ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ: Η SCIENTOLOGY ΤΙΜΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑ 2018 ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018

Χιλιάδες καλωσορίζουν με χαρά το Νέο Έτος και συλλογίζονται μια σειρά από αχαλίνωτα επιτεύγματα στο όνομα ενός καλύτερου κόσμου.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και η προσμονή σχεδόν χειροπιαστή καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από Σαηεντολόγους συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο Shrine για τη ζωντανή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς της Scientology. Η γιορτή σηματοδότησε το τέλος ενός θαυματουργού 2017 – ήταν σαφώς καιρός να γιορτάσουμε μια εποχή υλοποίησης προσδοκιών, επίτευξης στόχων και, φυσικά, μια εποχή για να θέσουμε νέους στόχους.

Ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ανεβαίνει στη σκηνή για να ξεκινήσει τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2018.

«Ναι, απόψε είναι η βραδιά που καλωσορίζουμε ένα Νέο Έτος και αποχαιρετούμε το παλιό» δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Έτσι, ενώ άλλοι μιλάνε για: τον Γέρο-Χρόνο, τον Άρχοντα του Χρόνου, τον αμνημόνευτο χρόνο, τον ασύλληπτο χρόνο, τον χρόνο με τον χρόνο και τον χρόνο στο παρά πέντε, λοιπόν, είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα ότι “Ο χρόνος δεν περιμένει για κανέναν,” μόνο και μόνο επειδή ο χρόνος είναι πάντα με το μέρος μας. Έτσι, ενώ όλοι οι άλλοι τα βρίσκουν σκούρα να κατανοήσουν ποιοι είμαστε, βλέποντας όλα όσα πετύχαμε τους τελευταίους δώδεκα μήνες – φίλοι μου, έφτασε η ώρα για το σόου!»

Και έτσι απλά, ο κ. Μισκάβιτς έστησε το σκηνικό για έναν εντυπωσιακό εορτασμό που παλλόταν με ενθουσιασμό καθώς οπτικά στιγμιότυπα επιτευγμάτων παρουσιάζονταν από λεπτό σε λεπτό. Τα επιτεύγματα που αποτέλεσαν ρεκόρ μετά από ρεκόρ υπογράμμισαν μια ασύγκριτη χρονιά. Περαιτέρω τίτλοι έφεραν στο προσκήνιο τις φημισμένες διεθνείς ανθρωπιστικές προσπάθειες της Εκκλησίας, καθώς και μια ανασκόπηση που κόβει την ανάσα από πάνω από 46 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα νέων Εκκλησιών που εγκαινιάστηκαν το περασμένο έτος. Η σειρά των ένδοξων εγκαινίων σε όλο το 2017, περιλαμβάνει:

  • Τα εγκαίνια μιας νέας Εκκλησίας στις 21 Ιανουαρίου για ένα από τα πιο παλιά εκκλησιάσματα της Scientology στη σπουδαία πρωτεύουσα στο νότιο ημισφαίριο, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
  • Την τελετή εγκαινίων στις 19 Μαρτίου για τη μεγαλύτερη Εκκλησία της Scientology της Βόρειας Αμερικής στην καρδιά του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ.
  • Τα εγκαίνια στις 29 Απριλίου μιας επιβλητικής Εκκλησίας επτά ορόφων στην Εθνική Οδό 1 των ΗΠΑ, στο Κόκονατ Γκρόουβ του Μαϊάμι.
  • Την τελετή εγκαινίων στις 27 Μαΐου στη Δανία για ένα ιστορικό ορόσημο και μια νέα Εκκλησία της Scientology στον διάσημο πεζόδρομο της Κοπεγχάγης.
  • Την κοπή της κορδέλας στις 14 Οκτωβρίου για μια νέα Εκκλησία και Κοινοτικό Κέντρο που εγκαινιάστηκαν για να προσφέρουν χρηματοδοτούμενα από τη Scientology προγράμματα και για να παρέχουν ένα κομβικό σημείο για κοινοτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για να ενδυναμώσουν τις κοινότητες σε όλο το Δουβλίνο και όλη την Ιρλανδία.
  • Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, τα εγκαίνια στις 21 Οκτωβρίου της νέας Εκκλησίας της Scientology του Μπέρμιγχαμ – ενός πλήρως ανακαινισμένου ιστορικού ορόσημου 24 στρεμμάτων στην καρδιά των Μίντλαντς.
  • Και το επόμενο σαββατοκύριακο, τα εγκαίνια στις 28 Οκτωβρίου μιας επιφανούς νέας Εκκλησίας της Scientology στο «Μίλι της Γνώσης» του Άμστερνταμ.

Αυτό το αδιάκοπο κύμα εξάπλωσης δημιούργησε συνεχιζόμενη αναγνώριση της θρησκείας σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, κορυφώνοντας ένα 2017 τεράστιων επιτευγμάτων, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε στο πλήθος που ζητωκραύγαζε, ένα επικό κατόρθωμα ως απόηχο των θρησκευτικών αναγνωρίσεων στα Σκόπια και στην Κολομβία. Διότι, στις 30 Οκτωβρίου 2017, το έθνος του Μεξικού παραχώρησε στην Εκκλησία της Scientology πλήρη θρησκευτική αναγνώριση – ένας θρίαμβος-ορόσημο για τη Scientology και τη θρησκευτική ελευθερία.

