ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Η αποκατάσταση των διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ εκείνης της εποχής, ήταν μια άλλη σημαντική φάση του σχεδίου. Στη δεκαετία του 1950, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέδωσε εκατοντάδες διαλέξεις σε Διανοητικιστές και Σαηεντολόγους, κάθε μια αναπτύσσοντας κάποια πτυχή του αντίστοιχου βιβλίου. Παρά το γεγονός ότι καταγράφονταν, πολλές από αυτές τις διαλέξεις, δεν ήταν ποτέ ευρέως διαθέσιμες λόγω της έλλειψης μονάδων αναπαραγωγής στην πρώιμη ηλικία της Εκκλησίας. Ένα παλαιότερο πρόγραμμα είχε ερευνήσει εξονυχιστικά τις πόλεις όπου οι διαλέξεις είχαν παραδοθεί, δηλαδή το Λος Άντζελες, το Φίνιξ, τη Φιλαδέλφεια, την Ουιτσίτα, το Λονδίνο, τη Μελβούρνη και το Γιοχάνεσμπουργκ. Έτσι συγκεντρώθηκαν όλες οι γνωστές πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Αλλά η μαζική αναπαραγωγή εξακολουθούσε να παρεμποδίζεται από την κακή ποιότητα πολλών από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις ή από τη φθορά τους κατά τη διάρκεια των ετών. Ουσιαστικά, παρά τις διάφορες απόπειρες αποκατάστασης σε όλα αυτά τα χρόνια, πολλές από τις διαλέξεις δεν είχαν ποτέ ακουστεί από την ημέρα της ηχογράφησής τους.

Ωστόσο, με τη είσοδο στον 21ο αιώνα η ψηφιακή τεχνολογία και η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει προοδεύσει εντυπωσιακά, και το επίπονο έργο ξεκίνησε εκ νέου, αυτή τη φορά με αποτελέσματα. Αλλά ακόμα και τότε, για να επιτευχθεί ποιότητα άξια του περιεχόμενου των διαλέξεων, η Εκκλησία ώθησε συνεχώς τα όρια της υπάρχουσας τεχνολογίας ήχου και ως εκ τούτου εγκαθίδρυσε τα πιο εξελιγμένα στούντιο αποκατάστασης ήχου στον κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες ώρες αργότερα, το πρόγραμμα είχε αποκαταστήσει με επιτυχία εκατοντάδες ώρες ηχογραφήσεων, που είτε προηγουμένως έλειπαν, είτε είχαν αλλοιωθεί είτε ήταν ηχογραφημένες με πολύ χαμηλή ένταση. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ανάκτηση ενός τεράστιου τμήματος των Ιερών Κειμένων της Σαηεντολογίας ώστε να διατηρηθούν για πάντα.

Από αυτό το κολοσσιαίο εγχείρημα στην έρευνα, την εξακρίβωση, την επιμέλεια και τον ήχο ήρθε το πιο μεγάλο επίτευγμα στην ιστορία της Εκκλησίας: η ανάκτηση των βασικών θεμελίων της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Δεκαοκτώ βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, τέλεια από κάθε πλευρά. Η αντίστοιχη σειρά διαλέξεων για κάθε βιβλίο, 280 διαλέξεις στο σύνολο, που παράγονται σε CD από την ίδια την Eκκλησία. Κάθε σειρά διαλέξεων περιέχει: τα επαληθευμένα κείμενα, τις συμπληρωματικές αναφορές και ένα πλήρες γλωσσάριο, όπως και κάθε βιβλίο. Τα γλωσσάρια ορίζουν κάθε λέξη με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για να εξασφαλίσει ότι κάθε ακροατής θα κατανοήσει αυτό που ακούει. Κάθε βιβλίο και διάλεξη αναπαράγεται και κυκλοφορεί στις 15 βασικότερες γλώσσες του κόσμου.

Και αυτή είναι η αιτία που γίνεται λόγος για μια πραγματικά Χρυσή Εποχή της Γνώσης για κάθε Σαηεντολόγο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μισκάβιτς: «Και σε περίπτωση που σας διέφυγε, δεν μιλάμε για "διορθωμένα" χειρόγραφα. Ούτε πρόσφατα "επιβεβαιωμένα" χειρόγραφα. Και σίγουρα δεν είναι μόνο "ξαναπακεταρισμένα". Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η 100% ανόθευτη ΠΗΓΗ».

Πρωταρχικός στόχος κάθε Σαηεντολόγου είναι να γνωρίζει ότι μελετάει τα αληθινά υλικά από την πηγή της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Και ο κ. Μισκάβιτς το έκανε αυτό δυνατό.