ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η Ελβετία είναι μια χώρα που είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την εκπληκτική δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της, από ρολόγια μέχρι μαχαίρια τσέπης, αλλά για και για τις λιχουδιές της κουζίνας της που είναι αξιοζήλευτες σε όλο τον κόσμο.

Και μαζί με αυτή την ασυμβίβαστη έμφαση στην ποιότητα, κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής ιστορίας αυτής της Ευρωπαϊκής χώρας, άνοιξε το Σάββατο τις πόρτες του στο κοινό ο πρώτος Ιδανικός Οργανισμός της Σαηεντολογίας, με μια ιστορική τελετή την οποία παρακολούθησαν διάφοροι αξιωματούχοι στη γραφική Ελβετική πόλη της Βασιλείας.

«Τώρα έχουμε φτάσει στο πολυαναμενόμενο σημείο καμπής στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι η στιγμή που η κορδέλα κόβεται σ’ έναν νέο Ιδανικό Οργανισμό, ο οποίος σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή ανοχής, αδελφικότητας, ευσπλαχνίας και πνευματικής δύναμης. Είναι μια στιγμή που σου κόβεται η ανάσα και που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσο ο ήλιος λάμπει στον ουρανό και οι πλανήτες αιωρούνται στο διάστημα». – κ. Ντέιβιντ
Μισκάβιτς,
Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Η νεότερη Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας βρίσκεται στον ποταμό Ρήνο στο σημείο όπου συνορεύει η Γαλλία και η Γερμανία με την Ελβετία. Στη μεγαλόπρεπη τελετή των εγκαινίων που έγινε στις 25 Απριλίου, Σαηεντολόγοι από διάφορες περιοχές όλης της χώρας συναντήθηκαν με Σαηεντολόγους από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Προκειμένου να δώσει την πρέπουσα σημασία σε αυτό το γεγονός, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, συνόψισε τη σπουδαιότητα των εγκαινίων της Βασιλείας στην ομιλία του προς το κοινό – τονίζοντας ότι οι καινούργιες εγκαταστάσεις προσδίδουν στην έκφραση «Swiss Made» μια «Εντελώς καινούργια διάσταση».

Ο κ. Μισκάβιτς συνέχισε: «Τώρα έχουμε έρθει στο πολυαναμενόμενο σημείο καμπής στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι η στιγμή που η κορδέλα κόβεται σ’ έναν νέο Ιδανικό Οργανισμό, ο οποίος σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή ανοχής, αδελφικότητας, ευσπλαχνίας και πνευματικής δύναμης. Είναι μια στιγμή που σου κόβεται η ανάσα και που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσο ο ήλιος λάμπει στον ουρανό και οι πλανήτες αιωρούνται στο διάστημα».

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός της Βασιλείας βρίσκεται στην οδό Μπεργκφελντερστράσε, μόλις μερικά τετράγωνα από τα Γαλλοελβετικά σύνορα στην περιοχή της Γκρέιτ Μπάζελ-Γουέστ. Το κτίριο έχει έκταση 4.500 τ.μ. και είναι κτισμένο σε σύγχρονο Ελβετικό στιλ. Μόλις μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης, θα παραδίδει υπηρεσίες της Σαηεντολογίας σ’ ένα σημείο όπου συναντιούνται τρεις χώρες.

Τα εγκαίνια αυτά συνεχίζουν την κεκτημένη ταχύτητα που δημιουργήθηκε από την εκρηκτική άνοδο της θρησκείας διεθνώς, μέσα από τη γρήγορη εξάπλωση των Ιδανικών Εκκλησιών σε κάθε ήπειρο, οι οποίες ηγούνται της τεράστιας επέκτασης που ήδη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας.

