ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ SCIENTOLOGY MEDIA PRODUCTIONS: ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

28 ΜΑΪ́ΟΥ 2016

Το πλήρως προηγμένο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο της Εκκλησίας, που είναι συμβατό με μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων και έχει εκσυγχρονιστεί και αποκατασταθεί πλήρως, εγκαινιάστηκε στις 28 Μαΐου στο Χόλιγουντ και μετέδωσε το μήνυμα για βοήθεια –ανιδιοτελή και αγνή βοήθεια– παντού.

Σχεδόν πενήντα μέτρα μακριά από τη Λεωφόρο Σάνσετ, στο κέντρο του στούντιο στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας, υπάρχει ένας πύργος εκπομπής ραδιοκυμάτων που φέρει επάνω του ένα σύμβολο: ραδιοκύματα που πλαισιώνουν δύο τρίγωνα και ένα τυποποιημένο γράμμα «S». Το λογότυπο που βρίσκεται ψηλά και προβάλλει ξεκάθαρα στην πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης του πλανήτη σημαίνει ένα μόνο πράγμα.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, καλωσόρισε τους πάνω από 10.000 Σαηεντολόγους που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του Scientology Media Productions, του νέου υπερσύγχρονου κέντρου ψηφιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα μεταδίδει το μήνυμα για αγνή και ανιδιοτελή βοήθεια παντού.

«Πρόκειται για τη δική μας αδιάβλητη γραμμή επικοινωνίας προς δισεκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας, σε μια ομιλία που έδωσε σε πάνω από 10.000 Σαηεντολόγους και τους φίλους τους στα εγκαίνια του παγκόσμιου κέντρου μέσων ενημέρωσης της Εκκλησίας. «Γιατί, όπως λέει το ρητό, αν δεν γράψεις τη δική σου ιστορία, κάποιος άλλος θα το κάνει. Επομένως, πρόκειται τώρα να γράψουμε την ιστορία μας με τρόπο που δεν μοιάζει με καμία άλλη θρησκεία στην ιστορία. Και όλα πρόκειται να συμβούν εδώ ακριβώς, στο Scientology Media Productions».

Το Scientology Media Productions (SMP) είναι έτοιμο για τη μετάδοση σημαντικών, καλών ειδήσεων ζωτικής σημασίας στον κόσμο. Ειδήσεις που φτάνουν στην οθόνη της τηλεόρασης, γεγονότα και απόψεις που προορίζονται για το ραδιόφωνο, ψηφιακά περιοδικά με τα πιο πρόσφατα νέα, πληροφορίες που εκπέμπονται προς υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα.

Ναι, η Σαηεντολογία είναι μέσα στις εξελίξεις – αυτό αποτελεί σίγουρα απόδειξη για το ότι η θρησκεία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλά τώρα το Scientology Media Productions ΕΙΝΑΙ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Σάββατο 28 Μαΐου εγκαινιάστηκε το SMP, ένα ιστορικό συγκρότημα μέσων ενημέρωσης που όμως περιλαμβάνει υπερσύγχρονη τεχνολογία. Είναι ένα πλήρως ολοκληρωμένο κέντρο ψηφιακής παραγωγής μέσων μαζικής ενημέρωσης για την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα περιοδικά, με αποστολή να αξιοποιήσει την ισχύ όλων των μέσων ενημέρωσης για να προσφέρει πραγματικές απαντήσεις στον κόσμο.

«Αναρωτιέστε λοιπόν τι σημαίνει η σημερινή μέρα», είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Είναι μια ιστορία που ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έθεσε στη Σαηεντολογία: να μοιραζόμαστε τη σοφία που κατέχουμε, να βοηθήσουμε τους άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Και κάτι που είναι αναμενόμενο: να αγνοήσουμε τα γιουχαΐσματα από εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο Άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει κατανοητός, ούτε να βοηθηθεί. Εμείς όμως γνωρίζουμε κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουμε ότι ο Άνθρωπος μπορεί να βοηθηθεί. Και ακόμα περισσότερο, γνωρίζουμε πώς να το πετύχουμε».

Ο κ. Μισκάβιτς είπε ότι για να διαδοθεί το μήνυμα της θρησκείας πρέπει να δημιουργηθούν τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαηεντολογίας. «Αυτός ήταν ο στόχος μας», είπε. «Και αυτές οι εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν την τελική συνιστώσα ενός συστήματος διασύνδεσης για τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης της Σαηεντολογίας που διαθέτουμε».

