ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ, ΟΧΑΪΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η Εκκλησία της Σαηεντολογιας της Ευρείας Περιοχής του Σινσινάτι γιόρτασε τα εγκαίνια της νέας διευρυμένης έδρας της το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι Σαηεντολόγοι, καλεσμένοι και επίσημοι της πόλης, της πολιτείας και τους κράτους.

Ο κύριος Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, τέλεσε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Σινσινάτι.

Βρίσκεται στην Φλώρενς του Κεντάκι, μεταξύ των περιοχών του Σινσινάτι και του Βόρειου Κεντάκι και επομένως η νέα έδρα της Εκκλησίας στέκεται στο σταυροδρόμι της Λεωφόρου Dixie και της Union Pike, στο ίδιο σημείο που ενέπνευσε το αρχικό όνομα της Φλώρενς ως "Διασταύρωσης".Οι νέες εγκαταστάσεις όχι μονον θα παρέχουν τις υπηρεσίες της Σαηεντολογίας στους ενορίτες αλλά και θα διευρύνουν τα ανθρωπιστικά προγράμματα στην περιοχή που ενώνει τις τρεις Πολιτείες του Οχάιο, του Κεντάκι και της Ιντιάνα.

Η τελετή των εγκαινίων της νέας Εκκλησίας σηματοδοτήθηκε από τη παρουσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Προέδρου του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικού ηγέτη της θρησκείας της Σαηεντολογίας.Κατά τη διάρκεια των επισήμων εγκαινίων της Εκκλησίας, ο κύριος Μισκάβιτς είπε: "Με τα εγκαίνια αυτής της καινούργιας Εκκλησίας αναλαμβάνουμε το ιερό χρέος να θέσουμε την τεχνολογία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας στην υπηρεσία του κοινού με το ίδιο πνεύμα που καθιέρωσε ο ιδρυτής της Λ. Ρον Χάμπαρντ. Για να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα, υποσχόμαστε να εφαρμόσουμε την τεχνολογία ευρέως και αδιακρίτως με το πλήρες δυναμικό μας προκειμένου να βελτιωθούν οι ζωές και οι πληθυσμοί να ανέλθουν σε υψηλότερα επίπεδα αλληλεγγύης, ευγένειας και καλωσύνης για να προσφέρουν αγάπη στην ανθρωπότητα."

Η Εκκλησία της Σαηεντολογιας του Σινσινάτι γιόρτασε τα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας στην Φλώρενς του Κεντάκι. Σαηεντολόγοι, προσκεκλημένοι και κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων.Η νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας δεν θα παρέχει μονάχα υπηρεσίες στους ενορίτες της αλλά και θα επεκτείνει τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και τα κοινοτικά της προγράμματα στο Οχάιο, το Κεντάκι και την Ιντιάνα, σε μία περιοχή που συνορεύουν τρεις Πολιτείες.

Τη νέα Εκκλησία καλωσόρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Κεντάκι, κύριος Arnold Simpson, o Διευθυντής των Πρωτοβουλιών για τα Θέματα Πίστης του Κεντάκι, κύριος Colmon Elridge, ο Σεβασμιότατος Damon Lynch, Πρόεδρος του Κέντρου του Εθνικού Σιδηροδρομου, και ο Καταπιστευματοδόχος του West Chester, κύριος George Lang.

Στον εναρκτήριο λόγο του, ο Κυβερνητικος Εκπρόσωπος της Πολιτείας του Κεντάκι Arnold Simpson δήλωσε: "Διαθέτετε εκπληκτικά προγράμματα για τη νεολαία και για άλλους υψηλούς σκοπούς. Στα αλήθεια, προσφέρετε περισσότερα από όσα λαμβάνετε και αυτό είναι πολύ καλό. Και όσα προσφέρετε είναι καλοδεχούμενα και πολύ χρήσιμα. Θέλω να δω τα προγράμματά σας να υιοθετούνται από τους υπάρχοντες οργανισμούς και να εφαρμόζονται από άλλες υπηρεσίες. Σας ενθαρρύνω να εργαστείτε μαζί μου καθώς και με τους εκλεγμένους αξιωματούχους ώστε να δουλέψουμε από κοινού για να επιλύσουμε τέτοια θέματα. Όσον αφορά τις υπηρεσίες σας προς τον συνάνθρωπό σας, σας βγάζουμε το καπέλο."

Ο Καταπιστευματοδόχος της West Chester George Lang υπογράμμισε την αξία της κληρονομιάς του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας: "Οι σκοποί σας όταν επιτευχθούν θα κάνουν την κοινωνία μας ένα καλύτερο μέρος. Μιλώ ειδικά για την μείωση του παραλογισμού, τη μείωση της εγκληματικότητας, τη μείωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Οι σκοποί αυτοί θα κάνουν την κοινωνία ένα πιο επιθυμητό μέρος και θα μας βοηθήσουν να συναγωνιστούμε με άλλες κοινωνίες σε μία σφαιρική βάση και έτσι θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο."

Ο Διευθυντής των Πρωτοβουλιών για τα θέματα Πίστης του Κεντάκι κύριος Colmon Elridge μίλησε για την επήρρεια των αστικών προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Σαηεντολογία: "Αυτό που πραγματικά εκτιμώ είναι ότι αποτελείται μία κοινότητα ανθρώπων που μαζεύουν τα μανίκια και ειλικρινά βοηθούν τους γύρω τους και λένε "Πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε ώστε να ξαναβρείς το δρόμο σου και να επιτύχεις αυτά που θέλεις στη ζωή;"Εάν ο καθένας σε αυτήν την πόλη φερόταν έτσι, θα είχαμε όλοι μία καλύτερη πολιτεία. Εάν ο καθένας σε αυτήν την πολιτεία φερόταν έτσι, τότε η Αμερική θα ήταν περισσότερο ενωμένη. Και εάν ο καθένας στην Αμερική σας ακολουθούσε, τότε ο κόσμος θα ήταν όπως όλοι τον έχουμε φανταστεί, θα ήταν όπως εγώ και η σύζυγός μου έχουμε φανταστεί τα πράγματα για τους δυο μας γιους και ότι έχουμε ευχηθεί για τις μελλοντικές γενιές."