Μαζί με τους ενορίτες της Σαηεντολογίας και τους αξιωματούχους της Εκκλησίας, το Σάββατο συμμετείχαν στην εκδήλωση εξέχουσες προσωπικότητες απ’ όλα τα επίπεδα του ελβετικού πολιτισμικού τοπίου. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο Ρόμπερτ Μέσι, Πρώην Ομοσπονδιακός Δικαστής της Ελβετίας, ο Δρ Γιόχαν Μπάουερ, που εκπροσωπούσε το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Λούντβιχ Μαξιμίλιαν, ο Αγιάν Σέκερ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μουσουλμάνων στη Βασιλεία, και τέλος ο Μάρκο Πούλβερ, Γενικός Διευθυντής Κορυφαίας Κατασκευαστικής Εταιρείας στην Ελβετία.

Ο κ. Μέσι συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της περίστασης όταν είπε: «Όπως δήλωσε ο Ιδρυτής σας Λ. Ρον Χάμπαρντ: “Την ημέρα που θα μπορούμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα ο ένας τον άλλο, θα υπάρξει ειρήνη στη Γη”. Σήμερα για τους ανθρώπους της Βασιλείας και όπως αναφέρεται σε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο του Ιδρυτή σας, το Μπεργκφελντστράσε έχει γίνει “Ο Δρόμος προς την Ευτυχία”».

Την παρουσία αυτού του νέου Ιδανικού Οργανισμού τοποθέτησε στα πλαίσια της πολυποίκιλης κοινωνίας αυτής της πόλης ο κ. Σέκερ, ο οποίος δήλωσε: «Η Βασιλεία είναι μια πολυπολιτισμική πόλη. Οι πολυάριθμες θρησκευτικές κοινότητές μας ασκούν την πίστη τους ελεύθερα και συνεργάζονται καλά μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει να ζω εδώ, σε αυτό το κέντρο της ανεξιθρησκίας. Στην πραγματικότητα, με το παράδειγμά σας, όχι μόνο φυλάτε σαν κόρη οφθαλμού την ιερότητα της ανεξιθρησκίας αλλά και την ενισχύετε. Έτσι, μας βοηθάτε να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα του σεβασμού των θρησκειών στην πόλη μας».

Η ευρεία φιλανθρωπική υπευθυνότητα που σηματοδοτήθηκε από το άνοιγμα του Ιδανικού Οργανισμού δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Δρ Μπάουερ, ο οποίος τόνισε το εξής: «Αυτός ο Ιδανικός Οργανισμός είναι το φρούριο για όλα τα κοινωνικά προγράμματά σας. Ναι, με τα εγκαίνια αυτού του Ιδανικού Οργανισμού φέρετε την υπευθυνότητα να τον μετατρέψετε σ’ ένα προπύργιο καλοσύνης πάνω στους λόφους της Βασιλείας. Και πιστεύω ακράδαντα ότι θα το κάνετε».

«Θαυμάζω τα προγράμματά σας», πρόσθεσε ο κ. Πούλβερ στην ομιλία του, «είτε πρόκειται για καθαρισμό των δρόμων στο όνομα του προγράμματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είτε για ευρεία εκπαίδευση προκειμένου να προστατεύσετε τη νεολαία της Βασιλείας ενάντια στις αυξανόμενες συνέπειες των ναρκωτικών. Πραγματικά, εδώ είναι το σπίτι για τις δραστηριότητες της κοινότητας και μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί και συνολικά να ανυψώσουμε τη Βασιλεία».

___________________

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός στη Βασιλεία παρέχει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν πάνω από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη πιστεύω και πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και το κληροδότημα του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία, ανθρωπιστικών προγραμμάτων. Σε αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται: η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα η οποία προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο.

Το Κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν και πάλι όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι στον Ιδανικό Οργανισμό της Βασιλείας προσφέρεται για κάθε είδους συγκέντρωση της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας, καθώς και για εκδηλώσεις όλης της κοινότητας, ανοιχτές στα μέλη όλων των δογμάτων. Η Εκκλησία περαιτέρω περιλαμβάνει πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, επιπλέον ενός ολόκληρου ορόφου που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας (πνευματική συμβούλευση).