Η ΕΜΦΑΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Η εκπαίδευση είναι ο τρόπος να μάθει κανείς την τεχνολογία της Σαηεντολογίας. Η τεχνολογία συνεπάγεται χρήση. Υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στη γνώση και στην εφαρμογή της. Με την εκπαίδευση, ο άνθρωπος αποκτά την ικανότητα να χρησιμοποιεί τις αλήθειες της Σαηεντολογίας για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του.

Η πρακτική της Σαηεντολογίας δίνει έμφαση στην εφαρμογή. Τι ακριβώς κάνει κάποιος για να συμφιλιώσει έναν πατέρα με το γιο του, για να απαλύνει τον πόνο μιας χήρας ή για να σώσει έναν αποτυχημένο γάμο; Κάποιες άλλες θρησκείες και μέθοδοι πρεσβεύουν πως πρέπει να μη χάνει κανείς την πίστη του, να βρίσκει λύσεις στις διαφορές ή να υπομένει την κατάσταση με αξιοπρέπεια. Μπορεί, όμως, μια τέτοια συμβουλή, όσο καλοπροαίρετη και αν είναι, να προσφέρει πραγματικά κάτι;

Όταν κάποιος εγγράφεται σε ένα μάθημα της Σαηεντολογίας, το οποίο έχει ως στόχο να του παράσχει τα μέσα για να καλυτερεύσει οποιαδήποτε σχέση του, θα αποκτήσει γνώση του θέματος και, εξίσου σημαντικό, την ικανότητα να το εφαρμόζει.

Ένα παράδειγμα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας Σαηεντολόγος έχει ένα φίλο που βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου. Ένας εκπαιδευμένος Σαηεντολόγος έχει μάθει για ποιο λόγο διαλύεται ένας γάμος – οποιοσδήποτε γάμος. Κατανοεί για ποιο λόγο σταματάει η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και πώς μειώνεται η στοργή. Γνωρίζοντας αυτό, μπορεί να κάνει κάτι αποτελεσματικό για τη διάσωση ενός γάμου. Γνωρίζει μεθόδους για την αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα σε αποξενωμένους συντρόφους και τρόπους αναζωπύρωσης της αγάπης που έχει σβήσει λόγω συζυγικών παρεκτροπών.

Η εκπαίδευση στη Σαηεντολογία τού προσφέρει αυτό που κανείς άλλος δεν μπορεί: ένα πραγματικά λειτουργικό μέσο για να αντιμετωπίσει καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή. Κάποιος που έχει συμμετάσχει μόνο σε ώντιτινγκ ως πρηκλήαρ θα μπορούσε ίσως να κατανοήσει τμήμα ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στο δικό του γάμο, δεν θα έχει όμως πλήρη κατανόηση, πόσο μάλλον τις απαραίτητες ικανότητες για να βοηθήσει τους άλλους να κατανοήσουν τα δικά τους προβλήματα.

Η άσκηση της Σαηεντολογίας περιλαμβάνει ανεξαιρέτως απόκτηση γνώσεων μέσα από την εκπαίδευση στις αρχές της Σαηεντολογίας. Μαθαίνοντας το θέμα, φτάνει κανείς στο σημείο να κατέχει ο ίδιος τη φιλοσοφία της Σαηεντολογίας και, έτσι, μπορεί να βελτιώσει τη δική του ζωή και τη ζωή των άλλων.