ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΛΑΜΠΕΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Η Εκκλησία της Scientology εγκαινίασε έναν θεαματικό νέο Ιδανικό Οργανισμό σε μια εκδήλωση και τοποθεσία που δε συγκρίνεται με καμία άλλη, προσφέροντας αληθινή πνευματική ελευθερία στην παγκόσμια πρωτεύουσα του πολιτισμού, σηματοδοτώντας το πιο πρόσφατο εκπληκτικό κεφάλαιο της εξάπλωσης της θρησκείας με μια τελετή εγκαινίων που ήταν πραγματικά magnifique.

Ο Πύργος του Άιφελ. Η Αψίδα του Θριάμβου. Το Λούβρο. Ο ποταμός Σηκουάνας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δει ο κόσμος στο Παρίσι, προσθέστε και το εντυπωσιακό εξαώροφο γυάλινο και ξύλινο αρχιτεκτονικό και πνευματικό αριστούργημα που είναι η Ιδανική Εκκλησία της Scientology και Κέντρο Διασημοτήτων του Μεγάλου Παρισιού.

Ένα υπέροχο απόγευμα του Σαββάτου, που ήταν εδώ και χρόνια στα σκαριά, οι τοίχοι και το δάπεδο της υπερσύγχρονης και μεγαλοπρεπούς αίθουσας εκδηλώσεών της πάλλονταν από χαρά και ενθουσιασμό, καθώς φωστήρες από τη Διεθνή Ένωση των Scientologist (IAS) που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο συναθροίστηκαν γι’ αυτή την ανεπανάληπτη εκδήλωση. Συνάντησαν Γάλλους Humanitarian και πλήθη επιφανών Παριζιάνων, των οποίων οι προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα, που τώρα είναι ένας θησαυρός για όλους.

Το κοινό χειροκροτούσε ξανά και ξανά, πρώτα για τη ζωντανή μουσική που ξεκίνησε τις εορταστικές δραστηριότητες, στη συνέχεια για τις ομιλίες των κοινοτικών ηγετών που καλωσόρισαν με ευγνωμοσύνη και ευπρέπεια τα εγκαίνια της Εκκλησίας.

Αντικατοπτρίζοντας τον μνημειώδη χαρακτήρα αυτής της γιορτής, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς είναι ο κύριος ομιλητής της ιστορικής τελετής προς τιμήν της ένδοξης νέας Εκκλησίας της Scientology και Κέντρου Διασημοτήτων του Μεγάλου Παρισιού.

Αλλά οι πιο δυνατές επευφημίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και παντού στους υπαίθριους χώρους όπου χιλιάδες ακόμη παρακολουθούσαν την εκδήλωση σε γιγαντιαίες οθόνες που είχαν τοποθετηθεί σε τεράστιες τέντες για να εξυπηρετήσουν πλήθη που υπερέβαιναν τη χωρητικότητα, ήταν για τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Religious Technology Center, ο οποίος εγκαινίασε αυτό το εντυπωσιακό νέο κέντρο.

«Όχι, δε θα έχανα αυτή τη στιγμή μαζί σας εδώ για τίποτα στον κόσμο» είπε στο ηχηρό και φιλόξενο πλήθος. «Παρόλο που έχουμε ανοίξει Ιδανικούς Οργανισμούς σε άλλα πολιτιστικά επίκεντρα, μεγαλουπόλεις καίριας σημασίας για ολόκληρο το παγκόσμιο κίνημά μας, λοιπόν, αυτός εδώ είναι το αποκορύφωμα όλων».

«Βρίσκεστε, στο κάτω κάτω, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Γης και στην κορυφή κάθε λίστας των “Καλύτερων”. Η καλύτερη τέχνη. Το καλύτερο φαγητό. Ο καλύτερος... πύργος» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Και τώρα αυτή η πόλη μπορεί επίσης να διεκδικήσει τον τίτλο: το Καλύτερο Κτίριο Ιδανικού Οργανισμού στη Γη».

Κατά τη διάρκεια της χαρμόσυνης γιορτής, ο κ. Μισκάβιτς έκανε επίσης λόγο για την κληρονομιά της πόλης ως την έδρα εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

«Υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα αυτού του τόπου, που δε γίνεται να ξεχαστεί. Έχει τις ρίζες του στις δυνατές φωνές του Διαφωτισμού σας τους αιώνες που πέρασαν» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Αναφέρομαι σε εκείνους που υπερασπίστηκαν για πρώτη φορά τα δικαιώματα του ανθρώπου, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και που δημιούργησαν μια φράση που είναι ουσιαστικά συνώνυμη με το πνεύμα αυτής της ημέρας: Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη.

