ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ | ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ως εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, ο κ. Μισκάβιτς έχει αφοσιωθεί στο να καταστήσει τις Γραφές της θρησκείας της Σαηεντολογίας προσιτές σε όλους.Για ένα τέταρτο του αιώνα, έχει προωθήσει αδιάλειπτα την επιθυμία του Λ. Ρον Χάμπαρντ να παρέχει τα γραπτά και διαλέξεις σχετικά με τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία σε όλους τους ανθρώπους της Γης, σε όλες τις γλώσσες. Τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με τη διάνοια και το πνεύμα αποτελούνται από 18 εκατομμύρια λέξεις και 2.500 ηχογραφημένες διαλέξεις. Η κωδικοποίηση, η αποκατάσταση, η μετάφραση και η δημοσίευση όλων αυτών των έργων αποτελεί έναν άθλο τεραστίων διαστάσεων. Στο τέλος του 2009, ολοκληρώθηκε το 25ετές έργο της αποκατάστασης όλων των υλικών της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και για πρώτη φορά, το σύνολο των Ιερών Κειμένων της Σαηεντολογίας είναι διαθέσιμο, με την ακριβή του χρονολογική σειρά έτσι όπως αρχικά διατυπώθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το φόντο πάνω στο οποίο ξετυλίγεται αυτή η «Χρυσή Εποχή της Γνώσης» είναι ο «Οδηγός των Υλικών», ένας περιεκτικός οδηγός τον οποίο ζητούσε από παλιά ο Λ. Ρον Χάμπαρντ και υλοποίησε ο κ. Μισκάβιτς. Πρόκειται για μια εικονογραφημένη παρουσίαση, κατά χρονολογική σειρά, των γραπτών και ηχογραφημένων έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ καθώς και της σχέσης που έχει το ένα με το άλλο. Στο σύνολό της, η Χρυσή Εποχή της Γνώσης, αποτελεί το πλέον μακροχρόνιο πρόγραμμα στην ιστορία της Σαηεντολογίας για την ανάκτηση, την αποκατάσταση και την επαλήθευση των Ιερών Κειμένων της θρησκείας. Περιλαµβάνονταν πρότζεκτ για τον εντοπισμό όλων των υπαρχόντων χειρογράφων και ηχογραφηµένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ, και γι’ αυτό έπρεπε να ερευνηθούν όλες οι τοποθεσίες στις οποίες έγραψε κάτι ή έδωσε κάποια διάλεξη. Ένα πρότζεκτ δύο εκατομμυρίων εργατοωρών για να διασφαλιστεί η γνησιότητα των υλικών, στο οποίο περιλαμβάνεται περαιτέρω διόρθωση των σφαλμάτων μετεγγραφής, αφαίρεση των επιπρόσθετων τμημάτων και τροποποιήσεις κατά την επιμέλεια, εντοπισμός εσφαλμένων ακολουθιών, κειμένων που έλλειπαν και την επαλήθευση ότι κάθε σελίδα είναι πλήρης, σωστή και σύμφωνη με την Πηγή.

Και στη συνέχεια: Με την έναρξη της Χρυσής Εποχής της Γνώσης, το 2005 έχουμε τις Διαλέξεις των Συνεδρίων, εκείνες τις ειδικές εκδηλώσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ που παρουσιάζουν τις ανακοινώσεις του για κάθε νέα σημαντική ανακάλυψη στην έρευνα και την ανάπτυξη της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας.

Τον Ιούνιο του 2007 έγινε η κυκλοφορία που θα «άλλαζε τον κόσμο της Σαηεντολογίας για πάντα»: η παρουσίαση από τον κ. Μισκάβιτς των πλήρως αποκατεστημένων Βασικών. Αποτελούνται από 18 βιβλία και 280 διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ και είναι το επίκεντρο της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Με περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων και των διαλέξεων των Βασικών να έχουν μελετηθεί από το 2007, αυτό το επίτευγμα από μόνο του έχει δημιουργήσει μια πραγματική αναγέννηση της θρησκείας.

Στο τέλος του 2009, ήρθε η ιστορική ανακοίνωση της Ολοκλήρωσης της Χρυσής Εποχής της Γνώσης με την κυκλοφορία των Διαλέξεων του Επαγγελματικού Μαθήματος και του Προχωρημένου Μαθήματος Πρακτικής Διδασκαλίας. Αυτό το τμήμα του έργου ανέρχεται σε περισσότερες από 1.000 διαλέξεις και 500 γραπτά κείμενα, και παρέχει μια μέρα με τη μέρα καταγραφή της πορείας των ανακαλύψεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία.