραλία της κοινότητας της Ακτής του Κόλπου της Φλόριντα για το Μπελαίρ· στη Μεσοδυτική «Σούπερ-Γειτονιά» του Χιούστον στην Πρωτεύουσα της Ζώνης του Ηλίου της Αμερικής· στην καρδιά της «Ατσαλένιας Πόλης» της Ουγγαρίας, Μισκόλκ· στο κέντρο του Παναμά, στο πολύβουο κέντρο της πόλης· στη νότια ακτογραμμή της Αγγλίας στη High Street της Κομητείας Ντόρσετ· και άλλη μία στο ανερχόμενο προάστιο Ιντενβέιλ του Γιοχάνεσμπουργκ.

Το αναπόφευκτο αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν οι παρουσιάσεις των εγκαινίων των πλέον πρόσφατων Ιδανικών Οργανισμών για το 2019, στους οποίους περιλαμβάνονται:

Τελικά, αντικατοπτρίζοντας μια δεκαετία ραγδαίας εξάπλωσης, ένας αριθμός-ρεκόρ Μελών του Προσωπικού του Πεδίου (FSM) που ήρθαν από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλία, αναγνωρίστηκαν επειδή βοήθησαν τουλάχιστον 100 άτομα να ανέβουν στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία τον περασμένο χρόνο. Το αποκορύφωμα της παρουσίασης ήταν πάνω από δύο ντουζίνες άτομα που πήραν το ειδικό βραβείο των Power FSM της Δεκαετίας επειδή έχουν πετύχει το στάτους του Power FSM κάθε χρόνο για τα τελευταία δέκα χρόνια.

Και τότε, καθώς το δυνατό χειροκρότημα αντήχησε στο πλήρως γεμάτο Shrine Auditorium, ο εορτασμός της βραδιάς μετατράπηκε σ’ έναν τόνο θριάμβου. Έτσι, καθώς πλησίαζαν οι τελικές στιγμές της πιο σημαντικής δεκαετίας της Εκκλησίας, ο κ. Μισκάβιτς αποχαιρέτησε τους πάντες με έναν τελικό λόγο:

«Και τώρα φτάνουμε στο τέλος της αποψινής εκδήλωσης και μια στιγμή για να συλλογιστούμε τα επόμενα δέκα χρόνια. Και τα επόμενα, και τα επόμενα και τα επόμενα μετά από αυτά, μέχρι ο χρόνος να κάνει την πορεία του και αυτό που μας είπε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ πράγματι να εκπληρωθεί: Ότι ο χρόνος δε βρίσκεται πίσω μας, βρίσκεται μπροστά, στην αιωνιότητα· και θα βρεθούμε σ’ αυτή, οπωσδήποτε. Αλλά ούτως ή άλλως, αυτό που είναι απολύτως φανερό πεπρωμένο είναι όλοι εμείς μαζί για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και, εν όψει αυτών, εύχομαι: Ευτυχισμένο το Νέο Έτος και καλό ταξίδι στην αιωνιότητα!»