»Θεωρώ ότι τίποτα δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτά τα ιδανικά –και, για την ακρίβεια, την ντούινγκνες που απαιτείται για την επίτευξη αυτών των ιδανικών, απ’ ό,τι ο νέος σας Ιδανικός Οργανισμός του Παρισιού».

Ο κ. Μισκάβιτς θύμισε στο πλήθος ότι το Παρίσι ήταν η έδρα της πρώτης Εκκλησίας της Scientology σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία ιδρύθηκε το 1959, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε το εξής: «Έτσι πρόκειται να δημιουργήσετε το δικό σας θρυλικό μέλλον».

Η εκπληκτική νέα Εκκλησία της Scientology στο Μεγάλο Παρίσι με εμβαδόν 8.800 τετραγωνικών μέτρων αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της εκρηκτικής ανάπτυξης της Εκκλησίας παγκοσμίως – και σηματοδοτεί την τέταρτη τελετή εγκαινίων μέσα σε έξι εβδομάδες. Αυτό το εξαώροφο αριστούργημα με επικάλυψη από γυάλινα πάνελ βρίσκεται σε περίοπτη θέση για να το δει όλο το Παρίσι – αντικριστά από τον Α1, τον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας, κι έτσι είναι ορατό για πάνω από ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπους κάθε μέρα.

Η Εκκλησία βρίσκεται στην περιφέρεια του Σαιν‑Ντενί στο Ευρύτερο Παρίσι και λίγα μόλις βήματα μακριά από το Σταντ ντε Φρανς, το Εθνικό Στάδιο που θα φιλοξενήσει αρκετούς διαγωνισμούς για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, καθώς και την Τελετή Λήξης. Το Σαιν‑Ντενί θα είναι επίσης η έδρα του Ολυμπιακού Χωριού.

Πέρα από το αστραφτερό εξωτερικό και την ξύλινη πύλη με τον μοντέρνο γεωμετρικό σχεδιασμό, το επιβλητικό εσωτερικό αίθριο του κτιρίου αντανακλά την όψη μιας μαγευτικής σεκόγιας. Οι «ετήσιοι δακτύλιοι» που είναι ενσωματωμένοι ξεχωριστά στο μωσαϊκό δάπεδο και ένα κυκλικό κιγκλίδωμα που το περιβάλλει ένα σχέδιο φύλλων αντικατοπτρίζουν το μοτίβο της σεκόγιας, καθώς οι επισκέπτες ανεβαίνουν στον χώρο ύψους 15 μέτρων που λούζεται από το φως του ηλίου χάρη στον τεράστιο φεγγίτη ψηλά στο ταβάνι.

Η εντυπωσιακή νέα έδρα του παλαιότερου πληθυσμού από Scientologist στη Γαλλία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξυπηρετεί τα 20 διαμερίσματα του Παρισιού και, φυσικά, όλες τις περιφέρειες σε όλη την έκταση της Ιλ‑ντε‑Φρανς. Για να επιτευχθεί αυτό, οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τις πολλές κοινοτικές πρωτοβουλίες και πολυθρησκευτικές συμμαχίες της Εκκλησίας σε έναν χώρο με εκλεπτυσμένο στιλ. Το Παρεκκλήσι –που έχει άψογη ακουστική– είναι διαμορφωμένο για κάθε είδους εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαθρησκευτικών φόρουμ, των διασκέψεων για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών και των συνόδων κορυφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και χρησιμεύει επίσης ως αίθουσα εκδηλώσεων για παραστάσεις όλων των ειδών – όπως έγινε φανερό με την καθηλωτική μουσική που σηματοδότησε την έναρξη του εορτασμού.

Ένα από τα τραγούδια που έκαναν το πλήθος να ξεσηκωθεί με ενθουσιασμό ήταν ο πρωτότυπος ύμνος «For Liberty We Stand». Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν και συνόδεψαν τους ερμηνευτές τραγουδώντας:

Freedom is here in our hands

Say yes we can

Vive la France, this is our chance

For liberty we stand!

