ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΧΑΪΟ

ΟΧΑΪΟ: ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αστικοί και πολιτειακοί ηγέτες καλωσορίζουν τη νέα Εκκλησία κατά μήκος της Εθνικής Οδού 33 στην καρδιά του Οχάιο.

Αποκαλέστε την «καρδιά της Αμερικής». Αποκαλέστε την ένα μέρος όπου οι άνθρωποι είναι τόσο αυθεντικοί όσο η μηλόπιτα και η σόδα. Αυτό είναι το Κεντρικό Οχάιο, και στην κορυφή του βρίσκεται το Κολόμπους, η πρωτεύουσα της πολιτείας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της χώρας.

Το νεότερο από τα τρία C του Οχάιο (με το Cleveland και το Cincinnati) το Κολόμπους (Columbus) είναι γεμάτο με επιχειρηματική ενέργεια και ένα αστικό προφίλ που συνεχώς μεταμορφώνεται, κερδίζοντας δικαίως το παρατσούκλι: Η Μεγαλύτερη Μικρή Πόλη στην Αμερική. Αλλά, φυσικά, αυτό που πραγματικά ορίζει αυτή την περιοχή των Μεσοδυτικών Πολιτειών είναι το ανυποχώρητο πάθος για την ομάδα φούτμπολ Ohio State Buckeyes – τους εθνικούς πρωταθλητές για οχτώ φορές και διαχρονικούς διαγωνιζόμενους των καλύτερων πανεπιστημιακών ομάδων Big Ten.

Ενώ σε απόσταση λίγων λεπτών από το περίφημο στάδιο «Horseshoe», σε σχήμα πετάλου, ένα δροσερό φθινοπωρινό απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, Scientologist και προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν για ένα διαφορετικό είδος ματς: τα εγκαίνια μιας νέας Εκκλησίας της Scientology για το Κεντρικό Οχάιο.

Σ’ ένα δροσερό φθινοπωρινό απόγευμα του Οχάιο, ο κ. Μισκάβιτς συνοδεύεται από ένα ενθουσιώδες κοινό που γιορτάζει αυτό το αξιόλογο επίτευγμα.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, απευθύνθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ενοριτών που βοήθησαν να έρθει αυτή η νέα Εκκλησία στη ζωή: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, και τι τιμή να είμαι στο Κολόμπους, την ημέρα που ομορφύνατε το Οχάιο! Συνεπώς, περιττό να πούμε ότι αυτή είναι επίσης μια μέρα για να σταθείτε αγέρωχα με την υπερηφάνεια των Μεσοδυτικών Πολιτειών. Γιατί ενώ ο Κολόμβος μπορεί να ανακάλυψε την Αμερική, χάρη στην επιμονή σας, το πείσμα σας και την απόλυτη τόλμη σας, μόλις χαρίσατε στην Αμερική μια νέα Εκκλησία της Scientology με την οποία μπορεί τώρα η Αμερική να ανακαλύψει τον εαυτό της».

Οι εορταστικές δραστηριότητες των εγκαινίων περιλάμβαναν μια 20‑μελή φιλαρμονική –που φέρνει στον νου την Καλύτερη Μπάντα της Περιοχής– η οποία εκτέλεσε το χαρμόσυνο ρεφρέν του «Hang on Sloopy». Όντας το επίσημο ροκ τραγούδι του Οχάιο, αυτό το κλασικό νούμερο αποδείχθηκε ένα εμπνευσμένο προοίμιο για μια «χορωδία» αξιωματούχων που εγκωμίασαν αυτό που είχε δημιουργηθεί: ένας φάρος για τη συνεργασία της κοινότητας και την αλλαγή σε όλο το Κεντρικό Οχάιο.

Σε αντίθεση με τη φυσική ομορφιά της, οι αγροτικές και αστικές περιοχές της πολιτείας έχουν ταλανιστεί από την κοινωνική αναταραχή. Η κρίση που έρχεται πρώτη στον νου είναι η επιδημία οπιοειδών ναρκωτικών, που ήταν ο λόγος για 4.000 θανάτους κατοίκων του Οχάιο τον χρόνο, στην κορυφή της εθνικής κατάταξης. Κατά συνέπεια, η Εκκλησία εκτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά το οποίο έχει ήδη διαφωτίσει περισσότερους από 200.000 μαθητές. Στο ίδιο πνεύμα, η Εκκλησία χορηγεί την πρωτοβουλία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διαμορφώνει το πρόγραμμα σπουδών τοπικών νεανικών κατασκηνώσεων, και ένα πρόγραμμα ηθικής εκπαίδευσης που βασίζεται στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, το οποίο ενδυναμώνει ευάλωτα παιδιά με κατευθυντήριες αρχές που βασίζονται στην κοινή λογική.

