ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

2005

196 διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ κυκλοφόρησαν σε 15 γλώσσες ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο η μεγαλύτερη κυκλοφορία ηχογραφημένου υλικού στην ιστορία.

2006

Απονεμήθηκαν δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες στον Λ. Ρον Χάμπαρντ: του Συγγραφέα με τις Περισσότερες Εκδόσεις
(1.084 τίτλοι) και του Συγγραφέα με Μεταφράσεις Έργων του στις Περισσότερες Γλώσσες (71 γλώσσες).

2007

Από το 2004 έχουν μεταφραστεί 1,8 εκατομμύρια σελίδες γραπτών του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τα προηγούμενα 50 χρόνια είχαν συνολικά μεταφραστεί 359.459 σελίδες.

2008

Από το 2005 έχουν ηχογραφηθεί 14.211 ώρες μεταφρασμένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

2009

13 Μαρτίου: Το μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός στην ιστορία: εννέα εισαγωγικά βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ κυκλοφορούν σε 50 γλώσσες (450 τίτλοι). Από το 2007 έχουν πουληθεί 70 εκατομμύρια βιβλία και διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ, περισσότερα απ’ όσα πουλήθηκαν και στα 50 πρώτα χρόνια της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας συνολικά.

Ο συνολικός αριθμός αποφοίτων κάποιου μαθήματος Διανοητικής και Σαηεντολογίας είναι 10 φορές μεγαλύτερος από αυτός που ήταν πριν πέντε χρόνια.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια βιβλία Διανοητικής και Σαηεντολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ, σε 15 γλώσσες, μπήκαν σε περισσότερες από 125.000 βιβλιοθήκες.

Απονεμήθηκε και τρίτο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, για τους περισσότερους τίτλους ηχογραφημένων βιβλίων στον κόσμο (185).

27 Δεκεμβρίου: Ιστορικό επίτευγμα και αποκορύφωμα της Χρυσής Εποχής της Γνώσης, η κυκλοφορία στα αγγλικά των Διαλέξεων του Προχωρημένου Μαθήματος Πρακτικής Διδασκαλίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Περισσότερες από 1.000 διαλέξεις και 750 εκδόσεις που περιέχουν την καθημερινή καταγραφή της πορείας των ανακαλύψεών του, στη Διανοητική και στη Σαηεντολογία. Για πρώτη φορά, όλα τα υλικά του Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι διαθέσιμα σε όλους.

2010

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ το τέταρτο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, για το Δρόμο προς την Ευτυχία: Το πιο πολυμεταφρασμένο μη θρησκευτικό βιβλίο στον κόσμο (70 γλώσσες).

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς στάθηκε μπροστά σε Σαηεντολόγους που μαζεύτηκαν απ’ όλο τον κόσμο για να παραστούν σε μια αναγγελία. Ανακοίνωσε ότι αυτό που θα περιέγραφε ήταν «η ανάκτηση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας» – ένα γεγονός που «θα αλλάξει τον κόσμο της Σαηεντολογίας για πάντα». Τις επόμενες ώρες αφηγήθηκε την πλήρη ιστορία σε ένα ακροατήριο χιλιάδων ανθρώπων που ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα του Ρουθ Έκερντ Χολ, στο Κληαργουότερ.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς περιέγραψε πρώτα το έργο της έρευνας, που κράτησε πέντε χρόνια και απαιτήθηκαν γι’ αυτό 2 εκατομμύρια εργατοώρες, για την εξασφάλιση της γνησιότητας όλων των Ιερών Κειμένων της Σαηεντολογίας, των γραπτών έργων και των ηχογραφημένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το έργο ήταν ο εντοπισμός των πρωτότυπων χειρογράφων και των ταινιών υπαγόρευσης των βιβλίων του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η επαλήθευση των υπαρχόντων κειμένων έναντι αυτών των πρωτοτύπων, η διόρθωση τυχόν λαθών ή αποκλίσεων και η αποκατάστασή τους στην αρχική και αναλλοίωτη μορφή τους. Αμέσως αποκαλύφθηκε ότι οι αποκκλίσεις από το πρωτότυπο χειρόγραφο ήταν πολύ ευρύτερες από το αναμενόμενο: λάθη στη μετεγγραφή, στη στίξη, κάθε λογής λάθη, κεφάλαια που μπήκαν σε λάθος σειρά ή ανάμεσα σε άλλα κεφάλαια, για να μην αναφερθούμε στην «παρέμβαση» ενός εκδότη ο οποίος ένωσε τις παραγράφους για να μειώσει τον όγκο των σελίδων. «Ας προσθέσουμε και τον “εκδότη”», εξήγησε ο κ. Μισκάβιτς, «που αντί να το διορθώσει αυτό, αποφάσισε να προσθέσει τις δικιές του “διευκρινιστικές” υποσημειώσεις για να εξηγήσει τι πράγματι εννοούσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ».

Ο κ. Μισκάβιτς ανέφερε ένα αξιοσημείωτο περιστατικό του πρότζεκτ για την ανάκτηση της τεχνολογίας. Σε μια περίπτωση που ο αριθμός των σελίδων ενός βιβλίου δεν ταίριαζε με τον αριθμό των υπαγορευμένων ηχογραφήσεων που υπήρχαν, οι ερευνητές έψαξαν και πάλι τα αρχεία και βρήκαν τρεις ξεχασμένους δίσκους υπαγόρευσης σε κερί που είχαν τη σήμανση «άγνωστο». Αφού εντόπισαν και τον εξίσου απαρχαιωμένο εξοπλισμό που έκανε δυνατή την ακρόαση των δίσκων, ανακάλυψαν ότι πρόκειται για δύο επιπλέον κεφάλαια του βιβλίου Διανοητική: Η Αρχική Πραγματεία που είχε γράψει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1948. Χάρη στην ηχογραφημένη αυτή υπαγόρευση ανακαλύφθηκε επίσης ότι άλλα κεφάλαια είχαν τυπωθεί με λανθασμένη σειρά από την πρώτη κιόλας έκδοση. Ολόκληρο το χειρόγραφο διορθώθηκε και συμπληρώθηκε. Σήμερα, θεωρείται ως η πρώτη και πλέον βασική ανάλυση της πραγματικής φύσης και λειτουργίας της διάνοιας και μπορούν να το διαβάσουν όλοι.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, κάθε λέξη και κάθε γραμμή σε όλα τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ ερευνήθηκε, επαληθεύτηκε ή διορθώθηκε για να εξασφαλιστεί η απόλυτη γνησιότητα. Το μέτρο που τέθηκε από τον κ. Μισκάβιτς ήταν η τελειότητα, που είναι και το μόνο αποδεκτό μέτρο για τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Μετά από αυτό το τεράστιο εγχείρημα επιμέλειας, το κάθε βιβλίο σχεδιάστηκε, στοιχειοθετήθηκε, εκτυπώθηκε και δέθηκε με σχολαστική ακρίβεια για να επιτευχθεί το ανώτατο δυνατό επίπεδο ευανάγνωσης, κατανόησης, ποιότητας και αντοχής – για να μην αναφέρουμε και το κορυφαίο επίπεδο αισθητικής. Έτσι, τώρα υφίστανται μόνο τα γνήσια και τέλεια Ιερά Κείμενα της Σαηεντολογίας όπως τα συνέγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ.