ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΤΟ 25ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2009

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς στέκεται μπροστά σε 7.000 Σαηεντολόγους που έχουν συγκεντρωθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λος Άντζελες. Μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την άνευ προηγουμένου επέκταση της Σαηεντολογίας την τελευταία δεκαετία και να υποδεχθούν άλλη μια δεκαετία αυξανόμενης ανάπτυξης.

Εκείνη τη νύχτα, ο κ. Μισκάβιτς δεν ανακοίνωσε μόνο μια δεκαετία σημαντικών επιτευγμάτων, αλλά και το πιο μνημειώδες επίτευγμα στην ιστορία της θρησκείας: την ολοκλήρωση του 25ετούς προγράμματος για την ανάκτηση, την επαλήθευση και την αποκατάσταση των Ιερών Κειμένων της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Η προσπάθεια επί ένα τέταρτο του αιώνα που περιλαμβάνει περίπου 2 εκατομμύρια εργατοώρες για να ανακτηθούν και να καταστούν πλήρως διαθέσιμα όλα τα γραπτά και προφορικά κείμενα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, αποτέλεσε «την απόλυτη εγγύηση για τη διάρκεια της ίδιας της Σαηεντολογίας», είπε ο κ. Μισκάβιτς.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1984 για να δώσει στους Σαηεντολόγους την πλήρη κληρονομιά της 50ετούς του έρευνας και ανακάλυψης στο πεδίο της διάνοιας, του πνεύματος και της ζωής. Αυτό που ακολούθησε ήταν χρόνια προσπαθειών για τον εντοπισμό όλων των αυθεντικών χειρογράφων και των πρωτότυπων ηχογραφήσεων στις πόλεις όπου ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συνέγραψε και μαγνητοφώνησε αντίστοιχα, καθώς και την επαλήθευση και αποκατάσταση αυτών των υλικών. Στη συνέχεια, και πάλι με τη σειρά:

Με την έναρξη της Χρυσής Εποχής της Γνώσης το 2005, κυκλοφόρησαν οι Διαλέξεις των Συνεδρίων, ειδικές εκδηλώσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ που περιέχουν τις ανακοινώσεις του για κάθε νέα σημαντική ανακάλυψη πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας.

Το 2007 αναγγέλθηκε η κυκλοφορία που θα «άλλαζε τον κόσμο της Σαηεντολογίας για πάντα». Δηλαδή, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε την πλήρως αποκατεστημένη σειρά των Βασικών, που αποτελείται από 18 βιβλία και 280 διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ, και τα οποία συνιστούν τον πυρήνα της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Από τότε, οι Σαηεντολόγοι έχουν μελετήσει και μάθει τη θρησκεία τους καλύτερα από ποτέ.

Και τις τελευταίες μέρες του 2009, ήταν η ανακοίνωση του κ. Μισκάβιτς για το ιστορικό αποκορύφωμα που ολοκληρώνει τη Χρυσή Εποχή της Γνώσης: η κυκλοφορία στην αγγλική γλώσσα, των Διαλέξεων του Προχωρημένου Μαθήματος Πρακτικής Διδασκαλίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Στο σύνολό τους αυτά τα υλικά, περιλαμβάνουν περισσότερες από 1.000 διαλέξεις και 500 γραπτές εκδόσεις που εξιστορούν την καθημερινή καταγραφή της πορείας του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ανακάλυψη της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Ενώ ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακοίνωνε κάθε νέα σημαντική ανακάλυψη στους Σαηεντολόγους κατά τα Συνέδριά του, στις Διαλέξεις του Προχωρημένου Μαθήματος Πρακτικής Διδασκαλίας και των συνοδευτικών Διαλέξεων των Επαγγελματικών Μαθημάτων, παρουσίαζε στους ώντιτορ όλα τα γιατί και τα πώς της εφαρμογής τους.