Ως ένα κομβικό σημείο για την κοινωνική βελτίωση, η νέα Εκκλησία της Scientology θα παρέχει τη σύνδεση μεταξύ του Κεντρικού Οχάιο και του πάθους των πολιτών του να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Από την επιφανή τοποθεσία της Εκκλησίας στην Εθνική Οδό 33, όπου πάνω από 70.000 άτομα περνούν καθημερινά, οι νέες εγκαταστάσεις 4.600 τ.μ., θα εξυπηρετήσουν όλη την περιοχή, από το κέντρο του Κολόμπους έως το Ντέιτον και το Μάνσφιλντ.

Ως απόδειξη για τα καλά έργα που έχουν ήδη επιτευχθεί, μεταξύ των κυβερνητικών και των πολιτικών φωστήρων που καλωσόρισαν τους Scientologist στο νέο τους σπίτι, συμπεριλαμβάνονταν οι εξής: ο αξιότιμος Adam Miller, εκπρόσωπος της 17ης Εκλογικής Περιφέρειας του Οχάιο· ο Albert Long Jr., κύριος διευθυντής του Συλλόγου Σχολικών Συμβουλίων της Ένωσης Μαύρων· ο Δρ John Howard, συν-ιδρυτής της Θρυλικής Ένωσης Μπάσκετμπολ του Ευρύτερου Κολόμπους· και ο Willie Burton, πρώην σταρ του NBA και πρόεδρος του Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program.

Ο αντιπρόσωπος της πολιτείας του Οχάιο Adam Miller επαίνεσε την Εκκλησία και την εγκάρδια αφοσίωσή της στην κοινοτική δράση: «Έχετε πυροδοτήσει τους σχολικούς επιθεωρητές, τους διευθυντές σχολείων και τους αρμόδιους για θέματα υγείας να καταπιαστούν με τον περιορισμό των ναρκωτικών. Έχετε κινητοποιήσει το πρόγραμμά μας Παρακολούθησης των Τετραγώνων για την προστασία των δρόμων μας έναντι του εγκλήματος και της παραβίασης δικαιωμάτων. Έχετε αναλάβει ηγετικούς ρόλους σε κοινωνικά συμβούλια για την υπεράσπιση πιο καθαρών, βιώσιμων κοινοτήτων. Και όλα αυτά ήταν πολύ καλοδεχούμενα. Οπότε, ναι, λατρεύουμε την “παλιομοδίτική” σας προσέγγιση των Μεσοδυτικών Πολιτειών της φιλίας στη γειτονιά, της υπευθυνότητας στη γειτονιά και της δέσμευσης στη γειτονιά».

Ο Albert Long Jr., κύριος διευθυντής του Συλλόγου Σχολικών Συμβουλίων της Ένωσης Μαύρων, επισήμανε το έργο των Scientologist με στόχο να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή με τον Δρόμο προς την Ευτυχία: «Πολλοί από τους νέους μας χρειάζονται ένα GPS για τη ζωή. Και έχουμε δει τα διδάγματα να έχουν αντίκτυπο σε νέους άντρες και γυναίκες και όχι μόνο να τους δείχνουν τον δρόμο, αλλά και τις άκρες του δρόμου. Αυτοί οι χρυσοί κανόνες έχουν αλλάξει το πώς αισθάνονται για τη ζωή. Ενώ κάποτε αρνούνταν να πάνε σχολείο, τώρα ξαφνικά αποφοιτούν. Ενώ διέπρατταν εγκλήματα, σήμερα έχουν καθαρά χέρια. Και ενώ ήθελαν να γίνουν μέλη συμμοριών, τώρα θέλουν να γίνουν μέρος της κοινότητάς τους. Οφείλω να σας πω ότι έτσι δημιουργούμε στρατιώτες αλλαγής που ποτέ δε θα επιστρέψουν στο σκοτάδι».

Ο Δρ John Howard, συν-ιδρυτής της Θρυλικής Ένωσης Μπάσκετμπολ του Ευρύτερου Κολόμπους, τόνισε τον αντίκτυπο της μεθόδου μελέτης του Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, αλλά πιστεύω ότι η Τεχνολογία Μελέτης είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του κ. Χάμπαρντ. Όταν κοιτάζετε το έργο του, μπορείτε να δείτε πόσο σχολαστικά το σχεδίασε. Βλέπετε πώς εξέτασε ό,τι είδε και σκέφτηκε πραγματικές λύσεις. Ήταν μια ιδιοφυΐα πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Και θα δούμε την ανθρωπιστική του κληρονομιά να διαιωνίζεται. Εδώ λοιπόν, με αυτό το κέντρο για τις διδασκαλίες του, αυτή τη νέα Εκκλησία της Scientology στην καρδιά των Μεσοδυτικών Πολιτειών της Αμερικής, μπορούμε να συνεχίσουμε να θαυμάζουμε τις σκέψεις του, τις εφευρέσεις του και τις μεθόδους που πυροδοτούν ξανά το ανθρώπινο πνεύμα».