Το Scientology Media Productions θα είναι το κέντρο από όπου θα διαδίδεται το μήνυμα της Εκκλησίας στον κόσμο, καθώς και το μέσο για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των Εκκλησιών της Σαηεντολογίας, για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες και για τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης σε όλο τον κόσμο.

Αν κανείς λάβει υπόψη ότι «ο μέσος νεαρός ενήλικας ξοδεύει 10 ώρες κάθε μέρα στο Ίντερνετ και κάποιο άτομο κάνει αναζήτηση για “το νόημα της ζωής” κάθε 5 δευτερόλεπτα, ενώ κάποιος άλλος αναζητά απαντήσεις σχετικά με την “πνευματικότητα” έξι φορές ανά δευτερόλεπτο», ο κ. Μισκάβιτς είπε ότι: «το SMP θα αξιοποιήσει την ισχύ κάθε κοινωνικού μέσου μαζικής ενημέρωσης που μπορεί να φανταστεί κανείς για να προσφέρει αυτές τις απαντήσεις».

«Επομένως, για το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού που ακούει ραδιόφωνο κάθε μέρα», είπε ο κ. Μισκάβιτς, «και για τον μέσο τηλεθεατή, που ξοδεύει περίπου 40 ώρες κολλημένος στην τηλεόραση κάθε βδομάδα, η προφανής απάντηση είναι να έχουμε τον δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό, το δικό μας τηλεοπτικό κανάλι και τις δικές μας εγκαταστάσεις μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών».

Το Scientology Media Productions είναι ένα συγκρότημα 20 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση των λεωφόρων Σάνσετ και Χόλιγουντ. Το στούντιο χτίστηκε αρχικά το 1912 και περιλαμβάνει τα υπερσύγχρονα ηχομονωμένα στούντιο για γυρίσματα ταινιών, αίθουσες για τη δημιουργία, χώρους για την παραγωγή οπτικών εφέ, επεξεργασία, ηχογράφηση και μείξη ήχου, μετάφραση σε ξένη γλώσσα και μεταγλώττιση – κάθε πτυχή της ραδιοτηλεοπτικής και διαδικτυακής παραγωγής.

Επιπλέον, στο SMP στεγάζεται η έδρα της έκδοσης του περιοδικού Freedom, το οποίο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο, καθώς αποκαλύπτει την αλήθεια χωρίς συμβιβασμούς και ιστορίες που είναι αποτέλεσμα έρευνας. Το ίδιο το Freedom έχει επεκταθεί ως ένας παγκόσμιος οργανισμός ειδήσεων που περιλαμβάνει ως μέσα ενημέρωσης τον Τύπο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Διαδίκτυο.

Αποτελεί τις πιο σύγχρονες και προηγμένες ψηφιακά εγκαταστάσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης αυτού του είδους στον πλανήτη. Οι διεθνείς δράσεις της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών εκστρατειών και των εκστρατειών κοινωνικής βελτίωσης, καθώς και τα νέα σχετικά με τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα, οδηγούνται στην Κεντρική Πρόσληψη, που αποτελεί το διεθνές γραφείο πληροφοριών για τα μέσα ενημέρωσης του στούντιο, και προωθούνται μέσω των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και των έντυπων και ηχογραφημένων εκδόσεων. Όλα αυτά συνδέονται με την καρδιά του κέντρου με 27 χιλιόμετρα καλωδίου οπτικών ινών που συνδέουν ένα σύνολο κορυφαίων ηλεκτρονικών υπολογιστών με συνολική χωρητικότητα 3,2 εκατομμύρια gigabytes που προορίζονται για πληροφορίες και για τα λειτουργικά συστήματα των μέσων ενημέρωσης, και συνδέονται με ιδιόκτητες βάσεις δεδομένων για άμεση μετάφραση.

Το SMP δεν είναι απλώς μια εξελικτική πρόοδος για τη θρησκεία· είναι επίσης ένα σημαντικό δώρο για την κοινότητα. «Οι πόρτες μας είναι επίσης ανοιχτές για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τις θρησκείες κάθε δόγματος στο Λος Άντζελες», είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Στις εγκαταστάσεις μας θα είναι ευπρόσδεκτες κάθε είδους κοινοτικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικοί μαραθώνιοι, θρησκευτικά προγράμματα όλων των θρησκειών και οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα».

Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι κοινοτικοί ηγέτες του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Άντζελες μίλησαν επαινετικά για το κέντρο στα επίσημα εγκαίνια. Ο κ. Λέρον Γκάμπλερ, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ, παρατήρησε: «Αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος παρακολουθεί το Χόλιγουντ και οι άνθρωποι παρατηρούν το τι κάνει η Εκκλησία. Και δεν τοποθετείτε απλώς ένα σημείο αγκυροβόλησης εδώ. Προσφέρετε επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες στους συγγραφείς, τους σκηνοθέτες και στους δημιουργικούς επαγγελματίες όλων των ειδών για να ακμάσουν σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον. Επομένως, ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να οδηγήσουμε το Χόλιγουντ σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη».

Η Πρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες, Λίντα Ντίσμαν, είπε: «Χαίρομαι που αυτό το ιστορικό στούντιο πέρασε στα χέρια σας. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για παραγωγές των μέσων μαζικής ενημέρωσης και για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ξέρω καλά ότι έχετε αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι το εξαιρετικό γεγονός ότι ο Ιδρυτής της θρησκείας σας ξεκίνησε τη σεναριογραφική του καριέρα στο Χόλιγουντ από αυτό ακριβώς το στούντιο».

Ο Αρτούρο Σαντοβάλ, Αστυνόμος Β΄ του Λος Άντζελες, αναγνώρισε ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει σε εγχειρήματα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας. «Αυτό που είναι σημαντικό, όσον αφορά την Εκκλησία και τα μέλη της, είναι το γεγονός ότι προσφέρετε και δεν ζητάτε τίποτα σε αντάλλαγμα», είπε. «Με αυτά τα μεγαλειώδη εγκαίνια σήμερα, αποκτάμε όλοι την ικανότητα να διαδώσουμε σημαντικά μηνύματα που περιέχουν την αλήθεια μέσω όλων των ειδών των διαφορετικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε στο να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα πετύχουν».

Ο τελευταίος ομιλητής ήταν ο Κέβιν Τζέιμς, Διευθυντής των Δημοτικών Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Γραφείων του Λος Άντζελες. «Όσον αφορά την πόλη και τη δημόσια ασφάλεια, θαυμάζω την αφοσίωσή σας που σας καθιστά έναν σπουδαίο ισότιμο συνεργάτη μας. Θαυμάζω επίσης τον επαγγελματισμό και την προθυμία με την οποία προσεγγίζετε εμάς, τον Δήμο του Λος Άντζελες. Είστε προετοιμασμένοι για να είστε συνεργάτες μας όσον αφορά την πόλη μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά με αυτό το νέο στούντιο που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα έλεγα ότι η συνεργασία μας οδηγείται σε ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο».

Ο κ. Τζέιμς πρόσθεσε επίσης: «Ξέρω ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας δεν είναι μια ομάδα που θα έκανε οτιδήποτε με μισή καρδιά. Αλλά, αν και είμαι επαγγελματίας λάτρης των φιλμ, τίποτα δεν θα μπορούσε να με έχει προετοιμάσει για όλο αυτό. Έτσι, ως παρουσιαστής εκπομπών και ως επικεφαλής των φιλμ στην παγκόσμια Πρωτεύουσα της Διασκέδασης μπορώ να πω ότι έχει μεγάλη σημασία όταν κάποιος έρχεται και ανεβάζει τον πήχη. Και έχω να σας πω ότι δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το κάνατε αυτό. Ακόμη κι έτσι όμως, είπα στους ανθρώπους στο Δημαρχείο: “Αυτό πρέπει να έρθετε και να το δείτε”. Γιατί, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έκανε και πάλι το θαύμα της».

Όταν η Εκκλησία απέκτησε το στούντιο από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KCET, δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει πλήρως τις εγκαταστάσεις ως ένα ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας του Χόλιγουντ. Όλα έχουν ανακαινιστεί με εξαιρετικό τρόπο: Από τις κεραμοσκεπές, τη χαρακτηριστική πλινθοδομή, το ιστορικό θέατρο που περιέχει κολόνες σε ρωμαϊκό στιλ της Τοσκάνης, τα καμαρίνια και πολλούς ακόμα χώρους. Μεγάλο μέρος της ιστορίας του στούντιο είναι αναρτημένο σε κοινή θέα, απηχώντας αναμνήσεις από ταινίες που κινηματογραφήθηκαν εκεί ή που έγινε εκεί η παραγωγή τους, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Kidnapped, 55 Days at Peking, El Cid, Love in the Afternoon και Invasion of the Body Snatchers.

