ΚΑΟΣΙΟΥΝΓΚ, ΤΑΪΒΑΝ

ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ήταν μια στιγμή για την οποία οι Σαηεντολόγοι της Ταϊβάν είχαν δουλέψει για χρόνια.

Ένα κτήριο 13 ορόφων στο κέντρο του Καοσιούνγκ...

Με έκταση πάνω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα...

Το οποίο δεν αποτελεί την υπόσχεση, αλλά το μονοπάτι προς την πνευματική ελευθερία.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, ανάμεσα σε μια έκρηξη από κομφετί και κάτω από ένα σύννεφο μπαλονιών, ένα πλήθος περισσότερων από 4.000 ανθρώπων ζητωκραύγασε καθώς έπεφτε η κορδέλα του πρώτου Οργανισμού της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Ταϊβάν και του πρώτου Ιδανικού Οργανισμού στην Ασία.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ανάμεσα σε μια έκρηξη από κομφετί και κάτω από ένα σύννεφο μπαλονιών, κόπηκε η κορδέλα του καινούργιου Ιδανικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Καοσιούνγκ της Ταϊβάν. Περισσότεροι από 4.000 Σαηεντολόγοι και καλεσμένοι από όλη την Ασία και την Ωκεανία ενώθηκαν με σημαίνοντα πρόσωπα του κράτους και της πόλης για την τελετή των εγκαινίων.

Ο καινούργιος Ιδανικός Οργανισμός του Καοσιούνγκ, στην πύλη του κινεζικού κόσμου, είναι ένα δώρο στο «Όμορφο Νησί» από τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων της Ταϊβάν και περισσότερων από 100 χωρών παγκοσμίως.

Τα εγκαίνια του Ιδανικού Οργανισμού του Καοσιούνγκ είναι ιδιαιτέρως σημαντικά λόγω του ότι ακολούθησαν αμέσως μετά τη μνημειώδη κυκλοφορία της Χρυσής Εποχής της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ.

Ως προετοιμασία για την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας, μια ομάδα 30 ανώτερων μελών του τεχνικού προσωπικού της Ταϊβάν αποφοίτησε από την εκπαίδευσή της στη Χρυσή Εποχή της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, στο Flag. Αυτή η νέα γενιά της ομάδας παράδοσης τεχνικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τα υλικά της Σαηεντολογίας που δεν ήταν ποτέ πριν διαθέσιμα στα κινεζικά, καθιστά για πρώτη φορά δυνατή την εκπαίδευση ώντιτορ (πνευματικών συμβούλων) στην Ταϊβάν. Οι Σαηεντολόγοι της Ταϊβάν έπρεπε μέχρι τώρα να ταξιδεύουν σε Οργανισμούς της Εκκλησίας στο εξωτερικό προκειμένου να γίνουν πιστοποιημένοι ώντιτορ. Ο Ιδανικός Οργανισμός του Καοσιούνγκ είναι έτοιμος να εκπαιδεύσει όλους τους Σαηεντολόγους ως ώντιτορ, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και εκείνοι που στελεχώνουν το αναπτυσσόμενο δίκτυο των Μίσιον της Σαηεντολογίας στην Ταϊβάν, οι οποίες αυτή τη στιγμή φτάνουν τις 16 σε αριθμό και εκτείνονται από την Ταϊνάν ως την Ταϊπέι.

Τα εγκαίνια έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του γεγονότος ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, όταν ήταν νεαρός, περιπλανήθηκε στην Ασία αναζητώντας απαντήσεις σε θεμελιώδεις ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση του Ανθρώπου και την υπέρτατη πηγή της ζωής. Εξερεύνησε απομακρυσμένους πολιτισμούς και μυστηριακή γνώση, και την ίδια περίοδο του επιτράπηκε να εισέλθει στα μοναστήρια των βουδιστών μοναχών στους Δυτικούς Λόφους της Κίνας. Αυτές οι πολυάριθμες άμεσες συναντήσεις με τις ανατολικές θρησκευτικές παραδόσεις προώθησαν την επακόλουθη έρευνά του σχετικά με την ανθρώπινη διάνοια και το πνεύμα, και οδήγησαν τελικά στην ίδρυση της θρησκείας της Σαηεντολογίας.