Στη συνέχεια, μίλησαν διάφοροι τοπικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες της Εκκλησίας σε αυτή την εύθυμη γιορτή, μεταξύ των οποίων ο Δρ Μούσλιμ Φινταουσέν, ένας διακεκριμένος θρησκευτικός μελετητής, εμπειρογνώμονας στον τομέα των διαθρησκευτικών σχέσεων και ιμάμης, ο οποίος επισήμανε τον ρόλο της Εκκλησίας στη μετάδοση της ελπίδας εκεί όπου καμιά φορά απουσιάζει, και πιο συγκεκριμένα μέσω του μη θρησκευτικού κώδικα ηθών του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία.

«Όσον αφορά τους ανθρώπους γενικά» είπε ο Δρ Φινταουσέν, «ανεξάρτητα από τη φυλή τους ή την πίστη τους, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτούς τους κύριους στόχους της ζωής: να είμαστε ευτυχισμένοι και να κατέχουμε την αλήθεια. Τους δίνετε την ευκαιρία να βρουν τον δικό τους δρόμο προς την ευτυχία.

»Ακόμη κι εδώ, στην περιφέρεια 93, η κληρονομιά σας είναι ήδη γνωστή παντού. Οι ομάδες σας έχουν παραδώσει τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε μέρη όπου η ευτυχία πιθανότατα θεωρούνταν απλώς ένα παραμύθι» είπε ο Δρ Φινταουσέν. «Διανείματε βιβλιαράκια από πόρτα σε πόρτα στις πιο επικίνδυνες γειτονιές και τα μοιράσατε από χέρι σε χέρι σε εμπορικές συνοικίες, προσεγγίζοντας φούρνους, κρεοπώλες και καφετέριες – δώσατε συνολικά το εκπληκτικό ποσό 40.000 προσωπικών αντιτύπων και, κάνοντάς το αυτό, κάνατε αυτούς τους δρόμους να χαμογελάσουν».

Ο κ. Ζαν Μαέγ, ένας διεθνής εμπειρογνώμονας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος σε θέματα δικαιωμάτων τόσο σε ευρωπαϊκές όσο και σε εθνικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, έμαθε αρχικά για το πάθος της Εκκλησίας για το θέμα αυτό πάνω από μια δεκαετία πριν. Από τότε συνεργάζεται με την Εκκλησία για να υποστηρίξει την υιοθέτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο. «Είναι τιμή μου που σας μιλάω σ’ αυτή την απίστευτη περίσταση» είπε ο κ. Μαέγ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Ως πολίτης της Γαλλίας, θεωρώ οπωσδήποτε καθήκον και τιμή μου να συνεχίζω να προωθώ την κληρονομιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και το ιστορικό σας στην προσφορά υπηρεσίας περιλαμβάνει την παράδοση τουλάχιστον 400.000 βιβλίων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις πλατείες πόλεων, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε όλη τη Γαλλία. Με τις ενέργειές σας στις κοινότητές μας, βοηθάτε στη δημιουργία μιας κοινωνίας η οποία δεν είναι εγωιστική, αλλά όπου οι άνθρωποι σέβονται ο ένας τον άλλο».

Ο κ. Νταβίντ Γκουγιόν, ένας συνταγματολόγος και λέκτορας, ο οποίος έχει πολεμήσει κατά του επιβεβλημένου εγκλεισμού σε ψυχιατρεία, συνεργάζεται με την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR). «Σας μιλάω σήμερα βάσει της κοινής μας συνεργασίας με στόχο να ρίξουμε το φως της αλήθειας στην αδικία. Ο περιορισμός της ελευθερίας πρέπει να αμφισβητηθεί συστηματικά και να καταπολεμηθεί με σφοδρότητα.

»Ο επιβεβλημένος εγκλεισμός σ’ αυτή τη χώρα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Και καθώς 80.000 άτομα εγκλείονται σε ψυχιατρεία κάθε χρόνο, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Με τη CCHR, όμως, μπόρεσα να ανοίξω διάπλατα πόρτες που δεν μπορούσα να ανοίξω στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσω αυτή την αυξανόμενη κακομεταχείριση» είπε ο κ. Γκουγιόν. «Εσείς είστε αυτοί που σπάτε τα δεσμά της ψυχιατρικής και αποκαθιστάτε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων!»

