ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: ΤΟ ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Πόλη των Χιλίων Επαγγελμάτων καλωσορίζει τη νέα Εκκλησία της Scientology στην καρδιά του Μπέρμιγχαμ σε μια χαρμόσυνη τελετή εγκαινίων που έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.

Σε όλο τον κόσμο, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το Μπέρμιγχαμ το έχουν ερωτευθεί τόσο πολύ που έχει ανθίσει από αυτή την κύρια μεγαλούπολη της Βρετανίας. Από τους καλλιτέχνες μέχρι τη βιομηχανία, τα αεροπλάνα μέχρι τον Σαίξπηρ και ακόμα και τα φώτα του δρόμου – το Μπέρμιγχαμ έχει φωτίσει την πορεία όσον αφορά τη βιομηχανία αλλά και τον πολιτισμό για εκατοντάδες χρόνια.

Σε αυτήν την πόλη που είναι πολύ περήφανη για το παρελθόν της και η οποία εξακολουθεί να συνεχίζει να μεγαλώνει, να επινοεί εφευρέσεις και πάλι, και να ευημερεί – μια τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο πνεύμα συνεργασίας ενός μέλλοντος ευημερίας. Ή μάλλον, ήταν μια μέρα που αντιπροσώπευε την ουσία του τολμηρού συνθήματος του Μπέρμιγχαμ: Εμπρός.

Και στο πνεύμα της ημέρας, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, διακήρυξε: «Όταν πέσει η κορδέλα των εγκαινίων, τότε μια αυλαία ανεβαίνει… κι έτσι γίνεται ευθύνη κάθε Σαηεντολόγου να ανυψώσει το Αλάτι της Γης της Αγγλίας, μετατρέποντας έτσι μια βιομηχανική επανάσταση σε μια πνευματική επανάσταση».

Η παρουσία του κυρίου Μισκάβιτς στην καρδιά της «Πόλης των Χιλίων Επαγγελμάτων», στις 21 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα της ημέρας, καθώς αυτός εγκαινίασε τη νέα Εκκλησία της Scientology του Μπέρμιγχαμ.

Το Μπέρμιγχαμ συνεχίζει να πρωτοπορεί στην παραγωγή και τη βιομηχανία, και τα εγκαίνια τίμησαν το πνεύμα καινοτομίας του Μπέρμιγχαμ, όλα στον ρυθμό του ηλεκτρισμένου παλμού της πόλης. Στην πρώτη γραμμή ήταν μια ωδή στις συμβολικές ρίζες της μέταλ μουσικής του Μπέρμιγχαμ, με την υποστήριξη μιας ορχήστρας επισήμων που μίλησαν για λατρεμένα ορόσημα που επέστρεψαν στην κοινότητα, και όνειρα που έγιναν πραγματικότητα χάρη στα εργαλεία για τη ζωή από τον Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Σε συμφωνία με αυτό το πνεύμα συνεργασίας, και ακολουθώντας την πορεία από τόσες πολλές πόλεις που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε νέες Εκκλησίες της Scientology, το Μπέρμιγχαμ απέχει πολύ από το να είναι μια ιστορία επιτυχίας της στιγμής. Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία έχει εργαστεί χέρι με χέρι με κοινοτικές ομάδες και εθελοντές στην περιοχή για περισσότερο από δύο δεκαετίες, κάνοντας συνεργασίες με άτομα και ομάδες σε προγράμματα αλφαβητισμού, πρωτοβουλίες για την πρόληψη ναρκωτικών, ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και ηθική μόρφωση.

