ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Τον Σεπτέμβριο του 2004, η Εθνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας άνοιξε στην καρδιά της Μαδρίτης, με 6.000 παρευρισκόμενους να γιορτάζουν τη νέα Εκκλησία. Ενώ κάποτε ήταν έδρα θρησκευτικής καταπίεσης, τώρα η Ισπανία καλωσορίζει τη Σαηεντολογία στη χώρα, με αξιωματούχους από το χώρο της θρησκείας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι τους ανακήρυξαν τη Σαηεντολογία ως την ελπίδα της χώρα τους.

Τα εγκαίνια στη «Γειτονιά των Γραμμάτων» της Μαδρίτης, σηματοδότησαν μια νέα εποχή για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ισπανία, με προσωπικότητες από το χώρο της νομικής, της θρησκείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγγέλλοντας τη Σαηεντολογία ως την ελπίδα για τη χώρα τους.

Η ύψιστη στιγμή ήρθε όταν ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς καλωσόρισε τους χιλιάδες παρευρισκόμενους στη νέα Εκκλησία – την οποία είχαν ονειρευτεί και δημιουργήσει. Αυτό τελικά οδήγησε άμεσα στην πλήρη θρησκευτική αναγνώριση της Σαηεντολογίας στην Ισπανία:

«Η Ισπανία, και οι άνθρωποι της, είχαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

»Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά υπάρχουν, βεβαίως, όλα τα άλλα που αυτή η ημέρα συμβολίζει, και όχι μόνο για τα μέλη της Εκκλησίας στην Ισπανία, αλλά για τους Σαηεντολόγους σε όλο τον κόσμο.

»Γιατί, αν η Ισπανία ήταν μια χώρα όπου ο ιδρυτής μας άναψε τη δάδα της ελευθερίας, είναι επίσης μια χώρα όπου φυλάσσεται αυτή η δάδα αναμμένη.

»Μέσα από τις σκοτεινότερες μέρες, ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια ενάντια στις συντριπτικές πιθανότητες, αποδείξατε στην πράξη την ουσία αυτών των λέξεων από τον ιδρυτή μας:

»"Το παλιό πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στο καινούριο, το ψέμα πρέπει να αποκαλυφθεί από την αλήθεια, και η αλήθεια, αν και την πολεμούν, στο τέλος θα λάμψει".

»Έτσι, με τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη, εκ μέρους των Σαηεντολόγων από κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτή είναι μια μέρα που γιορτάζουμε την αφοσίωσή σας, την ακεραιότητα και την επιμονή των ιδανικών, τα οποία τώρα προορίζονται για όλους τους πολίτες της Ισπανίας».

Και με αυτά τα λόγια, η κορδέλα κόπηκε και χιλιάδες άτομα μπήκαν στη νέα Εθνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ισπανίας.

Μετά από μια μάχη δεκαετιών, με μια απόφαση που αποτέλεσε ορόσημο, στις 31 Οκτωβρίου 2007, το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε υπέρ της Εκκλησίας και χορήγησε στην Εθνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ισπανίας πλήρη θρησκευτική αναγνώριση και επιβεβαίωση του καθολικού δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία. Επιπλέον, το δικαστήριο εξουσιοδότησε την Εθνική Εκκλησία να εγγραφεί στο Μητρώο των Θρησκευτικών Οργανισμών.