Αυτό που χρωμάτισε τις ανακοινώσεις και τις παρουσιάσεις της βραδιάς ήταν ένα πολυπολιτισμικό «μενού» της Τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ τονώνοντας την πολιτιστική αναγέννηση σε μυριάδες έθνη:

  • Σύνδεσμος για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση (ABLE) – Πρόκειται για τα μη θρησκευτικά φιλανθρωπικά προγράμματα που μεταδίδουν τις στρατηγικές που έχουν σχεδιαστεί για να ελέγξουμε και να εξαλείψουμε τον εθισμό στα ναρκωτικά, τον αναλφαβητισμό και το έγκλημα. Στο Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας, όπου ένα επιβλητικό οικοτροφείο χρησιμοποίησε το εθνικά αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών του, που βασίζεται στην Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, για να συγκεντρώσει βαθμολογίες στα τεστ που ξεπερνούν τον μέσο όρο σε όλο το έθνος κατά 70%, και για να δημιουργήσουν μια νέα γενιά Βρετανών στοχαστών. Στην Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας, μια υπουργός της κυβέρνησης χρησιμοποίησε τον Δρόμο προς την Ευτυχία και τα 21 διδάγματα των οικουμενικών ηθών σε 2.000 από τα πιο βίαια σχολεία του κόσμου, και από τότε η χώρα βίωσε μια πτώση του εγκλήματος κατά 20%. Και στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου σε ένα δίκτυο 20 κέντρων απεξάρτησης, το Νάρκωνον έχει σώσει περίπου 40.000 άτομα από τον εθισμό.
  • Παγκόσμιο Ινστιτούτο Σαηεντολογικών Επιχειρήσεων (WISE) – Αυτό που περιλαμβάνεται στις φετινές ιστορίες της Τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ευημερία στον χώρο εργασίας είναι ένα στέλεχος στην κεντρική Φλόριντα που χρησιμοποίησε τα εργαλεία διαχείρισης για να βελτιώσει την ψυχαγωγία στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα πάρκα περιπέτειας στην Αμερική. Αντίστοιχα, μια επιχειρηματίας της Νότιας Αφρικής εφάρμοσε τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Ρον σε μια σειρά από ανεκμετάλλευτα ορυχεία γρανίτη, πετυχαίνοντας εξάπλωση κατά 40 φορές μέσα σε μόλις τρία χρόνια και παρέχοντας την υψηλότερη ποιότητα γρανίτη σε περισσότερες από 750 διεθνείς εταιρείες. Και ακολουθεί ο Ιάπωνας Διευθύνων Σύμβουλος που χρησιμοποίησε οργανωτικές ικανότητες για τον θερισμό, τον έλεγχο ποιότητας κι ακόμη και τη δημιουργία συσκευασιών για περίπου 77 προϊόντα πράσινου τσαγιού, κάνοντας επεξεργασία σε πάνω από 3,6 εκατομμύρια κιλά τσαγιού, δημιουργώντας έτσι την κορυφαία εταιρεία πράσινου τσαγιού στον κόσμο.
  • Ο Διεθνής Εκκλησιαστικός Σύλλογος Λειτουργών Χάμπαρντ (I HELP) και η Scientology Missions International (SMI) – Η εμπροσθοφυλακή της Scientology στο όνομα της ανθρωπότητας. Οι ιστορίες επιτυχίας περιλάμβαναν έναν Ινδό γιατρό, ο οποίος ίδρυσε μια ομάδα μαθητών που περιλαμβάνει άτομα από πολλά θρησκευτικά δόγματα για να προσεγγίσουν τελικά πάνω από 200.000 Σιχιστές, Μουσουλμάνους, Ινδουιστές και Χριστιανούς με το βιβλίο Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας. Στο Κίτο του Εκουαδόρ, στη μέση ενός διαδρόμου κοκαΐνης που μετατρέπει εξάχρονα σε χρήστες, η Γενική Διευθύντρια της Μίσιον συνεργάστηκε με την Εθνική Αστυνομία, καλύπτοντας έτσι την πόλη της με ανθρωπιστικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τη Scientology, προσεγγίζοντας τελικά το 40% του έθνους. Τέλος, υπήρχαν τρεις εντυπωσιακές νέες Μίσιον της Scientology που εγκαινιάστηκαν κατά τους τελευταίους μήνες στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, στη Σενιγκάλια της Ιταλίας και στο Ταϊχούνγκ της Ταϊβάν, η καθεμία από αυτές έχει εξαπλωθεί πέντε φορές από την ημέρα των εγκαινίων.

Ένας αριθμός ρεκόρ από Power FSM από 37 έθνη τιμήθηκαν επίσης επειδή συνόδευσαν τουλάχιστον 100 άτομα πάνω στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία. Αυτό το έτος περιλάμβανε επιπλέον τον πρωτοφανή αριθμό των τεσσάρων ατόμων που πέτυχαν το στάτους των Ελίτ FSM, αναγνωρίζοντας το κατόρθωμά τους να έχουν βοηθήσει 1.000 άτομα να ανέβουν πάνω στη Γέφυρα.

Με ένα φινάλε γεμάτο με φώτα που αναβόσβηναν, εκρήξεις από κομφετί και ξεσηκωτικές μελωδίες – η αυλαία έπεσε για μια εξαιρετική γιορτή και 12 εξαίρετους μήνες για τη θρησκεία που μετά βίας μπορούσαν να χωρέσουν σε μία μόνο βραδιά. Αν το 2017 είναι κάποια ένδειξη, δεν αποτελεί έκπληξη που οι Σαηεντολόγοι σε όλο τον κόσμο αναμένουν ήδη ένα 2018 που είναι έτοιμο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενες προσδοκίες.