ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ | ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ

Ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς εργάζεται για εκατομμύρια ενορίτες της Σαηεντολογίας. Υπηρετεί ασταμάτητα τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της θρησκείας. Η περίοδος της εκπληκτικής ανάπτυξης, της οποίας ήταν επικεφαλής, έχει δικαίως περιγραφεί ως η αναγέννηση της θρησκείας της Σαηεντολογίας.

Ως η κινητήρια δύναμη πίσω από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εξάπλωσης όλων των Εκκλησιών της Σαηεντολογίας ώστε να εξυπηρετούν ακόμα καλύτερα τις κοινότητές τους, ο κ. Μισκάβιτς ηγήθηκε της δημιουργίας μιας νέας γενιάς Εκκλησιών της Σαηεντολογίας. Αυτές οι Εκκλησίες αποτελούν πηγές βοήθειας όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Είναι επίσης οι Εκκλησίες από τις οποίες οι Σαηεντολόγοι επεκτείνουν τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης για τη μείωση της μισαλλοδοξίας, του αναλφαβητισμού, της ανηθικότητας και της χρήσης ναρκωτικών.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ εξέφρασε το στόχο της Σαηεντολογίας για τη δημιουργία Εκκλησιών οι οποίες θα αντανακλούν αυτό που παρέχουν πνευματικά:

«Δημιουργείτε ένα νησί φιλικότητας, εντιμότητας και συμπαράστασης στη θάλασσα ενός βίαιου κόσμου. ... Κάποια στιγμή στο μέλλον, τα νησιά θα γίνουν η θάλασσα».

Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, το 2004, ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με το δεδηλωμένο στόχο να γίνει η κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας μια Ιδανική Εκκλησία – ιδανική ως προς την τοποθεσία, το σχεδιασμό, την ποιότητα των θρησκευτικών υπηρεσιών και των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης. 

Κάθε Εκκλησία είναι μοναδικά σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών της Σαηεντολογίας και για τους ενορίτες της αλλά και για τη γύρω κοινότητα.  Σε κάθε μία βρίσκεται ένα εκτεταμένο κέντρο πληροφόρησης του κοινού με οθόνες πολυμέσων οι οποίες εισάγουν το κοινό σε κάθε πτυχή της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Επιπλέον, βιβλιοθήκες, αίθουσες σεμιναρίων και παρεκκλήσια εξυπηρετούν ως χώροι για την τέλεση Κυριακάτικων Λειτουργιών και άλλων θρησκευτικών συγκεντρώσεων. Το πρώτο κύμα των νέων αυτών Εκκλησιών κοσμεί πλέον τα παγκόσμια πολιτιστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων της Μαδρίτης, του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, της Ρώμης, της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Πολλοί ακόμα βρίσκονται στον ορίζοντα, όσο οι Σαηεντολόγοι ενώνονται για να υποστηρίξουν ένα παγκόσμιο κίνημα για τις Ιδανικές Εκκλησίες ώστε να υπηρετήσουν τις κοινότητές τους για πολλά χρόνια στο μέλλον. (Δείτε: Ντέιβιντ Μισκάβιτς: Οδηγώντας στην Εποχή της Επέκτασης)