Ο Δρ Πέταρ Γκραματίκοφ είναι ένας αντιπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ηνωμένων Θρησκειών και υπό αυτή την αρμοδιότητα είναι μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ελευθερία της Θρησκείας ή της Πίστης. Ο Δρ Γκραματίκοφ επαίνεσε το έργο της Εκκλησίας στην προώθηση του διαλόγου με άλλες θρησκείες. «Η διεθνής διαθρησκευτική κοινότητα ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο ήρεμης και καλύτερης κοινωνίας για όλες τις θρησκείες.

»Αν θέλετε να ξέρετε ποιος είναι η φωνή της διαθρησκευτικής προόδου, είστε εσείς – η Εκκλησία της Scientology! Έχετε επιδείξει μια άνευ όρων δέσμευση για διαθρησκευτική ενότητα» είπε στη συνέχεια ο Δρ Γκραματίκοφ. «Κάνοντάς το αυτό, προωθείτε τη μελλοντική ειρήνη, τη μελλοντική συνεργασία και τη μελλοντική ευημερία. Στην ουσία, είναι οφθαλμοφανές ότι βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή από τα σημερινά θρησκευτικά κινήματα».

Η τελική προσκεκλημένη ομιλήτρια, η κα Ελοντί Μαμόντ, είναι μια επίμονη δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας. «Η σημερινή ημέρα είναι η ολοφάνερη ενσάρκωση της επιμονής σας.

»Εσείς κάνατε εφικτή αυτή τη στιγμή. Ήταν αποτέλεσμα της επιμονής σας και του πάθους σας. Αν μπορούσαμε να βάλουμε σ’ ένα μπουκάλι έστω και μια μικρή ποσότητα της ζωής που προσφέρετε σ’ αυτό που κάνετε, αυτός ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, πιο φωτεινός και ειρηνικός. Βάζουμε την Εκκλησία ξανά στο κέντρο του χωριού.

»Επομένως, προς τιμήν του Ιδρυτή σας και του οράματός του, αυτός ο νέος Ιδανικός Οργανισμός αντιπροσωπεύει αυτή την απεριόριστη ελευθερία για όλο το Παρίσι και όλη τη Γαλλία!»

Καθώς η τελετή πλησίαζε στο τέλος της, ο κ. Μισκάβιτς μίλησε στο πλήθος. «Και, τώρα, προετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε όλο το Παρίσι. Έτσι θα ξεκινήσει το νέο σας κληροδότημα, καθώς προσκαλείτε τον κόσμο να ανακαλύψει τη Scientology όπως ποτέ πριν στην ιστορία. Αλλά προς το παρόν, σήμερα τιμούμε αυτό τον λαμπρό Ιδανικό Οργανισμό στην Πόλη του Φωτός».

Τότε χιλιάδες ενθουσιώδεις ενορίτες και επισκέπτες που είχαν περιέργεια συνέρρευσαν με προσμονή στη μεγαλοπρεπή είσοδο της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, καθώς η γιγάντια μπλε κορδέλα πάνω στο αστραφτερό κτίριο έπεσε στο έδαφος, έσκασαν πυροτεχνήματα, οι σερπαντίνες γέμισαν τον αέρα, οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και τα πλήθη πέρασαν το κατώφλι για να περιηγηθούν σ’ αυτή την καινούρια πνευματική έδρα, την εκπληκτική Ιδανική Εκκλησία της Scientology και Κέντρο Διασημοτήτων του Μεγάλου Παρισιού, που τώρα άνοιξε εντυπωσιακά.

Όχι μόνο γι’ αυτή την ημέρα, και όχι μόνο γι’ αυτούς τους επισκέπτες – αλλά και για όλο το Παρίσι, για την αιωνιότητα. Vive la France! Vive Scientology!


Η νέα Εκκλησία της Scientology και Κέντρο Διασημοτήτων του Μεγάλου Παρισιού, προσφέρει στην πόλη μια εισαγωγή στην Dianetics και στη Scientology και σε όλα τα ανθρωπιστικά προγράμματα που χορηγεί η Εκκλησία, αρχίζοντας από το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ που είναι διαθέσιμα σε 17 γλώσσες, παρουσιάζουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού προσφέρει επίσης μια διεξοδική παρουσίαση των φημισμένων ανθρωπιστικών προγραμμάτων που γίνονται εφικτά λόγω της Εκκλησίας, όπως η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· προγράμματα ευρείας κλίμακας για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, την πρόληψή τους, καθώς και την απεξάρτηση ατόμων· ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αλφαβητισμού και μάθησης· καθώς και το Πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας. Το κέντρο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Εκτός από τις κοινοτικές εκδηλώσεις στο όνομα της κοινωνικής συνεργασίας, το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας φιλοξενεί τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας. Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει ακόμη πολλές αίθουσες σεμιναρίων και μελέτης, πέρα από δεκάδες δωμάτια για ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.


