ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η κυκλοφορία των Βασικών Βιβλίων και Διαλέξεων σημαίνει ότι κάθε Σαηεντολόγος μπορεί τώρα να μελετήσει τα θεμέλια της θρησκείας της Σαηεντολογίας εύκολα, γρήγορα και σε χρονολογική σειρά κι έτσι να αποκτήσει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη κατανόηση της θρησκείας και της εφαρμογής της στη ζωή. Δεκάδες χιλιάδες Σαηεντολόγων έκαναν αυτό ακριβώς.

Ένα από τα κριτήρια του αντίκτυπου αυτής της κυκλοφορίας είναι και το εξής: τα 50 χρόνια πριν από την κυκλοφορία των Βασικών κυκλοφορούσαν συνολικά 39 εκατομμύρια αντίτυπα γραπτών και ηχογραφημένων έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία. Τα δύο, μόλις, πρώτα χρόνια μετά την κυκλοφορία των Βασικών το 2007, κυκλοφόρησαν περισσότερα από 60 εκατομμύρια Βιβλία και Διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Με τα Βασικά να είναι διαθέσιμα σε 15 γλώσσες και τα κυριότερα απ’ αυτά σε 50 γλώσσες, ο συνολικός αριθμός των μεταφράσεων της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας τα τελευταία 10 χρόνια είναι δέκα φορές μεγαλύτερος απ’ ότι τα προηγούμενα 50 χρόνια.

Βεβαίως, η πραγματική σημασία της ανάκτησης και της αποκατάστασης των υλικών της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας μπορεί μόνο να υπολογιστεί με γνώμονα τη ζωή των ατόμων. Και με αυτό το μέτρο ανακαλύπτει κανείς σε πρώην ατίθασους έφηβους να αναζωπυρώνονται πνευματικές αξίες και μέλη διαλυμένων οικογενειών να είναι και πάλι ερωτευμένα με τη ζωή (και μεταξύ τους).  Ανακαλύπτει επίσης νέα ευφυΐα, ευτυχία που ξανακερδίθηκε, επιδεξιότητα και πολλούς ακόμα από τούς καρπούς της αληθινής θρησκευτικής εμπειρίας ετών και της επίτευξης της ίδιας της πνευματικής ελευθερίας.  Εν ολίγοις, τα βιβλία και οι διαλέξεις της Σαηεντολογίας περιέχουν αρχές που εφάρμοσαν εκατομμύρια άνθρωποι για να επιτύχουν τους πιο προσφιλείς στόχους της θρησκείας.