Το 1937 στάλθηκε από τη διεύθυνση των εγκαταστάσεων αυτών μια πρόσκληση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για να γράψει σενάρια. Ο Ρον δούλεψε στα φιλμ, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η άκρως επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά που προβλήθηκε σε 15 επεισόδια: Το Μυστικό της Νήσου των Θησαυρών. Σε ένα γραφείο του SMP, όπου βρίσκεται το κατώφλι που διέσχισε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς ξεκινούσε την καριέρα του στον κινηματογράφο, τώρα υπάρχει μια έκθεση αφιερωμένη στην κολοσσιαία παραγωγή του κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής της δημοφιλούς μυθιστοριογραφίας και του κινηματογράφου.


Τα επίσημα εγκαίνια του Scientology Media Productions αποτελούν τον συνδετικό κρίκο στο μεγαλύτερο κύμα εξάπλωσης της Εκκλησίας στην ιστορία, καθώς εγκαινιάζονται Ιδανικοί Οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτές οι Εκκλησίες όχι μόνο παρέχουν στους Σαηεντολόγους την ικανότητα να προοδεύσουν στην πνευματική τους πορεία, αλλά αποτελούν και την κοινοτική έδρα απ’ όπου ξεκινούν προγράμματα επιμόρφωσης για την αύξηση της επίγνωσης σχετικά με τα ναρκωτικά, σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την κατάχρηση της πνευματικής υγείας και με την εγκληματικότητα. Αποτελούν επίσης τις βάσεις από τις οποίες οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας ξεκινούν για να ενδυναμώσουν ολόκληρες περιοχές με την τεχνολογία της θρησκείας και για να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. 50 Ιδανικοί Οργανισμοί έχουν πλέον ολοκληρωθεί, 12 καινούργιοι Ιδανικοί Οργανισμοί προγραμματίζεται να εγκαινιαστούν φέτος και 50 επιπλέον Ιδανικοί Οργανισμοί βρίσκονται στα σκαριά.

Την τελευταία δεκαετία η Εκκλησία έχει ξεκινήσει σημαντικά πρότζεκτ για να διαδώσει το μήνυμα της Σαηεντολογίας για βοήθεια και ελπίδα. 

Το πρώτο ήταν η εγκαθίδρυση της Bridge Publications, των μεγαλύτερων πλήρως ψηφιακών εγκαταστάσεων στον κόσμο όπου μπορεί να γίνει εκτύπωση των υλικών ανά πάσα στιγμή, ώστε να καταστούν διαθέσιμα τα υλικά του Ρον οπουδήποτε, παντού και σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Το επόμενο πρότζεκτ ήταν η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Διάδοσης και Διανομής της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για εγκαταστάσεις προηγμένης τεχνολογίας, έκτασης 17.200 τ.μ., όπου γίνεται η εκτύπωση και η διανομή των υλικών της Εκκλησίας.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το άριστης ποιότητας κινηματογραφικό στούντιο της Εκκλησίας στην Golden Era Productions, όπου παράγονται όλα τα εκπαιδευτικά φιλμ της Σαηεντολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Τέλος, ήρθε η σειρά του Scientology Media Productions.

«Σκεφτείτε όλα όσα έχουμε να προσφέρουμε, όσον αφορά τις πραγματικές απαντήσεις, την πραγματική Αλήθεια και την άνευ όρων Βοήθεια. Στο σημείο αυτό, το ερώτημα είναι: Πώς μπορούμε να προσφέρουμε αυτές τις απαντήσεις σε όλους, σε κάθε γλώσσα της Γης;», είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Η απάντηση βρίσκεται φυσικά σε αυτό που ο Ρον επανέλαβε, στην ανάγκη ζωτικής σημασίας να δράσουμε σύμφωνα με τη σωστή τάξη μεγέθους».

«Για να έχετε μια αμυδρή ιδέα για αυτές τις τάξεις μεγέθους, αναλογιστείτε τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα. Λοιπόν, υπό το πρίσμα των όσων είδατε μέχρι στιγμής και των όσων θα δείτε, δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να ρωτήσω: Μπορείτε να το αντιληφθείτε τώρα;».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μισκάβιτς έκοψε την τεράστια κορδέλα των εγκαινίων και εγκαινίασε το Scientology Media Productions για τον κόσμο.