Στην πραγματικότητα, και κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τοπικοί εθελοντές και ενορίτες έχουν βοηθήσει στη διανομή από χιλιάδες βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, δίνοντάς τα συνολικά σε πάνω από 140.000 άτομα που έχουν προσεγγιστεί από τότε που η Εκκλησία άρχισε για πρώτη φορά να εργάζεται στην περιοχή. Χιλιάδες έχουν λάβει εκπαίδευση στα οικουμενικά ήθη μέσω της διανομής του Δρόμου προς την Ευτυχία από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς και αντίτυπα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Εκκλησίας θα χρησιμεύσουν μόνο για να επεκτείνουν μια εκτεταμένη ανθρωπιστική προσέγγιση.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Εκκλησίας της Scientology του Μπέρμιγχαμ χτίστηκαν το 1930 και βρίσκονται σε μια έκταση 24 στρεμμάτων στην κοσμοπολίτικη περιοχή Μόσλι. Το κτήριο είναι αναγνωρισμένο ως αξιόλογο μέρος πολιτιστικής κληρονομιάς από το κυβερνητικό σώμα «Ιστορική Αγγλία» και έχει τώρα αποκατασταθεί με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού κόκκινου τούβλου του Μπέρμιγχαμ, των λίθων με τις μπεζ αποχρώσεις, των πορτών από βελανιδιά και του εξαιρετικού Βρετανικού μαρμάρου. Συνολικά, οι εγκαταστάσεις 4.200 τ.μ. είναι τώρα έτοιμες να εξυπηρετήσουν κοινότητες σε όλη την ενδοχώρα.

Φέρνοντας αυτή τη δέσμευση στο φως, οι Σαηεντολόγοι και οι καλεσμένοι που ήταν παρόντες συνοδεύτηκαν από επιφανείς αξιωματούχους για να καλωσορίσουν τις νέες εγκαταστάσεις. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονταν: ο κύριος Γιαν Λόβλοκ, αποδέκτης Μεταλλίου της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και Ανώτερος Σύμβουλος για την Επιτροπή Θρησκειών του Μπέρμιγχαμ, ο Δρ. Πωλ Μπέιντεν-Άνταμς, Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολυπολιτισμικής Υποστήριξης για το Ηνωμένο Βασίλειο· η κα Νταϊάνα Κόουντ, Αντιπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Πρόληψης Ναρκωτικών· και η κα Ντεσίμα Φράνσις, μέλος του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και Ιδρύτρια του Ιδρύματος «From Boyhood to Manhood».

Ο Γιαν Λόβλοκ, Ανώτερος Σύμβουλος για την Επιτροπή Θρησκειών του Μπέρμιγχαμ, μίλησε για αυτό που η μέρα προέβλεψε ως προάγγελος της βελτίωσης της ζωής των κατοίκων της πόλης του: «Αυτό που υποδεχόμαστε σήμερα είναι τα εγκαίνια ενός πόρου που συμβάλλει για το καλό του Μπέρμιγχαμ· που συμβάλλει στη μεγαλύτερη επίγνωση του ποιοι είμαστε ο καθένας ξεχωριστά και τι μπορούμε να προσθέσουμε στη γενική ευημερία. Αυτό το κέντρο είναι μια τεράστια δέσμευση για σας και για μένα και, καλωσορίζοντάς σας ως πνευματικούς συνεργάτες, ανυπομονώ για τα εγχειρήματά σας να κάνετε όχι μόνο την πόλη μας αλλά τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Ο Δρ. Πωλ Μπέιντεν-Άνταμς, ο δυναμικός Διευθυντής Υπηρεσίας Πολυπολιτισμικής Υποστήριξης για το Ηνωμένο Βασίλειο, επισήμανε την ιστορία επιτυχίας στο να βοηθάει τους ευάλωτους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια προς τη δική τους επιτυχία: «Όταν προσπαθείς να μιλήσεις στους νέους, θα πρέπει να τους πεις: “Έι, είμαι διαφορετικός – κάνω τη διαφορά” και μετά καλά θα κάνεις να κάνεις αυτό που πρέπει. Για παράδειγμα, ένας νεαρός, του οποίου το όνειρο ήταν να γίνει πιλότος – αλλά δεν μπορούσε να μελετήσει. Εκεί στεκόταν στην άκρη του χάσματος, το όνειρό του στην άλλη πλευρά και τίποτα άλλο παρά μόνο ελπίδα στο μεταξύ. Έτσι του δίδαξα την Τεχνολογία Μελέτης και τη “βαθμίδωση” και την εφάρμοσε και άρχισε να μαθαίνει για το υψόμετρο, την κατεύθυνση του ανέμου, την ταχύτητα προσγείωσης. Τώρα, αυτό το παιδί μπορεί να πετάξει, επειδή με την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, τα όνειρά σας μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Η Νταϊάνα Κόουντ, Αντιπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Πρόληψης Ναρκωτικών, έχει παρατηρήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του Νάρκωνον που σώζουν ζωές, την τεχνολογία απεξάρτησης που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Όταν βοηθάς κάποιον με επιτυχία να καταπολεμήσει τα ναρκωτικά, δεν σώζεις μόνο ένα άτομο, επειδή οι γονείς του, οι αδερφοί και οι αδερφές και οι ζωές των παιδιών έχουν επίσης καταστραφεί. Στην πραγματικότητα, για κάθε άτομο που σώζετε, βοηθάτε εκατοντάδες ακόμη, και δεν αντέχω πια να βλέπω κυβερνήσεις, νοσοκομεία και γιατρούς να απογοητεύουν τους εαυτούς τους, να απογοητεύουν τους τοξικομανείς και να απογοητεύουν τις οικογένειές τους. Έτσι, γκρεμίζετε τα τείχη ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία, και έτσι δίνετε στις βρετανικές οικογένειες ένα μέλλον».

