ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΜΕΞΙΚΟ

Ο ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Μια παγκόσμιας κλάσης πρωτεύουσα και είδωλο του πολιτισμού και της ανοχής καλωσορίζει την Εκκλησία της Scientology στη νέα της έδρα.

Επτά χιλιάδες Σαηεντολόγοι και οι καλεσμένοι τους συγκεντρώθηκαν στις 10 Ιουλίου 2010 για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του πρώτου Ιδανικού Οργανισμού της Σαηεντολογίας στη Λατινική Αμερική, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Μεξικού. Ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, προέδρευσε στην ιστορική τελετή και υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες στον νέο τους Εθνικό Οργανισμό στην Πόλη των Παλατιών.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου εθνικού Ιδανικού Οργανισμού τξης Σαηεντολογίας στο Μεξικό.

Η τελετή έγινε μετά την πλήρη ανοικοδόμηση και τον επανασχεδιασμό του κτιρίου Χουαρέζ, στην πόλη του Μεξικού. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Παλάτι των Καλών Τεχνών και δίπλα στο Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο, την Εθνική Τράπεζα και το Εθνικό Παλάτι. Αποτελεί ένα ανακαινισμένο στολίδι της πόλης. Αναδιαμορφωμένο πλήρως τώρα για να φιλοξενεί τις θρησκευτικές υπηρεσίες της Σαηεντολογίας, το κτήριο επίσης περιλαμβάνει ένα μεγάλης έκτασης Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού με οθόνες πολυμέσων, όπου παρουσιάζονται και εξηγούνται τα πιστεύω της Σαηεντολογίας, η ζωή του Ιδρυτή της Λ. Ρον Χάμπαρντ, και τα πολλά προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και πρόληψης.

Περιγράφοντας τη θετική επίδραση των οργανισμών της Σαηεντολογίας στις κοινότητες στις οποίες παρέχουν υπηρεσίες, ο κ. Μισκάβιτς απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος:

«Πάρτε αυτόν τον Ιδανικό Οργανισμό και χρησιμοποιήστε τον για όλα όσα προορίζεται.

»Λέτε ότι υπάρχει κατάχρηση ναρκωτικών εκεί έξω; Ε, λοιπόν, τώρα έχετε τα απαιτούμενα εφόδια για να δημιουργήσετε ένα "κίνημα απελευθέρωσης από τα ναρκωτικά" ισχυρότερο απ’ οτιδήποτε διοχετεύεται στα κανάλια διακίνησης.

»Λέτε ότι υπάρχει εγκληματικότητα και απανθρωπιά εκεί έξω; Ε, λοιπόν, τώρα έχετε το Δρόμος προς την Ευτυχία για να αποκαταστήσετε τον αυτοσεβασμό και να αναζωογονήσετε την καλοσύνη σε κάθε ανθρώπινο ον.

»Μετά, λέτε ότι υπάρχει οδυνηρή φτώχεια και δυστυχία παντού σε αυτή την πόλη; Ε, λοιπόν, τώρα έχετε τεχνολογίες για την εκπαίδευση και τη μόρφωση – από τις οποίες προέρχεται ευημερία και αφθονία».

Επίσης, ηγέτες σε διάφορους τομείς σε αυτή τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής τόνισαν τη σπουδαιότητα της περίστασης και υπογράμμισαν τη σημασία που έχει για τη χώρα τους.

Ο κ. Αλεχάνδρο Ρόγιας Ντιάς Ντουράν, Γραμματέας Τουρισμού της πόλης του Μεξικού, δήλωσε εκ μέρους της πόλης: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Σαηεντολογία στο Μεξικό θα συμβάλει θετικά και θα φυτέψει έναν σπόρο θεμελιωδών ανθρώπινων αξιών, έτσι ώστε οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, φυλής και πίστης να μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον για την επίτευξη ενός νέου πολιτισμού ειρήνης και ευημερίας, χωρίς εγκληματικότητα, βία και ναρκωτικά».

