Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Κάθε 12 δευτερόλεπτα, ένα ακόμα παιδί σχολικής ηλικίας πειραματίζεται με παράνομα ναρκωτικά για πρώτη του φορά – μια ζοφερή υπενθύμιση του πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση ναρκωτικών μεταξύ των νέων.

Για να πολεμήσει αυτή την επιδημία, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας γίνεται χορηγός της μεγαλύτερης μη κυβερνητικού χαρακτήρα εκστρατείας πληροφόρησης και πρόληψης κατά των ναρκωτικών στη Γη. Έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όταν παρέχεται στους νέους η αλήθεια για τα ναρκωτικά –τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το τι είναι τα ναρκωτικά και τι κάνουν– τα ποσοστά χρήσης μειώνονται αναλόγως. Από στατιστικές έρευνες είναι φανερό ότι αυτή η εκστρατεία έχει εμποδίσει περίπου από 500.000 νεαρά άτομα να πάρουν ναρκωτικά είτε για διασκέδαση είτε γιατί ήταν χρήστες.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολύ περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Η αρχική πρωτοβουλία του κ. Μισκάβιτς περιελάμβανε την εγγύηση ότι τα εκπαιδευτικά υλικά της εκστρατείας είναι διαθέσιμα, δωρεάν σε όλους όσους το ζητήσουν. Γι’ αυτό, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας προσφέρει τις εκδόσεις της (από τις οποίες καμία δεν προωθεί πεποιθήσεις της Σαηεντολογίας) σε ομάδες ομοϊδεατών, κυβερνητικά ινστιτούτα, δημοτικές ομάδες και σχολεία. Τα υλικά αυτά περιλαμβάνουν τη σειρά με τα 13 εκπαιδευτικά βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά που καλύπτουν τα βασικότερα «δημοφιλή ναρκωτικά» και παρουσιάζονται με τρόπο απλό για να εκπαιδεύσει τους νέους για τις πραγματικές επιπτώσεις των ναρκωτικών.

Υπάρχει επίσης ένας οδηγός μελέτης, ένα εγχειρίδιο δραστηριοτήτων και ένα κιτ για να διδάξει κανείς αυτά τα πράγματα σε μια τάξη. Τα υλικά αυτά εξοπλίζουν τους καθηγητές, τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις κοινοτικές ομάδες με αποτελεσματικά εργαλεία για να εκπαιδεύσουν τη νεολαία και να τους επιτρέψουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις γύρω από το θέμα των ναρκωτικών.

Για το τέλος, υπάρχει και το 90λεπτο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο συνοδεύει και συμπληρώνει τα βιβλιαράκια της σειράς Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Κάθε κεφάλαιο του βίντεο προσφέρει μια εις βάθος ματιά σε ένα μεμονωμένο ναρκωτικό, όπως παρουσιάζεται από εκείνους που ξέφυγαν από τον εθισμό.

Συνολικά, η εκστρατεία Ένας Κόσμος χωρίς Ναρκωτικά αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόοδο προς την εμφάνισης μιας γενιάς που θα παραμείνει ελεύθερη από τον όλεθρο που προκύπτει από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.