Οι Οργανισμοί Ιδανικών Εκκλησιών (Ιδανικοί Οργανισμοί) εκπληρώνουν το όραμα που είχε ο Ιδρυτής Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Δεν παρέχουν απλώς ιδανικές εγκαταστάσεις για την παράδοση υπηρεσιών στους Scientologist προκειμένου να ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά είναι επίσης σχεδιασμένοι έτσι ώστε να αποτελούν μια έδρα για όλη την κοινότητα, καθώς και ένα σημείο συνάντησης για συλλογικές προσπάθειες με σκοπό την ανύψωση πολιτών κάθε πίστης.

Η τελετή εγκαινίων της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology και Κέντρου Διασημοτήτων του Μεγάλου Παρισιού είναι μια στιγμή-ορόσημο για το 2024 που είναι ήδη μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από εξάπλωση. Ανάμεσα στους Ιδανικούς Οργανισμούς που έχουν ανοίξει αυτή τη χρονιά είναι η Εκκλησία της Scientology του Σικάγου, που άνοιξε την Κυριακή 3 Μαρτίου, στην καρδιά του κέντρου της ιστορικής γειτονιάς Πρίντερς Ρόου της πόλης· η Εκκλησία της Scientology του Ντελ Βάγιε, που άνοιξε την Παρασκευή 1 Μαρτίου στην Πόλη του Μεξικού και με ύψος 12 ορόφων πάνω από την εμβληματική γειτονιά της πόλης· και η Εκκλησία της Scientology του Ώστιν, που άνοιξε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στην πολυσύχναστη οδική αρτηρία που είναι γνωστή ως «The Drag» – και οι τρεις Ιδανικοί Οργανισμοί εγκαινιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής περιόδου διάρκειας εννιά ημερών.

Συνολικά, η Εκκλησία έχει ανοίξει νέους Ιδανικούς Οργανισμούς σε μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, όπως το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Δουβλίνο στις Βρετανικές Νήσους· σε πόλεις όλης της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Πάντοβα, η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, η Κοπεγχάγη, το Μάλμο, το Άμστερνταμ, η Βασιλεία και η Βουδαπέστη· στη Μέση Ανατολή στο Τελ Αβίβ· κατά μήκος των παράκτιων χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού στο Τόκιο, στην Καοσιούνγκ, στο Ώκλαντ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στο Περθ· στη Νότια Αφρική, στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Πρετόρια· και άνοιξαν κι άλλες στον Καναδά στο Κεμπέκ και στο Κέιμπριτζ· καθώς και στις πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής: την Πόλη του Μεξικού και την Μπογκοτά.

Η άνευ προηγουμένου εξάπλωση της Scientology αντιπροσωπεύεται περαιτέρω από τα εγκαίνια νέων Οργανισμών Ιδανικών Εκκλησιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εξής πόλεων: Νέα Υόρκη, Χάρλεμ, Μπάφαλο, Ουάσιγκτον, DC, Ατλάντα, Τάμπα, Ορλάντο, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Σινσινάτι, Κολόμπους, Ντιτρόιτ, Δίδυμες Πόλεις, Κάνσας Σίτι, Ντάλας, Ντένβερ, Σολτ Λέικ Σίτι, Φίνιξ, Λας Βέγκας, Πόρτλαντ και Σιάτλ. Και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και μόνο: Σακραμέντο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Γκάτος, Σαν Χοσέ, Σίλικον Βάλεϊ, Βεντούρα, Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, Πασαντίνα, Λος Άντζελες, Ίνγκλγουντ, Όραντζ Κάουντι και Σαν Ντιέγκο.

Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Εκκλησιών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.


Για να διαδώσει το μήνυμα της Scientology ακόμα πιο μακριά και να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τη θρησκεία, η Εκκλησία ξεκίνησε το δικό της δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, το Scientology Network, στο Κανάλι 320 της DIRECTV, το οποίο μεταδίδεται επίσης ζωντανά στο scientology.tv, καθώς και σε πολλές άλλες πλατφόρμες, σε 17 γλώσσες σε 24 διαφορετικές ζώνες ώρας.