Η Ντεσίμα Φράνσις, Ιδρύτρια του δυναμικού, μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος «From Boyhood to Manhood», μίλησε για την ομορφιά τού να βοηθάς τους συνανθρώπους σου: «Η Εκκλησία της Scientology και οι διδαχές του κ. Λ. Ρον Χάμπαρντ μού θυμίζουν τα σονέτα του Σαίξπηρ, δηλαδή: “Αυτό που είναι αριστοτεχνικά κατασκευασμένο ανυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα.” Και ο κ. Χάμπαρντ είχε αυτή τη νοημοσύνη, αυτή την καρδιά και αυτή την ψυχή. Ήξερε ότι έπρεπε να βοηθήσει τους άλλους να δουν το ποιοι πραγματικά είναι πέρα από την υλική μορφή στην οποία κατοικούν. Μα τι δώρο, να πάρει τόσο πολύπλοκα πράγματα και να τα κάνει τόσο απλά. Λοιπόν, είναι γεγονός ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ενδυναμώνει κάθε ανθρώπινο ον, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυψώσουν την ψυχή τους ψηλά πέρα από τον ουρανό».


Η καινούργια Εκκλησία προσφέρει στους επισκέπτες μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης παρουσιάζει επίσης τα πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα που υποστηρίζει η Scientology. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την απεξάρτηση ατόμων από αυτά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχει γίνει η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα παροχής βοήθειας στον κόσμο.

Το Παρεκκλήσι του Μπέρμιγχαμ φιλοξενεί θρησκευτικές συγκεντρώσεις της Scientology που περιλαμβάνουν Κυριακάτικες Λειτουργίες, Γάμους και Τελετές Ονοματοδοσίας. Θα φιλοξενεί επίσης κοινοτικές εκδηλώσεις, ανοιχτές για τα μέλη όλων των θρησκευμάτων. Το κτήριο περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και μελέτης και μια ολόκληρη πτέρυγα που είναι αφιερωμένη στο ώντιτινγκ της Scientology (πνευματική συμβούλευση).


Τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας της Scientology του Μπέρμιγχαμ λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ταχείας εξάπλωσης της θρησκείας με 60 νέες Εκκλησίες της Scientology, από το Λος Άντζελες ως την Τάμπα, το Λονδίνο ως το Μιλάνο, το Γιοχάνεσμπουργκ ως το Τόκιο και από το Τελ Αβίβ μέχρι το Καοσιούνγκ. Στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αυτά τα εγκαίνια έχουν δημιουργήσει παγκόσμια εξάπλωση της θρησκείας, σε βαθμό που ξεπερνάει την εξάπλωση των προηγούμενων 50 χρόνων συνολικά.

Το 2017, εγκαίνια νέων Εκκλησιών της Scientology έχουν λάβει χώρα στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στην Κοπεγχάγη της Δανίας και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Περισσότερα εγκαίνια Εκκλησιών έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες σε πολιτιστικά κέντρα στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Αφρική.