ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

Τον Ιούνιο του 2009, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς ανακοίνωσε την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία της Διανοητικής από την ημέρα της αρχικής δημοσίευσής της, στις 9 Μαΐου 1950.

Ήταν ένα έργο που επέβλεψε προσωπικά ο κ. Μισκάβιτς, για το μεγαλύτερο διάστημα των τεσσάρων ετών που διήρκησε και κορυφώθηκε με την κυκλοφορία των υλικών που κατέστησαν τη Διανοητική προσιτή στον καθένα. 

Ο στόχος: να δοθεί σε κάθε ομάδα, Μίσιον και Εκκλησία της Σαηεντολογίας η δυνατότητα να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες της Διανοητικής όπως αρχικά επιδίωκε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Κεντρικό σημείο της προόδου αυτής ήταν η κυκλοφορία μιας οπτικοακουστικής έκδοσης που φέρνει το αντικείμενο και τη μελέτη της Διανοητικής στον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν 32 νέα φιλμ σε 15 γλώσσες – ένα σύνολο τεσσεράμισι ωρών οπτικής διδασκαλίας πάνω στις αρχές και τις διαδικασίες της Διανοητικής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μισκάβιτς στους Σαηεντολόγους σε όλο τον κόσμο, «Αυτά τα φιλμ δεν είναι για τη Διανοητική. Πιο σωστά, είναι τα φιλμ της Διανοητικής». Για το σκοπό αυτό, ωφελούμενοι από την πρόοδο της τεχνολογίας της εικόνας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δημιουργούν ειδικά εφέ, οι ταινίες παρέχουν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο κατανόησης στο θεατή.

Όπως και το Βιβλίο Ένα (που ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν το πρώτο σημαντικό έργο για το θέμα), οι ταινίες ξεκινούν απλά και στην συνέχεια εξελίσσονται προσφέροντας δυνατότητες ευρύτερης εφαρμογής.  Για να εξασφαλιστεί πλήρης κατανόηση, κάθε πτυχή της συμβούλευσης της Διανοητικής, που ονομάζεται ώντιτινγκ, περιγράφεται και αναπαρίσταται με διάφορους τρόπους και τελικά παρουσιάζεται, ξανά και ξανά, στα επόμενα φιλμ.

Το πακέτο με το DVD αποτελείται από δύο δίσκους: Ο πρώτος λέγεται Πώς να Χρησιμοποιείς τη Διανοητική και αποτελείται από 14 κεφάλαια. Ξεκινά με τα βασικά και, βήμα βήμα, παρουσιάζει κάθε ιδέα η οποία είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει κανείς τη θεραπεία της Διανοητικής. 

Μόλις ένα άτομο κάνει πλέον ώντιτινγκ, στο δεύτερο δίσκο με τίτλο Οι Πλευρές του Ώντιτινγκ, μπαίνει για τα καλά στη διαδικασία. Καθένα από τα 18 κεφάλαιά της (3 συνολικά ώρες) είναι ένα αυτόνομο φιλμ που αναπτύσσει μια μόνο πτυχή της Διανοητικής και εξηγείται πλήρως η σχέση της με το ώντιτινγκ.

Αυτή η υψηλής ποιότητας παρουσίαση καθιστά δυνατή μια βαθιά γνώση του Βιβλίου Ένα που προηγουμένως ήταν αδύνατη.

Ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση για Ώντιτινγκ Διανοητικής
Με το βιβλίο θρύλος του Λ. Ρον Χάμπαρντ Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας να είναι τώρα μεταφρασμένο και διαθέσιμο σε 50 γλώσσες, καθώς και ένα νέο αναγνώστη να αγοράζει ένα αντίτυπο κάθε 4,8 δευτερόλεπτα, η ζήτηση για το ώντιτινγκ Διανοητικής είναι πρωτοφανής. Προκειμένου να καλυφθεί αυτή η ζήτηση, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε μια σειρά από υπηρεσίες για το Βιβλίο Ένα που αξιοποιούν τα νέα φιλμ. Το πρώτο απ’ αυτά είναι το Σεμινάριο Διανοητικής Χάμπαρντ. Οι αναγνώστες της Διανοητικής προσκαλούνται από την πλησιέστερη ομάδα, Μίσιον ή Εκκλησία για ένα διήμερο Σεμινάριο, όπου και παρακολουθούν τα φιλμ του DVD Πώς να Χρησιμοποιείς τη Διανοητική και, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ξεκινάνε το ώντιτινγκ.  

Στη συνέχεια, αυτοί οι νέοι Διανοητικιστές ακολουθούν το μονοπάτι που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σχεδίασε το 1950, καθώς συνεχίζουν με το Συνεργατικό Ώντιτινγκ Διανοητικής Χάμπαρντ. 

Όπως και με το Σεμινάριο, το Συνεργατικό Ώντιτινγκ επιτρέπει στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τα φιλμ κεφάλαιο προς κεφάλαιο καθώς κάνουν ώντιτινγκ ο ένας στον άλλο εναλλάξ. Παρ' όλα αυτά, σε αντίθεση µε το Σεµινάριο, το Συνεργατικό Ώντιτινγκ είναι διαθέσιµο επτά ηµέρες την εβδοµάδα, από το πρωί έως το βράδυ. Οι Ώντιτορ του Συνεργατικού Ώντιτινγκ μπορούν να ασχολούνται όσο θέλουν και για όσο διάστημα το επιθυμούν και έτσι να προοδεύσουν με το δικό τους ρυθμό προς την κατάσταση του Κλήαρ.

Δημιουργώντας Επαγγελματίες Ώντιτορ Βιβλίου Ένα

Το τελικό συστατικό σε αυτή τη μνημειώδη κυκλοφορία της Διανοητικής μας οδηγεί στην επαγγελματική εκπαίδευση ώντιτορ Βιβλίου Ένα. Για άλλη μια φορά, η έρευνα και η επαλήθευση του κ. Μισκάβιτς αποκάλυψε τεχνολογία που ήταν αναξιοποίητη επί δεκαετίες. Κατά συνέπεια, αυτό το εντυπωσιακό γεγονός της Διανοητικής περιλαμβάνει και την πλήρη ανάκτηση και αποκατάσταση διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ που είχαν χαθεί εδώ και 50 χρόνια: Το Επαγγελματικό Μάθημα Διανοητικής βάσει Διαλέξεων.  

Αυτές οι διαλέξεις διατίθενται για πρώτη φορά –και σε συνδυασμό με το βιβλίο Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας– παρέχουν το τέλειο υλικό εκπαίδευσης για άψογους επαγγελματίες ώντιτορ. 

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ο ίδιος, περιέγραψε αυτές τις διαλέξεις ως το επόμενο ορόσημο της Διανοητικής. Γιατί περιέχουν την ανατομία και την πηγή του συναισθήματος, καθώς και τη βασική ανακάλυψη των συστατικών της κατανόησης – το Τρίγωνο της Στοργής, της Πραγματικότητας και της Επικοινωνίας. Με λίγα λόγια, οι εν λόγω κυκλοφορίες παρουσιάζουν τη Διανοητική σε μια νέα χιλιετία και στις αμέτρητες γενιές που έρχονται. Από την κυκλοφορία του φιλμ Πώς να Χρησιμοποιείς τη Διανοητική, Εκκλησίες, Μίσιον και ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν παραδώσει Σεμινάρια και Συνεργατικό Ώντιτινγκ, πυροδοτώντας ένα τεράστιο κίνημα Βιβλίου Ένα στον 21ο αιώνα.