Και τελικά ο Willie Burton, πρώην σταρ του NBA και πρόεδρος του Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program, μίλησε για την πετυχημένη φόρμουλα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά: «Μαζί βοηθάμε τα παιδιά του Οχάιο να κάνουν τις σωστές κινήσεις. Από εδώ και στο εξής, αυτά τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι όταν αντικρίζουν κατάματα τον δρόμο του εθισμού, είναι ένα αδιέξοδο. Και με τη νέα σας Εκκλησία, θα δούμε πολύ περισσότερους μαθητές του Οχάιο να αλλάζουν κατεύθυνση προτού να φτάνουν σε αδιέξοδο. Και αυτό σημαίνει ότι σήμερα γιορτάζουμε πολλά ευχάριστα γεγονότα ακριβώς εδώ στην πόλη. Έτσι, σίγουρα, οι άνθρωποι μπορεί να με ρωτήσουν: “Πώς ένιωσες όταν σκόραρες 50 πόντους σ’ ένα μόνο ματς;”. Αλλά τώρα θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να ρωτήσω εσάς: “Πώς νιώσατε όταν χτίσατε αυτή την Εκκλησία ως ένα κέντρο που θα φέρει αλλαγή εδώ στο Κολόμπους;”. Επειδή αυτό είναι σίγουρα το πιο κορυφαίο κατόρθωμα που έχω δει ποτέ. Και τώρα, ήρθε η ώρα να σταθείτε στα φώτα της δημοσιότητας. Συγχαρητήρια!».


Οι νέες εγκαταστάσεις καλωσορίζουν Scientologist και όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη Scientology.

Μόλις μπαίνουν μέσα στη νέα Εκκλησία της Scientology του Κεντρικού Οχάιο, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από ένα Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού που παρουσιάζει μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ σε 17 γλώσσες, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρουσιάζει επίσης τις πολλές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες υπό την αιγίδα της Scientology, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι παγκόσμιες καμπάνιες για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση με θέμα τα ναρκωτικά, ένα πρόγραμμα για την πρόληψή τους και την απεξάρτηση, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το σώμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών στον κόσμο.

Το Παρεκκλήσι του Κεντρικού Οχάιο εξυπηρετεί όλες τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας. Επιπλέον, το Παρεκκλήσι είναι ανοιχτό για όλη την κοινότητα και κάθε δόγμα για ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων. Από τις δεξιώσεις και τα σεμινάρια έως τα workshop και τις διαλέξεις, όλα συμβαίνουν στο όνομα της αποκατάστασης των κοινοτήτων σ’ όλο το Κεντρικό Οχάιο.

Η Καφετέρια προσφέρει ένα σημείο συνάντησης, είτε για επισκέπτες που κάνουν περιήγηση στην Εκκλησία, είτε για όσους παρευρίσκονται στις πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, είτε για ενορίτες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους από τις υπηρεσίες της Scientology.

Η νέα Εκκλησία προσφέρει την παράδοση όλων των εισαγωγικών σεμιναρίων και μαθημάτων, προσφέροντας έτσι μια επισκόπηση των βασικών αρχών της Dianetics και της Scientology και της εφαρμογής τους στη ζωή. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι το Σεμινάριο Προσωπικής Αποδοτικότητας, το Μάθημα Επιτυχία μέσω Επικοινωνίας και μια σειρά Μαθημάτων για τη Βελτίωση της Ζωής, που το καθένα τους είναι σχεδιασμένο να βελτιώσει μια συγκεκριμένη πτυχή της ζωής.

Εκτός από τις Εισαγωγικές Υπηρεσίες, η Εκκλησία διαθέτει μια ολόκληρη πτέρυγα με ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για την παροχή ώντιτινγκ της Scientology (πνευματική συμβούλευση σε ατομική βάση). Αυτοί που εκπαιδεύονται για να γίνουν ώντιτορ (σύμβουλοι της Scientology) θα είναι τώρα σε θέση να μελετήσουν σε μια πτέρυγα με πολλαπλές αίθουσες μελέτης, που καθεμιά τους είναι μοναδικά σχεδιασμένη για μια συγκεκριμένη πτυχή της εκπαίδευσης.


Τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology του Κεντρικού Οχάιο πυροδοτούν μια δεκαετία εξάπλωσης για τη θρησκεία με πάνω από 70 νέες Εκκλησίες της Scientology σε διεθνείς πόλεις: από το Ορλάντο έως το Περθ, το Δουβλίνο έως το Ντιτρόιτ και το Κάνσας Σίτι έως το Γιοχάνεσμπουργκ.

Περισσότερα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους 12 μήνες σε πόλεις στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.