ΒΕΝΤΟΥΡΑ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΡΦΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΑ

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Τα παραθαλάσσια εγκαίνια της εντυπωσιακής νέας Εκκλησίας στην Εθνική Οδό 101 σηματοδοτούν ένα ορόσημο για τη θεαματική ανάπτυξη της Scientology σε όλη τη Χρυσή Πολιτεία.

Ακολουθώντας ένα ατέλειωτο κύμα εξάπλωσης της θρησκείας, η Εκκλησία της Scientology έκοψε την κορδέλα ενός νέου Ιδανικού Οργανισμού, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, σ’ αυτό τον παράδεισο για σέρφινγκ. Ο πρώτος Ιδανικός Οργανισμός που είναι αφιερωμένος στις Κομητείες Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα, άνοιξε μπροστά σ’ ένα ενθουσιώδες κοινό από περίπου 4.000 Scientologist και ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους. Τα εγκαίνια ήταν το αποκορύφωμα μιας φιλόδοξης περιόδου ανάπτυξης στην τελευταία δεκαετία, που επιταχύνθηκε το 2020.

Για τους 100.000 οδηγούς και συνεπιβάτες που περνούν καθημερινά από την 101, η νέα Εκκλησία, που περιβάλλεται από γυαλί, λαμπυρίζει ως ένας εντυπωσιακός φάρος ελευθερίας μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Βεντούρα και το Surfers Point, και 460 μέτρα από τη San Buenaventura State Beach. Σε 6.100 τ.μ., το ευρύχωρο και εντυπωσιακό κτήριο παρέχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουμε αμέσως την προσφορά βοήθειας από την Εκκλησία και τις υπηρεσίες της στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτό το τμήμα της ακτογραμμής.

Ο κ. Μισκάβιτς είναι ο κύριος ομιλητής στην τελετή εγκαινίων στην Κομητεία Βεντούρα, στη Νότια Καλιφόρνια, για μια νέα Εκκλησία της Scientology που θα εξυπηρετεί τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτές τις ακτές.

Μια εορταστική ατμόσφαιρα επιτεύγματος, που πυροδοτήθηκε από ένα πλανώμενο αεράκι του Ειρηνικού Ωκεανού, ήταν διάχυτη στην εκδήλωση. Ο κύριος ομιλητής της μεγάλης γιορτής ήταν ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, ο οποίος είπε στους συγκεντρωμένους ότι το κύμα που περίμεναν ήταν τώρα έτοιμο να σκάσει: «Ένα τέλειο κύμα. Ένα ατελείωτο κύμα. Ένα κύμα που όλοι μπορούν να δαμάσουν προς υψηλότερα επίπεδα ικανότητας και πνευματικής αθανασίας. Αλλά, φυσικά, δεν ξέρουν όλοι πού τελειώνει η στεριά και πού αρχίζει το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής – και εδώ είναι το μέρος όπου εμφανίζεστε εσείς με μια πρόσκληση για ελευθερία και ένα μάθημα για το πώς να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να μην είναι ποτέ ξανά οι ίδιοι».

Ως αναγνώριση της μακροχρόνιας συνεργασίας της Βεντούρα και της Σάντα Μπάρμπαρα με τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και τα ανθρωπιστικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Εκκλησία, μια σειρά από φωστήρες από το Πορτ Χουενέμε έως το Μοντετσίτο συγκεντρώθηκαν για να καλωσορίσουν με ενθουσιασμό τον νέο Ιδανικό Οργανισμό στα εγκαίνιά του.

Οι ενορίτες της Scientology και οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας συνοδεύτηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Steven Gama, από την Πόλη του Πορτ Χουενέμε στην Κομητεία Βεντούρα· τη Sharon Byrne, Σύμβουλο της 4ης Περιφέρειας της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα· τον John Chavez, Σύνδεσμο Εθελοντικής Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA)· και την Barbara Gaughen‑Muller, Πρόεδρο της Ένωσης Ηνωμένων Εθνών για τις Τρεις Κομητείες.

Τονίζοντας το έργο της Εκκλησίας προς την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Gama περιέγραψε τον μη θρησκευτικό οδηγό του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ως κάτι που έχει «τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να μπουν σε δράση». Συνέχισε λέγοντας: «Οι εθελοντές σας του Δρόμου προς την Ευτυχία ήδη έρχονται με όλους εμάς στις ενέργειες καθαρισμού στην Ormond Beach. Από νωρίς το πρωί μέχρι να τελειώσουμε για εκείνη την ημέρα, βρίσκεστε εκεί φροντίζοντας το πολύτιμό μας περιβάλλον και βοηθώντας το να ακμάσει.... Επομένως, αυτή η νέα Εκκλησία δε θα βοηθήσει απλώς να διατηρήσουμε ό,τι είναι καλό στο απίστευτο σπίτι μας, αλλά θα είναι επίσης ένας φάρος που θα εμπνέει για ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον, καλύτερους γείτονες και μια καλύτερη κοινότητα για όλους μας».

Η Sharon Byrne από την Κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα εγκωμίασε τον αντίκτυπο που είχε η περιφερειακή εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών που χρηματοδοτείται από τη Scientology, στην ευαισθητοποίηση και εν τέλει στη σωτηρία νέων ανθρώπων. «Το φιλμ Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά παρέχει το όραμα και την καθοδήγηση που χρειάζονται οι άνθρωποι το 2020» είπε. «Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα και τα παρουσιάζει όπως είναι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει αποτελέσματα. Και γι’ αυτό, με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά εδώ στα γυμνάσια των Τριών Κομητειών μας, οι μαθητές ήδη λένε: “Ποτέ δε θα είχα καπνίσει μαριχουάνα αν είχα δει αυτό το φιλμ, και δεν πρόκειται να το ξανακάνω”.... Έτσι, με ένα άτομο τη φορά, βοηθάτε να πραγματοποιήσουμε μια εντελώς νέα βάση συλλογισμού. Βοηθάτε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην πάρει ποτέ τον δρόμο των ναρκωτικών».

Ο John Chavez, Σύνδεσμος Εθελοντικής Υπηρεσίας της FEMA, αναγνώρισε τους πολλούς Εθελοντές Λειτουργούς της Scientology στο ακροατήριο, τιμώντας την αφοσίωσή τους στις τοπικές προσπάθειες αποκατάστασης στον απόηχο των πυρκαγιών της Βεντούρα. «Όταν έχεις να κάνεις με μια κρίση τέτοιου μεγέθους» δήλωσε, «χρειάζεσαι ισχυρή υποστήριξη από την κοινότητα και από την εκκλησία. Και οι Εθελοντές Λειτουργοί ήταν εκεί. Βρισκόσασταν επιτόπου στη Βεντούρα Σίτι. Ήσασταν στο Οχάι. Ήσασταν εκεί υποστηρίζοντας τους πυροσβέστες και διανέμοντας μάσκες στους δρόμους. Μείνατε εκεί ως το τέλος. Είστε ένας κρίσιμος συνδετικός κρίκος στην αλυσίδα της αντιμετώπισης καταστροφών. Στην πραγματικότητα, σας έχω στους αριθμούς ταχείας κλήσης!»

Εξίσου επαινετικός ήταν ο λόγος της Barbara Gaughen‑Muller από την Ένωση Ηνωμένων Εθνών για τις Τρεις Κομητείες, κάνοντας μνεία στην ακούραστη αφοσίωση της Εκκλησίας στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπνέοντας φόρουμ και workshop στα ανεξάρτητα δημόσια σχολεία και στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της περιοχής. Ενόψει της διαρκούς αφοσίωσης του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κα Gaughen‑Muller διακήρυξε: «Εβδομήντα πέντε χρόνια πριν, η προφητεία για τον ΟΗΕ ήταν η εξής: Μέσα σε αυτό το ξεχωριστό κτήριο από γυαλί, υπήρχε μια δύναμη που θα άλλαζε τον κόσμο. Λοιπόν, τώρα έχετε τη δική σας όμορφη έδρα από γυαλί εδώ, όπου όλος ο κόσμος θα σας δει. Η παρουσία σας είναι ισχυρή. Και έτσι στις παραμονές του Εορτασμού των Γενεθλίων του Ιδρυτή σας, ας πούμε τώρα: “Ναι, κύριε Χάμπαρντ, εδώ βρίσκεται μια έδρα για την αιώνια ελευθερία που θα μεταμορφώσει ζωές παντού στη Χρυσή Ακτή!”».