Αποκορύφωμα για την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας στο Καοσιούνγκ αποτέλεσε η πρώτη επίσκεψη στην Ταϊβάν του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Προέδρου του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας. Ο κ. Μισκάβιτς, επικεφαλής της τελετής εγκαινίων, απευθυνόμενος στους Σαηεντολόγους που είχαν συγκεντρωθεί είπε: «Είναι πραγματικά τιμή μου να βρίσκομαι μαζί σας μια μέρα κατά την οποία τόσα πολλά όνειρα εκπληρώνονται: γιατί το διαρκές όνειρό σας τώρα ξεπροβάλλει μπροστά μας, το μόνιμο όνειρο όλων των Σαηεντολόγων να φέρουν το κληροδότημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον κινεζικό κόσμο, καθώς και η εκπλήρωση του ονείρου του Λ. Ρον Χάμπαρντ να επανέλθει πνευματικώς στην Ασία και να επιστρέψει τη σοφία την οποία κοίταξε μέσα από ένα μεγάλο τούνελ του χρόνου. Όλα αυτά τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα τώρα, γιατί αυτή είναι η μέρα κατά την οποία –όπως αναφέρεται σε ένα κινέζικο επίγραμμα– μια κορδέλα πέφτει σαν μετάξι που το φύσηξε ο αγέρας, καθώς παρουσιάζουμε τη Σαηεντολογία στην Ασία με τον πρώτο Ιδανικό Οργανισμό της Ταϊβάν».

Το ιδρυτικό μέλος της Σαηεντολογίας στην Ταϊβάν και Τελετάρχης, ο Δρ. Όλιβερ Σου, καλωσόρισε το πλήθος με τα ακόλουθα λόγια: «Εκ μέρους όλων των Σαηεντολόγων της Ταϊβάν εκφράζουμε τις ειλικρινέστατες ευχαριστίες μας στους φίλους της κοινότητάς μας και στους συνεργάτες που δούλεψαν μαζί μας για τόσα πολλά χρόνια, και, συγκεκριμένα, στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της πόλης του Καοσιούνγκ, για την ευγενική τους υποστήριξη και χορηγία της σημερινής μας εκδήλωσης. Με αυτή την έναρξη λειτουργίας, δεν επεκτείνουμε μόνο τις ευχαριστίες μας, επεκτείνουμε και τη διαρκή βοήθειά μας προς κάθε περιοχή του Καοσιούνγκ. Είτε μέσω των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είτε μέσω εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά, μέσω εκπαίδευσης για τα ήθη, μέσω αναμόρφωσης των εγκληματιών, οποιαδήποτε κι αν είναι η ανάγκη, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και η βοήθειά μας είναι δική σας».

Επιφανείς προσωπικότητες του κράτους και της πόλης παρευρέθηκαν επίσης για να καλωσορίσουν την καινούργια Εκκλησία. Ανάμεσά τους, ο Σύμβουλος Εθνικής Πολιτικής του Προέδρου της Ταϊβάν, ο Λιανγκ-Τσι Ταν, ο οποίος αναγνώρισε τα χρόνια της εθελοντικής υπηρεσίας της Εκκλησίας: «Η Εκκλησία σας έχει υποστηρίξει ένα κληροδότημα βοήθειας στη χώρα μας για πάνω από δύο δεκαετίες. Όπως θα μπορούσε να θυμηθεί οποιοσδήποτε, όταν ο μεγάλος σεισμός της 21ης Σεπτεμβρίου 1999 έπληξε την Ταϊβάν, αυτό αποτέλεσε μια καταστροφή τεράστιας έκτασης. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας αμέσως έστειλε εθελοντές για να βοηθήσουν στον χειρισμό της καταστροφής. Επομένως, δε μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ταϊβάν σας απένειμε το βραβείο "Καλοί πολίτες, Καλές πράξεις" για τη δουλειά που κάνατε σε σχέση με αυτόν τον σεισμό».

