ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ | ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ επί μακρόν υποστήριζε ότι η πνευματική ελευθερία συμβάλλει αλλά και πηγάζει από την πίστη στην αδελφοσύνη του ανθρώπου. Από αυτήν ακριβώς την πλεονεκτική θέση, ο κ. Μισκάβιτς εργάζεται ακούραστα για να επεκτείνει τη χρήση των τεχνολογιών κοινωνικής βελτίωσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, για όλους τους λαούς του κόσμου. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, προσέφερε την τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ και την αφοσίωση των Σαηεντολόγων για ένα σκοπό: για να χρησιμοποιηθούν εκεί που ο Άνθρωπος αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως χρήση ναρκωτικών, αναλφαβητισμός, ανηθικότητα και φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές. (Δείτε: Παγκόσμιες Εκστρατείες Κοινωνικής Βελτίωσης)

Ως ο σημαντικός παράγοντας για τις εν λόγω παγκόσμιες εκστρατείες κοινωνικής βελτίωσης, ο κ. Μισκάβιτς φρόντισε ώστε η Εκκλησία να επιχορηγήσει διεθνείς έδρες για αυτές τις πρωτοβουλίες. Οι έδρες αυτές περιλαμβάνουν το Νάρκωνον του Άροουχεντ στην Οκλαχόμα, που ιδρύθηκε το 2001 ως η κορυφαία εγκατάσταση του παγκόσμιου δικτύου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και πρόληψης του ιδρύματος του Νάρκωνον. Είναι η μεγαλύτερη κτηριακή εγκατάσταση του κόσμου στο είδος της, καθώς επίσης εξυπηρετεί και ως το διεθνές κέντρο κατάρτισης για τους ειδικούς αποκατάστασης από τα ναρκωτικά. 

Για να γίνουν οι λύσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τον αναλφαβητισμό ευρέως διαθέσιμες, τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς και το κέντρο εκπαίδευσης άνοιξε το 2003 σε μια πανεπιστημιούπολη έκτασης 400 στρεμμάτων. στο Μιζούρι. Εκπαιδευτικοί από 40 χώρες έχουν λάβει εκπαίδευση εκεί και με τη σειρά τους έχουν εφαρμόσει την Τεχνολογία Μελέτης σε 830 σχολεία και ομάδες σε 67 χώρες, αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα ικανότητας για ανάγνωση, όπου και αν εφαρμόστηκε. 

Για να ανταποκριθεί σε μια γενική παρακμή των προσωπικών και ομαδικών ηθών στη σύγχρονη εποχή, τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς άνοιξαν το 2003 στο Γκλεντέιλ της Καλιφόρνιας.  Πάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα του κώδικα κοινής λογικής, ο Δρόμος προς την Ευτυχία, έχουν παραχθεί και διανεμηθεί σε 95 γλώσσες σε περισσότερες από 150 χώρες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευτυχία και αρμονία ανάμεσα σε άτομα και κοινωνίες. 

Εκτός από αυτά τα κέντρα για την κοινωνική αλλαγή, ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε παγκόσμια ανθρωπιστικά προγράμματα, τα οποία διατίθενται δωρεάν σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες.  Σ’ αυτά περιλαμβάνεται το πρόγραμμα η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρόληψης στον κόσμο. Η Παγκόσμια Εκπαιδευτική Εκστρατεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία, προωθεί τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας που προσφέρει βοήθεια σε περιπτώσεις καταστροφών σε κάθε γωνιά του κόσμου. (Δείτε: Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας: Φέρνοντας Βοήθεια Όταν και Όπου Υπάρχει Ανάγκη)

Με αυτούς, και μια μυριάδα άλλους τρόπους, ο κ. Μισκάβιτς υλοποιεί την πρόθεση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την παροχή ευρείας κλίμακας βοήθειας στην ανθρωπότητα που τόσο επειγόντως χρειάζεται. Κατά την πορεία, εισήγαγε παγκοσμίου κλίμακας ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες τις οποίες οι Σαηεντολόγοι υπερήφανα υποστηρίζουν.

Είναι η ακλόνητη προσήλωση του κ. Μισκάβιτς στο όραμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ που έχει προωθήσει τη Σαηεντολογία τόσο μακριά και τόσο γρήγορα σε μόλις ένα τέταρτο του αιώνα. Είναι αυτό που θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ανάπτυξη αυτής της θρησκείας και αυτό που τελικά θα οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να ανέλθουν σε μεγαλύτερα πνευματικά ύψη.

Αυτό ήταν το όνειρο του Λ. Ρον Χάμπαρντ και αυτή είναι η δουλειά του Ντέιβιντ Μισκάβιτς.