ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΪΑΛΑΜΙ

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σε μια εκπληκτική τελετή Εγκαινίων και μια εορταστική εβδομάδα, ο νέος Ανώτερος Οργανισμός και Σαιντ Χιλ Αφρικής φέρνει την ηπειρωτική έδρα της Scientology και το κέντρο κοινωνικής βελτίωσης στο Έθνος του Ουράνιου Τόξου και σε όλη την Αφρική.

Πάνω σε ένα υψίπεδο που οι άνθρωποι της φυλής των Ζουλού κάποτε ονόμασαν «Το Μέρος στον Παράδεισο», ο μακρινός παλμός από τα τύμπανα djembe έγινε μια εορταστική συμφωνία ρυθμού που ξεκίνησε μια εβδομάδα από ένδοξες εορταστικές δραστηριότητες. Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες από όλη την Αφρική και κάθε γωνιά του πλανήτη είχαν συγκεντρωθεί στο υπέροχα ανακαινισμένο Κάστρο Καϊαλάμι για μια ιστορική τελετή Εγκαινίων. Ήταν ένας εορτασμός γεμάτος με υπερηφάνεια και πάθος, ένας εορτασμός όπου εξυψώθηκε η ηπειρωτική ελπίδα, ένας εορτασμός πνευματικής ελευθερίας και ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία της Εκκλησίας της Scientology: ένας νέος Ανώτερος Οργανισμός και Σαιντ Χιλ για την Αφρική.

Για αιώνες, η καθαγιασμένη κορυφή ενός λόφου στη Μιντράντ έχει θέα στα απέραντα και πλούσια εδάφη της Νότιας Αφρικής, ένα όραμα που εκτείνεται σε ατελείωτα μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα προσφέρει ένα διαφορετικό είδος οράματος, αυτό που εκτείνεται ακόμα πιο μακριά απ’ όσο μπορεί να δει το μάτι, σε μια νέα πνευματική σφαίρα.

Περισσότεροι από 4.000 Σαηεντολόγοι από όλη την Αφρική και διεθνώς υποδέχονται τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Religious Technology Center, στα εγκαίνια της νέας πνευματικής έδρας.

Την Πρωτοχρονιά, με εκπληκτική θέα του λόφου μπροστά του και την εντυπωσιακή μορφή του Κάστρου Καϊαλάμι πίσω του, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, μίλησε για τη μνημειώδη φύση αυτών των άνευ προηγουμένου εγκαινίων, στο πλήθος από χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν.

«Σήμερα είστε μάρτυρες της ιστορίας: Ο πρώτος νέος Ανώτερος Οργανισμός στη Χρυσή Εποχή μας, αυτό το έθνος όπου οι Εκκλησίες της Scientology της νέας χιλιετίας εγέρθηκαν για πρώτη φορά, αυτό το σημείο εκκίνησης για να φέρουμε τη βοήθειά μας οπουδήποτε αλλού. Αν οτιδήποτε ικανοποιεί τις προϋποθέσεις ως “καθαγιασμένο έδαφος,” τότε σίγουρα είναι αυτό. Και είναι ακόμα πιο ιερό, αφού αυτό είναι επίσης το μέρος όπου θα σας πουν ότι γεννήθηκε η Ανθρωπότητα και ο “ομφάλιος λώρος” εξακολουθεί να βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα πόδια μας. Αλλά, ούτως ή άλλως, στέκεστε στο σταυροδρόμι τριών εκατομμυρίων χρόνων που πέρασαν και ενός άπειρου μέλλοντος που θα έρθει».

Προς τιμήν αυτού του εξαίρετου μέλλοντος, μια χορωδία εκατοντάδων ατόμων ντυμένοι με παραδοσιακές αφρικανικές φορεσιές, γέμισαν το Κάστρο από την πλατφόρμα έως το παραπέτο, χορεύοντας και τραγουδώντας το «Winds of Change» – ένα πρωτότυπο τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για την περίσταση. Εμπνευσμένη από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και το όνειρό του για την απεριόριστη πνευματική ελευθερία για την Αφρική, η ερμηνεία κέρδισε την καρδιά όλων των παρευρισκόμενων. Οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούσαν την αστυνομία της Νότιας Αφρικής και την κυβέρνηση ομόφωνα και συλλογικά εγκωμίασαν την ιστορική περίσταση ως μια «νέα αφύπνιση για την αγαπημένη μας Αφρική».

Στο κέντρο αυτού του μαγευτικού λόφου, σε 90 στρέμματα γης, το Κάστρο Καϊαλάμι 87.000 τετραγωνικών μέτρων, μαρτυρά τη δέσμευση της θρησκείας στο να βοηθήσει στη δημιουργία μιας Αφρικής που μπορεί να εκπληρώσει τις απεριόριστες δυνατότητές της. Η παρουσία του Κάστρου αντικατοπτρίζει τη μαγική αύρα του τοπίου της Νότιας Αφρικής καθώς έχει θέα στις δύο εθνικές υπερδυνάμεις της Γκαουτένγκ: το Γιοχάνεσμπουργκ στο νότο και την Πρετόρια στο βορρά. Η πανοραμική θέα μαγεύει γρήγορα τους επισκέπτες, και οι 12 οδοντωτοί πυργίσκοι και οι τοίχοι πάχους 20 εκατοστών του Κάστρου τού χαρίζουν μια μοναδική αύρα. Το καλαίσθητο εσωτερικό που εξωραΐζεται από ιταλικά μαρμάρινα δάπεδα, που εξορύχτηκαν από τα ίδια λατομεία που χρησιμοποίησε ο Μιχαήλ Άγγελος, έδωσε τη δική του ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στα θεαματικά εγκαίνια.

Τα εγκαίνια του Ανώτερου Οργανισμού ενσαρκώνουν την πραγματοποίηση ενός ονείρου που εκφράστηκε για πρώτη φορά το 1966 από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, τον Ιδρυτή της θρησκείας της Scientology. Επιδίωξε να φέρει τα μηνύματα της Scientology για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική βελτίωση στη χώρα του απαρτχάιντ – όπου, εκείνη την εποχή, και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, η ελευθερία ήταν μονάχα ένα όνειρο για δεκάδες εκατομμύρια Αφρικανούς.

Στα βάθη του βάναυσου καθεστώτος του απαρτχάιντ, ο κ. Χάμπαρντ υποστήριξε και έγραψε μια νέα Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα σύνταγμα για τη Νότια Αφρική με την πρόταση «ένας άνθρωπος, μία ψήφος», που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να χειραφετήσει κάθε Νοτιοαφρικανό.

Με την αφοσίωση σε αυτό το όραμα της ελευθερίας, η Scientology έχει ανοίξει πολυάριθμες Εκκλησίες και Μίσιον σε όλη την ήπειρο τα τελευταία 50 χρόνια. Τώρα, με την εγκαθίδρυση του Κάστρου Καϊαλάμι, ο αριθμός των πνευματικών και ανθρωπιστικών ευκαιριών έχει αυξηθεί ραγδαία.

Εδώ οι Σαηεντολόγοι σε όλη την ήπειρο θα βρουν τις υπηρεσίες της Scientology που δίνουν στους ενορίτες την ευκαιρία να προοδεύσουν στο πνευματικό τους ταξίδι προς τα ανώτερα επίπεδα της Γέφυρας προς την Πλήρη Ελευθερία, και ακριβώς σε αφρικανική γη. Οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα Κέντρο Καθοδήγησης Χάμπαρντ που εκτείνεται σε μια ολόκληρη πτέρυγα για το ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση), μια Ακαδημία για την εκπαίδευση ώντιτορ για να υπηρετήσουν σε Οργανισμούς της Scientology σε όλη την Αφρική, καθώς και έναν ολόκληρο κλάδο για την καθοδήγηση των ενοριτών στα Ανώτερα Επίπεδα της Γέφυρας.