Ο Αξιότιμος Ρικάρδο Γκουζμάν Γούλφερ, Δικαστής του Ομοσπονδιακού Εφετείου και διάσημος συγγραφέας, υπογράμμισε τη σημασία της Σαηεντολογίας για το μέλλον του Μεξικού και του κόσμου: «Σήμερα ανοίγουμε τις πόρτες αυτού του όμορφου νέου Οργανισμού της Σαηεντολογίας, πράγμα που εγώ θεωρώ ως δέσμευση να μεταφέρουμε το μήνυμα του Λ. Ρόναλντ Χάμπαρντ στον καθένα. Πιστεύω ότι μόνο αλλάζοντας προσωπικά ο ίδιος μπορεί κάποιος να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός ο Ιδανικός Οργανισμός δίνει στον καθένα την ευκαιρία να μάθει την αλήθεια που υπάρχει μέσα του. Είναι η πύλη προς ένα νέο λαμπρό μέλλον».

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού του καινούριου Ιδανικού Οργανισμού χιλιάδες άνθρωποι γνωρίζουν τα πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τη ζωή του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς και τα πολλά προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και τα προγράμματα κοινοτικής πρόληψης που χρηματοδοτούνται από τη Σαηεντολογία.
Το παρεκκλήσι του νέου Οργανισμού της Σαηεντολογίας του Μεξικού εξυπηρετεί ενορίτες και επισκέπτες για Κυριακάτικες Λειτουργίες, γάμους, τελετές ονοματοδοσίας και άλλες θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Ο Δρ Χεσούς Κορόνα Οσόρνιο, Δόκτωρ Θρησκευτικής Φιλοσοφίας και συγγραφέας, επίσης απευθύνθηκε σε εκείνους που παρευρίσκονταν στα εγκαίνια της Εκκλησίας, στη Λεωφόρο Χουαρέζ 85. «Αυτός ο νέος Οργανισμός της Σαηεντολογίας», είπε, «αντιπροσωπεύει το σημερινό αναδυόμενο, πολυπολιτισμικό Μεξικό. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ προσέγγισε την πνευματικότητα με έναν πολύ πρωτότυπο, επαναστατικό τρόπο. Ως μηχανικός, χρησιμοποίησε εργαλεία τεχνολογίας υψηλής ακρίβειας για να εξηγήσει τα πνευματικά φαινόμενα. Το αποτέλεσμα είναι μια οριστική λύση των διαφορών μεταξύ επιστήμης και θρησκείας. Κάνοντάς το δε αυτό, έσωσε τη θρησκεία. Η πνευματικότητα ζει στον 21ο αιώνα και, εν προκειμένω, η συνεισφορά του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ανθρωπότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία».

Η κα Λάουρα Τσάπα, Ανώτερη Σύμβουλος για θέματα ειδικής εκπαίδευσης στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας του Μεξικού, μίλησε περαιτέρω για τις λύσεις που προσφέρει η Σαηεντολογία: «Πιστεύω ότι με τα εγκαίνια αυτού του νέου Οργανισμού, οι ηγέτες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θα συνειδητοποιήσουν το ίδιο πράγμα με εμένα: ότι έχετε τη λύση. Και επίσης πιστεύω ότι ο νέος Οργανισμός θα αποτελέσει ένα νέο σημείο καμπής για το έθνος μας».

Ολοκληρώνοντας τα εγκαίνια, ο κ. Μισκάβιτς είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους: «Σας προσκαλώ θερμά να περάσετε αυτό το κατώφλι και να σκεφθείτε τι υπάρχει μέσα. Γιατί εκεί μέσα δεν βρίσκονται μόνο όλα όσα ανέφερα για ένα Μεξικό χωρίς ναρκωτικά, χωρίς έγκλημα, με μόρφωση και ευημερία, αλλά και όλα τα άλλα πράγματα που θα πυροδοτήσουν αυτή την επανάσταση του πνεύματος που το Μεξικό περιμένει εδώ και τόσο καιρό».

Με αυτά τα λόγια, και συνοδευόμενος από Σαηεντολόγους που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του νέου Εθνικού Οργανισμού, ο κ. Μισκάβιτς έκοψε την κορδέλα, προσκαλώντας τον κόσμο, για μια νέα εποχή πολιτιστικής αλλαγής και ελευθερίας στη Λατινική Αμερική.