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου του Εθνικού Σιδηροδρόμου, Αιδεσιμότατος Damon Lynch, αναγνώρισε τον ρόλο της Εκκλησίας στην ανανέωση του Σινσινάτι: "Εδώ, στις όχθες του Ποταμού Οχάιο έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι πρόσφυγες από την σκλαβιά προς την ελευθερία. Και όπως το Αστέρι του Βορρά οδήγησε εκείνους τους ανθρώπους στον σιδηρόδρομο προς την ελευθερία, έτσι βλέπω κι εγώ τον ιδρυτή σας Λ. Ρον Χάμπαρντ ως το φως που μας καθοδηγεί επί Γης σήμερα. Ο Ρον Χάμπαρντ υπήρξε πράγματι ένας άνθρωπος με ειλικρινή πρόθεση να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο. Ήταν άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η σοφία, η γνώση και η κοινή λογική. Υπήρξε ότι καλύτερο μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και είμαι πραγματικά ευτυχής που βλέπω τη νέα του Εκκλησία να εγκαινιάζεται στην Εκατονταετία από τα Γενέθλιά του. Καλωσήλθατε, επομένως, στη νέα έδρα των Σαηεντολόγων του Σινσινάτι."

_________________

Η νέα Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Ευρέως Σινσινάτι μετρά 50.000 τετραγωνικά πόδια και εκτείνεται σε οικόπεδο τριών εκταρίων. Εκτός από το κεντρικό παρεκκλήσι για όλες τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις, Κυριακάτικες Λειτουργίες και θρησκευτικές τελετές, η Εκκλησία επίσης περιλαμβάνει πολλές αίθουσες σεμιναρίων και αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τους δεκάδες χώρους για το ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Σαηεντολογίας. 

Η Εκκλησία καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες και όσους θέλουν να μάθουν μόνοι τους τί είναι η Σαηεντολογία. Περιλαμβάνει επίσης ένα εκτεταμένο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού, παρέχοντας μια πλήρη εισαγωγή για τα πιστεύω και τις πρακτικές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, καθώς και τη ζωή και κληρονομία του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού επιπλέον παρέχει μία πλήρη επισκόπηση των χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία ανθρωπιστικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν μία παγκόσμια κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα ευρύ πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την πρόληψη αλλά και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, ένα τεράστιο δίκτυο εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας που αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα ανακούφισης στον πλανήτη. Συνολικά, τα πάνελ πολυμέσων στο Κέντρο Πληροφοριών προσφέρουν περίπου 500 ενημερωτικά φιλμ με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί έως το βράδυ και καλοσωρίζει τους επισκέπτες για μία χαλαρή ξενάγηση, ενώ μπορούν να επιστρέψουν όποτε επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας θα είναι επίσης ανοικτό για εκδηλώσεις διαθρησκευτικές αλλά και κοινοτικές για να εξυπηρετήσει την περιοχή του Σινσινάτι.

_________________

Η Εκκλησία της Σαηεντολογιας του Σινσινάτι είναι ο τρίτος Ιδανικός Οργανισμός που εγκαινιάζεται το 2012, μετά την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Σακραμέντο που άνοιξε στις 28 Ιανουαρίου 2012, στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, και την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Αμβούργου στη Γερμανία που άνοιξε στις 21 Ιανουαρίου 2012.

Οι Ιδανικοί Οργανισμοί αποτελούν την υλοποίηση του οράματος του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Οι Ιδανικοί Οργανισμοί δεν παρέχουν απλά τις ιδανικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των Σαηεντολόγων στην άνοδό τους σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά έχουν σχεδιαστεί και για να αποτελέσουν την έδρα ολόκληρης της κοινότητας κι ένα χώρο συνάντησης μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πρόοδο των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας.

Άλλες νέες Εκκλησίες που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια είναι εκείνη της Μινεάπολης, στο Σαιντ Πώλ στη Μιννεσότα, της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, της Τάμπα στη Φλώριντα, της Νάσβιλ στο Τενεσί, στο Σηάτλ της Ουάσινγκτον, του Λας Βέγκας στη Νεβάδα, του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας, του Ιγκλγουντ της Καλιφόρνιας, του Κεμπέκ στον Καναδά, του Μεξικού, του Λονδίνου, της Μελβούρνης στην Αυστραλία, των Βρυξελλών, της Μαδρίτης, της Ρώμης, του Βερολίνου και της Μόσχας στη Ρωσία.

Πάνω από 10 νέοι Ιδανικοί Οργανισμοί έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν το 2012.

ΓΓια μια πλήρη λίστα των νέων Εκκλησιών της Σαηεντολογίας, επισκεφτείτε το Scientology.org.

_________________

Η θρησκείας της Σαηεντολογίας ιδρύθηκε από τον συγγραφέα και φιλόσοφο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η πρώτη Εκκλησία της Σαηεντολογίας δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το 1954 και η θρησκεία έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε περισσότερες από 10.000 Εκκλησίες, Αποστολές και ομάδες με εκατομμύρια μέλη σε 167 χώρες.