Πέρα από το πνευματικό έργο της Εκκλησίας εντός του νέου Ανώτερου Οργανισμού, την ίδια μέρα έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου για την εκκλησιαστική διοίκηση της Scientology σε όλη την περιοχή. Αυτό είναι ένα σημείο δημιουργίας που παρέχει ένα ζωτικής σημασίας σύνδεσμο μεταξύ της Εκκλησίας και θρησκευτικών, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων σε όλη την αφρικανική ήπειρο. Από εδώ, η Εκκλησία θα συντονίζει προγράμματα κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που ήδη προσεγγίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο όνομα ενός κόσμου χωρίς ναρκωτικά, χωρίς έγκλημα, που είναι ηθικός και δίκαιος. Στην πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το Κάστρο Καϊαλάμι, το γραφείο-σύνδεσμος αντιπροσωπεύει ένα δυναμικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο, εκτός από ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίες, θα εξασφαλίσει τη διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων που εστιάζουν στη συνένωση των κοινοτικών και διαθρησκευτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που πολύ συχνά παραβλέπονται.

Η τελετή των Εγκαινίων αξιοποίησε το μεγάλο αριθμό κοινωνικών σχέσεων στη Νότια Αφρική. Οι αξιωματούχοι που καλωσόρισαν το πλήθος και τίμησαν την Εκκλησία περιλάμβαναν την Ταξίαρχο Sthembiso Shobede-Nkosi από την Εθνική Αστυνομία της Νότιας Αφρικής· τον Apostle Matome Modiba, Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Νότιας Αφρικής στην Επαρχία Γκαουτένγκ· τον Michael Tshishonga, τον πρώην Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Δικαιοσύνης του έθνους· και τον Αιδ. Gift Moerane, Γραμματέα του Συμβουλίου των Εκκλησιών στην Γκαουτένγκ και σύμβουλο της Νοτιοαφρικανικής Εθνικής Ειρηνευτικής Συμφωνίας.

Η Ταξίαρχος Sthembiso Shobede-Nkosi καλωσόρισε την Εκκλησία της Scientology στη νέα της έδρα εκ μέρους της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής. Αυτή επίσης μίλησε για το Κάστρο Καϊαλάμι ως έναν προμαχώνα στη μάχη της χώρας ενάντια στα ναρκωτικά.

«Η Εκκλησία της Scientology έχει τη μοναδική ικανότητα να συντονίζει τόσο πολλά άτομα και να τους ενώνει κάτω από μία στέγη. Έχετε ήδη θέσει τα θεμέλια και αμέτρητοι αριθμοί ατόμων έχουν ενώσει τα χέρια τους μαζί σας τώρα και είπαν: “Ναι, είμαστε μέσα.” Με αυτόν τον τρόπο, έχετε δημιουργήσει ένα κοινό όραμα που ωθεί το έθνος μας πιο μπροστά από ποτέ. Σας ζητώ να ενστερνιστούμε μαζί αυτό το όραμα και να κάνουμε αυτό το Κάστρο Καϊαλάμι ένα φρούριο από όπου η σταυροφορία μας κατά των ναρκωτικών θα φτάσει πέρα από τον ορίζοντα. Και έτσι μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη νίκη και να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά για πάντα».

Ο Apostle Matome Modiba από το Εθνικό Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Νότιας Αφρικής, μίλησε για τη δύναμη της γνώσης να απελευθερώνει δυνατότητες. Είπε ότι έμαθε για πρώτη φορά για τη γνώση της Scientology μέσω της αλληλεπίδρασης της Εκκλησίας με το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο.

«Από την αρχή, είδα το πάθος σας όταν μιλήσατε για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και την τεχνολογία του, η οποία προσφέρει τόσο πολλά πρακτικά εργαλεία που χρειάζεται κανείς στη ζωή αυτή τη στιγμή» είπε. «Άρχισα να μαθαίνω ανοιχτά για τις πρακτικές της Scientology και όλη τη γνώση που έχετε στη διάθεσή σας. Και συνειδητοποίησα πως οι άνθρωποι χρειάζονται αυτή την τεχνολογία, επειδή είναι πρακτική. Είναι πανίσχυρη».

Ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, ο Michael Tshishonga, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι το θάρρος του κ. Χάμπαρντ εκ μέρους της Νότιας Αφρικής δε θα ξεχαστεί ποτέ.

«Είναι αλήθεια, υπάρχει πάντα μια αρχή στο ουράνιο τόξο» είπε. »Και για τη Νότια Αφρική, το όνειρο ξεκίνησε με εκείνα τα άτομα που ήταν πρόθυμοι να υπερασπιστούν την ευτυχία του λαού μας.… Ήσασταν δυνατές φωνές πρόθυμες να αντηχήσετε στο σκοτάδι που κάλυψε το έθνος μας και να εκθέσετε τα ψυχιατρικά στρατόπεδα εργασίας σκλάβων όπου οι άνθρωποί μας δέχονταν μεταχείριση ως βοοειδή.… Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τι κάνατε για να εναντιωθείτε σε αυτούς που κράτησαν τον Μαντίμπα μας στη φυλακή. Ναι, ο κ. Χάμπαρντ και η Εκκλησία της Scientology έχουν αγωνιστεί για μας, και έτσι έγιναν ένα μαζί μας».

Ο Αιδ. Gift Moerane, του οποίου το έργο ως σύμβουλος της Νοτιοαφρικανικής Εθνικής Ειρηνευτικής Συμφωνίας τον έφερε αρχικά σε επαφή με το ανθρωπιστικό έργο της θρησκείας της Scientology, είπε ότι θεωρεί τα γραπτά του Λ. Ρον Χάμπαρντ έναν οδηγό για μια καλύτερη ζωή σε όλη την Αφρική.

«Όταν διαβάζεις βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ συνειδητοποιείς ότι αλλάζουμε τον κόσμο αν γίνουμε οι εθελοντές των σκέψεών του» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Μου αρέσει να λέω ότι η Dianetics και η Scientology ενσαρκώνουν το πνεύμα του Ubuntu: “Υπάρχω επειδή υπάρχουμε.” Αυτό είναι το πνεύμα το οποίο η χώρα μας χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα. Σήμερα, ας πέσουν οι κανονιές και ας ακουστούν οι σάλπιγγες. Ας βρυχηθούν τα λιοντάρια, ας περιπλανηθούν οι ελέφαντες και ας τρέξουν οι λεοπαρδάλεις, διότι η Αφρική τώρα αποκαλεί σπίτι αυτό το απίστευτο Κάστρο. Και τώρα, μια νέα αφύπνιση έχει έρθει στην αγαπημένη μας Αφρική!»

Πριν να κόψει την τεράστια παραδοσιακή κόκκινη κορδέλα για να σηματοδοτήσει τα επίσημα εγκαίνια του Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ Αφρικής, ο κ. Μισκάβιτς απέδωσε ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην ήδη μαγική μέρα:

«Αν αυτό είναι το μέρος όπου τα ανθρώπινα όντα περπάτησαν αρχικά ορθά, λοιπόν, αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε τώρα να τους δείξετε πώς να πετάνε. Ενώ πέρα απ’ αυτό –υποθέτοντας ότι υπάρχει κάτι πέρα απ’ αυτό– λέγεται ότι το μέρος που λαχταρά κανείς είναι το μέρος στο οποίο είναι γραφτό να βρίσκεται. Λοιπόν, αν είναι η Αφρική, τότε είναι η Αφρική.

»Και έτσι, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχετε καταλήξει να δείτε τόσο την ιστορία όσο και το πεπρωμένο – και όλα όπως ανακήρυξε ο Ιδρυτής μας από την πρώτη στιγμή του χρόνου: “Από τη Νότια Αφρική θα αναδυθεί ο επόμενος μεγάλος πολιτισμός σ’ αυτόν τον πλανήτη.