Οι εντυπωσιακές νέες εγκαταστάσεις προσφέρουν στην περιοχή μια εισαγωγή στην Dianetics και στη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Τα εκθέματά του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη Πιστεύω και πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Εκκλησία – στα οποία συμπεριλαμβάνονται η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· προγράμματα ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους, καθώς και την απεξάρτηση ατόμων· ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης· καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχει γίνει σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δυνάμεις παροχής βοήθειας. Το Κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδους εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας – καθώς και για εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές σε μέλη όλων των θρησκειών, στο όνομα της κοινοτικής συνεργασίας. Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει ακόμη πολλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, πέρα από μια ντουζίνα από δωμάτια για το ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.


Οι Ιδανικοί Οργανισμοί της Εκκλησίας πραγματοποιούν την εκπλήρωση του οράματος του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Παρέχουν όχι μόνο τις ιδανικές εγκαταστάσεις παράδοσης υπηρεσιών προς τους Scientologist προκειμένου να ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτελούν μια έδρα για όλη την κοινότητα, καθώς και ένα σημείο συνάντησης για συνεργατικές προσπάθειες με σκοπό την ανύψωση πολιτών όλων των δογμάτων.

Κατά την τελευταία δεκαετία έχουν λάβει χώρα τα εγκαίνια νέων Ιδανικών Οργανισμών σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξής: της Νέας Υόρκης, του Χάρλεμ, του Μπάφαλο, της Ουάσιγκτον, της Ατλάντα, της Τάμπα, του Ορλάντο, του Μαϊάμι, του Νάσβιλ, του Σινσινάτι, του Κολόμπους, του Ντιτρόιτ, των Δίδυμων Πόλεων, του Κάνσας Σίτι, του Ντάλας, του Ντένβερ, του Σολτ Λέικ Σίτι, του Φίνιξ, του Λας Βέγκας, του Πόρτλαντ και του Σιάτλ. Τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Οργανισμού της Βεντούρα σηματοδοτούν τον 12ο που άνοιξε στην πολιτεία της Καλιφόρνια – μετά από το Λος Άντζελες, το Σακραμέντο, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Γκάτος, το Σαν Χοσέ, τη Σίλικον Βάλεϊ, το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, την Πασαντίνα, το Ίνγκλγουντ, το Όραντζ Κάουντι και το Σαν Ντιέγκο.

Αυτή η εποχή εκρηκτικής ανάπτυξης, για τη θρησκεία της Scientology αντιπροσωπεύεται περαιτέρω από τα εγκαίνια νέων Ιδανικών Οργανισμών της Εκκλησίας σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι εξής: το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Δουβλίνο στις Βρετανικές Νήσους· σε όλη την Ευρώπη στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Πάντοβα, στη Μαδρίτη, στο Βερολίνο, στο Αμβούργο, στη Στουτγάρδη, στην Κοπεγχάγη, στο Μάλμο, στο Άμστερνταμ, στη Βασιλεία και στη Βουδαπέστη· στη Μέση Ανατολή στο Τελ Αβίβ· κατά μήκος των παράκτιων χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού στο Τόκιο, στην Καοσιούνγκ, στο Ώκλαντ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στο Περθ· στη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Πρετόρια· περισσότεροι στον Καναδά στο Κεμπέκ και στο Κέιμπριτζ· και στις πρωτεύουσες στη Λατινική Αμερική της Πόλης του Μεξικού και της Μπογκοτά.

Για μια πλήρη λίστα των νέων Ιδανικών Οργανισμών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.


Για να διαδώσει το μήνυμα της Scientology ακόμα πιο μακριά και να απαντήσει στο τεράστιο ενδιαφέρον σχετικά με τη θρησκεία, η Εκκλησία ξεκίνησε το δικό της δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, το Scientology Network, στο DIRECTV Channel 320, το οποίο προβάλλεται επίσης live στο scientology.tv, καθώς και σε πολλές πλατφόρμες σε 17 γλώσσες σε 24 διαφορετικές ζώνες ώρας.