Αναγνωρίζοντας περαιτέρω τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών της Σαηεντολογίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας της Ταϊβάν, ο Δρ. Τσενγκ-Χσιουνγκ Χουάνγκ από το Υπουργείο Εσωτερικών είπε: «Εδώ και χρόνια έχετε αφιερώσει τον χρόνο σας και τη ζωή σας σε εργασία κατά των ναρκωτικών και στη διάδοση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Γι' αυτό σας μιλώ σήμερα εκ μέρους του Υπουργείου, για να σας ανακοινώσω επίσημα ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας κερδίζει τώρα το εθνικό "Βραβείο Άριστης Θρησκευτικής Ομάδας" για 10η συνεχή χρονιά».

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πολιτιστικής Εκπαίδευσης Τζινγκούα, ο Δάσκαλος Τσινγκ-Γιάο, τίμησε την εργασία του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ όταν είπε: «Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ενδιαφέρθηκε βαθύτατα για τη μοίρα του Ανθρώπου. Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: έναν καλύτερο κόσμο. Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή η Εκκλησία έχει χτιστεί για να γίνουν πράξη όλα όσα ο ίδιος οραματίστηκε για τον Άνθρωπο. Έχετε λοιπόν τις εγκάρδιες ευλογίες μου για τις ευγενέστατες προσπάθειές σας να φτιάξετε έναν πιο όμορφο κόσμο και να φέρετε ευτυχία στην ανθρωπότητα».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του Καοσιούνγκ, Τζου-Γουέν Τσενγκ, είπε: «Εκ μέρους του Δημάρχου της Πόλης και της κυβέρνησης της Πόλης του Καοσιούνγκ, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και ένα θερμό καλωσόρισμα σε κάθε Σαηεντολόγο από την Ταϊβάν και από το εξωτερικό. Είναι επιθυμία μας η εξάπλωση της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας να δώσει τη δύναμη στην Πόλη του Καοσιούνγκ να ακμάσει και να προκόψει. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Καοσιούνγκ, Πο-Λιν Χουάνγκ, τόνισε την πρωτοβουλία της Εκκλησίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που έχω συνεργαστεί μαζί σας στο πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Είχα την τιμή να υποστηρίξω πολλές από τις εκδηλώσεις σας στην πόλη, που όλες είχαν ως αποτέλεσμα των ενημέρωση χιλιάδων πολιτών μας για τα δικαιώματά τους. Δημιουργήσατε τεράστιο αντίκτυπο επειδή το πρόγραμμά σας δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά ολόκληρη τη χώρα, κι αυτό σημαίνει μια καλύτερη και λαμπρότερη Ταϊβάν για όλους μας».

Ο Λουνγκ-Χούι Τσουνγκ, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για τον Ειρηνικό Περιορισμό της Καλλιέργειας Οπίου, μίλησε για την επιτυχημένη συνεργασία του στο πρόγραμμα που χορηγείται από τη Σαηεντολογία κατά των ναρκωτικών: «Ως βετεράνος στις δράσεις πρόληψης ναρκωτικών στην Ασία, τα υλικά σας για την Αλήθεια σχετικά με τα Ναρκωτικά μού έδωσαν δύναμη και βεβαιότητα. Και το πιο σημαντικό, μου δώσατε ελπίδα ότι ακόμα κι ένα άτομο μπορεί να κάνει ένα βήμα γίγαντα με τα εργαλεία που παρέχει η Εκκλησία σας».

_________________

Η καινούργια Εκκλησία στο Καοσιούνγκ παρέχει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Προβολές βίντεο, με πάνω από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη πιστεύω και πρακτικές, καθώς και τη ζωή και το κληροδότημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία, ανθρωπιστικών προγραμμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα η οποία προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδος συγκέντρωσης της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας, καθώς και για εκδηλώσεις όλης της κοινότητας, ανοιχτές στα μέλη όλων των δογμάτων.

Η καινούργια Εκκλησία φιλοξενεί πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και μαθημάτων, καθώς και δεκάδες δωμάτια του ώντιτινγκ.

Η Εκκλησία επίσης περιλαμβάνει μόνιμες εγκαταστάσεις μετάφρασης για την παροχή επιπρόσθετων μεταφρασμένων υλικών της Σαηεντολογίας, μαζί με στούντιο ηχογράφησης και επιμέλειας για την παραγωγή παρουσιάσεων στα κινεζικά.