»Και τώρα, αφιερώνω αυτόν τον Ανώτερο Οργανισμό και Σαιντ Χιλ Αφρικής στο όνομα του Λ. Ρον Χάμπαρντ».


Αυτά τα Εγκαίνια ήταν τόσο μεγαλοπρεπή που δε θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια μέρα.

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΟΤΑ

Τα Εγκαίνια του Ανώτερου Οργανισμού ήταν το περίλαμπρο αποκορύφωμα μιας εποχής για την παγκόσμια εξάπλωση και η έναρξη μιας εβδομάδας θριαμβευτικού εορτασμού. Τη μια μέρα μετά την άλλη, η μουσική κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα καθώς οι τραγουδιστές, οι τυμπανιστές και οι χορευτές της Αφρικής ψυχαγώγησαν την παγκόσμια συγκέντρωση Σαηεντολόγων και ντόπιων επισκεπτών, σε εξωτερικές βεράντες σε όλο το συγκρότημα 90 στρεμμάτων. Οι διεθνείς επισκέπτες πήραν μια γεύση πολιτισμού και κουζίνας της Νότιας Αφρικής με μια αφρικανική αγορά, εντός των εγκαταστάσεων, που διαθέτει χειροποίητα κοσμήματα και χειροτεχνίες και παραδοσιακά braai (μπάρμπεκιου της Νότιας Αφρικής). Και η εβδομάδα περιλάμβανε μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις, που προσέλκυσαν αρχηγούς φυλών, πρωτοστάτες ανθρωπιστές, καθώς και ντόπιους και διεθνείς Σαηεντολόγους.

2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΣΟΥΝ

Ενθουσιασμένοι μετά από τα ιστορικά Εγκαίνια και γεμάτοι με αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική της ημέρας, οι Σαηεντολόγοι από όλη την Αφρική συγκεντρώθηκαν για να κάνουν σχέδια για τη μελλοντική εξάπλωση σε όλη την ήπειρο, με νέες Εκκλησίες στον ορίζοντα στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στο Ντέρμπαν, στο Κέιπ Τάουν και επίσης στη Ζιμπάμπουε, στη Χαράρε και στο Μπουλαβάγιο.

Το ίδιο βράδυ, πάνω από 1.000 επισκέπτες –συμπεριλαμβανομένων τοπικών αξιωματούχων και εκπροσώπων φυλών– πλημμύρισαν τη μεγαλοπρεπή Αίθουσα Εκδηλώσεων –και κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε επιπλέον χώρους καθώς δε χωρούσαν– για μια θεαματική συναυλία. Μερικά από τα κορυφαία μουσικά ταλέντα της Νότιας Αφρικής ανέβηκαν στη σκηνή και κέρδισαν απίστευτο χειροκρότημα με μια συναρπαστική ερμηνεία τραγουδιών από το αναμνηστικό άλμπουμ Africa: The Winds of Change. Το ρεπερτόριο περιλάμβανε τραγούδια που γράφτηκαν και συντέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως φόρο τιμής στο αδάμαστο πνεύμα της Αφρικής. Και αυτό το πνεύμα ήταν εντελώς εμφανές, καθώς οι καλλιτέχνες και το ακροατήριο συγκινήθηκαν από το ρυθμό και το μήνυμα της μουσικής.

