ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Η Σαηεντολογία είναι πραγματικά μια θρησκεία για τον 21ο αιώνα και έτσι χρησιμοποιεί νέας χιλιετίας τεχνολογία για να πραγματοποιήσει τη θρησκευτική της αποστολή. Για το σκοπό αυτό, η Εκκλησία προχωράει στην εποχή των πολυμέσων με την ίδρυση των εγκαταστάσεων για κορυφαίας ποιότητας φιλμ και ήχου στην Golden Era Productions. Τοποθετημένο σε μια περιοχή 2.023 στρεμμάτων στη νότια Καλιφόρνια, αυτό είναι το παγκόσμιο κέντρο διάδοσης για το σύνολο της θρησκείας της Σαηεντολογίας, υπεύθυνο για όλα τα φιλμ, βίντεο, τηλεόραση, διαδίκτυο και την παραγωγή των διεθνών εκδηλώσεων.

Είναι εδώ που το προσωπικό της Golden Era Productions παράγει το οπτικοακουστικό ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, καθώς και ταινίες και ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας που επικεντρώνονται στις χρηματοδοτούμενες από την Εκκλησία δραστηριότητες κοινωνικής βελτίωσης και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.

Το επίκεντρο της Golden Era Productions είναι το στούντιο ταινιών, έκτασης 7.500 τ.μ. Η βασική σκηνή για τον ήχο υψώνεται περισσότερο από 3 ορόφους, με τον εσωτερικό του χώρο να έχει το μέγεθος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου.

Η τελική παραγωγή των θρησκευτικών οπτικοακουστικών υλικών που κινηματογραφούνται στην Golden Era Productions ολοκληρώνονται στις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν έξι πλήρως ψηφιακές σουίτες για μοντάζ, ενώ για τη δημιουργία κάθε απαιτούμενου ψηφιακού εφέ, το τμήμα ειδικών εφέ της Golden Era διαθέτει περισσότερους από 500 υπολογιστές με την υπολογιστική δύναμη των 6.360 δισεκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, όλη η ηχητική επένδυση για τα θρησκευτικά φιλμ και βίντεο δημιουργείται και μιξάρεται μέσα στα στούντιο ηχογραφήσεων της Golden Era. Οι εγκαταστάσεις διαχωρισμού ήχου είχαν σχεδιαστεί για να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη της παραγωγής: από ένα στούντιο 84 καναλιών αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει μια ορχήστρα, μέχρι ένα στούντιο μιξαρίσματος τρισδιάστατου ήχου 5.1 στα 112 κανάλια.

Η Golden Era Productions είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή όλων των ηχογραφημένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία. Τα στούντιο για τις διαλέξεις χαρακτηρίζονται από μια μοναδική ηχώ στους θαλάμους που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση και την αναπαραγωγή των ηχογραφήσεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ και έχουν κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές της Golden Era.

Επιπλέον, υπάρχει ένα ολόκληρο κτήριο αφιερωμένο στις ηχογραφημένες μεταφράσεις Ιερών Κειμένων και άλλων θρησκευτικών υλικών, όπου μια τράπεζα ψηφιακών στούντιο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα. Είναι εδώ που ηχογραφούνται οι μεταφρασμένες διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ πάνω στη Διανοητική και στη Σαηεντολογία σε 15 γλώσσες.

Τεχνολογία Τελευταίας Αιχμής στην Αποκατάσταση και τη Συντήρηση Φιλμ

Την τελευταία δεκαετία έγινε αποκατάσταση και κυκλοφόρησαν οι κινηματογραφημένες διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ και μια αποκλειστική συνέντευξή του. Το πρώτο που έπρεπε να αποκατασταθεί ήταν μια σειρά έξι διαλέξεων που παραδόθηκαν στην Ουάσινγκτον το 1958 και κινηματογραφήθηκαν. Πρόκειται για το Συνέδριο για την Επίτευξη του Κλήαρ. Η επόμενη έκδοση, το 2006, ήταν η μόνη κινηματογραφημένη συνέντευξη του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Μια Εισαγωγή στη Σαηεντολογία, γυρισμένο στη Ροδεσία (νυν Ζιμπάμπουε), το 1966. Το τελικό έργο αποκατάστασης ολοκληρώθηκε το 2008 και κυκλοφόρησε το φιλμ με τίτλο Κατάταξη και Βαθμίδωση, γυρισμένο στα κεντρικά γραφεία της Σαηεντολογίας στο Σάσεξ της Αγγλίας, το 1965.

Η κατάσταση αυτών των ταινιών είχε επιδεινωθεί σημαντικά με τα χρόνια. Το σχέδιο για την πλήρη αποκατάσταση και διατήρησή τους άρχισε από τον Ντέιβιντ Μισκάβιτς και πραγματοποιήθηκε από μια 70μελή ομάδα στο εργαστήριο ταινιών της Golder Era Productions. Συνολικά, σκανάρανε ψηφιακά πάνω από 620.000 καρέ των αρχικών αρνητικών, καθαρίζοντάς τα σχολαστικά με το χέρι μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους. Το αποτέλεσμα: Οι Σαηεντολόγοι και το ευρύτερο κοινό, είναι πλέον σε θέση, από τώρα και για πάντα, να ζήσουν την εμπειρία αυτών των διαλέξεων που στάθηκαν πρόδρομος πολλών εξελίξεων, όπως επίσης και την αποκλειστική συνέντευξη του Λ. Ρον Χάμπαρντ.