ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ | ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ενώ οι διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ είχαν προηγουμένως συλλεχθεί από όλο τον κόσμο και αποθηκεύτηκαν σε αρχεία, η κακή ποιότητα των αρχικών εγγραφών και η φθορά των πρωτότυπων ταινιών απέτρεπε οποιαδήποτε προσπάθεια αναπαραγωγής τους. Κατά συνέπεια, το σχέδιο για την αποκατάσταση αυτών των διαλέξεων κατέστη δυνατό μόνο με την πρόοδο της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας. Για να αποκατασταθούν οι διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η Εκκλησία δημιούργησε ένα από τα πιο εξελιγμένα στούντιο αποκατάστασης ήχου στον κόσμο.

Ο κ. Μισκάβιτς ασχολήθηκε στενά με κάθε πτυχή αυτού του έργου. Αφιέρωσε χιλιάδες ώρες για να εξασφαλίσει ότι κάθε λέξη θα ανταποκρινόταν ακριβώς στα αυθεντικά έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ και ότι οι ηχογραφημένες του διαλέξεις θα ήταν προσιτές σε όλους. Γιατί μόνο κατά αυτόν τον τρόπο μπορούν οι Σαηεντολόγοι να μελετήσουν σε χρονολογική σειρά τη θρησκεία τους σε μια καθαρή και ανόθευτη μορφή.

Δεν είναι λιγότερο σημαντικό ότι σε αυτό το πρόγραμμα αποκατάστασης των ιερών κειμένων συμπεριλαμβανόταν το μεγαλύτερο μεταφραστικό έργο παγκοσμίως στην ιστορία της Εκκλησίας. Έτσι όλα τα εισαγωγικά βιβλία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας διατίθενται τώρα σε πενήντα γλώσσες ενώ τα Βασικά σε δεκαέξι γλώσσες.

Λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική ποσότητα και την ποικιλία των υλικών αυτών, μια εκδοτική στρατηγική ήταν αναγκαία για να εξασφαλισθεί ότι η παραγωγή τους θα ήταν δυνατή σε οποιαδήποτε γλώσσα και σε οποιαδήποτε ποσότητα, χωρίς να έχει σημασία το πόσο μικρή ή μεγάλη. Η εκτέλεση αυτής της στρατηγικής έγινε από τον εκδοτικό οίκο Bridge Publications στο Λος Άντζελες και τον εκδοτικό οίκο New Era Publications στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Αυτοί οι οργανισμοί μαζί αποτελούν τη μεγαλύτερη αυτόνομη επιχείρηση πλήρους ψηφιακής εκτύπωσης παγκοσμίως, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ζήτηση – μικρή ή μεγάλη, με δυνατότητα συνολικής παραγωγής 1.3 εκατομμυρίου βιβλίων και ενός εκατομμυρίου ψηφιακών δίσκων την εβδομάδα. 

Ανάκτηση, παραγωγή και ευρεία διάδοση όλων των υλικών της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας – αυτό είναι το επίτευγμα του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, και αυτό είναι που θα διατηρήσει τη Σαηεντολογία για πάντα.