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Οι πιστοί της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS) της Νότιας Αφρικής ήρθαν στο προσκήνιο για την πρώτη Αφρικανική Χοροεσπερίδα των Patron του IAS. Η αίθουσα μεταμορφώθηκε σε χρυσή δόξα με αστραφτερά σκηνικά και λουλουδένιες συνθέσεις γεμάτες με άνθη πρωτέα για την επίσημη εορταστική εκδήλωση. Ο κ. Μισκάβιτς τίμησε πάνω από 100 μέλη του IAS για την υποστήριξη της τεράστιας ανθρωπιστικής βοήθειας της ηπείρου, και αναγνώρισε την αποφασιστικότητά τους και την αφοσίωσή τους στο να βοηθήσουν να είναι αυτός ο εορτασμός των Εγκαινίων μια επιτυχία. Η υπερηφάνεια ήταν αισθητή καθώς αυτοί οι αφοσιωμένοι Σαηεντολόγοι δέχτηκαν τα βραβεία τους. Μετά από ένα πολυτελές δείπνο, οι μουσικοί αστέρες συντάραξαν την αίθουσα. Το αντικείμενο θαυμασμού από την Καραϊβική, η Michele Henderson, και ο θρύλος του χιπ-χοπ από το Χάρλεμ, Doug E. Fresh, έθεσαν το ρυθμό για το υπόλοιπο της βραδιάς, καθώς οι Patron χόρευαν ξέφρενα και διασκέδαζαν όλο το βράδυ.

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΛΑΜΠΕΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΚΑΟΥΤΕΝΓΚ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν καθώς οι ενορίτες από το τρίο Εκκλησιών στην Επαρχία Γκαουτένγκ γέμισαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κάστρου για μια παρουσίαση του Διεθνούς Εορτασμού της Πρωτοχρονιάς. Προς μεγάλη έκπληξη και ευχαρίστηση του πλήθους, ο κ. Μισκάβιτς ανέβηκε στη σκηνή της Αίθουσας Εκδηλώσεων, δίνοντας στο ακροατήριο μια ανεπίσημη ανακεφαλαίωση των εκδηλώσεων της εβδομάδας. Σηκώθηκαν όρθιοι πανηγυρίζοντας ξέφρενα, γνωρίζοντας ότι αυτά τα Εγκαίνια δεν άνοιξαν απλώς τις πόρτες της πνευματικής ελευθερίας για τους Σαηεντολόγους, αλλά υπόσχονται ελπίδα και βοήθεια για ολόκληρη την Αφρική.

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Το Σεμινάριο Ανθρωπιστικής Σταυροφορίας στην Αφρική, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες, ανέδειξε τα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας της Εκκλησίας. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και εμπνεύστηκαν από μια σειρά αναλυτικών ενημερώσεων, που περιέγραψαν τα βασικά στοιχεία από μερικές από τις πρωτοβουλίες κοινωνικής διάσωσης με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στον κόσμο. Όλη η προσοχή στράφηκε στην Αφρική, δημιουργώντας τα σχέδια για την αντιμετώπιση των πολλών κοινωνικών προβλημάτων της ηπείρου, προσφέροντας ελπίδα για να τη βοηθήσουν να κατακτήσει τις απεριόριστες δυνατότητές της.

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΝΕΙ

Η εβδομαδιαία γιορτή κορυφώθηκε με την πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία της Εκκλησίας, η οποία έκανε μια χαρμόσυνη αρχή με τον ήχο μιας α καπέλα χορωδίας από το Σοβέτο. Η συγκινητική λειτουργία, η οποία περιλάμβανε μια τελετή χειροτονίας, ήταν μια απόδειξη για το όραμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ήπειρο, ενώνοντας τους γαλαζοαίματους της Αφρικής, τους ηγέτες της κοινότητας, τους ντόπιους κατοίκους της Γκαουτένγκ και την κοινότητα των Σαηεντολόγων. Ήταν ένα κατάλληλο τέλος για μια ιστορική εβδομάδα, γεμάτη με ελπίδα και την υπόσχεση για ένα λαμπρότερο μέλλον.


Τα εγκαίνια του Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ για την Αφρική τονίζουν την τεράστια περίοδο επικής εξάπλωσης της θρησκείας μέσα στα τελευταία 15 χρόνια και μόνο. Υπό την ηγεσία του κ. Μισκάβιτς, η Εκκλησία της Scientology έχει ανοίξει τις πόρτες 70 νέων Εκκλησιών της Scientology σε έξι ηπείρους. Πρόσφατα εγκαίνια έχουν λάβει χώρα στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, στο Ορλάντο της Φλόριντα, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Περισσότερα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος σε διεθνείς πόλεις της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.