Από την άποψη αυτή, τα Προχωρημένα Μαθήματα Πρακτικής Διδασκαλίας αποτελούν τη σημαντική χρονολογική καταγραφή της έρευνας και της ανάπτυξης που έκανε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ και η οποία δεν ήταν ποτέ πριν διαθέσιμη. Εδώ έχουµε επίσης την επίτευξη του επί µακρόν προσδοκόµενου στόχου της απόλυτης γνώσης. Όπως το έθεσε ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ:

«Αυτές οι µαγνητοταινίες παρέχουν τις µόνες υπάρχουσες καταγραφές, µέρα µε την µέρα, εβδοµάδα µε την εβδοµάδα, της προόδου της έρευνας στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία. Χάραξαν νέους δρόµους, ξεκινώντας από την πλήρη άγνοια πάνω στο θέµα και φτάνοντας σε αυτά που γνωρίζουµε σήµερα. Ο Άνθρωπος δεν ήξερε τίποτα για τη διάνοια, όταν ξεκίνησε όλο αυτό, και φτάσαµε εδώ που φτάσαµε. Κι αυτές οι διαλέξεις ήταν τα ορόσηµα του δρόµου προς τα έξω».

Δεδομένης της σπουδαιότητάς τους, ήταν πάντα όνειρο του Λ. Ρον Χάμπαρντ µια µέρα να υπάρχουν τα µέσα και η τεχνολογία που θα καταστήσουν αυτές τις διαλέξεις διαθέσιµες σε όλους – και αυτή η μέρα έχει φτάσει.

Ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε επιπλέον την κυκλοφορία μαθημάτων για κάθε Συνέδριο, Επαγγελματικό Μάθημα και σειρά διαλέξεων του Προχωρημένου Μαθήματος Πρακτικής Διδασκαλίας, δίνοντας την δυνατότητα να μελετήσει κανείς μεθοδικά και με χρονολογική σειρά αυτά τα πελώρια τμήματα των Ιερών Κειμένων.

Η αποκατάσταση όλων των διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ κατέστησε επιπλέον δυνατή την επιλογή 52 Κλασικών Διαλέξεων, 15 από τις οποίες δεν είχαν ποτέ πριν κυκλοφορήσει. Αυτές οι 52 Κλασικές Διαλέξεις είναι για Σαηεντολόγους και οι μισές από αυτές δεν απαιτούν καμία προηγούμενη μελέτη στη Σαηεντολογία. Απευθύνονται σε ανθρώπους που είναι καινούργιοι σε αυτό το γνωστικό θέμα. Καλύπτουν θέματα που κυμαίνονται από το γάμο και την ηγεσία ως την πνευματική φύση του ανθρώπου.

Όλα τα βιβλία των Βασικών της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας είναι πλέον διαθέσιμα και σε ηχογραφημένα βιβλία, κάνοντας τις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ προσιτές, σε μια επιπλέον μορφή. Αυτά τα ηχογραφημένα βιβλία είναι πλήρεις μεταφορές των πρωτότυπων έργων και έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες.

Τέλος, κυκλοφόρησαν επιπλέον δύο σημαντικές δημόσιες σειρές διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Χρυσό Ξημέρωμα: Βραδινές Διαλέξεις στο Φίνιξ και οι Διαλέξεις στο Θέατρο Λίντζεϊ: Σειρά Απογευματινών Διαλέξεων του Λονδίνου. Αρχικά είχαν παραδοθεί στο ευρύ κοινό για να το εισάγει στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία. Έχουν τώρα πλήρως ανακτηθεί, αποκατασταθεί και διατίθενται σε 16 γλώσσες.

Και έτσι αυτά είναι όλα τα υλικά της θρησκείας της Σαηεντολογίας, που περιέχουν τις απαντήσεις που ολόκληρη η ανθρωπότητα ζητάει εδώ και αιώνες και οι οποίες είναι τώρα διαθέσιμες σε πολλές γλώσσες, σε πολλές μορφές, έτσι ώστε να διατηρηθούν για πάντα, προς όφελος όλων.